A testünk csodálatos titkai!

A tobozmirigyet kívülről egy szemcsés, homokszerű réteg fedi. A tobozmirigy belseje részben sárga vagy aranyszerűen ragyogó anyagból áll, amelynek szemcsenagysága nagyobb, mint a külső oldalán találhatóké.

A tobozmirigy külsején és belsejében lévő aranyragyogású szemcséket ici-pici drágakövekhez, vagy kristályokhoz hasonlíthatjuk, melyeknek csodálatos tulajdonsága van. Ha az agyban valami esemény, észlelés, tapasztalat vagy hasonló dolog folytán gondolati tevékenység keletkezik, akkor ezt a külső tobozmirigy-kristályok egyike felfogja, rögzíti, majd befelé vetíti.

A kristály a felvett gondolatképet azonban újra vissza is tükrözi, mégpedig különböző irányba.

A tobozmirigy tehát olyan, mintha számtalan kis szemmel lenne befedve, amelyek gondolatokat vesznek fel, tartanak meg, tükröznek vissza, majd sugároznak ki.

A tobozmirigyben lévő szemcsék olyan kristályok, amelyek az illető személy öröklött és karmikus állapotával függnek össze. A tobozmirigyre egyrészt a szülők és az elődök, tehát öröklött tényezők hatnak, másrészt a mikrokozmosz aurikus szférája, a karmikus tényezők. Összességében ez határozza meg a tobozmirigy mint észlelő- és felvevőszerv minőségét.

A tobozmirigynek is van sugártere. Ebben az összefüggésben beszélünk a tobozmirigy aurájáról. Ami a tobozmirigy-aura fajtájának és minőségének nem felel meg, az nem kerül be a rendszerbe, a tobozmirigy azt nem képes belélegezni.

Ha ezt az érzékelőteret megérinti valami (és ez szüntelenül, percről percre megtörténik), akkor a tobozmirigy sugárterében a színek és sugarak váltakozását figyelhetjük meg.

Ráadásul az az erő, amely megérinti a tobozmirigyet azonnal leárad a szívhez is.

A szívnek is hét nézete, hét ürege van. A tobozmirigy-sugártér megérintésére többnyire mind a hét agyüreg azonnal, közvetlenül reagál. Az agyüregeket tükrökhöz hasonlíthatnánk, amelyek felfogják a benyomásokat, és azonmód levetítik őket a hét szívüregbe. A szív gyertyatartója tehát nyomban azoknak a benyomásoknak megfelelően sugárzik, amelyek a tobozmirigyet érték. A teljesség kedvéért tegyük hozzá, hogy minden, ami csak az érzékelő tudatba besugárzik, az a kígyótüzet és az egész idegrendszert is megérinti.

Ami tehát egy bizonyos pillanatban bejut a főszentélyünkbe, az gyakorlatilag ugyanabban a pillanatban megjelenik az ujjunk hegyében is.

Hozzászólásokmea culpa...

A mirigyek külön világ...A csecsemőmiriggyel sem ártana foglalkozni egyszer...A szegycsontot "bekopogtatva"mintha a mea culpa, mea maxima culpát zsolozsmázzuk...Ébresztgetjük a csecsemőmirigyet, de az elsősegélynyújtás szívgondok esetén is ott keresgél...Tudtok erről? Remélem, a kiváncsiságom nem tesz erőszakossá... a Titok számomr azt is jelenti, hogy figyelek a jelekre, és hagyom magam vezetni - az utamon..A saját célom elérésében segít...Nem varázspálca, ami marhaságokat valósít meg -Nem nő bajszom egy éjszaka alatt...Mert nem ez a Titok útja...Nehéz a Titokról írni - éppen a rejtélyessége miatt... de navigálhatjuk egymást az élet óceánján...Egy gondolat....

Ezek szerint a tobozmirigy fejlődése is kell a Titokhoz? :)Álomfejtés

Legközelebb ne egyél nehéz ételt vacsorára :)Fura álmom volt, Zita, nagyon nagy stresszben voltam...

a napokban, és azt álmodtam, hogy az egyik ujjam hirtelen megvastagszik, nagyon megijedtem ettől álmomban, és a hegyén egy kis undorító féreg töri át magát és bújik kifelé. Tiszta alien.
Szerinted mit akart mondani nekem az álom?