Bőség

bőségHogy kinek tartod magad, az azt is mélyen befolyásolja, hogy szerinted mások hogyan bánnak veled. Sokan panaszkodnak, hogy rosszul bánnak velük. "Nem kapok semmi tiszteletet, figyelmet, elismerést, megbecsülést"- mondják. "A munkámat magától értetődőnek tekintik." Ha pedig kedvesek velük, amögött hátsó szándékot gyanítanak. "Manipulálni próbálnak! Hasznot akarnak belőlem húzni! Senki sem szeret."
"Én egy szűkölködő KIS ÉN vagyok, aki nem kapja meg azt, amire szüksége van, ezt gondolják magukról. Önmaguk e téves megítélése minden kapcsolatukban működészavart okoz. Azt hiszik ők, semmit sem tudnak nyújtani, a világ és a többi ember, pedig nem hajlandó megadni nekik azt, amire szükségük van. Teljes valóságuk illuzórikus éntudatra épül, ami helyzeteket szabotál el, és minden kapcsolatot megmételyez.
Ha a hiány gondolata - vonatkozzék az pénzre, elismerésre vagy szeretetre - énképed részévé vált, akkor mindig hiányt fogsz megtapasztalni. Ahelyett, hogy értékelnéd az életben már meglévő jót, csak a hiányt látod. Minden BŐSÉG alapja: Méltányolni az életben már meglévő jót. A tény a következő: bármiről is úgy gondolod, hogy azt a világ visszatartja tőled, te tartod azt vissza a világtól. Visszatartod, mert mélyen belül azt gondolod kicsi vagy, és semmid sincs, amit adhatnál.
Bármiről is úgy gondolod, hogy azt a világ visszatartja tőled, az valójában már birtokodban van, ám amíg nem engeded meg, hogy "kiadd", addig még csak nem is fogsz tudni róla, hogy rendelkezel vele.
Ez a BŐSÉGRE is igaz. A Törvény, miszerint a "kiadás" meghatározza a "bevételt", Jézus erőteljes képében is megfogalmazódik: "Adjatok, és akkor ti is kaptok. Jó, tömött, megrázott és túlcsorduló mértékkel mérnek öletekbe."
Minden BŐSÉG forrása valójában nem kívül található, hanem része, annak, aki VAGY.
Semmit nem kell birtokolnod ahhoz, hogy BŐSÉGBEN érezhesdd magad, ha viszont folyamatosan így érzel, akkor szinte bizonyos, hogy dolgok érkeznek az életedbe. A BŐSÉG csak azokhoz áramlik, akinek az már megvan. Ez szinte igazságtalanságnak hangzik, pedig természetesen nem az, hanem: EGYETEMES TÖRVÉNY. A BŐSÉG és az ínség is belső állapot, ami aztán valóságodként jelenik meg. Jézus ezt így fogalmazza meg: "Mert akinek van, még kap hozzá, akinek pedig nincs, amije van, azt is elveszik tőle."

Címkék:

HozzászólásokAmiket írsz Kedves Instinct

olyan örökérvényű igazságok, amik a Bibliában is megtalálhatók - akinek van, annak adassék, akinek nincs, attól vétessék el!
Sokáig nem értettem, mit is jelent ez igazán. A Secret kellett hozzá, hogy világossá váljon. Nem más ez, mint a hit a gondolat hatalmában,
teremtő erejében, a bennünk élő isteni bölcsességben!
Ha a bőség tudatában élsz, a bőséget vonzod magadhoz szeretetben, egészségben, sikerben, gazdagságban stb. Tehát, még több adatik
belőle. Ha pedig gondolatban mindennek a hiányát érzed, soha nem is kapod meg, elvétetik.

Ilyen egyszerű ez, mint minden igaz dolog a világon!

ÉdiTeljesen megfogdad a

Teljesen megfogdad a lényeget, és segítettél még jobban megérteni néhány alapvető dolgot :)
Hálás vagyok, köszönöm!Drága Instrinct :)

Ez így van :) És a fejlődésnek az első lépcsőfoka annak elismerése és elfogadása, ami VAN!
A filmben is megfogalmazodott, hogy végtelen JÓLÉT és BŐSÉG áll rendelkezésünkre :)
A nagypapikám szokta mondani, hogy aki panaszkodik attól el kell venni... hmm. már ő is tudott valamit :)
Köszönöm szépen ezt az írást :)
Szeretető öleléssel: Öbike :)

A szeretet mindent áthat.....
Mosolyogj Drága Magyarország :)