Kapcsolatainkról

cliffhanger, kapcsolatok, életMa csendes, elmélkedős, olvasgatós napot tartok. Ilyenkor előbb-utóbb Müller Péter könyvei is előkerülnek. Egyet előveszek, fellapozom és elolvasom a benne lévő nekem szóló üzenetet.
Mára ez jutott, és ez döbbenetes számomra! Mintha válasz érkezett volna a ki nem mondott kérdésemre, a bennem lévő bizonytalanságra, dilemmára.

Szeretettel teszem közzé ezt az rövidke részletet Müller Péter: Benső mosoly c. könyvéből

"Vannak karmikus kapcsolatok, amelyekben a sors olyanokat köt össze, akiknek más a vérmérsékletük, a természetük, sőt lelki fejlettségük színvonala is. De valahol a mélyben, a zavaros, boldogtalan felszín alatt valami titkos egységtudat, szeretet, vagy összetartozás érzés mégis működik! Ezt vétek megbontani! (...)
Ezt az összetartozást nem az dönti el, hogy miféle veszedelmes drámákat élnek át, nem is a templomi örök hűség Isten előtt - hanem az, hogy minden viszály ellenére a fejlettebb, érzékenyebb lélek felemeli-e boldogtalan, elvadult társát, avagy az húzza le őt a saját poklának színvonalára.
Ha utóbbi: azonnal válni kell.
Ha az előbbi: maradni, s vállalni minden keserves áldozatot.
Ez az ÉN morálja.
Semmi köze félelemhez, brutalitáshoz, bármiféle társadalmi vagy vallásos előíráshoz.
Minden út "erkölcsös", amelyik fölfelé vezet.
S "erkölcstelen", ha a mélységbe visz."

Milyen csodálatos tapasztalás megint, hogy az Uni elküldte nekem a választ a kérdésemre.
Köszönöm!

Szeretettel: Judit

"Csak egy helyen szeretnék élni, és ez az a hely, amelyben a szeretet örökké uralkodik."

HozzászólásokKedves Juditmama!

Köszönöm! Számomra ez a rész gyakorolt nagy hatást!
"Ezt az összetartozást nem az dönti el, hogy miféle veszedelmes drámákat élnek át, nem is a templomi örök hűség Isten előtt - hanem az, hogy minden viszály ellenére a fejlettebb, érzékenyebb lélek felemeli-e boldogtalan, elvadult társát, avagy az húzza le őt a saját poklának színvonalára.
Ha utóbbi: azonnal válni kell.
Ha az előbbi: maradni, s vállalni minden keserves áldozatot." - Nos, nemhogy lehúzás nem történt, hanem egyenesen büszke vagyok arra, hogy az a nagyobb, általam meglátott "Új Én" lehetek, s sikerült kialakítanom. Nem vártam tapsra, nem vártam arra, hogy Vali majd ismét az életembe csöppennyen, mondván "nah majd akkor". Sikerült ezt az elmúlt időszakban létrehozni, és minden nap élvezem is. Ennek már jó ideje. Ez az írás nagy erőt adott, hogy igen is jó úton járok, amikor vágyaimat és szeretetemet folyamatosan kiterjesztem! Igen, maradok hát, és vállalok miden "keserves áldozatot". Mik lehetnek ezek? Hát talán a félelmek leküzdése... összességében az, hogy fényes részeim eljussanak sötét részeimhez is, és körbeölelhessék. De keserves áldozatoknak lehet e nevezni ezeket, ha egyszer boldogabb, örömtelibb és szeretetteltelibb mindettől az életem? Keserves áldozatoknak lehet e nevezni ezeket, ha mindezek eredményeként Valit beboríthatom mindazzal a jóval, amivel Ő is megajándékozott engem?! Nem ússza meg, persze a döntés az övé! Én már döntöttem, döntésemben mindez csak megerősített, de nagyon!
Köszönöm szépen!Drága Judit!

De jó olvasni Müller Pétertől ezt a megerősítést arról is, amiről leveleztünk.
Tényleg mindig az talál meg bennünket, amire szükségünk van, csak tudni kell rá odafigyelni.
Örülök, hogy ez az okos ember Neked most is segített és köszönöm az idézetet!:)))

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: Ery

www.lyoness.huKedves Marticsku!

Úgy gondolom, hogy Müller Pétert nem lehet nem szeretni!
Ugye milyen jó érzés, amikor rájövünk, hogy lassan el kezdjük megérteni az összefüggéseket. Mintha kigyúlna a fejünkben az a bizonyos lámpa és természetessé válik minden.
Legalábbis én így élem meg ezeket a történéseket!
Szeretettel: Judit

"Csak egy helyen szeretnék élni, és ez az a hely, ahol a szeretet örökké uralkodik."Kedves Hege!

Örülök, hogy egymást segítve, felemelve élitek meg a mindennapjaitokat! Ez így csodálatos!
Sajnos nekem, nem adatott meg. 34 éven keresztül próbáltam felemelni a páromat magamhoz. Sokáig sikerült is, de az utolsó öt évben sajnos már kevésnek bizonyultam, pedig mindent megtettem. Sajnos lépnem kellett mert már azt éreztem, hogy ő ránt le engem magával abba a mélységbe ami nem méltó hozzám, hozzánk.
Ezért is volt olyan fontos számomra ez az idézet, talán önigazolásként. Hálás vagyok, hogy Müller Péter megfogalmazta azt, amit én is átéltem.
Kívánom Neked, hogy mindíg ilyen csodálatos, boldog pár maradjatok!
Szeretettel: JuditHello Origami!

Örömmel tölt el, hogy segíthettem Neked!

Szeretettel: JuditKedves Csepp!

Örülök, hogy tetszett!

Szeretettel: JuditmamaKedves Juditmama !! tegnap

Kedves Juditmama !!
tegnap írtam egy Müller Péter idézetre .. a szeretet és a hiányra…
igen éreztem valamit magamban sok ,sok éve már , ez a szeretet hiánya volt ..
amikor találkozunk a múltból valakivel
( valahonnét jöttük , egy közös helyről ezt érzem , csak nem tudom megfogalmazni még mindég )
Az ismerős élmény a szeretet , megéreztem , nem szerelmet , szeretetet ..csodálatos dolog …
Itt meg ma , írsz egy karmikus kapcsolatról , szintén Müller Pétertől akit nagyon szeretek , tisztelek , sokat olvasok tőle ,
egy összetartozásról , és „vállalni minden keserves áldozatot „ és „Minden út erkölcsös , amely fölfelé vezet ..”
Köszönöm hogy olvashattam , kezdem jobban érteni
ITT és MOST !!!
Ölelek MártaA kapcsolatról..

A KAPCSOLATRÓL...így csupa nagybetűvel, amelyet immár tizenöt éve ápolok a párommal mondhatom boldog házasságban, valóban az egyik fontos tényező az hogy a nehéz helyzetekben a másikat felsegítve és támogatva (miközben mi magunk is erősödünk) tovább vállalva az esetleges nehézségeket haladjunk az úton...köszönöm az idézetet Judit mama!Csodálatos írás. Köszönöm, nekem is segítettél vele. :-)Kedves Juditmama!

Köszönöm, hogy olvashattam.
csepp