A kapálás meghozza a világbékét

"A múltkor, Egerben a mama kérdezte, hogy épp mivel foglalatoskodom, én pedig mondtam neki, hogy olyan nőkről írok, akik borzasztóan kritikusak saját magukkal szemben, és kiakadnak azon, hogy vastagabb a karjuk, vagy narancsbőrös a fenekük.
Mama megvetően legyintett, közölte, hogy ez baromság, és hogy inkább arról írjak, hogy ezek a nők kapáljanak be öt hektár kukoricát, és akkor biztosan nem lesz idejük a narancsbőrükkel foglalkozni.

És akkor hirtelen belém hasított, hogy basszus, mindenre ezt a kapálás dolgot hozza fel, - és összegyűjtöttem, hogy mama szerint milyen problémákra lenne megoldás a kapálás...

1.) Terhesgondozás, újszülött ellátás, bizonyos mértékig paraszolvencia - "Katicám, annak idején megszültek a nők a kapaföldön is, nem volt semmiféle ultrahangozás, meg terhesjóga, meg boríték az orvosnak!"

2.) Homoszexualitás - "Kapálna végig egy nyarat, oszt nem lenne ereje tollas gatyában vonulgatni!" (Egyébként mama nem homofób, csak nem érti ezt a dolgot, és a genetikában sem áptudét.)

3.) Bűnözés - "Hogy a frász üsse ki őket, mennének el kapálni ahelyett, hogy a szomszéd tyúkját lopkodják!"

4.) Való világ 4. - "Ez nekik a való világ??? Mennének el kapálni ahelyett, hogy a seggüket hizlalják egy medencében. Akkor aztán nem lenne idejük veszekedni, örülnének, ha a vízhólyagoktól egy pohár vizet meg tudnak inni, oszt lefekhetnek aludni. Na, az a való világ, Katicám!" (VV-Évának már javasolt három hét uborkaszedést is Szabolcsban, mondván, attól elmenne a kedve a veszekedéstől, és nem lenne annyi ideje fújni a füstöt; Alekosz tartás-javítására pedig némi kaszálást említett.)

5.) Számítógép függőség - "Hajnali kettőig nyomkodta a gombot??? (=számítógép-billentyűzet és/vagy egér gombja - a szerk.) A rossebb megette, bezzeg ha másnap hajnal ötre kapálni kéne menni, már fél 9-kor lefeküdne aludni!"

6.) Tetoválás, testékszerek, és a fóliás melír bizonyos esetei - "A mi időnkben a fiataloknak nem volt arra idejük, hogy kürtöket dugdossanak a fülükbe, oszt azzal tágítsák a lukat rajta! Tudod Katicám, annyi munka volt a fődeken, hogy nem tudtunk mink azzal foglalkozni, mekkora a luk a fülünkön, meg nem is volt időnk arra, hogy órákig fodrászkodjunk, meg lyuggassuk a bőrünket kifele. Szép is lett volna, ha menni kell kapálni, oszt ott égeti a nap a griffmadarat vagy mit a vállunkon!"

7.) Futball-huliganizmus - "A franc essen ezekbe a szkinderekbe (=skinhead - a szerk.), ha ennyi erejük van, csinálhatnának valami hasznosat is! Megnézném én őket, miután bekapálták a szemerei téesz fődjét, hogy mennyi erejük lenne ott ordítozni, meg kukát dobálni a meccseken! Hát megmondom én neked, Katicám: semmi! Ott aludna az összes a lelátón, olyan fáradt lenne!"

8.) Depresszió, egyéb pszichés problémák - "Jódógába' nem tudja már, hogy micsinyájjon! Ül a szép házába', oszt sopánkodik, hogy milen kövér, meg hogy nem foglalkozott az érzéseivel a zura, nemhogy örülne, hogy van mit enni, jólétbe van, és nem kell kapálnia."

Hát, hirtelen ennyi jutott eszembe... De ahogy leírtam, hát nem is olyan eszement hülyeség mind, mint amilyennek elsőre gondoltam (kivéve a 2-es és 8-as pontokat), vagyis hát persze hülyeség, de van némi alapja.

