A vonzás hatalma és következménye

Beszélgetéseim alkalmával sokan kérdeznek meg a vonzás hatalmáról. Legtöbbször az erről szóló bestseller filmet hozzák példaként, sőt akadnak, akik az elért sikereket is emlegetik. Milyen hatalma van a vonzódásnak? Hatalmas! Következménye pedig halálos.

Az ember, aki nem ismeri a végső valóságot, mindig módszereket keres, hit helyett. A hitetlenség pedig kisebb-nagyobb mágusokat „képez”. Így született meg sok ezoterikus „segédlet” a reiki, az agykontroll és sok más hasonló tudomány is. Ezekkel az ember elérheti azt, ami az életéből látszólag hiányzik. Azért látszólag, mert a „nem tudás” által vezérelt ember még a valós igényét sem képes megfogalmazni, így vonzódásának tárgya nem az, amire valójában vágyik. Hiába lesz meg a hőn állított testi kapcsolat, vagy házasság, hiába teremtődik meg a fészek, vagy kényelmi tárgyak, eszközök, az ember nem lesz boldogabb, csak egy-egy rövidebb időre. Milyen hatalma lehet a vonzódásnak, még ha segít is elérni az anyagi vonzalmakat? A vonzódásnak lehet hatalma van az anyagi világ rendeződésében, de az ember boldogságán nincs hatalma, mert a boldogság nem az anyagi világ természete.

Szokj hozzá a vonzódáshoz. Mivel a vonzódás maga sötét aspektus, milyen gyümölcsöt vársz tőle? Képzeld el a jövőt, ahogy megszerzed… kösd meg magad előre, hogy minél több gyökered legyen az anyagi világban, és amikor eljön a teljesség, ne legyél képes szabadulni, és itt maradj a földi pokolban. Birtokot szerezhetsz, meggazdagodhatsz, megköthetsz egy másik embert önzően, mert jogod van vonzódás hatalmával élni. Csak ne felejtsd el, hogy az ember minden tettéért felel egyszer. A tévhitekkel ellentétben Isten nem úgy kér számon, ahogy az ember. Nem kérdez tőled semmit. Amikor a „Boldogság városába” tartó vonat elmegy, te leszel a felelőse, amiért fagyiért áltál sorban éppen akkor.

A vonzódásnak van hatalma? Igen, az emberen. Segít? Nem! Az ember kitalálta, hogy a vonzódásnak, a gondolatnak, a vizualizációnak, a kimondott szónak teremtő ereje van. Istenné akar válni, sötét eszközökkel. A valóság pedig az, hogy az Istennel való egységet csak hit által képes elérni, ráadásul egyetlen módszernek sem lehet esélye a hittel szemben. Vágyni minden ember képes, de hitet az ember kizárólag csak egy másik lénytől kaphat, hiszen a hit a lélek ajándéka. A büszke ember azért választja a sötét módszert, mert a hit megszerzéséhez, meg kellene hajolnia egy másik lény előtt.

A vonzódás mindig az elégedetlenség és a hiányérzet megnyilvánulása, nem a teljességé. Sem az Isten, sem az ő törvényei nem ismerhetők meg általa, így nem képes az embert felszabadítani sem. Az ezoterikus módszerek terjesztői arról nem mesélnek előadásaikon, hogy a hívő embernek nincs szüksége lemenni alfába (Jézusnak és az apostoloknak sem kellett), nem kell perceken át mormolni „varázsmondatokat”, nem kell naponta sok időt tölteni azzal, hogy minél tisztábban el tudja képzelni a jövőt. Természetesen a hívő embernek imádkozni sem kell órákon keresztül, ahogy a hitetlen vallásosok teszik. Aki nem a sötétség, hanem a világosság hajlékában él, az a hite által éri el könnyedén azt, amelyet a vonzás törvényének árnyékában élők még a módszerekkel is nehezen.

A vonzás törvényét tisztelők elméje korlátos, mert a jövőt csak a múltra alapozva tudják látni magukban. A hívő ember elméje korlátlan lehet, mert számára a hit által olyan dimenziók is megnyílhatnak, amelyet korábban sohasem tapasztalt, amelyről sohasem tudott. Egyik jó példa erre, az elragadtatás misztériuma. Abban olyan ember, aki a vonzódás hatalmát többre becsüli, minthogy igaz hitet szerezzen, nem részesülhet.

Keressétek előbb Isten országát, s a többi megadatik ráadásnak. Így szól a megváltó tanítása. Ennek a mondatnak az értelmét csak az értheti meg, aki nem módszert, hanem hitet akar szerezni a teljességhez. Isten országa nem a hitetleneké és a vonzástörvényét követőké, hanem azoké, akik megértik, hogy a hit által minden lehetséges. Abban viszont nincs sötét aspektus…

Címkék:

HozzászólásokÉrdekes

volt olvasni az eszmecserét.:) Minden és mindenki projekciós felülete a másiknak...tökéletesen szemléltette.

Számomra nem jött le félelem keltés az írásból, csak valami olyasmi, amit a Buddhizmus is tanít, hogy a vágyak eleresztésével vállhatunk igazán szabaddá...meg Isten keresése, vagyis a keresés tart távol Istentől. Persze lehet nem ez volt a lényeg, csak én vetítettem ezt rá és volt ott még más is ami viszont nem jutott el....Admint és Krisztiánt olvasva örülök, hogy az nem jutott el.:)
Na jó, egy ici pici bigott stílust éreztem a cikk olvasása közben, de betudtam az író stílusának és átlendültem rajta. Ha meg nem csak stílus és a mondanivaló, lényeg átadása miatti segítő túlzás volt, hanem valóban ott van amire Admin és Krisztián lecsapott, az nem az én bajom, hanem kedves XKrisztiánX-é.:) Kettőn áll a vásár! Nem csak a félrevezetés felelősség, hanem a félrevezetettség.:) arról meg ne is beszéljünk, hogy egyáltalán mi a félre? Ami Julinak félre, az Gizinek lehet üdvözitő.

Kellemes Húsvétot Mindannyiotoknak!Tégy belátásod

Tégy belátásod szerint!
Minden rendben van. Egyszerűen elbeszélünk egymás mellett és ennyi.Ha neked az tünik ki, hogy

Ha neked az tünik ki, hogy félelemtől vezérelve került az irás ide akkor azt csak te hiszed és nem én, és nem Isten vagy és ne is ringass másokat ebbe a hitbe, te csak Isten része vagy akiben élsz és ő is él benned. Isten nem egy felhőn ülő szakállas ember hanem annál több, ő minden aki van. Nem azért került fel a cikk hogy vitába száljak mások elképzeléseivel, hanem azért, hogy akik Istent keresik vagy keresni szeretnék azok jobban lássanak.
Olyan dologról mondassz véleményt amit nem ismersz. Mégis miből gondolod, hogy a kételkedőkeknek iródott. Ezzel részemről pont került minden kételkedő személy kommentjének a végére.Az ember biztonsággal,

Az ember biztonsággal, békével, szeretettel, nyugalommal jön a fizikai világra, majd a kultúra beleneveli a saját félelmeit. Így a félelem alapvető lesz egy emberben. Nézz rá egy újszülöttre, nézz rá egy kisgyereket! És mond azt, hogy bizonytalan, nyugtalan és ideges.
Példa: Az anya rákiált a gyermekére: Kisfiam! Vedd fel a sapkádat, mert fázni fogsz, megfázol.
Én erre azt szoktam mondani, hogy azért kell a gyereknek felvenni a sapkát, mert az anya fázik. :)

Belenevelik az emberek a másikba a félelmet. Így félni fog. Aki pedig fél, azt igen könnyen lehet manipulálni mindenféle dologgal.
Az önbizalom hiányos ember fél és aki fél, a nyugalmat és a biztonságot keresi megrögzötten.
És a kultúrában van is elég megoldás. De milyen? Van a vallásnak isten. Isten majd biztonságba helyez. Na ja igen. Aztán itt vannak a keleti vallások, az ezotéria, és vannak még a nyugatiak is. Találni rengeteget.
Mind egytől egyig a félelemre épít. Először félelmet keltek, vagy bebizonyítom, hogy félned kellene, majd megadom a megoldást.
Azt kellene már észrevenni, hogy agy mosottak vagyunk és így manipulálhatóak.

