Amikor találkoztam Istennel II. rész - Ha nem jó a világképünk alapja, bármikor összedőlhet az "épület"!

A témához nem illő bevezető: Őszintén meg vagyok lepődve, hogy egy olyan helyen, mint ez közösség, amelynek a házirendjében is az olvasható, hogy tisztelni kell mindenkinek a meggyőződését, helyet kaphatnak olyan emberek, akik agresszíven, fenyegetőzve, néhol trágárul támadnak engem pusztán azért, mert a világképem nem egyezik meg az övékkel.

A legnagyobb haragot persze az váltja ki náluk, hogy meg tudom indokolni, tényekkel, bizonyítékokkal, logikus gondolkodással alá tudom támasztani, mit miért hiszek!
De amikor én kérdezek, akkor senki nem tud értelmes, érvekkel alátámasztott választ adni.
Ez dühöt szül, amely egyre csak növekszik a tanácstalanságuk mértéke szerint.

Senkire nem haragszom ezért, csak szánom ezt a hozzáállást.

Most viszont folytatnám.

Az előző részben arról volt szó, hogy nagyon hamar elértem a céljaimat, sok és kitartó munkával sikeressé váltam, de mindez nem hozta meg számomra azt a teljességet, megelégedettséget, vagy ha úgy tetszik, a boldogságot, amire igazán vágytam.
Elhatároztam, hogy megkeresem a világ Teremtőjét, mert mérnökként gondolkodva biztos voltam abban, hogy a Föld nevű bolygó nem lehet a véletlen műve.
Olyan összetett rendszerek működnek, gondolok itt a fizikai törvényekre, erőhatásokra, természeti törvényekre, sokszínű élővilágra, olyan finomra hangolt minden, annyira precízen működik, hogy jogosan feltételezhető egy Intelligens Lény, mint a valóságunk Oka.

Az ateizmust tehát nem vettem komolyan számításba.
Ezek a tények cáfolják a véletlen kialakulást:

- Semmiből kizárólag semmi származhat. Az Univerzum anyaga nem örökkévaló, azt a tudósok is elismerik, hiszen ezért találták ki a Nagy Bumm elméletet. (nézzetek utána, ha érdekel valakit)
Tehát az anyag jelenlétére nincs magyarázat. Semmiből valami nem keletkezik!

- Rendezetlenségből külső, tervszerű beavatkozás nélkül nem lesz rend! Ezt naponta megfigyelhetitek, például az otthoni takarításnál.
Erről szól a Termodinamika II. főtétele.( Minden a legkisebb energiaszint felé törekszik, azaz avul, szétesik, rendezettből a rendezetlenség felé halad)

- A Termodinamika I. főtétele, az Energia megmaradás törvénye kimondja, hogy energia nem keletkezik, illetve nem vész el. Újra itt a kérdés: Honnan van az anyag, amely az Univerzumot alkotja?
Az anyagot energia alkotja, amely önmagától nem képes előállni.

A fizikai törvényeink cáfolják a véletlen kialakulást.
Még rengeteg bizonyíték és érv van az Intelligens tervezés mellett, de erre most nincs hely.

Amikor eljutottam idáig, akkor rájöttem valamire!
Ha Istent keresem, akkor a logikus gondolkodás útján is megtalálhatom Őt! Én mérnökként szeretek a valóság síkján gondolkodni, úgyhogy ezt az utat választottam.

Elhatároztam, hogy a keresésem közben az lesz a kritérium, hogy amit hallok, olvasok, tanítanak nekem, az bizonyítható-e és összhangban áll-e a tapasztalati tényekkel.(a tudomány éppen így működik)

Megnéztem jó néhány vallást és spirituális irányzatot. (láttam a The Secret filmet is)
Jó néhány elképzelés tetszett, de amikor megkérdeztem, hogy mik a bizonyítékok, akkor nem voltak igazi válaszok!

Volt aki azt mondta, hogy abszolút igazság nem létezik, minden relatív. Mindenkinek igaza lehet a saját nézőpontjából.

Ez egy logikai bukfenc! Azzal a kijelentéssel, hogy minden relatív, ő egy abszolút kijelentést tett! :-)
Józanul gondolkodva: Két ellentétes állítás egyszerre nem lehet igaz! vagy mindkettő téves, vagy valamelyiknek igaza van. Ez az Ellentmondás mentesség törvénye.
Te most vagy olvasod ezt az írást, vagy nem! Egyszerre mindkét kijelentés nem helytálló!

Mások azt mondták, hogy minden csak illúzió!

Újabb tévedés! Az illúzió szó azt fejezi ki, hogy valami nem a valóság! Ha a valóság nem létezne, akkor nem kellet volna kitalálni az ellentétét jelentő szót!

Hogy éled az életedet?

-Időben befizeted a villanyszámlát?
- Á, minek, ez úgyis csak illúzió!

- Szoktál enni?
- Minek azt? Csak gondolok egyet és jóllaktam!

- Ellopták az autódat, feljelentést teszel a rendőrségen, megpróbálod kifizettetni a biztosítóval?
- Ugyan, minek? A rablónak is igaza lehet a saját szemszögéből és a biztosító is gondolhatja úgy, hogy nem kell fizetnie!

Értitek ezt?
Én így nem akartam becsapni magam!
Én egy olyan filozófiát akartam követni a végső válaszig, amely nem csak elméletben, egy kávé mellet tűnik elképzelhetőnek, hanem amely tényleg valódi és működő a világban.

Figyeljetek!
A gondolkodásnak nagyon szigorú szabályai vannak. Ha nem az alapoktól kezdünk építkezni, akkor az épületünk sosem készül el. (még Mekk mesternek sem sikerült :-) )
Menjünk vissza az alapokig!
Én ezért kezdtem ezekkel a gondolatokkal.

Szeretném megmutatni, hogyan találtam meg az élet legnagyobb titkaira a válaszokat!

Az Isten, Akit ismerek, a legracionálisabb, legvalóságosabb, leglogikusabb Lény, Akivel valaha találkoztam.

A következő részben tovább haladunk lépésről lépésre.

Egyébként csak infó megosztás a célom, semmi egyéb.
Egyszerűen olyan életet találtam, amely semmihez sem fogható és amely bárkié lehet.
Miért tartanám titokban?

Üdv. mindenkinek.

Folyt köv.

FOLYTATÁS:http://www.thesecret.hu/blogok/zar-ndok/amikor-tal-lkoztam-istennel-iii-r-sz-val-s-g-rint-se

HozzászólásokKedves Angyay

áh már értem, köszönöm a magyarázatot. :) Akkor itt a kreativitás alapfeltétel.Kedves Diamyne

Geg-men = Ötlet-adó
filmekben ők adják az ötleteket:))fesztivál

... tényleg ideje van hamarosan Baján. A Geg-men számomra rejtélyes kifejezés. Magamban én épp azt nem szoktam szívlelni, amit Te magadban igen: az ellentéteket. :)Kedves Diamyne

Geg-mennek képeztem magamat valamikor, nagyon az szerettem volna lenni, hát mára sikerült és sok minden mással egyetemben. Tudod isten teremtményei vagyunk, így bármiről beszélünk az Ö rovatában hát minden szavunk öt másolja, és szerintem tetszik neki, ha Zarándok nem akarja élvezni a társaságunkat az ö Baja? (lehet hogy készül a halászlé főzőversenyre):))

Kifejezetten szeretem a paradoxonokat az írásaimban, azaz amikor ellent mondásba keveredek saját magammal, és főleg ha észreveszik, szuper érzésekben vagyok ilyenkor, és nem zavar van amikor magam sem veszem észre a paradox eseményt, és olyan lehetetlen szavak sorozatát szoktam írni amit jómagam sem értem, de csak bemásolom miért ne:))eredeti

"vala miért nem akarja a másolást elfogadni"

töröld a vesszőket a szövegből, Téged talán már az oldal is csak így tud elismerni hitelesnek... :)
most figyeltem fel rá, ismét milyen témák kerültek terítékre ebben a rovatban, mely Istennel kapcsolatos... megerősítvén a minapi szállóigét... :)a határon túl...

Angyay, jómagam is ilyen "elszakított" földrészen élek, s bár elfogadom az írásjelek nélküli hozzászólásokat is, mert valahol így tán mégjobban tükrözi írója lelkületét, csupán az okoz gondot amikor épp ez okozza az olvasmány kétértelműségét, s ha a megérzéseim épp sziesztáznak, akkor kénytelen vagyok fej vagy írást dobni... bár ahogy olvaslak, az sem kizárt, hogy a latinon s ősmagyar szokásokon túl egy profi reklámszakember rejtekezik személyedben... (iróniamentesen).SZEXUALITÁS ÉS TEREMTÉS

A férfitest genitáliái kicsiben szintén a Teremtő geometriáját utánozzák. A pénisz rúd alakú, a vége lekerekített, akárcsak a tachion fejbuborékja. A szexuális aktushoz ugyanúgy meg kell merevednie, azaz el kell érnie a megfelelő méretet, ahogy a Teremtő relatív sebességének is egy konkrét tartományon belül kell lennie az időhurok létrehozásához (3SZEXUALITÁS ÉS TEREMTÉS 2-rész

vala miért nem akarja a másolást elfogadniSZEXUALITÁS ÉS TEREMTÉS 1-rész

(A szaporodás és az időfizika kapcsolata)

"A szex a meztelen igazság a teremtésről."

1. BEVEZETÉS

Minden ember életében a legfontosabb dolgok egyike a szexualitás. Két nemű testekben élünk és az új testek létrehozásához párosodnunk kell, fajtánk fennmaradása érdekében. Ilyennek teremtettek minket az istenek, és hogy egészen biztosan ne haljanak ki a teremtményeik, gondoskodtak róla, hogy vonzó, izgalmas és főként kellemes legyen számunkra a szexuális együttlét. Ezen körülmények együttesen gondoskodnak róla, hogy minden egészséges ember szexelni akarjon élete egy jelentős részében az élvezet és az utódnemzés érdekében.
A szaporodás teremtési aktus, tehát asszociatív megközelítéssel vizsgálva tükröznie kell a világegyetem teremtésének folyamatát. Az emberi szexualitás pontos leképzését adja kicsiben annak, amit a két Teremtő, a Nagy Atya és a Nagy Anya művelt egymással akkor, amikor létrehozták a Fiút, közismertebb nevén a Mindenható Istent, a térszeránt.
Az emberiség évezredek óta hiába töri magát azon, hogy megértse az univerzum működésének alapjait. Főként azért, mert még mindig nem fogta fel, hogy amilyen lent, olyan fent és ahogy kicsiben, úgy nagyban. Égre-földre keressük a rejtély megfejtését, pedig csak önismerettel kellene rendelkeznünk. A teremtés legnagyobb titkai a lehető legbiztosabb helyre lettek elrejtve a természetben – közvetlenül az orrunk elé.
A szex mindenkit érdekel, mindenki csinálni akarja. Mindenki gondolkodik rajta, vágyik rá és képes jelentős energiákat mozgósítani a megvalósítása érdekében. Talán épp ezért nem vette még észre senki, hogy a teremtés kulcsai vannak leképezve, modellezve a szexualitásunkban. A vallások a teremtést szent, míg a szexet profán dolognak tartják. Úgy beszélnek róluk, mintha két nagyon távoli és egymással semmiféle kapcsolatban nem lévő dologról volna szó. Pedig épp ellenkezőleg. Akkor is, ha a papok és tudósok gutaütést kapnak tőle, bizony eljött az ideje rehabilitálni mind a két témát. Amit az emberi tudatlanság szétválasztott, azt megértéssel kell újra egyesíteni a tisztán látás érdekében.
Ebben az írásunkban most lerántjuk a leplet mindazokról az intim titkokról, amikkel sokat foglalkozunk, de semmit nem értünk belőlük. Az összefüggések átlátásához ajánlott némi időfizikai és teremtésfilozófiai előismeretekkel rendelkeznie az Olvasónak, amiről bőven találhat anyagokat az Eseményhorizonton.