Fontolgatom, hogy kapálótáborokat szervezek tematikusan, mint pld. szingli kapatábor, önértékelés-javító kapatábor stb., így a nemzetgazdaság is jól járna, én is, meg a résztvevők is..."

**

:-)

HozzászólásokHÚ, Pipacska, rejtjelezni

HÚ, Pipacska, rejtjelezni kellett volna, most mindenki megtudja, hogy... :-)

Na akkor most "ütköztessünk", jó!

Szerintem 1.

**

Vagy 42.
(Galaktikus Útikalauz? Megvan? Tudod, az mindenre megoldás.)

Jaj ezek a számok. Csak a baj van velük.

***

Keresem a nyócat. Tudod, a végtelen, kicsit fordítva. Vagy a nulla, kis csavarral.

:-))Pedig arra nagyon morcik

Pedig arra nagyon morcik lesznek a kerti gazok és dugába dől a csoda:

Ugyanis így hogy állja meg helyét a csoda: mind egyek vagyunk?

:-))

na "minnyá" kapok én a kosárkámba... meg a szemem alá...Józan ész próba

Valaki beszáll?

:-))

ez ugyan nem nyóc, de az is meglesz hamarosan, csak megyek borért, ma még nem ittam és ugye a nagymamához is kell vinni, mert a Piroska is én vagyok!!

Meg a kosárka! Kosarat kaptam...

Na jó, lehetsz te is Pipacska minden, jólvanna, nagyduzzogva adok belőle ... :-))

Na robogok, csak legyen
egy kicsiny robogóm
s legyen tárcámban ropogós
jegy és kosárkámban ropogós
(cseresznye.... ja és szilva.)**

Jó a vers nagyon, nem ismertem, köszi!!!rémes krémes

Jaj má, Pipacska, milyen régimódi, hát nem ismered az új ezó-asztro elméletet?

Hát nem tudtad, hogy te én vagyok, én meg te!

Dehát a Linda44 meg a 45 meg a 46 is azt mondta, hogy ő én vagyok, ő meg én.

S mit látok, kicsiny kertembe bejött az ezókrémes ezók krémje és rémes rémmeséje:

Hát nem tudod Pipacska, hogy te vagy a harmatos szilva én meg a pipacspiros hajnal meg halálcsillag

És hogy én te vagyok és te meg én?

Jaj már, mi milyen kis buták vagyunk. Pfff.

:-)))))))))))))Közben kiderült, hogy

Közben kiderült, hogy beborult és a hókeférhe is közben sitty-sitty újraregisztrált, vagy megvásárolta a jogot, vagy ellopta, ki tudja és/de hówhite lett!

(ja, mindenki tudja, csak ő néz bután! csúnya, csúúnya hófehérke!)

Rettegjetek!

na hol az a nyócas mese...:D

ja és mélyen szántok
:-)

:-))))

és még hídba is lemegyek, meg a boltba is
sőt alfába és kutyába!

Azt a hét meg a "nyócát"!

Ja, a nyolc is én vagyok, "megahét" is!

Erről eszembe jutott a teszt a nyócról...

azt ismeritek?:-) Hófehérke és a Bolond Istók

Hát az úgy van, hogy a fele angol, de szerintem érthető!

Ja Hófehérke is én vagyok, és a a big stone is a szövegben, és a törpék is, és az end is!!!

Úgyhogy csak óvatosan velem, soha nem lehet tudni!

Jancsi is én vagyok!

Rigó János
léleksütibonbonpomponista

ja meg a p ista, tudod, a Bolond Istók

:-)))))))))))))