Tudod mi az, hogy felébredni?
Elmondani az embereknek, hogy a félelem hamis, nem létező, csak agymosáson keresztül belénk nevelték.
Az az igazi ébresztő, amikor bárkinek azt mondod, hogy korlátlan lehetőségekkel és erővel rendelkezel, mert Te magad vagy isten. Az az ébresztő, amikor bátorságot öntesz a másikba, hogy nincs semmi, amitől félni kell, mert az egyszerűen nem létezik. A félelemkeltéssel csak félelem keletkezik.

XKrisztiánX!
Te is tipikus példája vagy annak, mikor valaki tűzzel akarja oltani a tüzet.

És Admin-nak igaza van. Sok önjelölt van, aki tuti megoldást tud adni a félelem és a szenvedés ellen. De valami ellen fellépni, csak tovább erősíti azt.

Az embereknek tudniuk kell arról, hogy mindenre képesek, és ehhez nincs szükségük senkire és semmire, mert mindennel rendelkezik, csak a félelmük miatt nem látják. Nem érzik.

Amikor ilyen vagy hasonló írásokat olvasok, azonnal kitűnik számomra belőle, hogy egy félelemből keletkezett szándék vezérelte az íróját.

Kérlek, ne vedd sértésnek, mert nem ez a szándékom. Szeretném ha tudnád, hogy a félelemkeltés egy eszköz a még nagyobb félelemmel rendelkezőknek. Nekik sokkal nagyobb segítségre van szükségük.
A saját stílusom miatt talán nehéz felismerni, hogy én igyekszem felemelni az embereket, igyekszem szembefordítani a félelmeikkel és igyekszem nekik érthetővé tenni, hogy meg van az erejük bármihez, amit akarnak. Nem kell tenni kényszeresen semmit ahhoz, hogy elérjék, mert ott van előttük, csak nem látják. Szó szerint nem látják, mert nem ismerik fel, hogy ott van. Éppen ezért támadnak engem, mert felismerik azt, hogy hülyére vették őket. Az igazság sokkal jobban fáj, mint a hazugság. Ezért vannak sokan, akik nem is akarnak felébredni. Az, hogy valakinek van egy vágya, az még nem jelenti azt, hogy pont az akadályozza őt. Ami akadályozza a függősége, mert azt hiszi, anélkül nem lesz boldog és nyugodt, nem lehet biztonságban. A függőség az ami elvakít. De ez is a félelemből ered, mer olyan alapmeggyőződései vannak, amik saját kicsinyességét és esendőségét erősíti, így mindent meg akar tenni, hogy valamire való emberként kezeljék mások. Csak egy példa: Sokakba azt nevelték, ne méltó az életre, nem lesz jó semmire, senki nem fogja szeretni. Erre mikor felnő, minden tette erre a szándékra irányul, hogy szeresség, elfogadják. Minden eszközt megpróbál elérni, hogy a másik elfogadását kivívja. Ha nem éri el, akkor szenved, mert senkinek érzi magát. Egy lúzernak. Erre alapoz mindenki szinte. És álarcokat vesz fel, hogy más legyen, mert ha önmagát adja, akkor azt hiszi, hogy nem kell senkinek. Csakhogy a színészkedés energiát igényel és ezzel meríti önmagát az ember. Estére meg úgy néz ki, mint akin átment az InterCity vonat.
Tök felesleges másnak lenni, mint ami. Szenvedést okoz.

Sokan keresik Istent. Azt hiszik, van valahol. Ezért a keresésük és a félelmük eltakarja a szemük elől, hogy ott áll előttük, bárhova néz.
Azért keres az ember, mert nem talál. Ebből görcsös vágya keletkezik és máris célként kezeli, amit el kell érni. És mikor eléri, észre sem veszi, így tovább keres.ja még egy megjegyzés, mert

ja még egy megjegyzés, mert most kicsit másról beszéltem, mint ami a te írásodban van. alapvetően ott "fordítottad ki" a vonzást, hogy te azt kizárólag anyagi jellegű dolgokra szűkíted le. de senki nem mondta, hogy a vonzás csak anyagi dolgokra terjed ki, sőt, a vonzás nagyobb része épp nem anyagi, hanem spirituális, érzelmi, lelki tárgyú. innentől pedig amit leírtál az téves következtetésekből indul ki. arról meg ne beszéljünk hogy tele van légből kapott kinyilatkoztatásokkal (pl.: a vonzás sötét aspektusú --> ez jól hangzik de mit takar?)nekem azért tűnt

nekem azért tűnt félelemkeltésnek, mert az :) nem azért mert a félelem oka az új információ. Az információ épp a félelmeket csökkenti, mert a félelem egy hiány, sokan mondják hogy a szeretet hiánya, de ugyanúgy mondhatnánk hogy az információ hiánya. a vallás arra jó csak hogy eltakarja az igazságot, de mivel az igazság nem létezik, ezért a vallás sem takar el valójában semmit, csak egy "másik út" ugyanoda.

