hozzáállás

Pozitív? Negatív? A hozzáállásodtól függ

Kétféle képpen nézhetsz az életre. Ha egy poharat veszünk alapul, akkor az lehet félig tele, vagy féig üres. Ránézésre mindkettő igaz. De, van aki már attól is boldog, hogy van egyáltalán egy pohara. Ebből következik a kérdés, hogy vajon tényleg ki lehet-e jelenteni biztosan valamiről, hogy az csak jó, vagy rossz lehet? A válasz erre az, hogy nézőpont kérdése, hogyan tekintesz rá. Tovább »

Nem először - apró csodák, póker példa

Nem először történik velem hasonló mini-csoda. Ezekbe kellene kapaszkodjak, hogy elérhessek nagyobb eredményeket is.

Néhány hete nem pókerezek már, buktam egy kisebb összeget, nem figyeltem az érzelmeimre. Ma délelőtt 11 órakor eldöntöttem, hogy leülök a számítógép elé és játszom egyet maximum 12 óráig. (15 perc után kiléptem) Eldöntöttem, hogy 10$-al ülök be és lefektettem egy szabályt magamnak, miszerint ha bukok 1$-t kiszállok, ha nyerek egy nagyobb összeget, akkor is kiszállok. Pozitívan ültem le, mondhatni boldog vigyorral. Tovább »

Lefagyva

Nem vagyok valami gyors gépelő. Közel 3/4 órán át írtam a gondolataimat a munkámról, arról, hogy én hogyan látom és hogyan látják a kollégáim. Hogyan bírom ki a most már elég hosszú ideje folyamatos éjszakai 12-13 órás műszakokat. Hogyan morognak az én éjszakáim miatt /"Nem zavar, hogy így kihasználnak?"/ és hogyan fogom fel én ezt az egész helyzetet. Tovább »