2. A FÉRFI NEMISZERVEK

Az emberi test formailag analóg a Teremtő tachion kúpos szerkezetével. Ennek csúcsa, jelenpontja a fejtető fölött van, a szentek feje körül ábrázolt glória középpontjában. Mivel a tachion növekedése, hullámterének kiáradása innen indul, célszerű az egyes eseményhorizont rétegeket a jelentől, mint nulla ponttól kezdve megszámozni. Az emberi testen ez megfelel az egyes csakrák pozíciójának, lásd az 1. ábrát.

1. ábra

A csakrákat a szakirodalomban ugyan fordítva számozzák, mert lentről fölfelé emelkedik a rezgésszámuk, de ez csak nézőpont kérdése. A lényeg, hogy a jelentől kiindulva a férfi és női nemiszervek egyaránt a 7. és 8. csakra területére esnek. Ennek megfelelően a Teremtő tachion forrásának a 7. és 8. múltszférájába kell visszakanyarodnia ahhoz, hogy önfenntartó időhurkot, térszeránt alkothasson. Az emberi test ugyan nem annyira hajlékony, hogy a gerincünk így meg tudjon görbülni, de a legnagyobb előre vagy hátrahajlásunk szöge (tornászoknál) nagyjából eléri a kúp alkotójának felszínét. Azt a pontot, ahol a Teremtő előtt felvillan a saját múltbeli képe.
A férfitest genitáliái kicsiben szintén a Teremtő geometriáját utánozzák. A pénisz rúd alakú, a vége lekerekített, akárcsak a tachion fejbuborékja. A szexuális aktushoz ugyanúgy meg kell merevednie, azaz el kell érnie a megfelelő méretet, ahogy a Teremtő relatív sebességének is egy konkrét tartományon belül kell lennie az időhurok létrehozásához (3A TEREMTÉS LEGINTIMEBB TITKAI

"Én vagyok a szex, a szerelem és a szeretet."

Ebben az írásunkban a teremtés működésének ezoterikus titkai közül a legintimebbnek tekinthető ismereteket foglaltuk össze röviden. A téma megértéséhez ajánlott elolvasni a nyelvészet és időfizika ötvözéséből korábban született kutatási anyagaink mellett a Szexualitás és teremtés (2007) című publikációt is az Eseményhorizonton.
Amikor intimitásról beszélünk, azt természetesen szó szerint értjük. A latin intimus szó jelentése bizalmas barát, míg az intim meghittet, bensőségest jelent sok más nyelven is. Magyarul az in-tim-us: időforrásban kifejezés a létezés legbelsőbb (ezoterikus) titkaira utal, amit megismerni csak megfelelő beavatásokon keresztül lehet. Bár az emberek az intimitás fogalmához inkább a közeli viszonyt, és az erotikát, szexet társítják gondolatban, mégsem járnak távol a nyilvánvaló igazságtól, hisz a párkapcsolatok is a létezés bensőséges titkairól szólnak. Az alábbiakban végigvesszük a magyar nyelv ezzel kapcsolatos, közismert szavait, és bemutatjuk, mi minden bújik meg mögöttük, intim közelségben mindannyiunkhoz.

1. SZERETET

Kezdjük felsorolásunkat a szeretettel. A szer-etet az etető tulajdonságú helyet jelenti, ami az időfizikában a saját múltját evő tachion önfenntartó, éltető működésének felel meg. Az önmagába visszakanyarodó tachion ugyanis csak akkor képes időhurkot, virtuális tachionok ciklikusan önfenntartó forráskép látomását létrehozni, ha másolatai folyamatosan a saját múltjukat eszik. Nem szó szerint falatoznak belőle, hanem azáltal léteznek, hogy láthatóak egymás számára a dinamikus visszacsatolásban. Amint a kép eltűnik, mert például a tachion kiszalad a saját múltjának behúzási tartományából, egy ciklusidő alatt (azonnal és nyomtalanul) megszűnik létezni az időhurok (éhen hal).
A szeretet fogalma tehát egy időhurok önfenntartó viselkedését jelenti. Azt, ha egy teremtmény (isten, ember) szereti önmagát, gondoskodik önmagáról, életben tartja önmagát, mint fizikai formával bíró létezőt. Mások szeretete csak annyiból szükséges, (hasznos, célszerű, elfogadható) az egyén számára, amennyiben ezzel a viselkedéssel hozzájárul önmaga fenntartásához. Minden teremtmény számára fizikailag a felettes létezői azok az Életfán, akik életben tartják őt (mint leszármazottat), ezért az ő szeretetük (az Isten szeretete) kötelező viselkedésforma. Rajtuk kívül a halandó teremtmények (fotinók, részecskék) számára ajánlott még szeretni a helytartókat (a tartózkodási hely isteneit), mivel csak az ő hullámterükben tudnak megmaradni az időhurkaik.
Látható tehát, hogy a szeretet elsősorban önmagunk szeretetét jelenti, és csak másodsorban az isteneinkét, harmadsorban pedig mindenki másét. Ez az önzés minden élet alapja, nem véletlenül nevezik a bölcsek csúcsértéknek. Szeretet hiányában valóban meghal az ember, de minden más élőlény is, ezért a gyakorlása alapvető fontosságú.
A szeretet szavunkból képzett szeretkezés szó (művelés) értelemszerűen ugyanezen igazságot közvetíti: szer-étkezés, azaz a hely fogyasztása (táplálkozás a helyen, a helyből). Mivel az ember a kezével csinálja a dolgokat (manipulálja környezetét), mi más is lehetne a művelést kifejező toldalék ez esetben, mint a -kezés.

