Ruediger Schache - A szívmágnes titkai

Ruediger Schache "A szívmágnes titkai" c. könyve elsősorban a vonzás törvénye segítségével körbejárja az élet fő területeit, és mindezt úgy, hogy központi helyen a szív áll. A legfőbb törvényszerűség, ami felfedezhető és végigvonul a könyvön az, hogy amilyen az én lényem mágnese, ha úgy tetszik szívmágnese (=gondolataimnak és érzéseimnek együttes töltete), olyan partnert, vagy egyéb élethelyzetet fogok bevonzani. Ezúttal a mindenki által ismert "itt és most" tükrében nézünk a szív mélyére.

"Ha először emberként tekintünk egymásra, és csak később férfiként, vagy nőként (vagy egy történet szereplőjeként), a szívünkkel beszélgetünk a másikkal. Egy találkozás alkalmával így nem arra fogunk gondolni, mit kaphatunk a másiktól, inkább azt fogjuk érezni, ki is ő valójában, és milyen folyamat zajlik köztünk.Egyidejűleg saját magunkat is érzékelni fogjuk: olyannak, amilyenek vagyunk. Ezzel tulajdonképpen a legnagyobb ajándékot kapjuk: szeretetet az iránt, ami éppen ebben a pillanatban történik.
Kezdd azzal, hogy nem tulajdonítasz többé nagy jelentőséget a múltadnak. Ha inkább azt szólítod meg a tudatodban, ahol most vagy, amit most érzel, amivel éppen most vagy, és amit éppen most élsz meg, azt fogod tapasztalni, hogy a múltad valóban lényegtelen. Amit most élsz meg, az az egyetlen, ami igazán a tiéd.
Minél inkább ezt érzed, annál jobban felbátorodsz, hogy megengedd magadnak a szeretetet.

Megoldás a szívnek és a szeretetnek

- Határozd el, hogy nem leszel többé a saját múltad áldozata.
- Határozd el, hogy nem azt akarod tudni, hogy mit kaphatnál egy másik embertől, hanem azt akarod érezni, mi történik veled egy találkozás alkalmával.
- Ne egy "partnerben", vagy más külső forrásban keresd az örömöt, inkább törekedj arra, hogy olyannak láss egy embert, amilyen az valójában. Érdeklődj afelől, mit szeret, hogyan érzi magát, mi után vágyakozik, és milyen elképzelései vannak a jövőről.
- Beszélgess kevesebbet a múltról, különösen, ha fájdalmas kapcsolatokról, emlékekről van szó. Ha a partnered is átélte a szóban forgó eseményeket, mindkettőtökben aktiválódnak a régi érzésminták, és átadod azokat a mágnesednek.
- Ne hasonlítgass, legyél inkább megfigyelő.
- Engedd meg magadnak, hogy ne legyen véleményed egy adott dologról, de továbbra is érdeklődj mások elképzelései iránt. Sokszor még egy véleménynél is érdekesebb az a kérdés: miért ez a véleménye?
- Engedd meg magadnak, hogy semmit se tudj bizonyos dolgokról. Érezd, milyen kellemes és szabad érzés tölt el."

HozzászólásokSzia Ritocska!

Neked is puszi!:)
Én csak tavaly (ez még 2010:)) karácsony előtt ismertem meg ezt a könyvet, és rám is nagy hatást gyakorolt.Szia Drága Zsűl!

Szeretem ezt a könyvet. Köszi, hogy eszembe juttattad, hogy levehetném újra a polcról. :)
Puszi Neked! :)Kedves moyo!

Szívessen!:)Zsul

- Engedd meg magadnak, hogy tudás helyett érezz...Kedves Zsul!

Nagyon tetszik...kösz, hogy felraktad.