kultúra

A Szűz karmával született személyek tudattalan képzeletvilágának a feloldandó zavarai

Kozma Szilárd karma és családasztrológus:

A negatívan fényszögelt Szűz nappal, valamint a Szűzben álló Lilithel,
vagy Sárkányfarokkal rendelkező személyek baleseti- és betegséghajlamai,
jellegzetes betegségeiknek és baleseteinek az igazi, kauzális okai. Tovább »

Tanulni? Minek?

Ugyan, minek megtanulni írni, mikor ott van a billentyűzet, ahol csak pötyögni kell a szöveget? Úgy látom, nem csak nálunk vannak unatkozó, a világot mindenáron - akár unalmas időikben kitalált - hülye gondolatokkal is megváltani, formálni igyekvő okosok, hanem a tengeren túl is. Az egyetlen bajom ezzel az, hogy ahogyan begyűrűzött odaátról a Valentin-nap és a Helloween, úgy vélhetőleg ezen az őrült ötleten is el fog gondolkozni az oktatás reformjáért éppen felelős ember és mindenre elszánt team-je. Tovább »

Wass Albert: Te és az Isten

Wass AlbertGondoltál-e már arra, hogy milyen csodálatos a világ? Mennyire egész és mennyire tökéletes minden, amit nem az ember alkotott?

Nézz meg egy virágot! A legegyszerűbbet: nézz meg egy hóvirágot! Honnan tudja még bent a föld alatt, hogy odakint már elment a hó, s az ágak könnyező rügyein cinkék hintáznak a napsütésben? Nincs telefonja, rádiója sincsen, mégis értesül arról, hogy mennyire haladt a világ a tavasszal. Hideg föld öleli még a gyökerét, de már megindulnak benne az élet nedvei, és moccan a csíra. Tovább »