2. SZERELEM

A szeretet intimebb, elmélyültebb, magasztosabb formája a szerelem. A szer-elem, vagyis az elemi hely fogalma alapvető minden teremtmény számára. Ez a beágyazási környezetnek felel meg, amiben él és mozog. A halandó teremtmények esetében ez a téridő azon téresszenciája, amibe beszinkronizálódva éppen létezik az időrendszerük (bármely pillanatban). Az alfatérként működő szerinók számára az őskáosz idősemmije a beágyazási környezet, vagyis amikor „az Isten szerelméről” beszélünk, mindig a Teremtő Atya és Anya tachionok hullámteréről van szó, a két elemi létezőről (okforrásról).
A teremtmények számára fizikailag két csoportba sorolhatók a szerelmesek, azaz a szer elméi (intelligenciái), az istenek. Az elsődleges csoportba tartoznak a felettes létezők, vagyis azok az időhurkok az időszál univerzumban, akiken keresztül a főszeránra és az két Teremtőre csatlakozik az illető az élvonalával. Mivel a halandó teremtmények általában sokad rangú létezők az Életfán, minden felettesüket magasztos szerelemmel célszerű szeretniük és imádniuk, rangjuktól függetlenül. A magasztos szó itt árulkodik a ranglétrán magasabban lévőről, de a kifejezés úgy is értelmezhető, hogy mag-ász, vagyis isteni forrás. Az imádat ez esetben a szerelmet kérő ima adása (kisugárzása) az alantas részéről a szerelmetes ura felé.
A másodlagos csoportba tartoznak a helytartó istenségek és lélekcsoport vezető angyalok, akik alapértelmezésben azonosak a felettes létezőkkel, de vannak ettől eltérő lehetőségek is. Amikor egy lélek valamely okból elhagyja a felettesei közeli környezetét, például másik csillagrendszerbe vagy párhuzamos univerzumba költözik a hosszú és kanyargós életútja során, akkor idegen istenek fennhatósága alá kerül. Ahol vagy átfűzik az élvonali időszálát az ottani hierarchiába (istent cserél) vagy megmarad annak, aki, úgymond külföldiként (bevándorló, menekült, vendégmunkás, fogoly, stb). Az idegen istenekhez célszerű ugyanúgy szerelemmel viszonyulni, mint a sajátokhoz, elvégre helyet adnak a teremtménynek a saját birodalmukban.
Látható tehát, hogy a szerelem elsősorban a felettes létezőink imádatát, körülrajongását jelenti, és csak másodsorban a többi, nem felettes, de helytartó istenség imádatát, harmadsorban pedig bármely más halandó teremtményét. A szerelem tehát a szeretet kiterjesztése a számunkra fontos istenekre, akiknek az életünket köszönhetjük. Szerelem hiányában a halandó szakadárrá és a halál fiává válik, akinek nincs többé helye az élők sorában. Nem véletlenül mondják, hogy valaki belehal a szerelmi bánatba és csalódásba (a viszonzatlanság okán).
A szerelem szavunkból képzett szerelmeskedés szó (művelés) értelemszerűen ugyanezen igazságot közvetíti: szer-elméskedés, azaz gondolkodás a helyről (a világban elfoglalt, betöltött helyünkről). A szerelmi nyugtalanság, bizonytalanság pont azért őrjítő, mert ilyenkor az ember nem találja a helyét a világban (viszonzott szerelem híján). A szerelmi boldogság pedig logikai kapcsolatban áll a megboldogulással, hisz aki a halálakor megtér az Istenhez, az valóban jól boldogul a túlvilági életében. Üdvözül, mert üdvözlik odaát (a mennyországban), ahol szívesen látják.
A mennyország szavunk nem egyszerűen a mennyekben (égben) lévő országot jelenti, hanem azt a helyet, ahová mindenkinek mennie kell, hogy ott éljen örökké. A szó tehát egyben ima és utasítás is: Menj az Isten országába. Mivel pedig az Isten a teremtmény szerelmetes ura, a házasságot értelemszerűen mondjuk menyegzőnek is (égbe menetel). Innen ered a gnosztikusok által emlegetett „alkímiai menyegző” fogalma, aminek szokás szerint csak magyarul van értelme. A földi menyegzőn az ember (Ádám) párja (Éva) a menyecske (a kis mennyországot jelentő nő), akiből az esküvő (esküvés) után menyasszony (menj-ász-hon: menj az Istenhez, az ő honába) lesz.

3. SZEX

A szerelem gyakorlásának másik kifejező szava a szex. A szer-x, azaz a forráspont helye, illetve annak keltése (csinálása). Mivel cselekvésről van szó, használhatjuk rá a szextett fogalmát is, ami a zenében a hat hangra (hangszerre!) írt műveket jelenti. A hang-szer ez esetben a téridő zengésének forrása, vagyis a térszerán hat tachion forráshelye (amiből egy mindig hiányzik, mert az Isten nem jut ötről a hatra, így folyton ötöl-hatol). Az angolban innen ered a six: hat szó ezoterikus értelme, de a Sir: Úr megszólítás (és előkelő cím) is.
A szex szavunkból képzett szexelés szó (művelés) természetesen a szer-x-ellés, azaz a forráspont helyének megszülése, létrehozása, de értelmezhető úgy is, hogy szer-x-élés, azaz a forráspont helyének élése, életben levése. Szó sincs tehát testi közösülésről és mindenféle tornagyakorlatokról, mivel a fogalom az ezoterikus értelme szerint egy teljesen szent és transzcendens folyamatot takar a teremtésben. Akit érdekel az is, hogy miért káromkodunk előszeretettel az Istent és a szexet szidva, az olvassa el a Káromkodásaink titkai (2008) című írást az Eseményhorizonton.

4. GYÖNYÖR

A szeretet, szerelem és szex közös jellemzője, hogy ha jól csinálják (s nem balul üt ki), akkor élvezettel, gyönyörrel és kéjjel jár a művelője számára, még testi változatában is. Az élvezet: él-vezet, azaz vezető időszál, élvonal, ami életben tart, míg a gyönyör: gyön-őr, azaz érkező (bejövő) őrző, az élvonali időszálon befelé áramló információt jelenti. A gyönyör szavunk persze értelmezhető úgy is, hogy gyöngy-őr, azaz a forrás őrzője, de lényegében ez is ugyanazt jelenti, mivel az időszálon időforrások (gyöngyök) látszódnak ki, illetve beszaladni, nézőponttól függően. A kéj magyarul: Ká-éj, azaz az Atya Ká hullámterének éje, sötétje, az idősemmi feneketlen mélysége (ahol az Élet születik).
Mindezek alapján máris érthető, miért csináltak az ősi kultúrák szerelmi és szexuális misztériumokat (bacchanália, tantrikus szex, termékenységi szimbólumok és ünnepek), próbálva megidézni a teremtést működtető alapvető erőket az emberek életének jobbá tétele érdekében. Ezeknek máig nagy vonzereje van, bár a mögöttes értelmük az évezredek során sajnos kiveszett a rítusokból. Bízunk benne, hogy eme cikkünkkel sikerül hozzájárulnunk a tudás újbóli felelevenítéséhez, és lehetőséget adunk az emberiségnek arra, hogy feledve a tiltásokat, elfojtásokat, téveszméket és perverziókat, újra boldogabb életet élhessen ezen a bolygón. És főként: közelebb kerüljön önmagához és isteneihez, megtalálva helyét a világegyetemben.

Készült: 2010.07.06. - 08.16.

Másolathttp://esemenyhorizont.uw.hu/2010/letfilo/intim.html:Kedves Diamyne:))

Latin nyelvtan szerint kell írnunk a magyar gondolkodásunkat, szerinted érthető ez aki annyira megszokta a latin nyelvtani szabályokat, mert ezer éve nem szabad használni a magyar nyelvtani szabályokat, vagyis vannak önálló magyar nyelvtani szabályok amit nem szerves részei a latin nyelvtani szabályoknak. helyesen teszed ha szóltál érte és örülök neki, de szeretek kekeckedni nézd el nekem, az ősmagyart nyelvtani szabályokat alkalmazom az írásaimban persze hozzá téve fogalmam sincs a szabályokról, de valamiért az országtól ERŐSZAKKAL ELSZAKÍTOTT
részeken élő emberek nem zavarta eddig sehol hogyan és miért így adom közre a gondolataimat, csak valamiért akik itt élnek őket zavarja, tudj róla sokaknak akár fél év is beletelt mire megértette mit is akarok mondani a szavaimmal, (és hozzá tették a szíveddel olvasd akkor érted, ezt már többen mondták)azt mondják minél extrémebben viszed be az információt annál jobban rögzül, hát aki megakarja érteni a zagyvaságaimat annak bizta rögzül, hahahahahahahaKedves Angyay

végülis Beethoven is felrúgta társadalma elvárásait, s mégis sikerrel zárult zeneszerzői pályája... tán meg sem akarta hallani ama elvárásokat (lehet, hogy ennek is köze volt nagyothallása kialakulásának? – ez most témától teljesen függetlenül vetődött eszembe).
Szóval, utóbbi hozzászólásod írásjelek nélkül is teljesen érthető volt számomra. Kritikának hangzó jóindulatú és jókedvű (humorosnak tekintendő) felhívásom volt a vesszők lényegisége. Megszívlelendő-e vagy sem... a döntés természetesen a Tiéd. :)AZ ISTENI ELEDEL

