Zsul blogja

Hívogató - augusztus 20. kapcsán is

Pap Gábor művészettörténész gondolatai régóta érlelődnek, de ilyen jellegű írásos, felhívás formát, eredetileg 2004. után vettek fel. Az írást a kettős állampolgársággal kapcsolatos szavazás eseményei ihlették, célja pedig az volt, hogy tömör, földi szemszögből is tisztán érthető, csattanós választ adjon arra a kérdésre, hogy ki a magyar, illetve hogy milyen módon is élhetjük itt az életünket, mint emberek.

"Ki hív meg kit, és mire?
Te, Ember- és Honfitársam, tenmagadat, a felismert Igazság szolgálatára és érvényesítésére. Sem fizikai, sem erkölcsi kényszer ebben kívülről nem befolyásolhat. Csakis belső késztetésre mozdulj! Ha ilyet nem érzel, tekintsd tárgytalannak ezt a hívogatást. Tovább »

Beszélgetések Istennel - Világállam

Az ezoterikus irodalom egyik alapvető művének tartom a Beszélgetések Istennel c. kötet-hármast. csodálatos gondolatok fogalmazódnak meg benne sajátságos stílusban. Valóban érződik, hogy egy Új Tudatosság Új Gondolatai sorjáznak benne. Én magam is többször idéztem már a műből egy-két szemelvényt eme oldalra. Nyilvánvaló, hogy vannak, akik nem mindenben értenek vele egyet, s ez így van rendjén. Én magam is ezen emberek közé tartozom. Úgy gondoltam, hogy eme írással figyelmet is biztosítok az egyik ilyen témának. Tovább »

Müller Péter - boldogság

Túl vagyunk már 2012. december 21-én!
Mindazok, akik e dátum miatt, vagy attól függetlenül is egy új szellemi és földi világ születésében bizakodnak, keresnek is egyben.
S aki keres az talál! Apró "téglákat" az új szellemi, földi "építményhez". Az egyik ilyen kihagyhatatlan "tégla" a boldogság. Tovább »

2012

BUÉK! Íme eljött a várva várt 2012-es év! Annyi cikk, írás, gondolat látott már napvilágot ezzel kapcsolatban, akár csak a secret internetes oldalon belül is. De ha valaki beüti a keresőbe eme "bűvös számot", újabb írások sokasága fogadja.
Aki akarta, már rég felállíthatta a maga elméletét, reményét. Igen reményét. Mindenki reménykedik abban,
hogy esetleg jobb következhet, mind ami eddig volt. Ez nem az általános pesszimizmus miatt van így. Ó nem, ide főleg már olyan emberek járnak, akik amúgy is egyéni életükbe meghívták a pozitív életszemléletet. Vagy ha nem, hát az oldal hatására ilyenekké lesznek. Tovább »

Müller Péter: feleség

Müller Péter eképp ír a házasságról, feleségről, párkapcsolatról, Örömkönyv c. művében:

"Megmondom mi a nagy gond a feleségünkkel.
Erről ritkán besézlünk, pedig ez a legnagyobb gond.
Hogy mindig ott van.
Ott van reggel, délben, este. És ott van mellettünk éjszaka az ágyban. Tovább »

Szent István

Augusztus 20. alkalmából óhatatlan, hogy ne jusson eszünkbe Szent István.
A vele kapcsolatos időszak amúgy is a magyar történelem mondhatni csuklópontja. De nem csak augusztus 20-a miatt érdemes megemlíteni, hanem azért is, mert vele, rajta keresztül kiválóan be lehet mutatni a magyar történelem szemléletei közötti súrlódásokat, konfliktusokat.
Induljunk ki egy általános Szent István képből: Tovább »

Müller Péter, Dante, és a magyar sors

Müller Péter Örömkönyv című könyvében többek között így ír:
"Az emberi lélek valaha leesett - és nem óhajt felemelkedni.
Nem akar "megtisztulni", mert vonzza a lent. És a Pokol nem egyéb, mint a hazugságok lelepleződése.
Így indul Dante története is - de elérkezik végre a nagy pillanat.
a régóta áhított, talán már nem is remélt, csodálatos pillanat.
Dante találkozik Beatricével. Tovább »

Univerzum Úr, csak még egy kérdés!