***
Hófehérke és a seven törps

Hole volt, hole nem volt, lived egy king meg egy queen. Egy day nekik született egy daughter. Her haja volt mint ében, s her skin like hó. Így lett her name Hówhite. Mindenki volt happy de a queen meghalt in TBC. Hówhite’s father lett nagyon sad and Hówhite too. But nem sokkal after the king gondolta that: „Kell feleség to me!” So after pár hét the king megkérdezett valami nő. She lett a new queen. But jött influenza so the king elpatkoled too. Maradt hát Hówhite és the mostoha. The mostoha was very gonosz and she had a tükör. She often kérdezte meg tükröt: „My tükör, my tükör, tell me: I am the legszebb or nem?” Erre said the tükör: ”You are so-so, but Hówhite is szebb, mint you!” Erre a mostoha nagyon angry lett. Felbéreled a vadász to kill Hówhite. But the vadász’s szíve volt lágy as méz so he nem tudta kill Hówhite… Hówhite így stayed in the erdő, where sok állat van. Hówhite találed a house, ami was very kicsi. Be is mened and rögtön el is sleepedt. End of day, the törps comig haza és they látják that valami nem OK. They have ész like Colombo, so rájöttek hogy one itt valaki. Erre már Hówhite is felébrededt és fast elmondta mi az troubleja. A seven nyomorék befogadta Hówhite, hogy majd she cook and takarít rájuk. Meanwhile the gonosz mostoha rájött, that Hówhite még lives. Főzött is gyorsan almakompót, with méreg, hogy kill Hówhite with saját kezűleg. Másnap the törps went to bánya for arany, and Hówhite was left egyedül. Aztán came the gonosz mostoha, mint egy granny with the almakompót, and said to Hówhite: „You voltál with me so kedves és adtál water to me so now én give you kis almakompót.” So, hát Hówhite meg is ate it, and meg is halt tőle. When the törps arrived at házukba, they láted that Hówhite is halott. Their szívük were zokog and they építetted big-big koporsó with glassfedél, to beletenni Hówhite. Then came the királyfi on fehér horse and csókoled Hówhite on ajak, ő was kicsit necrophil, but Hówhite feléleded a meglepitől. The törps were nagyon happy. And the királyfi felülteted Hówhite onto fehér horse and they elmened a lemenő nap felé. The törps were very boldog, mert know that the mostoha lebucskázodt hazafelé menet egy big stoneról. And mindenki volt happy and lived happily míg el nem jött a pestis. End of mese.**

Az a vicc, az nagyon ott van Pipacska, köszi!!!

:-))Nahát, ide is utánam

Nahát, ide is utánam jött!

Hát persze, még Linda44 is én vagyok!

És valahány név a naptárban!

Úgyhogy reszkess!

:-))**

és a hókeférhékről is :-)**

és a hókeférhékről is :-):-)

Kéne írni a fogkefékről is. :-))**

A mosogatás... szeretem!

Milyen régi kis kedvenc témánk! Köszi!

:-)):-)) Kapálni jó! Pláne jó

:-))

Kapálni jó!

Pláne jó társaságban!Olyan mindegy, mert Stone,

Olyan mindegy, mert Stone, Unique, domnisoara és Pipacsvirág mind ugyanaz a személy, a peticíóról ide van hozva némi szöveg. Ott Stone, itt Unique. Ha nyár van Pipacsvirág, ha kávészünet, akkor unique.

Átlátszó az egész.

Itt kezdődőtt: "Semmi baj azzal, aki asztrológiát tanul, Joó Violettával van olyan baj, amihez fehér köpeny kellene."- mondta Gerle Éva és mégsokálnévalattfutó maszkja.

Azóta is ő támad és Szilárdék védekeznek. Ennyi a mese habostól.

Tekereg a kígyó, farkába harap.A kapálás mindent megold!

Én is olvastam már valamikor ezt a kapálásos, jópofa bölcsesség-gyűjteményt, és örülök, hogy ismét találkozhatok vele. Megnevettetett ismét!

Viszont ez a mindenhol Kozma Szilárdozás némileg már lehangoló... főként ahogy utána olvasgattam és már napok óta tart ez. Miért nem ássátok el a csatabárdot? Lássátok be, hogy lassan teljesen érthetővé válik, hogy miért gyanakszanak rátok, hogy talán Gerle Éva játékát játszátok itt velük, akár az ő közreműködésével, akár csak szimpátiából és a kedvéért... Lehetne indítani már egy fórumot, hogy "Gerle Éva mémek" :)A kapálás, lányok. Nem az ekézés!

:) Nem az ekézés....Olvastam, nagyon durva.

Olvastam, naggggyon durrrrrva. Micsoda szerető, boldog, érző szívű, felelős ember, ez igen!
:-))))

Na tényleg megyek.

:-)Én is! Ölelés! :-))

Én is!

Ölelés!

:-))