Ennek az írásnak a megértéséhez ajánlott előbb elolvasni a Don Juan tanításainak lényege című írást az Eseményhorizont 2002-es anyagai között.
Az indián varázslók szerint a Sas (az Isten) a fénytojással (aurával) rendelkező lényekkel (emberekkel) táplálkozik. Amikor egy ember meghal, a fénytojása összetörik és a benne eltárolt, az élete során összegyűjtött emanációk, amiket tudomásnak nevezünk, kiszabadulnak és ezeket eszi meg (veszi magához, gyűjti be) a Sas. Tehát az Isten a teremtményei élete során felhalmozódott információkkal táplálkozik.
Az információ, mint szellem a lélekben tárolódik. Aki saját magát, mint szellemet azonosnak tartja a saját lelkével (időforrás rendszerével), az a teste halálakor szükségképpen visszatér, visszaolvad az Istenbe, ahonnan korábban kivált. Mivel a lélekben működő operációs rendszer az önálló futás befejezésekor úgymond visszaviszi a bariont a keltőjéhez. Pszichikailag az információs mátrixa visszacsatolódik az Isten tudatosságának mátrixába. Aki azonban (a varázslói képzése során) rájön arra, hogy ezt a kettőt el is lehet választani egymástól, az megteheti, hogy átadja az élete minden tudomását a Sasnak, majd ő maga meglép előle (elszökik a "felfalatás" elől). A Sas ezt a varázslók szerint megengedi, mert neki csak az információ a lényeges, nem a hordozó rendszer, ami csupán eszköz hozzá. A Sasnak a kincsre van szüksége, nem a ládára, amiben az tárolódik. Mivel pedig az információ másolható, sokszorozható jelenség, ezért ha adunk belőle másoknak, nekünk nem marad kevesebb.
Valamikor régen a teremtésben akadtak olyan lények, akik ezen a módon megszöktek a Sas elől, és máig önállóan, szabadon vándorolnak az univerzumban, kvázi halhatatlan lényekként. Nem reinkarnálódnak többé, mert megszabadultak a testet öltés pszichikai kényszerétől. Tulajdonképpen kiszabadultak a szamszárából, de nem feltétlenül világosodtak meg, bár törekvéseik célja pontosan ez volt: tudáshoz jutni a világról, amit különféle célok érdekében felhasználhatnak.
A szökevények a Sast tanulmányozva végül különböző okokból összekülönböztek vele és engedelmes alattvalóival. Konfliktusba kerültek az Istennel és szándékaival. A Földön ezeket a lelkeket hívjuk démonoknak, kísértőknek, Sátánoknak, ördögöknek, stb. Ezek a lények azóta az Isten (mint legfőbb "zsarnok") hatalmának megdöntésére törnek és szeretnék elpusztítani az ő teremtését, hogy a saját kedvük (zsarnoki elképzeléseik) szerint formálják a továbbiakban a világot. Ez a nagy lázadás lényege: a teremtés fölötti hatalom megszerzése.
A harc nagyon régóta (sok teremtési korszak óta) folyik, minden elképzelhető eszközzel és mindenhol, ahová csak el tudnak jutni ezek a lények. Némelyikük az Istent utánozva maga is tudomással táplálkozik, más lények információ tartalmát bekebelezve. Ezek a lények nem elementálok, s nem is kylkhorok, de hozzájuk hasonlók, csak sokkal intelligensebbek és ezért veszélyesebbek. Amolyan információs élősködők, akik a varázslók szerint folyamatosan "lelegelik" az emberek fénytojásából az összegyűjtött tudomást. Így annak nincs lehetősége (ideje) összegyűlni olyan mértékben, hogy az emberek elérjék a megvilágosodást, és átlássák, megértsék, mi történik velük és körülöttük. Magyarul ezek a démonok folyamatosan tudatlanságban tartják az embereket, lebutítva őket, hogy táplálékul szolgáljanak nekik. Ártalmas tevékenységüktől nehéz, de nem lehetetlen védekezni, mivel az Isten nem védi meg tőlük a teremtését (mivel őket is a rendszer részének, egyszerű elfajulásának tartja).
A démonok ellen a leghatékonyabban a tudomás folyamatos (egész életen át gyakorolt) összegzésével (ismétlésével), tehát az emlékezéssel lehet védekezni. Ilyenkor nem tudják leszívni, lerontani a tudomást a fénytojáson belül. Másként megfogalmazva: az emlékezés megakadályozza a lélekben tárolódó információk elzajosodását és elfelejtődését, a lebutulást. Az ismétléssel távol tarthatók az ilyen élősködők, amiket elsősorban az emberek tőlük való félelme vonz oda.
Más lázadó lények azt találták ki, hogy információsan megmérgezik az embereket. Ezek a kísértők, akik bűnbe viszik, rosszra csábítják az embereket, megrontva a lelküket, hogy minél disszonánsabb rezgésekkel telítődjenek a számtalan rossz cselekedet és gondolat következtében. Így kiszolgáltatottabbak lesznek a tudomás falóknak (ehetőbbé válnak), másrészt manipulálhatóbbak, zsarolhatóbbak a gonoszságaik miatt. Könnyebb rajtuk hatalmaskodni. Amikor pedig meghalnak, ehetetlennek bizonyulnak a Sas számára, mint a romlott étel (amit az Istennek le kell nyelnie).
Ha a Földön kellően sok embert sikerül lelkileg megrontani, ezek a Sas táplálékává válva megrontják az Istent is (információs manipuláció), aki ettől betegeskedni kezd és ugyanúgy leromlik. Érthetőbben megfogalmazva depressziós lesz, információ feldolgozási, kezelési problémái adódnak. Téveszt és hibázik a teremtés irányításakor, sőt elfogja az "Isten haragja". Ha pedig rosszul vezérli a rendszerét, ez oda vezethet, hogy végül ugyanolyan romlott lesz, mint a lázadók. Így végül haragjában elpusztítja a megmérgezett teremtését, hogy megszabaduljon annak káros hatásaitól. Ez a motívum szinte minden komolyabb vallás tanításai között szerepel özönvíz, tűzözön, ítéletnap vagy világvége formájában.
A mérgezés elkerülésére a megrontott (ehetetlen) lelkeket nem fogadja vissza magába, hanem kilöki, "kihányja" őket magából. Ez az örök pokolra jutás, valamint a kitöröltetés az Élet Könyvéből (isteni lélek nyilvántartás és karmikus adminisztráció). Így ezek az elkárhozott lelkek is a tudomás falók és Sátánok martalékává lesznek ("megveszik a lelküket"), akik elfogják őket és kedvükre uralkodnak rajtuk, önálló teremtést próbálva üzemeltetni a saját elképzeléseik szerint. Gyakorlatilag rabszolgát csinálnak a náluk butább és kiszolgáltatottabb lelkekből, hogy kihasználhassák őket a saját önző céljaik érdekében. Filozófiai szempontból nézve csak az Istent utánozzák, de rosszabb hatásfokkal és gyengébb színvonalon, amolyan "Isten imitátorokként".
Az Isten persze sokféle módon védekezik a táplálékának megmérgezése ellen, közvetlen beavatkozásokkal (csodák) vagy a rendszerét üzemeltető segítőin keresztül. Ezek az adminisztrátorok a próféták, tanítómesterek és különféle angyalok. Gondos földművesként (állattenyésztőként vagy pásztorként) próbálja az egészséges élethez szükséges tudást átadni a teremtményeinek, hogy a tudomásuk normálisan fejlődjön és a számára kellemes, jól fogyasztható lényekké legyenek. Gondozza a kertjét, kiűzve belőle a kártevőket. Ez a folyamat a démonok kiűzése és elpusztítása, a gonosz leláncolása, valamint a megváltás művelete.
A különféle Földre küldött tanításokat természetesen a lázadók folyamatosan próbálják elpusztítani, megcáfolni, hiteltelenné tenni, kiforgatni, lerontani, nevetségessé tenni, stb. Ebben a harcban minden eszköz megengedett, annak ellenére, hogy sokszor próbálták már a közvetítő lelkek diplomáciai úton rendezni vagy legalább konszolidálni a konfliktust mindenféle egyezményekkel és szabályokkal. Amit persze mindenki csak addig tart be, amíg az neki kedvező. A háború tehát lényegében ugyanúgy zajlik, mint az emberek csatái a Földön.
Az emberi tudomás fejlődését elősegítő legjobb vallási tanítások jelenleg a Földön a buddhizmus és manicheizmus. Természetesen ezeknek is megvannak a maguk hibái, hiányosságai, de messze jobbak, mint az újabb keletű vallások, amiket a lázadóknak jobban sikerült lerontaniuk. Az iszlám például az Isten haragjának és negatív megnyilvánulásainak kihangsúlyozásával igyekszik megrontani a lelkeket. A kereszténység, mint a buddhizmus egyik érdekes és torz változata egy ingatag és rosszul kidolgozott dogmarendszer súlyát nyögi a keletkezése óta. A zsidó vallás az emberi önzés kiszolgálására építkező tanításaival szintén csapdába ejti a lelkeket.
A lázadók legújabb eszmei támadásai már a tudomány fölhasználásával férkőznek be az emberek lelki világába, részletesen kidolgozott és késznek tűnő dogmarendszerrel etetve őket. Ilyen csapda a materializmus, szkepticizmus és társaik, amik már egyenesen letagadják az Istent, hogy a kaotikus természet értelmetlenségét erőltessék rá mindenkire.
Mindezen megállapítások nem előítéletekből származnak, hanem az egyes vallások működésének megfigyelésén alapulnak. Semmi sem mond jobb ítéletet egy tanításról, mint az, hogy mi lesz belőle a gyakorlatban. Mit művelnek a tan követői egymással és önmagukkal? Hogyan működnek a rajtuk alapuló társadalmak? Milyen arányban érik el a tan követői a megvilágosodást és jutnak ki a szamszárából, illetve lépnek tovább a magasabb dimenzióvilágok irányába?

