zollerke blogja

Meddig tartson az elfogadás?

Az elfogadás művészete azt jelenti, hogy elfogadjuk a másik ember teremtését. Ez nem is olyan nehéz dolog. A nehéz az, amikor egy olyan ember, aki mellettünk él teremtését ugyan elfogadtunk, mert tény, hogy ő is azt csinál az életével, amit akar, de ez a teremtés oly annyira ellentétes az elképzeléseinkkel, hogy az már gátolja az együttélést. Tovább »

Címkék:

Dézsma az Univerzumnak???

Több helyen olvastam már, hogy ahhoz hogy meggazdagodhassunk, minden bevételünk 10-edét félre kell tenni, befektetni és soha el nem költeni. Ezt mindenki másképp magyarázza. Azonban most olvastam a Váltsd valóra legvadabb álmaid! Tovább »

Címkék:

alomkeresore reflektálás

A minap olvastam alomkereso Ne akard megúszni... című bejegyzését. A véleményem kicsit hosszabb mint ami egy kommentben meg lehetne tenni, ezért döntöttem úgy, hogy hosszú idő után, de újra írok. Tovább »

Címkék:

Az Elfogadás Művészete

elfogadás művészeteAhogy egyre több forrásból próbálom megérteni a Vonzás törvényét, egyre közelebbinek látom a fényt az alagút végén. A Titok film és könyv bevezetőnek, kedvcsinálónak jó, de teljes útmutatásnak kevés. Abból gondolom, hogy sok nyitott kérdés maradt bennem, amikre más forrásokból kapok választ.
Az egyik bejegyzésemben http://www.thesecret.hu/node/6364 kérdeztem, hogy mi van akkor ha az egyik azt akarja, hogy lejjebb menjen a svájci frank, a másik pedig azt, hogy feljebb.
Azóta értem, hogy mi az Elfogadás Művészete, és megosztom Veletek, hátha segíthetek vele. Tovább »

Vonzás agykontrollal vagy nélküle?

Visszagondolva már gyermekkorom óta foglalkoztatott az "agykontroll", bár akkor még nem tudtam, hogy mi ez pontosan. Tovább »

Címkék:

Az önszeretet fejlesztése

Ismét szeretnék egy ma publikált bejegyzésemet (http://zollerke.wordpress.com) Veletek is megosztani: Tovább »

A tehetséges emberek csapdája

tehetséges csapdaSokat gondolkodtam azon, hogy ennek a bejegyzésnek milyen címet adjak, hogy kifejezze pontosan azt, amiről most itt mesélni fogok. Kerestük a párommal a megfelelő szót arra az emberre, aki nagyon sokat képzel magáról, azért mert tisztában van a benne rejlő lehetőségről, és az egyszer lemért óriási intelligenciájáról. Öntelt? Beképzelt? Egoista? Még a szinonimaszótárt is segítségül hívtam, de rájöttem, hogy nem az a lényege ennek a problémának, hogy az illető mennyire nagyra tartja magát, hanem az, hogy tehetséges. Tovább »

Ellenkívánság

Olyankor mi történik, amikor két egymástól független ember ellentétes dolgot akar teremteni?
Pl.: én azt kérem, hogy menjen lejjebb a svájci frank, valaki (akinek sok pénze van frankban), hogy menjen minél feljebb. Jó ez nem szerencsés példa, de gondolom, tudjátok mire akarok kilyukadni.
Üdv.
zollerke

Címkék:

Mit tegyünk, ha másokkal van a baj?

Kedves Secretesek!

Egy ideje olvaslak Benneteket, de ide még nem írtam. Én még a tanulás elején járok, de pár hete, mióta a Törvény szerint élek, annyira magabiztosnak és erősnek érzem magam, mint még soha. Tovább »

Címkék: