Világváltó blogja

A vég kezdete,a kezdet vége....

A Vég-Kezdete,a Kezdet-Vége Tovább »

Kérdés

Elolvastam a hozzászólásokat.Ezúttal nem írni fogok,hanem adok,felajánlok valamit,de nem mindenkinek.Csak annak aki kéri.Továbbra is ugyanazt mondom,minimum félvakságban szenvedtek.De egyek vagyunk,így régi önmagamat látom bennetek.De nincs múlt,nincs jövő,nincs idő.Így nincs régi önmagam,és nincs új önmagam,csak és kizárólag én vagyok.Én nem a titkot adom nektek,ami vagy jó,vagy nem,működik,vagy Tovább »

Válasz

Szia Secret
Ez a bejegyzés egy válasz,és továbbra is állítom,hogy ez a válasz a megoldás a gondjainkra,és nem a titok.A választ a kétség és bizonyosság c. írásom következtében megfogalmazódott gondolatok okozták.Melyek szükségesek voltak.Ez a válasz ugyanaz,amit már leírtam,csak más megközelítésből. Tovább »

energikus nyugalom

...tudod,én mindig rájövök valami újra magammal,a világgal kapcsolatban...hihetetlen,hogy mennyire sokat tudok,és az mennyire kevés:) Tovább »

Kétség és bizonyosság

kétség és bizonyosságLassan egy éve annak, hogy nem írok semmit... sem ide, sem máshova. És úgy gondoltam, minek ragozni azt, amit már tudok, tudunk. Amit akkor gondoltam bőségesen kiírtam magamból. Az út amire lépsz, legyen az bármilyen, a végtelen valamelyik formájába vezet. Megérted, és megállsz egy bizonyos ponton. Egy hónapja azonban tovább "kellett" lépnem. Mindig is úgy tekintettem a Titokra, mint sok más lehetőségre, szellemi irányzatra, hogy igaz, és mégis hamis. Éreztem az életemben igazságát, és nem állítom, hogy tökéletesen tudtam működtetni, de azt sem, hogy nem. Tudtam is, és nem is. Csak azt nem tudtam, mi a hamisság a titokban. Mára már nyilvánvaló. Szeretném leszögezni, hogy a titok működik, van értelme. Ugyanakkor mivel fél igazságokra épül, működésképtelen, és értelmetlen. Tovább »

Még mindig 8.

biciklivel a hegyreFeketén fehéren.

Néhány évvel ezelőtt, amikor még néztem televíziót, készült egy riport egy magyar sráccal. Szimpatikus fiú volt, és arról szólt a története, hogy világrekordot hozott össze, szinte ismeretlenül a fű alatt. Mivel már mindenki, minden hegyet megmászott nyolcszor, ellen fényben légzőkészülék nélkül, és hátrakötött kézzel:), így kialakult a hegymászás egy új válfaja. Bringával ment fel a Himalájára, amíg csak tudott. Tovább »

Világváltó 8. Érzések

Hintázók a nyári melegben... Tovább »

Világváltó 7...A szex...

Egy szürke, kicsit ködös, őszbehajló napon a csontig hatoló csípős szél sürgetésében lépkedett az utcán a NŐ. Hosszú kabátja kecsesen átkarolta karcsú testét, de sem ez, sem a vastag pulóver nem volt képes átmelegíteni fázós, érzékeny kis puha bőrét. Csontig hatoló didergéssel a hosszú, formás lábaiban szelte az utcákat, abban reménykedve, hogy végre hazaér. Tovább »

Világváltó 6.

világváltóVilágváltó 6 - A teremtés

„Jelképek erdején át visz az ember útja…”

Mi emberek, és általában így látjuk magunkat, két „részből állunk”, testből és lélekből. A testünket is jellemzi kettősség. Olyan értelemben is, hogy látjuk mi valamilyennek magunkat, és látnak mások valamilyennek minket. Van másik nézőpont is Tovább »

Világváltó 5.

titokVilágváltó 5.

…de először is nem árt tisztázni, hogy mi is ez a titok? Vajon mit jelenthet számunkra?

Ebben a pillanatban, egy egyetemes igazságot kéne megfogalmaznom, vagyis olyasmit kéne kijelentenem, amit mindenki a magáénak érez. Megkísérlem, de akkor egyetlen dolgot tehetek, hogy megvizsgálom több oldalról, irányból, nézőpontból a kérdést. Tovább »

Világváltó 4.

őszinteségŐszinteség

Szeretném először is azzal kezdeni, hogy én is azt vallom, amit sokan mások, hogy nem létezik kollektív megváltás, csak egyéni. De könnyű ezt kimondani, megvalósítani már nehezebb. Sokkal könnyebb másokat kritizálni, megváltoztatni, mint saját magunkat…és ezt is tapasztalatból tudom.

Ezért az őszinteség is egy olyan „dolog”, amit magunkon érdemes elkezdeni, akár a szeretet, a megértést, vagy a türelmet. Mert bizony így van. Nem én találtam ki, de attól még Tovább »

Világváltó 3.

titokA Titok, avagy jéghegy csúcsa...

Lehetne még elmélkedni a világ dolgain, számtalan megközelítésből elmézgetni, hogy mi miért történik velünk, de lássuk be, mindennek oka van, és semmi nem történik véletlenül.

Mozifilm

Beülünk a moziba. Ki tudja mért? Számtalan oka lehet. Szórakozni támadt kedved, Tovább »

Világváltó 2.

világ„Új Világ”

Szóval, amikor azt állítottam, hogy a boldogság az, hogy elfogadjuk önön létezésünket, és azt, hogy ez bármi lehet még csak a boldogságunk alapjáról beszéltem, de koránt sem merném kijelenteni, hogy ez már maga a boldogság lenne. Ugyan is, ha ezt el tudjuk fogadni (mármint a létezésünket), akkor még csak annyi történt, hogy nem akarunk meghalni. De akkor hogyan lehetünk boldogok? Vagy merjünk-e egyáltalán boldogok lenni?

A boldogsághoz való viszonyunkat alapvetően meghatározza az, hogy Tovább »

Változás vagy mozgás

titok, életAz igazi Csillagok háborúja... nem csak SCI-FI rajongóknak
Rendkívül rövid, de mérsékelten tudományos bevezető

Na akkor legyünk stílusosak: "Réges-rég egy messzi-messzi galaxisban (legalább is ezt állítják marcona tudósaink, és még hajlok is rá, hogy igazuk van), szóval régen az általunk ismert világegyetemben csak hidrogén és hélium atom létezett. Ezekből lettek a csillagok. A csillagok a hatalmas hő hatására újabb atomokat hoztak létre, mint pl. az oxigént. Ez elgondolkodtató, mert a testünk jelentős része is oxigén, és ez az atom ott van a levegőben amit lélegeznünk kell, és a vízben is amit innunk kell, hogy élhessünk. Tovább »