külső szándék

Jó úton járok ;)

Ma, amikor gyalogoltam Pesten, és már majd leszakadt a lábam, de nem bírtam lassítani, mert odafelé a kíváncsiság hajtott, visszafelé meg a türelmetlenség, azért volt időm gondolkodni, a három óra alatt. Éppen rettenetesen boldog voltam, minden fizikai "tünetem" ellenére, annyira jó érzés végre abban lenni, amire vágytam, pedig ez még csak nagyon az eleje. Tovább »

Az a bizonyos Külső Szándék

Na, mire ezt megértettem, hát az érdekes egy folyamat volt :) Viszont ez a transz-szörf mozgatórugója, tehát valóban megérdemel egy bejegyzést.

A transz-szörf megkülönböztet belső szándékot és külső szándékot. Ellentétben azzal, amit elsőre gondoltam, ez nem "bennem" és "rajtam kívül" megjelölés. A variációtér-szektorokra vonatkozik. Tehát belső szándék az, ami a szektoron belüli változásokra vonatkozik és alkalmas. (Régebben úgy hívtam, hogy amikor erőből akarsz megcsinálni dolgokat). A külső szándék az, ami képes kipenderíteni az adott szektorból, és továbbvinni egyikről a másikra, egészen a célomig (régebben ezt neveztem teremtésnek). Tovább »