ergo nekem a véleményem az hogy mindenki menjen azon az úton ahol jól érzi magát, megváltókra nincs szükség, főleg önjelölt megváltókra :)

a titok pedig szabaddá tesz, pont az ilyen vallási korlátoktól, amikről írtál. a vallás elnyomja a vágyakat, ezért szenvedést hoz, és fájdalmat. a titok ugyanígy "rossz" mert szabaddá tesz, de ha nem vállalod a felelősséget a szabadságért, akkor hasonló tapasztalatokat szerezhetsz vele.

mindenkinek más "módszer" jön be, van akinek a vallás hozza a megnyugvást, van akinek a titok, vagyis a szabadság. én szabadságpárti vagyok, ami persze nem könnyű út.

ja, és egyébként a szabadság ellentéte: a biztonság. a vallás ezt, vagyis a biztonságot nyújtja cserébe annak, aki azon az úton halad.

de ez csak egy vélemény, amit leírtam, az is lehet hogy egy szó sem igaz belőle a te világodban, mert azt te "teremted", nem én :)Kedves Secret Admin

Nem félelemkeltésnek számtam, hanem ébresztő jellegűnek, mindenki nézzen magába nyugodtan, az ember a döntéseinek nagy részét vissza vezetheti a vágyakra és a félelmekre, a cikk nem azért irodott hogy félelmet keltsen, hanem pont azért hogy az Istent keresők jobban informálodhassanak. Aki Istent keresi annak nem a vágyak beteljesítése lehet a fő célja. Az emberiség legnagyobb ellensége a kezdetektől pedig a titok (titkos társaságok, tanok stb.), holott a vallás mindent feltár az igazságrol. Neked azért tűnhet félelemkeltésnek, mert a cikket olvasva a vágyaid megteremtésével szemben megjelent egy uj információ ami gátolhatja ezek beteljesítését, ezt pedig a félelem probálja egyensulyba hozni. Isten az ember szükségleteit teljes mértékben kielégíti, amennyiben az megfelelő hittel rendelkezik, és neked is megadathat ez, ha az igazságot keresed.a félelemkeltés talán jobb?

a félelemkeltés talán jobb?Jó írás!

Én is hasonlóan gondolom, így egy ideje ezt az utat látom egyedüli üdvözitőnek. Épp tegnap írogattam ki magamból néhány gondolatot, melynek a lényege, hogy elfáradtam a vágyaim, álmaim kergetésében. Visszatekintve sosem értem el, csak amikor már nem annyira kellett. Továbbiakban nem szeretném, hogy a vágyakozás működtesse az életemet. Istent meg igyekszem nem keresni, hisz, így ő is egy vágy, hanem megtapasztalni....és elfogadni, hogy nem akkora durranás és a nem akkora durranásban ott van Ő.Kedves olvasók! Nem akarok

Kedves olvasók! Nem akarok senkit manipulálni, hogy tegye ezt vagy tegye azt, de az egész anyagi világ a mulandóságról szól, akinek pedig az anyagi világban a mulandósághoz kötődik a tudata és nem az örök lelki kincsekhez az mulandóvá válik. Aki az örök lelki kincseket részesíti előnyben és Isten törvényeít helyezi a mulandó dolgok elé az örökéletet nyer.
Isten 2011 elején megrázta a Földet (lásd Japán földrengés), és még nem késő megtérni, ám a következő csapás sokkal súlyosabb lessz már. Csakis 1 Isten létezik és minden tanitás tőle származik (Kereszténység, Buddhizmus, Iszlám stb.). Aki az igazságot keresi, az pedig megis fogja találni. Számomra csak annyi kegyelmet kérek, hogy a kommentárt olvasok ne váljanak általam megtévesztetté.