A mosogatólány nem párja egy királynak

A mai nap belémfolytak olyan cikkek, hogy nem férek a bőröndömbe...
ez csakis azért lehet, mert elhatároztam, hogy ma tiszta és átlátszó,
befogadó és aztán kiöntő víz leszek!!!

Köszönöm Nektek!
:-))

Ezt is szeretettel:

Légy a királyom, de legyek a királynőd. TE bánj velem úgy, és te kezelj engem úgy, s miért is? Mert magam is királynőként érzem magam ebben a kapcsolatban, s szeretem azt, amit kihoz belőlem!!!! S szeretem benne azt a valakit, aki tudja, hogy tudok vigyázni magamra, de ha épp mégsem, akkor abban a pillanatban ott van és felemel!!!!

***

"És máris ott vagyunk, hogy add meg nekem mindazt, ami egy nőnek szükséges, és akkor én is mindent megadok, ami egy férfinak szükséges” – és nem fordítva.
****

Bagdy Emőke 2013-ban a Prima Primissima díjátadón a magyar oktatás és köznevelés kategóriában vehette át elismerését.

"Sok nő, a félreértett emancipáció okán, a saját nemére jellemző lényt fojtja meg. Ők udvarolnak, határozzák meg a döntéseket, és ezzel elpusztítják magukban a nőt, és ezáltal tönkreteszik a férfiban a férfit. Rivalizálnak a férfiakkal, a férfiak pedig lágyan körülölelik egymást. Ez a görög-római dekadens kultúrához vezet, akik bele is pusztultak ebbe – mondta az Igennek Dr. Bagdy Emőke pszichológus.

Bagdy Emőke az Igennek adott interjúban felhívja a figyelmet: „az a párkapcsolat időt állóbb, amelyben az illetők szerelemből kerültek össze és kötöttek szövetséget. És az is magától értetődő, hogy a párkapcsolatnak szüksége van a szerelemre, szenvedélyre. A szenvedély mellett az intimitás az, ami egy nagyon fontos feltétel.”

„Egy különleges magasabb rendű minőség az intimitásban a gyöngédség, az egymásra figyelés, az érdeklődés, a beszélgetések, a hosszú meghitt órák, a játékosság, a szex, a kreativitás és még sok minden van ebben.” A harmadik tartópillér az elköteleződés a pszichológus szerint. Az elköteleződéstől való félelmet szerinte az önkéntesség tudja feloldani.

A szakember felhívja a figyelmet a beszélgetés fontosságára is: „Ismerjétek meg jól egymást, meséljétek el egymásnak a gyerekkorotokat, milyenek voltak a szüleitek, mit tartasz róluk? Mik azok az érzelmi és döntő tapasztalataid, amit majd máshogy csinálnál? Milyen szokásaitok vannak, mik a családi mítoszok, legendák? Aztán, mit mesélnek rólad, mikor kicsi voltál? Mindenképpen érdemes kérni a párt, hogy avassák be egymást egymás addigi életébe. Nagyon szeretünk arról beszélni, hogy mit mond a család, te kire ütöttél, kitől mit örököltél? Valójában a temperamentumot örököljük, hogy mennyire vagyok tűzről pattant, vagy egy kicsit álmatagabb, ráérősebb.”

Emellett meg kell ismerni a másik karakterét is, hiszen azon sem lehet változtatni. A különbözőségek miatti nézeteltéréseket, a más látásmódot tudatosítani kell, „a tudatosság nagyon fontos része egy párkapcsolatnak”. Fontos, hogy tudatosítsuk, ha nem értünk egyet, alakuljanak ki a szabályok a vitás kérdések megbeszélésére, és találjuk meg a közös pontokat – az viszont nem baj, ha nem értünk mindenben egyet. „Ne kritizáljuk egymást, ne minősítsük egymást, senkinél nincs a bölcsek köve. Ezért egyrészt tárgyközpontúan vitázzunk, mert mi a vita: érvek egymás mellé helyezése. Ezt hívjuk asszertív kommunikációnak.”

Bagdy Emőke megjegyzi: a férfiak nem szeretnek sokat beszélni, lényegre törőek és gyorsan döntenek. Ezzel úgy lehet mit kezdeni, ha a másik fél azt mondja: a te szemszögedből igazad van, de itt van az én szemszögem is. Az igazság szubjektív dolog, nézzük meg a másik szemszögből is a dolgokat. „Ha pedig közös döntés születik, akkor nagyon odafigyelve- a pszichológia nyelvén – pozitív megerősítéssel jutalmazzuk a másikat. A párom a szövetségesem, és nem az ellenfelem.”

„Sok nőt ismerek, akiknek nagyon jólesik támaszkodnia a férjére, mert így látta otthon is. Ők a komplementer pár. Sokan ma is úgy mondják: az Uram. De hát az igazi női természet – mondja a pszichológus, hozzátéve: „a női odaadás, a gondoskodó attitűd, az alárendelődés egy extrém formája, de a komplementer kapcsolatokban ez önként történik, mellesleg meggyőződésem, hogy erre a legtöbb férfi alapvetően vágyik.”

Sok nő azonban, a félreértett emancipáció miatt, férfiként szeretne viselkedni, ahelyett, hogy „az okos nő azt mondaná: rendben van, te vagy a király, de én teszem fel a fejedre azt a koronát. Én tudlak királyommá tenni, ha te engem királynővé teszel. Mert a mosogatólány nem párja egy királynak. És máris ott vagyunk, hogy add meg nekem mindazt, ami egy nőnek szükséges, és akkor én is mindent megadok, ami egy férfinak szükséges” – mondta Bagdy Emőke pszichológus az Igennek."

http://www.pozitivnap.hu/eletmod/bagdy-emoke-a-szerelemrol-a-mosogatolan...

HozzászólásokDrukkolok! :-)) Péntek van!

Drukkolok!

:-))

Péntek van! Süt a nap! Nincs vihar!

Megyek sétálni és fagyizni! Eszem egy gombócot az egészségedre! :-)

(Így egy gombóccal kevesebb maradhat a hasadban...)

:-))

Ez nem fagyi, de ez se rossz!

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1.0-9/10152597_6...

:-))Babysteps

Szerintem a legfontosabbon vagy túl!!!! EZ nagyon jó!

Az angolban van egy szó: Babysteps.

A kis lépések művészete.

Taníts meg Uram a kis lépések művészetére - mintha lenne egy ilyen vers.

Sikerélményt kell gyűjtened. Kis célok, kis sikerek. AZTÁN... jöhetnek a nagyobb célok...

Újat kéne próbálnod. Mást is csinálnod. Máshogy is csinálnod.

:-))Túl sok nővel találkozom, aki

Túl sok nővel találkozom, aki tehetne a sorsáért, de valahogy nem mer.

Nem tud és nem mer változtatni, és megértem.

Nagyon nagyon fájó dolgoknak kell ahhoz történni, hogy az ember kérdés nélkül megtegye.

És tudod, a Feldmár cikk is, (eggyel lejjebb) erről szól. Tedd már meg, ne félj! Ne légy fogoly a saját életedben.

Nem jó madárnak születni és nem felismerni, hogy a kalitkán túl is van élet. Az elme kalitkáján túl.

Jó megbocsátani, magunknak, ha már bevallottuk, hogy elszúrtuk.

Aztán jöhet az új élet, ebben a mostaniban!!!!

:-))Inkább egyedül, mint rossz

Inkább egyedül, mint rossz kapcsolatban.
Inkább egy jó válás, mint egy rossz házasság...
Ezzel nem akarok senkit se buzdítani semmire, csak tudod...

... a nők nagy hányada ebbe a hibába esve, mert otthonról ez volt a hozott és kapott minta, odaadásuk miatt alárendelt szerepbe kerülnek.

Megszokták, és meg se kérdőjelezik, hogy lehetne másképp is.
Hagyják, hogy ne tisztelje őket a párjuk.

És talán itt van a lényeges része, amit Kila kiragadott, és ami nekem is a kedvenc részem ebből az írásból.

Légy a királyom, de legyek a királynőd. TE bánj velem úgy, és te kezelj engem úgy, s miért is? Mert magam is királynőként érzem magam ebben a kapcsolatban, s szeretem azt, amit kihoz belőlem!!!! S szeretem benne azt a valakit, aki tudja, hogy tudok vigyázni magamra, de ha épp mégsem, akkor abban a pillanatban ott van és felemel!!!!

A tartás, a tisztelet, a türelem a másik felé, egymás felé,
a megismerni vágyás, a megértés, a másik elfogadása

és a tükörszerepek felismerése...

nagyon fontos.... valahol a férfi és a női

... valahol a férfi és a női szerepek visszaállítása lenne fontos, és a nemek közti egyensúly: az igenek.honeybeast:)

Remek bejegyzés! Köszönöm. Vettem-vettem! ;)

"Sok nő azonban, a félreértett emancipáció miatt, férfiként szeretne viselkedni, ahelyett, hogy „az okos nő azt mondaná: rendben van, te vagy a király, de én teszem fel a fejedre azt a koronát. Én tudlak királyommá tenni, ha te engem királynővé teszel."