Igen... Csak még egy kérdést! Sokan ismerik, és szeretik Columbo hadnagy figuráját, és fel is tudják idézni ezt a szinte névjegyévé váló mondatot, mellyel a gyilkosokat az őrületbe tudta kergetni. Magyar kuriózum, hogy az őt szinkronizáló Szabó Gyula rengeteget hozzátett a figurához, és Magyarországon még jellegzetesebbé tette.
A Columbo-t alakító színész, Peter Falk 2011. június 23-án, kaliforniai otthonában elhunyt. Tovább »

Fényünnep

Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok Mindenkinek!

Európában évről évre a különböző katolikus vallási környezetekben eljön a Feltámadás liturgiájának megünneplése a Húsvéti Ünnepkör keretében.
A kereszténység alapkövének számító történetet az is ismeri, aki nem tekinti magát kereszténynek. Mondhatni az egyetemes emberi tudás egyik alapköve. Tovább »

A magyar nyelv dícsérete

Ez egy könnyű kis gondolat-koktél. Hozzávalók: néhány idézet a magyar nyelvről, külföldi embertársainktól, és persze, a sok - szívmelengető, de száraz - próza után, végül egy evő kanálnyi vers is legyen, mely rámutat a magyar nyelv nagyszerűségére... Mindezt lassan, de egy olvasatra tessék fogyasztani!
Egészségetekre! :) Tovább »

Ruediger Schache - A szívmágnes titkai

Ruediger Schache "A szívmágnes titkai" c. könyve elsősorban a vonzás törvénye segítségével körbejárja az élet fő területeit, és mindezt úgy, hogy központi helyen a szív áll. A legfőbb törvényszerűség, ami felfedezhető és végigvonul a könyvön az, hogy amilyen az én lényem mágnese, ha úgy tetszik szívmágnese (=gondolataimnak és érzéseimnek együttes töltete), olyan partnert, vagy egyéb élethelyzetet fogok bevonzani. Ezúttal a mindenki által ismert "itt és most" tükrében nézünk a szív mélyére. Tovább »

Dr. Géczy Gábor - Mátrix filmelemzés

Itt most nem tipikus filmelemzés következik... arra ott vannak az arra avatott oldalak.
Dr. Géczy Gábor, fizikus, egyetemi tanár (ELTE) olyan filmelemző előadással rukkol elő, amely összekapcsolja
az ezotériát (rengeteg utalás a mai ezotéria alapjául is szolgáló ősi filozófiákra); az ősi magyar hagyományt, és nyelvet (egy-két magyar szófordulat, szó, monda, és drága magyar nyelvünk dicséretén keresztül); tudományt (a foglalkozása önmagáért beszél); és a modern korunkat (Mátrix című film). Tovább »

Müller Péter: ti

Kedves Mindenki!

Előszőr is BUÉK (Igen, így január 4-én is.:)) Tovább »

Neal Donald Walsh: Ellentétek törvénye

Neal Donald Walsh "Istennél is boldogabban" c. könyvében arról is beszámol, milyen fontos törvényszerűségek vannak, amelyek együttműködve a Vonzás Törvényével, együtt fejtik ki hatásukat. Az egyik ilyen törvényszrűségről lesz szó, melyet úgy érzem, ha szokásunkká teszünk, boldogabban és könnyedebben leszünk képesek teremteni.

Müller Péter: szeretetlenség

Igen, jól olvastátok a címet... erről szól a Müller Péter: Varázskő c. könyvéből kiemelt részlet.

"Van a kimondott szöveg, amit a fülünkkel hallunk és az eszünkkel értünk - és van a "szövegalatti", vagyis a lényeg, amit nem hallunk és nem értünk. Vagy nem akarunk érteni! Ilyen is van. Tovább »