C-vitamin

Megfázásra......

Megfázásra

Fűszerek a fájó torokra

5 g lestyánt, 20 g édesköményt, 5 g friss zsályát keverj bele 2,5 dl száraz fehérborba, és rövid ideig főzd! A forró gyógynövényes bort három percig hagyd állni, majd szűrd le, és idd meg melegen! Az ital csillapítja a torokfájást. Naponta háromszor fogyassz el belőle egy-egy csészényit!
Kivi-mangó turmix meghűlés ellen Tovább »

Mandarin

A hideg téli hónapokban fontos szervezetünk számára a szükséges vitaminok bevitele. A vitaminok természetes formában való bejutása mindig is jobb, mint pirulákat bevenni. Gyermekeinket nehéz is rávenni arra, hogy gyógyszereket vegyenek be, ám könnyűszerrel becsaphatjuk őket.

Mandarin Tovább »

Áfonya

Áfonya: a bogyós gyümölcsök királya

Az áfonya jellemzői

Az áfonya (Vaccinium) a hangafélék (Ericaceae) családjába tartozó nemzetség. Savanyú talajt kedvelő, gyakran ízletes bogyójú cserjék és félcserjék tartoznak ide. A nemzetség kb. 450, az északi félgömb hűvösebb területein élő fajból áll, bár trópusi fajai akár Madagaszkáron vagy a Hawaii-szigeteken is megtalálhatók. Mélykék, vörösesbarna és bíborfekete színek jellemzők az egyes típusokra, és szürkésfehér viaszos külső réteg borítja a bogyók felületét. Belül a félig áttetsző gyümölcshúsban apró magvak találhatók. Tovább »

Őszi- Téli hónapok főszereplője:A C vitamin

Őszi- Téli hónapok főszereplője:A C vitamin
Már most kezdjük feltölteni szervezetünket a téli hónapokra.
Szent-Györgyi Albert biokémikusként 1920-as évek végén , egy ismeretlen anyagot fedezett fel a mellékvesében .Szegeden kezdte a kutatást ,olyan növényeket keresett amiben ez az anyag nagyobb mennyiségben kivonható. Tovább »

Címkék:

Megvilágosodás....lexarom tabletta....

Nos ma reggel megvilágosodtam....süt a nap és kék az ég...új dolgok ötlöttek a fejembe....új élet...új munkát szeretnék...környezetvédelem, természetvédelem, mert ehhez értek, ezt tanultam....de mást szeretnék...majd szívem megsúgja...aki keres az talál... Tovább »

Címkék: