emberség

...gordiuszi...

Évek óta kötögetek egy "valamit". Készült már sálnak, aztán pelerinnek, vagy éppen szőnyegnek, aztán mire készen lettem vele, valahogy elkezdett bomlani...

Most úgy döntöttem lefejtem az egészet és újrakötöm.

Nehezen tudtam az első sorral (ami ugye a befejező volt) haladni, mivel nem egyszerű fonal, hanem szép kis bolyhos-szőrös, ami elakad, összeáll, egybefonódik, szóval előkerült végül az olló is. Tovább »

Vándor története öt év múltán.

A helységben látjuk miként a gyermekeivel éppen a bölcsőnél, foglalatoskodik egyik gyermekét, ringatja a másik gyermeket az anyja, ringatja. Öt hónaposak a gyermekek ikrek egy leány és egy fiú. Apa hallja, mint a gyermeke a Farkas nevű szólítja gondolatban. Mért adtál nekem ilyen nevet csúfolni fognak a gyerekek érte. Tovább »

Mersz-e EMBER lenni?

- Ez az utolsó óra – mondta mosolygós szemmel az öreg, az előtte törökülésben kuporgó, átszellemült arccal figyelő nebulóknak. – Mivel szeretnétek eltölteni?
- Mondj egy mesét, Mester! – kérték a gyerkőcök, egymás szavába vágva.
Az öreg ragyogó szemmel körbetekintett. Visszamosolygott a tisztásra nevető Napra, majd lehunyta a szemét, s pár pillanatig a madarak andalító énekét hallgatta. Tovább »

Eköteleződésünk jelentősége

A hétköznapok minden percében, az élet minden jelentségében mindig minden formában elkötelezzük magunkat, akár tudunk róla, akár nem.
Ha éppen eszem/dolgozom/pihenek, akkor a táplálék befogadásával/munkára koncentrálással/pihenésre hangolódással együtt áramlanak a gondolataim, érzéseim. Küldöm, fogadom és energiával áthatom a körülöttem levő teljes teret. Tovább »

Emberi dolgok

Nagyon sokat gondolkodtam azon, hogy miért alakult úgy az életem, ahogy. Olvastam könyveket, néztem filmeket, de valahogy semmi sem változott. Csináltam a "gyakorlatokat", meditáltam, vizualizáltam, görcsöltem és elengedtem, de valahogy csak nem jött a sült galamb.
Aztán egyszer csak rádöbbentem, hogy nem sült galamb az ami ott van az orrom előtt, hanem egy egész sült bálna! Csak éppen annyira el voltam foglalva a galambbal, hogy nem láttam a fától az erdőt. Csodálatos életem van. Tovább »

Hol van a humánum?

Hol van a humánum? - kérdeztem egyre gyakrabban magamtól.
Lehetne harc nélkül szeretni? Egyáltalán normális ez?
Lassan jöttek a kérdések, régi emlékek villantak be.
A szeretet, mint irracionális erőpróba, aminek nem tudok megfelelni. Na jó, de ha erőpróba akkor az nem szeretet.
Elfáradtam a csatába. Elnehezült a kard cipeléstől a karom. Tovább »

13 év bölcsesség. Üzenet Bori97-nek

Sziasztok!

Azt mondják, az ember a kor előrehaladtával válik egyre bölcsebbé és bölcsebbé. Természetesen ez így igaz. De az emberség és a meglátás képessége nem feltétlenül kor függő!!!!

Gratulálni szeretnék Bori97-nek!!!!!!

Elismerésem, hogy 13 évesen úgy gondolkodsz, ahogy!!!!!!!!!:)

De, hogy miért is a gratuláció??? Tovább »

Címkék: