Tanulható a boldog élet!

tanulhatóHa felteszik neked a kérdést: „…és boldog vagy?”, mit szoktál válaszolni? Elbizonytalanodsz a válaszban vagy épphogy egyből rávágod a pozitív vagy negatív előjelű választ?

Az egyik általános hiba az szokott lenni, hogy eleve nem tudjuk megfogalmazni – még saját magunknak sem –, mit jelent a boldogság számunkra. A másik pedig, ami legalább ilyen gyakori probléma, hogy nem tartjuk magunkat méltónak a boldogságra. Te is hasonló cipőben jársz? Ne csüggedj! Hiszen a boldogság tanulható, nem magától értetődő adottság. Tenned kell érte, törődnöd magaddal.

Az ember lánya azt gondolná a boldog emberekről, hogy nem kellett érte tenniük semmit, hiszen olyan felhőtlen életet élnek. De hidd el, nekik is megvan a maguk története, éppúgy kacskaringókkal és gödrökkel, mint bárki másnak. Az alábbi pontok sem szolgálnak kész receptként a boldogság eléréséhez, de iránymutatóként igen!

1. Ismerd fel, mi tesz boldoggá!
Ahogy a dal is mondja „mindannyian mások vagyunk”. Gondolkodj ennek a szellemében, amikor azon agyalsz, mi tenne téged boldoggá. Nem biztos, hogy ez megegyezik a nagy átlaggal, a szüleid, a barátaid vagy a kedvesed elképzeléseivel. A kulcs ott van lelkedben csak meg kell találnod. Figyelj a saját jelzéseidre: mi villanyoz fel, mi az, ami elszomorít a kívülről jövő ingerek közül. Ezek az árulkodó momentumok aztán majd idővel elvezetnek a megoldásig.

2. Ne akarj mások elvárásainak megfelelni!
Kapcsolódva az előző ponthoz, ne csak elfogadd, hanem merd is vállalni a különbözőséged. Ne aggódj azon, hogy másban találsz élvezetet, és ez esetleg eltér a megszokottól, mivel nem egyeznek az elképzeléseid a többiekével. Magadat kell elsősorban boldoggá tenned, mert csak így tudsz szeretetet adni azoknak, akiknek szeretnél.

3. Készíts boldogság-tervet!
Igen, megint csak arra bíztatunk, hogy vegyél elő papírt és ceruzát. Ha ragaszkodsz a számítógéphez, az sem baj, de sokkal hasznosabb a kézzel írt lista. Merthogy, most az a lépés következik, hogy fel kell sorolnod az anyagi és a nem kézzel fogható vágyaidat. Lehet ez pár kiló, amitől megszeretnél szabadulni, vagy egy új nyelv, amit szívesen elsajátítanál, a felújított ruhatárról már ne is beszéljünk… bármi, ami eszedbe jut. Ezután jöhet a következő lépés: fogalmazd meg, mit kell tenned érte. Például beiratkozni egy nyelvtanfolyamra, vagy venni egy futócipőt… Innen már csak egy lépés, és már szinte minden megy magától!

4. Vedd körül magad boldog emberekkel!
Ha örökké elégedetlenkedő, pesszimista, morgó emberekkel veszed magad körül, ne csodálkozz, ha te is ilyenné válsz. Figyeld meg magadon, ha olyan társaságba vetődsz, ahol jó kedvű, kiegyensúlyozott emberek vesznek körül, akkor egy idő után neked is kiül a mosoly a szájad szegletére. Mindkettő fertőző alapállapot. Ráadásul igen is a te döntéseden múlik, kivel barátkozol és kivel nem.

5. Ne hordozd a gondjaidat évekig!
Természetesen megértjük, hogy vannak problémák, amiken nem tudsz túllépni. Így vagyunk ezzel mi is. De, ha kérsz segítséget, kapsz is. A belső béke megtalálása a boldogság alapja, és hiába nem szeretsz beszélni másokkal a gondjaidról, ha elfojtod őket, akkor beleragadsz egyéni drámádba, és képtelen leszel fejlődni. Persze nem biztos, hogy mások tudni fogják a megoldást a bajaidra, de már az is továbblendíthet, ha más szemszögből véleményezik a helyzeted.

6. Legyen rendszerezett az életed!
Vezess be életedbe egy napirendet. Miért? Mert így elkerülheted a váratlan és súlyos stresszhelyzeteket, amik felesleges terhet rónak testi és lelki egészségedre. Így nem a pillanatok adta helyzetek feletti irányítás fogja befolyásolni mindennapjaidat. Idővel talán több energiád marad majd olyan hétköznapi örömforrásokra, mint a barátaid, az aktív kulturális- és sportélet. Ennek részeként, próbálj meg túllépni azon, hogy mindenre azonnal megoldást vársz. Ugyanis minden dolog egy rendszer része, és minden kapcsolódik egy ponton, aminek a fokmérője a te boldogságod.

Forrás: Női portál

HozzászólásokKedves Anett! :)

Nagyon nagyon tetszett a cikk, köszönöm, hogy lehetővé tetted, hogy olvashassam és tanulhassak belőle! :)
Kedvenc részem, idézem:
"Figyeld meg magadon, ha olyan társaságba vetődsz, ahol jó kedvű, kiegyensúlyozott emberek vesznek körül, akkor egy idő után neked is kiül a mosoly a szájad szegletére."
- mert én is pont így érzem magam köztetek! :)
Köszönöm, hogy vagytok nekem!!! :))))
Csodás estét! Élvezzétek a kellemes nyárvégi idő utolsó perceit! :)

Szeretettel: KingiDrága Ragyogás és Zsuzsi!

Örülök,hogy sikerült örömet csempészni a mindennapjaitokba!

Millió ölelés és puszi!Anett

“Most valósággá válik minden édes remény,
Mely ott ég a szívünk rejtekén.
Az élet tárt karokkal vár,
Hogy szép lesz-e, csupán rajtunk áll.”
(Antoine de Saint-Exupéry)Zsuzsikám gyógyulj meg:) Anett! Drága! Olyan jó, hogy vagy nekem

Nekünk:)

Ne hagyd magad legyőzni! Emelkedj sorsod fölé, mert az élet kegyetlensége csupán megfelelő alkalmat jelenti a számodra ahhoz, hogy kiengedd "édes zamatodat"! A döntés a Te kezedben van! IGENT mondtam magamra. :)Anett!:))

Köszönet az írásért!:)))Különösen az tetszett,hogy "hidd el ,nekeik is megvan a maguk története" ....történetee,és nem gondja!:))Még lopakodva is élmény volt !
Köszi
Szép napot neked!
Puszillak:Zsuzsi