Köszönet!

"Amire hangolod a lelkedet, azt fogadod magadba. Annak leszel eszköze, tettestársa, megvalósítója.

Úgy képzeld el a lelkedet, hogy adó és vevő egyszerre. De ezt a titkot csak kevesen tudják. Azt hiszik, csak vevők, s nem tudják, hogy szüntelen adásban vannak.

Nem tudják, ha szomorúak, a világ összes bánatát magukhoz vonzzák. Van egy bánathang, egy központi bánat adatbank, s összekapcsolódnak vele. És ilyenkor minden borút, minden szomorúságot magukhoz húznak. Nem csak a saját könnyeidet sírod. Minden szomorúság médiuma leszel, s hozzád járnak mind a láthatatlan szomorúak és vigasztalhatatlanok.

Ha nagyravágyó vagy, magadhoz vonzol minden nagyravágyót és minden hatalomra szomjas embert. Köréd gyűlnek, és saját szomjúságukkal növelik a te szomjadat.

Ha az érdek mozgat, s az önzés eluralja a lelkedet, ne számíts önzetlen barátokra. Az önzésed hívta őket a közeledbe, mert saját önzésük rezonált a te lelked hívószavára, s csak addig lesznek a barátaid, míg számíthatnak tőled valamire. Ha gyenge vagy, otthagynak; ha erősebb, tartanak tőled, de csak addig, míg valóban erőt mutatsz. Ne lepődj meg, ha előbb-utóbb eltaposnak. Te hívtad őket.

Lelkednek erről a hangoltságáról feltétlenül tudnod kell. Mert az embereket nem a szavaiddal vonzod, hanem azzal, ahogyan „rezegsz” – a rezonancia törvénye működik itt. És ez nem a tudatos gondolatod. Még csak nem is az érzéseid. Ez kifejezetten lelked energiaminősége, mert a lélek nem egyéb, mint egy láthatatlan energiatömeg, melyet tudattalan ösztönerők, vágyak, késztetések, hiedelmek, szomjúságok és különféle hitek vagy hiedelmek irányítanak.

Ha dühbe gurulsz, magadhoz vonzod az indulatokat. Ha nyugalom árad belőled, megnyugszik a környezeted. Az emberek „szőre visszasimul” körülötted. És az már rajtad múlik, hogyan tudod magadat behangolni. Mert ha a nyugalmat csak erőlteted magadra, semmit sem ér.
A rezgés számít. A húrok feszültségén múlik a szép muzsika. Túl laza vagy túlfeszült húrokon nem lehet szépen zenélni. Csak káoszt és zűrzavart teremteni. Hangold magad az önzetlen szeretetre."

HozzászólásokA bánattól nem menekülünk,

A bánattól nem menekülünk, meg kell élnünk, ki kell adnunk, ki kell (s)írnunk, mert belebetegszünk.

Meg kell adni neki azt az időt, ami neki jár. De nem szabad kibélelni a gödröcskénket és az önsajnálkozás pocsolyába fulladni.

Egy idő után, nyitnunk kell az újra.

Hogy mikor? Jelez a lélek. Csak hallgass el kicsit, csak hallgass néha magadra és tudni fogod mikor.Úgy legyen! Szép álmokat! De

Úgy legyen!

Szép álmokat! De komolyan!

Szió! :-)A gödrök ásásának első

A gödrök ásásának első törvénye, ha már eléggé benne vagy, ne áss tovább!

Második: Ásód el ne dobd, lépcsőt ásni jó lesz még!

:-))

A hit te magad vagy!

Bármi, amit úgy érzel, amiben hiszel, hogy meg tudod csinálni, úgy lesz!
És bármi, amit nem hiszed, hogy meg tudod csinálni, az bizony szintén úgy lesz...

Harmatos virágeső :-)):-)

Van erős hited magadban, Pipacska?

Akkor minden gödör kisebb lesz!

:-))szilárd

Hisz te vagy benne a fix pont, a magadban felfedezett klassz érzések, ahogy vissza-visszatérnek, mindig. Csak figyeld meg, mennyi rejtett tartalék van egy gödröket járt emberben, ha tanul a dolgokból.Nem azt vonzzuk be amit

Nem azt vonzzuk be amit akarunk, hanem ami a fejlõdésünket segíti.
Igen érdekes azokat az érzésekre emlékezni, amiket a képek befûzésekor egy-egy régebbi gondolatsor visszahoz....
mennyi felesleges, fura, hû-de-jó mondat... de amik akkor fontosak voltak és amik nélkül nem lennék én...
érdekes ez a blogpofi-összepofozás.
Jó kis csapat segít. Hála!
Jól esik.
Hózik.
:-)Hangolunk Pipacska! :-)

Hangolunk Pipacska!

'Ha egyszerű, kis dolgoknak örülünk, ha könnyen száll arcunkra a mosoly, ha mindennap készek vagyunk valami újat megtanulni, ha sietség és szünet nélkül haladunk céljaink felé, akkor boldognak nevezhetjük magunkat. Éljünk képzelőerőnkkel képzelgés nélkül, álmodjunk megvalósítható álmokat, vállaljunk értelmes kalandokat, szeressünk mérlegelés nélkül – mindezekkel elérjük a szilárd boldogságot."

Delia Steinberg Guzmán