A boldogság törvénye

boldoság kék madaraSemmi nem teszi az embert igazán boldoggá, amit kívülről megszerezhet. A boldogságot nem lehet birtokolni. Mindaddig, amíg kívül keresem a szerencsémet, a boldogságomat, keresésem eredménytelen marad. A boldogságot csak magamban talál¬hatom meg, ha feltétel nélkül igent mondok az életre, s elfogadom olyannak, amilyen.
Valahányszor szenvedek, az azt jelenti, hogy valamiképpen nem fogadtam el az életet, és ezen kizárólag én tudok változtatni. Ha a szerencsémet, boldogságomat nem teszem külső körülményektől függővé, akkor minden helyzetben boldog lehetek.
Csakhogy már igen korán hozzászokunk ahhoz, hogy boldogságunkat valamilyen külső körülménytől tegyük függővé.
A kisgyerek azt hiszi: „Ha majd az óvodába mehetek, és mindennap együtt lehetek más gyerekekkel, akkor leszek boldog.” Amikor pedig mindez megtörténik, azt mondja: „Ha majd nagy leszek, és iskolába mehetek, akkor leszek boldog.” Néhány év múlva pedig a következőket mondja: „Ha már befejeztem az iskolát, akkor leszek boldog.” És ez így megy tovább, mígnem a „kisgyerek” hirtelen öreg lesz - és még mindig nem boldog. Míg arra várt, hogy boldog legyen, az élet elrohant mellette.
Ha azonban önfeltétel nélkül igent mond az életre, és elfogadja olyannak, amilyen, már ebben a pillanatban boldog lehet! Ez nem azt jelenti, hogy olyannak is kell maradnia, hiszen minden pillanatban lehetősége van arra, hogy életét megváltoztassa.
Ne tegye boldogságát valamely cél elérésétől függővé! Boldognak lenni valójában azt jelenti, hogy önmagammal és az élettel harmóniában vagyok, helyemet minden pillanatban optimálisan töltöm be. Így fűzöm egyik beteljesült pillanatot a másikhoz - és teljes életet élve boldog vagyok.

HozzászólásokKedves Csinszka!

Teljesen egyetértek, gyakran orron is koppintom mamam, amikor azon kapom, hogy nem érzem elég jól magam, megint várok valamire.
Azt gondolom, hogy a folyamatos törekvést, előre tekintést és haladást nagyon nehéz összeegyeztetni a pillanatban levéssel, az "éppen most itt és veleltek jó" fílinggel.
Viszont megéri egyensúlyozni.

Ha az ember volt már BOLDOG, érdemes azt fel-felidézni, egyrészt az érzés miatt, másrész azért, mert ez megerősítés: egyszer már megtörtént, képes vagyok rá, akárhányszor megtörténhet.

Jó boldognak lenni. Igen, boldognak lenni azt jelenti, hogy a helyemen vagyok ebben a világban, és ennél nem nagyon van fontosabb érzés.

Ölel
Kikerics
Örömre születtünk!!!