Készült: 2006.12.18.
Másolat:http://esemenyhorizont.uw.hu/2007/ezoter/eledel.htmlA német nép is engedte, hogy Hitler azt tegye, amit...

tett. Közben békésen nyalták a fagyijukat és egymást.isteni szeretkezés

félreértés ne essék, most csak próbáltam összekapcsolni a bejegyzés címét a most futó témával... :)

lám-lám szmörcsi... mily hamar teljesült a lenti kívánságom... mindjárt jobb lett a hangulat... bááár... nem éppen erre a témaváltásra gondoltam, de ez sem rossz azért... mondjuk közelebb áll a vonzás törvényéhez az igaz... :)

krisztian01 adott praktikusan ehhez egy jókora löketet... (megj.: jut eszembe, eme név a keresztény szóból
származik... :))

a tükör törvényeiről már korábban is olvastam, látom igazságait... főleg amikor a tükörbe nézek... :)

Origami,
a vallási háborút példaképp említettem fel... a lényeg azon van, hogy láttam mi zajlik itt, s pártatlanul javasoltam mindenki részéről a tiszteletet a másik iránt... nem látom értelmét, hogy belemenjünk különféle vitákba, bár ez is szükségszerű néha... és sajnos az oda-vissza döfködés sem vezet sehová domináns egyének között...
Minden emberben megvan a vonás, hogy a saját igazát akarja elismertetni... amennyiben eléggé intelligensek vagyunk, toleráljuk mások eltérő nézetét, és ez bizony kölcsönösnek kellene, hogy legyen... ezért próbáltam felhívni a figyelmet arra, aminek lényegét Te is nagyon jól megfogalmaztad:
„én csak akkor találom meg ITT ezen az oldalon a saját lelki békémet, ha majd senkit sem bántanak azért, mert mondjuk más népből született, vagy más a vallása.“
Ha egy budhista szidja a keresztényeket, az az ő problémája, saját magát tömi csak negatív energiákkal... s megjegyzem, neki is van még jócskán tanulnivalója, hogy eljusson a belső békéig... tőlem a hitemet ezzel nem veszi el és arról sem mondok le, hogy – bár ritkán – de elmenjek templomba egy katolikus misére, mert az engem lelkileg feltölt. Igaz, nem vagyok fanatikusan hívő sem, s szó ami szó, a katolikus vallásnak is látom bizonyos hátrányait... és lehet, hogy nem épp helyén való, de érdekel más emberek vallása... és azt gondolom, a jóság, a jóindulat kell(ene), hogy összekössön bennünket. Úgy vélem, hite mindenkinek van. Még aki semmiben sem hisz, annak is az a hite, hogy nincs hite. :) Két vagy több eltérő hitű ember közti szócsatákat neveztem szimbolikusan vallási háborúnak. Mi értelme ennek? A vita pont abból kerekedik, ha a sértések kölcsönössé válnak. A békítésre/békülésre lenne jó az energiákat ráfordítani. Aki támad másokat, sajna, magával van békétlensége... s előbb utóbb rálel önmaga helyes irányára, de addig is jópár kört le kell szaladnia abban a körforgalomban, ahol elakadt...
Szeretném, ha mindannyian törekednénk arra, hogy a világos oldal győzedelmeskedjen... s aki másokat ismét sértegetni próbálna, annak... vonják ujjait titkos energiák olyan billentyűkre, melyek csakis békés szavakat engednek egybefűzni. :)moyo:))

Ha ketten szeretünk, akkor ez azt jelenti szeretkezünk, ha már a fagyinál tartunk, és futnom kell a célba érésemért, s mindeközben megéljük? köszönöm:)...

A hangosbemondónál...várom én is...:) a jelentkezőket,...a fagyira.......egyébként mindennek le kell futnia, ezt mind tudjátok....akárhogyan is hívjuk, háborúnak vagy harmonynak...meg kell élnünk.A háborúnak csak akkor lehet vége, ha majd senkit sem...

bántalmaznak azért, amilyen.Tudod, Szmörcsi, én csak akkor találom meg ITT ezen...

az oldalon a saját lelki békémet, ha majd senkit sem bántanak azért, mert mondjuk más népből született, vagy más a vallása. Nekem számítanak más emberek is, nem csak a saját nyugalmam. És képes vagyok arra is, hogy vitába szálljak azokkal, akik nem írnak ide éppen szép dolgokat.
Büszke vagyok erre, nem szégyenlem.
Neked tetszik a zsidózás?Még mindig nem érted, Diamyne???

