Remény

Megtörténhet bármi, hogyha hagyod,
Néha nem megy könnyedén, hát álmodj nagyot!
Nem kell tőle félni, a változás közel,
Egy nagyobbacska ásóval egy hegyet hordhatsz el.
Nincs előtted egy ajtó se zárva,
Pillangóként röppenj ki a nagy világra!
Minden álmod váltsd valóra, nem kell várnod másra!
Az égen minden csillag néked ragyog,
Megtörténhet bármi, hogyha hagyod.

Marry Poppins

Ha csak ülsz és figyelsz, észreveszed, milyen fáradhatatlan elméd. Ha megpróbálod lenyugtatni, az csak ront a helyzeten, de egy idő után mégiscsak megnyugszik, és amikor ez megtörténik, képes leszel arra, hogy egészen finom dolgokat is meghallj. Ez az, amikor intuíciód kezd kibontakozni, és kezded a dolgokat sokkal tisztábban látni, és kezdesz sokkal inkább a jelenben élni. Az elméd szép lassan lelassul, és a pillanat hatalmasra tágul. Sok olyat meglátsz, amit azelőtt nem láttál. Ez az elmélet, ezt kell gyakorolni.

Steve Jobs

Az elmúlt 33 év során minden reggel belenéztem a tükörbe, és megkérdeztem magamtól: "Ha a mai lenne az életem utolsó napja, azzal szeretném vajon tölteni, amit ma csinálni fogok?" És valahányszor a válasz túl sok napon át volt "nem" egyhuzamban, tudtam, hogy valamin változtatnom kell... majdnem mindenen - a külvilággal szemben támasztott elvárásaimon, a büszkeségemen, a félelmeimen a szorult helyzetektől vagy a kudarctól - mindezek a dolgok egyszerűen szertefoszlanak, amikor a halállal nézünk farkasszemet, és csak az marad hátra, ami igazán lényeges. Nem ismerek jobb módszert azon gondolat csapdájának elkerülésére, hogy valami vesztenivalód van, mint emlékeztetni magad arra, hogy meg fogsz halni.

Steve Jobs

Nem lehetséges "parancsszóra" optimistának lenni. Senkinek nem írhatunk elő optimizmust, a reményvesztettől sem várhatjuk el, hogy reméljen. Erre ő maga sem lenne képes, mert senki sem tudja "akarni" a reményt, éppoly kevéssé, mint ahogy a reményen kívül a közismert háromság két másik tagját, vagyis a hitet és a szeretetet sem lehet kikényszeríteni.

Viktor Emil Frankl

- Optimista vagyok és realista. Tudod, ha egy ezer méter magasból kiugró ejtőernyősnek nem nyílik ki az ernyője, és mégis abban bízik, hogy életben marad, nem optimista, hanem hülye.
- Ejtőernyős is akadt már fönn faágon.

Nagy Bandó András

"Sokak szerint a remény erőt ad, mások viszont, akik már reméltek, nemcsak úgy ímmel-ámmal, hanem igazán, azok tudják, hogy ez pont fordítva van: a reményhez kell az erő. Sokkal több erő kell hozzá, mint a reménytelenséghez. És szégyen, nem szégyen, az ember ereje, főleg ősszel, véges."

"De a legfontosabbat se felejtsd el,
A remény téged sose hagy el,
S ha másban nem is, de bízz önmagadban,
S hidd el meglátod a jót a rosszban."

"Aki remél, már retteg is, hogy a remélt sosem következik be."

"Nem tudod, miért, de elhiszed, hogy vannak még csodák."

"Utálom a reményt. Akárhányszor próbálom feladni, mindig azt suttogja: csak még egyszer utoljára."

Címkék:

Hozzászólásokegyesek azt mondják: kilépni

egyesek azt mondják: kilépni a komfortzónádból
mások azt, szembeszállni a félelmeiddel
vagy azt, nemcsak az a bátor, aki hős,
hanem az, aki nem adja fel! Aki bevállalja, ma nem sikerült, de holnap sikerülni fog!

Ez adja a sikerélményt... a 100 próbálkozás, a kitartás, a következetesség szembeszállni a gyávaságunkkal

:-)))... talán az éberség... talán

... talán az éberség... talán a kommunikáció... talán beszélgetni és figyelni a másikra... talán kiderül, Ő hogyan látja, neki hogyan jön le... és akkor, úgy értem ezek után nagyon hamar megtalálható a határvonal...

amikor jobban fáj maradni, mint félni az jövőtől... akkor végre olyan egyszerűvé válik minden,

menni kell... a remény akkor már a TIED, nem a kapcsolaté... a TIED és a jövőbeli kapcsolataidéAz önámítás és az álmok

Az önámítás és az álmok reménye között nagy különbség van!

Igazad vagyon!Neked is. :*

Nektek is. :)...

Köszönöm Barátaim! Köszönöm, hogy kérdeztek, köszönöm, hogy meghallgattok, hogy végighallgattok s hogy azután hallgattok.

Akit most ezekben a napokban nem söpör el az erőszak szele, az álcsillogások csillaga, igazi csillagra, angyalra, kicsiny fényre lelhet. Amikor már ott tartunk, hogy egyszer tényleg leülünk és magunkba nézünk, mert már nincs se balra, se jobbra, se előre, hátra meg csak azért sem hagyjuk, a lefeléből elég volt, akkor fog igazán fájni a lelkünk. Ugyanis befelé kell mennünk. Csak aztán megy a felfelé....

Mindenkinek csendes és békés készülődést, áldott ünnepeket kívánok!Remélem, hogy ébredünk.

Remélem, hogy ébredünk.a Szeretetről

A Szeretet valami egészen különleges, másrészt meg teljesen "hétköznapi". Áthat és éltet: mindent.

... éreztem a szeretetet. Áthatott, beragyogott. A szívem kitágult és meleg, jól eső érzés járta be a mellkasomat, majd az egész valóm eggyé vált. Tiszta fénynek éreztem magamat. Szeretet vagyok. Szeretetből való. Tértől és időtő lfüggetlen örökség ez.

Szeretlek! Szeretet vagy. * Kedves.

http://videakid.hu/videok/animacio/mackotestver-2.-teljes-film-disney-in...