tél

Téli depresszió

Téli depi

Ismét eljött a téli depresszió első tüneteinek megjelenési ideje. Vannak, akik pontosan tudják, hogy minden évben a tél közeledtével nehezebb hónapok elé néznek, de a legtöbb ember csak azt hangoztatja, hogy viszolyog a téltől. Valaki messze, meleg tájakra vágyik, néhányan viszont el is kezdik megszervezni az egzotikus utazást. Tovább »

Megfázásra......

Megfázásra

Fűszerek a fájó torokra

5 g lestyánt, 20 g édesköményt, 5 g friss zsályát keverj bele 2,5 dl száraz fehérborba, és rövid ideig főzd! A forró gyógynövényes bort három percig hagyd állni, majd szűrd le, és idd meg melegen! Az ital csillapítja a torokfájást. Naponta háromszor fogyassz el belőle egy-egy csészényit!
Kivi-mangó turmix meghűlés ellen Tovább »

Gyönyörű havas telünk van! :)

Kövezzetek meg, de én akkor is imádom a telet!

Ha még a hó is esik, akkor látszik csak igazán milyen csodálatos ez az évszak.

Az hogy kis hazánkban nem képesek ezt normálisan "kezelni", arról meg nem a tél tehet.
Jártam olyan helyen ahol ez a hó kismiska, és nem voltak elzárt falvak, járhatatlan utak.

A téli napforduló

A téli napforduló az a pillanat, amikor a Föld forgástengelye a legnagyobb szögben hajlik el a Nap sugaraitól. Az északi féltekén a téli napfordulóig a Nap északról délre halad, utána pedig délről észak felé kezd mozogni. Így az év legrövidebb nappalát (következésképpen a leghosszabb éjszakát) adja.

A téli napforduló az északi féltekén december 21-én van (esetenként 22-én), a déli féltekén pedig június 21-én (esetenként 22-én vagy 20-án). Tovább »

Téli szépségápolás

"A külcsín nem elég, ha be­lül­ről nem su­gár­zik a har­mó­nia.
Ördög Nóra

Bár annyira nem Titok téma, de az önmagunkkal való törődés szerintem minden ember "napi feladata" közé kéne tartozzon a sok teremtés, megbocsátás és felemelkedés között. :) (Nem a fodrásznál, kozmetikusnál való ücsörgésre gondoltam.) Tovább »

Télen is érezd jól magad! :)

Túl élni ezt a telet, meg ezt az egészet, de hogyan? Utálom a hideget, nem lehet sehová menni, mindenki begubódzik, otthon tesped, de ez is az élet része. Ha mondjuk esne a hó és meg is maradna, mennék szánkózni, és akkor szeretném. Korán sötétedik, és nem nem süt a nap, vagy csak keveset, ilyenkor lesznek sokan depressziósak, de mit tegyünk ellene, hogy jobb legyen? Tuti recept: Tovább »

tél

Ki töröltem ezt az írásomat,mert így láttam jónak:) Mindenkinek szép napot,és jó olvasgatást!

Címkék:

Aranyosi Ervin: Séta a hóban

Halványszürke égből apró hószilánkok,
el akarják fedni az egész világot.
Az út szélén álló, óriásra nőtt lámpa
sárga fényét önti, a hószínű világra.
Hófehér szőnyegen szürke óriások
sétálnak előttem, amerre csak járok.
Le-le maradoznak, majd előre futnak,
megtörve magányát az unalmas útnak.
Fehér kucsmás házon, zord kémény pipázgat,
sötétebbre festve a hópettyes vásznat. Tovább »

Ismét hull a hó

A héten már másodszor lepődtem meg nagyon. Reggel felkeltem, nah ez a szokásos rész, mint sokunk életében ez hasonlóan történik reggel csörög a vekker, az az a mobil, "amiben" megpendül egy gitár húr, mégiscsak nem olyan ijesztő mint a kiábrándító csörgésre kelni. Tovább »