Csak egy játék

battlefieldCsak egy játék. Ez a cím a jelenlegi írásomra, ugyanakkor az egész életre igaz. Ha valamihez kétségek nélkül állunk hozzá, és úgy fogjuk fel, hogy nincs tétje, miért ne, akkor nagy valószínűséggel az sikerülni fog.
Ehhez most le is írok egy példát. Kicsit furán fog hangzani, de szerintem nagyon jól példázza a dolgokat. Mostanában szoktam játszani egy számítógépes játékkal (Battlefield 1942). Lövöldözős játék, a lényeg, hogy egy megadott számú ellenfelet lelőj, mielőtt ők lövik le a társaidat. Be lehet állítani a nehézségi szintet 1-100%-os skálán. És 25%-onként névvel is el vannak nevezve. A 100% mondani se kell

IMPOSSIBLE (lehetetlen) névvel van ellátva. Szóval értelmetlennek láttam megpróbálni ezen a szinten játszani, hisz lehetetlen lett volna nyerni(vagy nem?:). Ugyanakkor mindig érzem, hogy amilyen érzelmi állapotban vagyok, úgy megy a játék. Egyszer nagyon határozottnak, és erősnek éreztem magam, és tudtam bármire képes vagyok. Hát elindítottam a legnehezebb pályát 100%-on. Tudtam hogy nyerni fogok. És valóban. Azon a helyen kezdtem, amelyiken kezdeni akartam, és minden úgy ment, ahogy akartam. Nem gondolkodtam, hanem csak játszottam, mintha Neo lennék a Mátrixból. Aztán egyszer csak felnéztem a számlálóra: 90-30 arányban vezettünk. És ekkor végigfutott rajtam egy gondolat: De hisz ezen a szinten nem lehet nyerni! Még sose nyertem! Lehetetlen! Minél inkább próbáltam kizárni a gondolatokat, annál rosszabbul ment, és végül mondani se kell: vesztettem. Pedig nyerhettem is volna. Ugynolyan keményen küzdöttem a végén, mint egész végig. És mégis. Rossz helyre rakott ki a gép, lelőttek a saját társaim stb.(mondhatnám hogy nem volt szerencsém, de akkor hazudnék). És a számláló egy perc alatt már 0-17-et mutatott. Hát ennyi volt, tényleg lehetetlen, és hagytam az egészet a csudába. Aztán pár nappal később megint megpróbáltam. Teljes kudarc. Más pályákon minden szinten tudtam győzni. Csak ezen nem. Aztán egyszer gondoltam, hogy játszok egyet rajta 75%-on. Eleinte kicsit nehéznek tűnt, de aztán könnyedén nyertem. Végig tudtam, hogy ezen a szinten simán nyerni tudok. 50-3, 50-2, 50-1, 50-0, és nyertem. Major Victory, impossible. Ekkor vettem észre, hogy az előző nap este 100%-on hagytam a nehézséget, most pedig nem állítottam át. Éreztem a diadal ízét, a diadalt az elmém fölött. Minden csak annyira nehéz, amennyire mi tesszük azzá. És ebben a világban impossible NEM LÉTEZIK!!!

HozzászólásokKöszönöm!

Köszönöm a bíztató szavakat! Nyugodtan terjesztheted:)terjeszthetem?

hivatkozhatom itt ott a példádra?
nagyon tetszik.Gratulálok:)

Imádom, hogy leírtad!:)

Nagyon jó volt olvasni:)

Gratulálok! Csak így tovább!:)
TahmiKedves Ati!

Húúúú, pont erről van szó! Nekem is olyan jó kedvem lett az írásodtól! :)
És azt az impossible-t ráadásul nem is Te találtad ki, hanem kívűlről erőltette Rád a játék készítője.
Tényleg ilyen minden behatároló gondolat, és sokszor akkor rontjuk el a játékunkat, mikor bevillan a kétely, vagy a félelem, holott addig ment minden, mint a karikacsapás.
A legjobb - ha Mi írjuk meg a saját játékszabályainkat, és abba nem hagyunk beleszólást. (Még a saját kételkedő lényünknek sem).
Örülök, hogy belefutottam az írásodba, köszönöm, és jó JÁTÉKOT kívánok Neked!
Bea:) Jó reggelt :) Az első

:) Jó reggelt :) Az első írás, amit olvasok ma és tök jó kedvem lett tőle :) Köszi, hogy megírtad, jó volt olvasni a győzelmedet :))ÓÓÓÓ

YEEEEEEEYEEEEEEYEEEEE ! ÍÍÍÍGEN !!!!! it , OTT a " TITOK " . BÁTORÍTALAK BENNETEKET !

IGEN ! LEHET !
CSAK NE ! NE ! NE EEEEE SZÁMOLJ !!!!!!!! azonnal ....AZONNAL VÉGE ' a JÁTÉKNAK .
amikor az asztalnál ülsz , és megszámolod .......... AZONNAL ÁLJ FÖL ! AZONNAL ! fogd a pénzt , és " FUSS " . ott véget ért a " játék " !

mikor ezt teszed - játszol , a JÁTÉKÉRT - az élet számtalan színterén addig NYERSZ !
mikor bikában ' veszel .......HAGYD hogy KIFUSSON ! - s közben ÉLVEZD : épp JÓKOR VETTEM ! haaaa alászáll : SHORTOLJ ! ÉREZD , hogy kb 14 000 km-rel odébb miként REAGÁLNAK az emberek .
MÍG ezt TESZED NYERSZ ! GYŐZÖL ! ha " SZÁMÍTGATJA a FALATOT ÖNMAGÁBAN ..... " mááár vesztett !

ÖRÖM HOGY FÖLFEDEZTÉTEK TI is ezt az egyszerű ' összefüggést .

üdv

alexander

- ám CSAK annyit fog ÉRNI ! amennyit HASZNÁLTOK - ALKALMAZTOK belőle -:)

Tetszett a példa! :)
És teljesen igaz: "Minden csak annyira nehéz, amennyire mi tesszük azzá."