a haj a lélek tükre

A hajról.....

Hajszín és lélektan.

Milyen személyiségre utal a hajszíned? Mindenkit érdekel, hogy mit gondolnak róla a többiek. Ha az ember változtatni akar a külsején, akkor nemcsak szebb akar lenni, gyakran mélyebb okok állnak a háttérben. Hiszen a külsőnkkel a belsőnket közvetítjük a világ felé. Gyakran előfordul, hogy egy válság után az ember drasztikusan változtat a külsején, ezzel is jelezve, hogy túllépett, megújult. Vagy épp így tör ki az új utáni vágy. A változásra, változtatásra remek eszköz a hajszín megújítása. Tovább »

A haj

A haj keletkezése:

A magzati fejlődés során, a 20-22. hétre fejlődnek ki a szőrtüszők és a hajhagymák. Felnőttkorban, az egész emberi testen összesen 5 millió szőrtüsző, azaz hajhagyma található. Ebből 1 millió a fejet és nagyságrendileg százezer - 70-120 ezer - a fejbőrt borítja.
A haj típusai

A haj alapvetően kétféle lehet: a finom állagú, nagyon világos, szinte észrevehetetlen hajat vellus-nak hívjuk. A másik az ún. terminális haj, ez az, amit általában hajnak hívunk, hosszabbra nő, erőteljesebb és pigmentált, azaz színezett. Tovább »