Carpe Diem

holt költők társaságaCarpe Diem

Ragadd meg a napot!

Ez a szó egy latin kifejezés, amit nagyon sok ember használ, de tévhitben vannak a szó jelentését illetően, mert ők azt mondják, hogy ,,Élj a mának!",de a helyes jelentés: ,,Ragadd meg a napot!"

Élvezzük ki az élet minden percét, vegyük észre az apró szépséget a világban!!!
De vajon tényleg ezt tesszük? Valóban megtehetjük?

Sokan elmennek az olyan apró, de csodás dolgok mellett, mint a madárcsicsergés, a napsugarak győzelme a felhőkön vagy a nem várt kedvesség és a mosoly.

Fontos a tervezés,fontos az előrelátás de még fontosabb az hogy ragadd meg a napot és élvezd a gyümölcsét annak amit az élet kínál neked bármilyen formában is nyújtja azt.

Részlet a Holt költők társasága c. filmből...

Címkék:

HozzászólásokSzia Drága Máté és Mindenki!

Csatlakozom Kreátorhoz, továbbra is Robin Williams: Csodás álmok jönnek. Minden tudatos teremtőnek alap szerintem. Puszi!
Mindenkinek szép hétvégét és a legjobbakat!Drága Máté!

Nagyon köszönöm én is.

Nos, egy saját példa. Jó ideje most már, hogy minden napot és minden pillanatot csodaként élek meg, hisz másképp nem is érdemes. A ma reggelem is kutyasétáltatással, helyesebben kutyák sétáltatásával kezdődött. Mivel most már kettő van, egyszerre nem tudom őket vinni, ezért külön-külön viszem őket. Nem árt ez a gazdinak sem, hiszem a jó levegőn való sétánál nincs is jobb. Hát még ilyen gyönyörű tavaszi napon! A kutyák mennek, húznak, van a nyakukon u.n. fojtólánc, de nem szeretem őket rángatni, viszont beszélek hozzájuk. Elmondom nekik, hogy most te következel, most erre megyünk, most álljunk meg, stb. Először összekötöttem a beszédet egy finom rándítással, hogy figyeljen és hangosabban is mondtam. Most már nem, vagy csak ritkán kell megrántani őket és egyre halkabban szólok és a kutyák figyelnek, együttműködnek. Ez azért is jó, mert többet tudok figyelni a tájra, a nyíló virágokra, fákra.
Tudjátok, hogy most virágzik az aranyeső és a mandula?
Aztán majd szép sorjában következik a többi fa is, de mivel nálunk Budafokon őshonos a mandula, ezért nagyon sok van belőle és a látványa csodás. Az illata pedig méz! Isteni méz illatot árasztanak, mintha több kis mézes kancsóból ömlene a finom illat!
A reggeli harmat látványáról oldalakat tudnék írni, hisz mint parányi gyöngyszemek ott vannak minden fűszálon, áron, virágon, rügyön.
A madarak, akik nem felejtenek el bennünket ébreszteni és köszönteni, ha felébredtünk, nem hivalkodnak, elbújnak, elrejtőznek, ám a hangjuk figyelmeztet, hogy "itt vagyok, te is itt vagy, gyönyörű napunk van ma is és szép ez a világ!"
Szép ez a világ, gyönyörű napunk van ma is, vegyük észre, vedd észre, éld meg minden pillanatát.
Ragadd meg a pillanatot, vedd észre a hétköznapok csodáját!
Élj a mának!

Ölellek Drága Máté!

Szeretettel: ERY
"Élj a szíved erejével!"Ha már Robin Williams

Hadd ajánljam a Halászkirály legendája c. filmet is a többi közé. Ugyanaz, mint amiről Unique beszélt. Ahogy egyébként mondtad a mondókád Unique, minden porcikámat átjárta. Keresztül kassul. Még most is borzongok. Égnek áll a hajam. Itt az áldás, itt a szeretet, ragadjuk meg ezt is!Humorgumó-Máté..

Írásod "magával ragadott"...Köszönöm!A filmet én még eredetiben láttam,már akkor is nagyon tetszett.
Ahogyan Unique hsz. is! Szeretettel ölellek benneteket:ÁgicaKöszi Gumó!

Tervezés nélkül nincs élet, nincsenek célok, de ha nem érzed a pillanat lényegét és hogy megragadd, nem élsz...

Valahol nagyon kevesen értik meg a Carpe diem lényegét...

Mindenkinek ajánlom, ahogy a következőket is: a Patch Adams és a Jó reggelt Vietnám, a Good Will Hunting és számos JÓ film, melyeknek azonos a főszereplője :-))
Csak úgy tudta, mi a titok. Senki nem tanította, csak a saját embersége mutatta az utat. A jó jót vonz. Ennyi.

Valahogy érezte, HOGYAN jó élni és hogy hagyhat másokat is élni.
Valahogy érezte, hogyan NE legyen a szeretet nevében lábtörlő és mégis hogy adjon teljes szívéből.
Önbecsületét maga szerezte meg. Sosem volt szüksége másra, hogy erősítse benne. Egyszerűen tudta és érezte, mi a dolga és mire született.

Hihetetlen pasi. A Titok ösztönös tudója, ember a javából, mégis megjárt pár kört, míg rájött, hogy embernek lenni jó. Nagyon is. Istennek lenni is, de nem szabad (értsd: energiavámpírok, szeretetkoldusok, lélekkufárok témakör).

Max Donkihótének. Mert egyre nagyobb a siker érzete MÁSOKban. EZT képes elérni.

Csúcsfilmek.

Mert ugye kérdezném, mikor is mosolyogtál egy idegen kiskölökre utoljára? Vagy simogattad meg valakinek a gödölyéjét, kisbárányát, örültél az esőcseppnek, a gyenge szélnek, ahogy viháncoltatta a hajad, vagy ahogy hallottad kopogását az ablakon a meleg szobában, netán ringatózva a vízen alakot képzelve a felhőkbe.....akár?

Netán a gyermeked mosolyát érezve derült ki az ég....Mivel ez egy 1989-es film így

Mivel ez egy 1989-es film így szerintem bárhol beszerezhető.Ha interneten keresztül nem tudod megszerezni akkor videotékában DVD-n biztos elérhetőkoszonom !!!!!!!

ezt a filmet hol lehetne megnezni ?????????mert nagyon "JO " !!!!!! Hebacsla