Itt nem vallásháború folyik, ugyanis nekem nincsen semmilyen vallásom, de MIDEN VALLÁST tiszteletben tartok, semmilyen spirituális nézetem sincsen, és nem a SAJÁT nézeteimet védem, hanem MINDENKIÉT.
Feljöttem ide az oldalra ismét, és mit láttam?
Egyes személyek szidnak másokat, mert vallásosak, mert más a véleményük.
Vitázom velük, mert ezt sajnos, SENKI nem teszi itt Felebarin kívül.
Mindenki elnézi a kirekesztést, a rasszizmust, az erőszakot.
Miért?
Miért nagyobb baj egy vita, mint mások bántalmazása?
Miért hunytál eddig szemet?Van kedve szeretkezni

Van kedve szeretkezni valakinek ? Szeretkezz , ne háborúzz jeligevel a kiadóban.diamyne

remélem eme bejegyzésed a dühöngőről megérinti az illetékeseket. ;)

egyéb módon meg...
a tükör törvényeit tudom ajánlani olvasásra.

véleményem szerint nem a nézeteltérés a legnagyobb gond...
a nexus.
a személyeskedés.
hiszem, hogy ha kicsit toleránsabbak lennénk egymással, sokkal több jó sülne ki a történetből.

Origami:
én igyekszem mindig tiszteletben tartani mindenki nemi, vallási és mindennemű hovatartozását.
mindenkinek joga van elmondani, kifejteni a véleményét, álláspontját.
ismételném, nekem a nexus ami bántja a szemem.

nem engem minősít.

remélem mindannyian megtaláljátok a saját lelki békéteket.
mások tisztelete önmagunk tiszteletével kezdődik.
mások szeretete önmagunk szeretetével.

nem kis meló.
hajrá!diamyne

remélem eme bejegyzésed a dühöngőről megérinti az illetékeseket. ;)zavar :(

engem az zavar, hogy ez a fórum, ami annyira a szívemhez nőtt, sajnos egyre többször visszhangzik vallási nézeteltérésektől, vádaskodásoktól... ami egyáltalán nem tartozna ide. Az az érzésem, minél többször kerül szóba a feltétlen szeretet, annál inkább stagnál annak valódi lényege, értéke... és végül csak egy lerágott csontként végzi a fellángolás poraiban.
A vitához minimum 2 partner kell... s mindkettőnek vevőnek kell lennie erre, hogy létrejöjjön... ha már önzetlen szeretet... azt hiszem nem az a helyes eljárás, hogy ha meglegyintenek még nagyobbat vágjunk vissza. Tisztelet lehetne az ékköve minden itt zajló társalgásnak, s minden sértegető szóért a kibocsájtótól 100 Ft-os illeték letudását kéne bevezetni... talán akkor lenne itt rend és nem lenne szükség pénzen vásárolt tanfolyamokra sem... már ami az önfejlesztést illeti... és még a fórum lakóinak megélhetési gondjai is megoldódnának... :)
a vallási háborúnál tán nincs is csúfabb dolog a világon... és itt most valami hasonló zajlik... a nézeteltérések kardcsapásaival ejtett vércseppek szennyezik az oldalt... a valódi hit a szívben lakozik és arról szól a száj, ami a szívben rejtekezik.
Az a kívánságom, hogy álljatok le egymás sértegetéseivel és inkább szívjatok el egy békepipát. :)
Tisztelet a vallásoknak, tisztelet a hívőknek, tisztelet az ateistáknak, tisztelet a mestereknek és látóknak... és mindenki másnak. Legyen ez egy mottónk. És minden rendben lesz.VIRÁGSZÁLAM Origami Kedvesen

Szent-harag létezésben vagy itt mindent ennek érdekében teszel, minek adni neked információt hogy fröcsöghessél róla, változz és mindent megkaphatsz, de addig figyelem a változást benned, nem tehetek mást. Kiad pénzt ha váltok a boltos és szinte mindenki, ha vásárolok és lesz maradvány forintom, na ebből élek:DDDDDDDDDDDDD tevés, tevéket forgalmazok a szentszék részére olyan szürke-eminenciásként havi 8ezer forintért, megnyugodtál tudsz most már rendesen enni, nem kell büfiztetni, tudod :))Minden harag nélkül kérdezem, mert már tényleg...

csak ezt szeretném tudni, több kérdésem után sem kaptam erre választ.
Miből élsz, Angyay?
Ki ad Neked pénzt és mit TESZEL érte?Itt ezen a weboldalon többek ócsárolnak vallásokat,

népeket, foglalkozásokat, és mindezt nem a dühöngőben teszik.
Ez nem zavar, diamyne?
Nem probléma a komcsizás, zsidózás, rasszizmus?dühöngő

hahh.. de-de... van itt ilyen oldal:

itt lehetne tisztába tenni a nézeteltéréseket... majd békejobbot nyújtva visszatérni a többi topikhoz... :)Tudod, Szmörcsi, éppen ez a gondunk nekünk is...

Felebarival, itt zsidózás, komcsizás, vallások és foglalkozások üldözése és népek gyalázása folyik, és akik ezt teszik, megvilágosodott mesternek képzelik magukat. Nem személyes nézeteltérések ezek, csak ide tévedt egy csoport vagy egy személy, és mindenkit a saját felsőbbrendűségi tudatának birtokában inzultál. Azzal kezdődött itt az egész folyamat, hogy szidni kezdték Zarit azért, mert vallásos szövegeket ír ide be, majd Felebarit az iszlám hite miatt, engem, mert tanár vagyok, és úgy egészében a társadalmi berendezkedést, amelyből állítólag ők már kivonták magukat, de én ezt kétlem, hiszen számítógépet használnak.
Én azért szólítom őket Mestertanítónak, mert ők annak hívják magukat, olyan megvilágosodott mesternek képzelik maguk, akik már elérték a feltétlen szeretet állapotát. Úgy, hogy zsidóznak, komcsiznak, állati szinten képzelik el az iszlám vallásúakat például. Ez van itt, Szmörcsi.
Nekem nem tetszik.
És Neked?szmörcsi teljessen igazad van

ne kérj elnézést a szavaidért, mert helytállóak minden tekintetben, és köszönöm hogy elmondtad őket igyekszem betartani ezek után:)))