zollerke blogja

Meddig tartson az elfogadás?

Az elfogadás művészete azt jelenti, hogy elfogadjuk a másik ember teremtését. Ez nem is olyan nehéz dolog. A nehéz az, amikor egy olyan ember, aki mellettünk él teremtését ugyan elfogadtunk, mert tény, hogy ő is azt csinál az életével, amit akar, de ez a teremtés oly annyira ellentétes az elképzeléseinkkel, hogy az már gátolja az együttélést. Tovább »

Címkék:

Dézsma az Univerzumnak???

Több helyen olvastam már, hogy ahhoz hogy meggazdagodhassunk, minden bevételünk 10-edét félre kell tenni, befektetni és soha el nem költeni. Ezt mindenki másképp magyarázza. Azonban most olvastam a Váltsd valóra legvadabb álmaid! Tovább »

Címkék:

alomkeresore reflektálás

A minap olvastam alomkereso Ne akard megúszni... című bejegyzését. A véleményem kicsit hosszabb mint ami egy kommentben meg lehetne tenni, ezért döntöttem úgy, hogy hosszú idő után, de újra írok. Tovább »

Címkék:

Az Elfogadás Művészete

elfogadás művészeteAhogy egyre több forrásból próbálom megérteni a Vonzás törvényét, egyre közelebbinek látom a fényt az alagút végén. A Titok film és könyv bevezetőnek, kedvcsinálónak jó, de teljes útmutatásnak kevés. Abból gondolom, hogy sok nyitott kérdés maradt bennem, amikre más forrásokból kapok választ.
Az egyik bejegyzésemben kérdeztem, hogy mi van akkor ha az egyik azt akarja, hogy lejjebb menjen a svájci frank, a másik pedig azt, hogy feljebb.
Azóta értem, hogy mi az Elfogadás Művészete, és megosztom Veletek, hátha segíthetek vele. Tovább »

Vonzás agykontrollal vagy nélküle?

Visszagondolva már gyermekkorom óta foglalkoztatott az "agykontroll", bár akkor még nem tudtam, hogy mi ez pontosan. Tovább »

Címkék:

Az önszeretet fejlesztése

Ismét szeretnék egy ma publikált bejegyzésemet () Veletek is megosztani: Tovább »

A tehetséges emberek csapdája

tehetséges csapdaSokat gondolkodtam azon, hogy ennek a bejegyzésnek milyen címet adjak, hogy kifejezze pontosan azt, amiről most itt mesélni fogok. Kerestük a párommal a megfelelő szót arra az emberre, aki nagyon sokat képzel magáról, azért mert tisztában van a benne rejlő lehetőségről, és az egyszer lemért óriási intelligenciájáról. Öntelt? Beképzelt? Egoista? Még a szinonimaszótárt is segítségül hívtam, de rájöttem, hogy nem az a lényege ennek a problémának, hogy az illető mennyire nagyra tartja magát, hanem az, hogy tehetséges. Tovább »

Ellenkívánság

Olyankor mi történik, amikor két egymástól független ember ellentétes dolgot akar teremteni?
Pl.: én azt kérem, hogy menjen lejjebb a svájci frank, valaki (akinek sok pénze van frankban), hogy menjen minél feljebb. Jó ez nem szerencsés példa, de gondolom, tudjátok mire akarok kilyukadni.
Üdv.
zollerke

Címkék:

Mit tegyünk, ha másokkal van a baj?

Kedves Secretesek!

Egy ideje olvaslak Benneteket, de ide még nem írtam. Én még a tanulás elején járok, de pár hete, mióta a Törvény szerint élek, annyira magabiztosnak és erősnek érzem magam, mint még soha. Tovább »

Címkék: