Csakra sorozat: a Szex csakra, Svadisthana, Szakrál csakra.

Magyarul: (Keresztcsonti, szakrális, hasi, szex csakra Nemiség csakra) néven ismert.
Itt, /a csakratisztítás fontosságának szerepe, az Avatár című rajzfilm sorozatban.
És egy a másik utalás, ahol még infót találhattok:

Ehhez a csakrához kapcsolódó tanulási feladatunk:
ősi érzelmek, áramlás az élettel, érzékiség, erotika, kreativitás, rácsodálkozás a világra, és a lelkesedés széles skálája, ezeket foglalja magába.

A Szakrális csakra a köldök alatt 2-3 ujjnyira található. Nevezik köldök, vagy Második csakrának is.
A harcművészetekben Hara néven ismerik. Ez a csakra képviseli a szexualitást, kreativitást, önbecsülést, örömöket és frusztrációkat.
A második csakránk neve szanszkritul Svadisthana, édes íz. Elnevezései még: hasi, nemi, szakrális vagy szexcsakra

E csakránk eleme a víz. Engedjük szabad folyást érzelmeinknek! És megfelelő ráhangoltsággal, érzékeljük mások érzelmeit, tehát ez az erő központunk jelzi, mennyire vagyunk érzelemben gazdagok, harmonikusak másokkal és önmagunkkal szemben.
Szexuális viselkedésünket és párkapcsolataink működését is testünkben ez az energiaközpont irányítja, magyarul: helyünket, a bázisunkat jelenti, kiválóan utal e csakrának, az életünkben betöltött fontos szerepére.

Csakráink már megszületésünkkor működnek.
Endorkin mirigyei: petefészek a nőknél, here a férfiaknál
Érzékelése: ízlelés
A hozzá tartozó testrészek: nyelv, nemi szervek, izmok
Színe: a narancs
Polaritása: női
Érzékelése: ízlelés
Temperamentuma: kolerikus
Mantrája: vam (vang)
Megerősítései: küzdelem másokkal, kinyilvánítom szükségleteimet
Tanulási feladata: odaadás, belefeledkezés valamibe
Szimbolikája: a Hold
Istene: Vishu és Rakini
Drágakövek: borostyán és karneol, narancs turmalin, mandarinkvarc, tűzopál, citrin, holdkő, narancs cinkit hozzák egyensúlyba ezt a csakrát.
Illóolajai: kardamon, szantálfa, ylang-ylang
Asztrológiai megfelelője: a Bika-Skorpió tengely

A keresztcsonti csakrához tartozó szükségleteink 6 hónapos kortól fejlődnek ki, amikor még a világ megismerése az ízek élvezetével és a kitapintás kielégülésével bír nagy jelentőséggel felismerni vágyó fizikai világunkban.

A csakra szimbóluma a Hatszirmú lótuszvirág, mely a keresztcsont felső részén, a fanszőrzet határán helyezkedik el.
Kiindulási pontja a központi vezeték, a Kundalini, melyből előrefelé nyílik.

Akinek valamilyen nemi betegsége, nőknél - menstruáció, terhesség, méh, petefészekkel kapcsolatos problémák, férfiaknál pedig prosztata gondok fordulnak elő, annak nagy valószínűséggel ez a csakra nem működik megfelelően. Az örök vágy női princípiumát és a misztérium helyét testesíti meg, segít önmagunk és párunk megismerésében, a gyökércsakrával együtt felelős a szexualitás örömeiért és problémáiért is.

A nőknél erősebb a kapcsolat a szív- és szexcsakra között (szex-szerelem összekapcsolódása), mint a férfiaknál, ahol viszont a szex- és köldökcsakra (szex-hatalom összekapcsolódása) fonódik össze szorosabban. A szexcsakra energiáitól függ, hogy valaki hajlandó-e megnyílni a másik nemnek vagy nem.

Szabályozza testünk folyadékháztartását, amely a menstruációhoz hasonlóan a Hold befolyása alatt áll. Ezenkívül a termékenység, a női és férfi identitás azok a területek, amelyeket ezen a síkon kell megoldanunk. Ahogy minden csakráknál, ha működési zavar adódik, itt is fel kell oldani a régi félelmeket. A párkapcsolati problémák széles skálája tartozik ehhez a csakrához, mint például a közelség és távolság, az odaadás és a dominancia témái.

Működési zavaraival összefüggésbe hozható egészségi, lelki problémák.
A hozzá kapcsolódó tanulási feladat, ősi érzelmek, áramlás az élettel, érzékiség, erotika, kreativitás, rácsodálkozás a világra, és a lelkesedés széles skálája, ezeket mind magába foglalja.

A Szakrális csakra a köldök alatt 2-3 ujjnyira található. Nevezik köldök, vagy Második csakrának is.
A harcművészetekben Hara néven ismerik. Ez a csakra képviseli a szexualitást, kreativitást, önbecsülést, örömöket és frusztrációkat.

Bélgörcsök: Gyakran egy nem kívánt függőség következményei
Felfúvódás: Sokszor a ki nem mondott konfliktusok okozzák.
Gombás fertőzés: Ha leginkább a nemi szerveken jelenik meg, akkor a szexualitás elfogadásával összefügghet
Hereproblémák: a szexualitástól való félelem okozhatja
Hízás: szexualitás elleni tudattalan védekezés
Impotencia: a szexuálitás túl erős ellenőrzése vagy túlhangsúlyozása miatt alakulhat ki
Méhproblémák: gyakran tudattalanul vágyik gyermekre, vagy épp ellenkezőleg, fél a termékenységtől
Mellbetegségek: elégedetlenségünk a mellünkkkel, nőiességünkkel kapcsolatban
Petefészekciszta: be nem gyógyult érzelmi sérülések
Prosztatapanaszok: alkotó férfierők elnyomására utalhat
Étkezési zavarok: a saját nemünk elutasítására utalhat
Orgazmusproblémák és kreativitással összefüggő problémák esetén ajánlatos a szexcsakra működését harmonizáló gyakorlatok, terápiák igénybe vétele.
Alapelve, a lét alkotó jellegű szaporodása.

A szakrális csakra irányítja a hibáztatást és a bűntudatot, megnyilvánulást; pénz és jólét, szex, hatalom, irányítás és ez a csakra a kreativitás és erkölcsi érzék alapja.
A második csakra a következő információkat tárolja: kettősség érzése, személyes vonzerő, az irányítás képessége, társas hajlam, érzelmek, érzések. A csakra kiegyensúlyozatlanságát mutatják pl. evési rendellenességek, drog- vagy alkoholfüggőség, depresszió, szexuális problémák, pl. impotencia vagy frigiditás.

Kiegyensúlyozását a citrus illóolajok és virágesszenciák szolgálják: narancsvirágolaj, citromfű és narancs. Ezeken kívül még rózsa, hibiszkusz, jázmin, indián ecsetvirág, Boldogasszony papucsa.

Ételek, melyek táplálják a második csakrát: édes és trópusi gyümölcsök, pl. dinnyék, mangó, maracuja, narancs, kókusz eper stb. Mézek és csonthéjasok pl. mandula, dió, napraforgómag. Fűszerei: fahéj, vanília, szentjánoskenyér, édes paprika, szezámmag, köménymag.

A második csakrájával akkor kell dolgoznunk, amikor aggodalmakkal, nehézségekkel szembesülünk. Az első csakra, a rendteremtés és az alapozás szintje.
E második csakrához, főként az érzelmi és érzéki megengedések tartoznak: megnyílás az örömök, a kéj, az élvezetek felé, valamint megtanulni, miként áramoljunk az élettel.
A csípőt, a keresztcsontot, az alsó háti részt, a nemi szerveket, a méhet, a húgyhólyagot, valamint a veséket átölelve, a második csakrához az érzékiség, a szexualitás, az érzelmek, az intimitás és a vágy tartozik.

A testünk mindennemű áramlása a Svadisthana csakrával áll összefüggésben: a vérkeringés, a vizeletkiválasztás, a menstruáció és a könnyeink is. A víz mozog, áramlik, változik – az egészséges második csakra épp így hagy bennünket is szabadon áramolni. Ezért is a víz az eleme.

A környezetünk befolyásolása nem tartozik a második csakra működési körébe. Ahelyett, hogy folyton változtatni akarnánk mindent – a testünket, a kapcsolatainkat, a második csakra arra bátorít bennünket, hogy egyre nyitottabban, elfogadással szemléljük a környezetünket, illetve a bennünk zajló változások kapcsán ébredő érzéseinket.
Amikor igazán átadjuk magunkat a jelen pillanatnak, megtapasztalhatjuk az élet édes, valamint, nem ritkán keserű ízét.
Engedjük el az élettel szembeni ellenállásunkat, ellazul a csípőnk, a nemzőszervek feszültsége is oldódik – nyitottá válunk az érzékiségünk és a szexualitásunk megtapasztalására.

A második csakra, a többi páros számú (a négyes szív-, valamint a hatos homlok-) csakrával egyetemben a relaxáció és a nyitottság női minőségével áll összefüggésben. E csakránk harmonikus működése segít érzelmeink, a szeretet, valamint a látás megélésében.
A páratlan számú csakrák az akaratunk érvényesítésének férfi minőségével vannak kapcsolatban: a birtoklásra, a kérdezésre, a beszédre, valamint a tudásra vonatkozó jogaink gyakorlásával. Ezek, az úgynevezett férfi minőségű csakrák áramoltatják az energiánkat, majd a környezetünkbe sugározva melegséget teremtenek.

A páros számú, női minőségű csakrák lehűtik a dolgokat és befelé vonzzák, terelik az energiát.

A mindennapi életünkben a férfi és női minőségek nincsenek egyensúlyban: a cselekvés és a kifejezés férfi energiája gyakran elnyomja a bölcsesség és az elfogadás női energiáját, ezáltal feszültséget teremtve a világunkban. Számtalan ember szakmai élete vált kiegyensúlyozatlanná, felemésztve az örömöket és minimális időt hagyva a szórakozásra, valamint a relaxációra. "Nemrégiben, egy workshop keretében, a második csakrára való fókuszálást követően az egyik résztvevő hölgy arról számolt be, hogy a munkamániás élete mennyire nem enged teret az örömöknek.
Megbeszéltük, hogy a jövőben, naponta 20 percet szánjon kikapcsolódásra: hallgasson zenét, gyakoroljon ellazító, pihentető jógaászanákat, menjen el masszázsra."
Ha akarjuk, életünk számtalan lehetőséget kínál önmagunk kifejezésére, aktivizálódásra.
A harmónia egyensúlyt igényel. A jógában ez egy olyan gyakorlás kialakítását jelenti, amely az erőt és a rugalmasságot, valamint a törekvést és a megadást kombinálja. A jógagyakorlásban megmutatkozó egyensúlyhiány visszatükröződik a csakrák működésében.

A szexualitás, az örömök és az érzelmek zavaros kifejezése is, a második csakra egyensúly hiányához vezethet.

Például nagy valószínűséggel energiahiányos az olyan emberek Svadisthana csakrája, akik elfojtott érzelmi, illetve az örömöket megtagadó környezetben nőttek fel.
Energiahiányos állapotra utaló jel lehet az örömöktől, az érzelmeink kifejezésétől való tartózkodás és a változással szemben tanúsított ellenállás. A szexuális problémák és az alsó háttájéki, a csípő, valamint a nemzőszervek körüli kellemetlen érzet is azt jelzi, hogy ez a csakra kiemelt figyelmet érdemel. A gyermekkorban elszenvedett szexuális zaklatás következményeként az érintett személyek úgy érezhetik, mintha zárt lenne a második csakrájukat felölelő testtájékuk, illetve az ilyesfajta negatív emlékek a szexuális energia dominanciájához is vezethetnek. A második csakra túlfűtöttsége a túlzottan érzelmes viselkedésben, a szexuális függőségben, illetve a határtalanságban is megnyilvánulhat. A mértéktelenség olyan családi háttérre is utalhat, ahol öröm-stimulálásként jellemző volt az állandó szórakozás, bulizás, illetve gyakran került sor érzelmi drámákra.

A második csakránkat erősítő gyakorlatokkal, jóga ászanákkal fejleszthetjük alkalmazkodó- és a befogadókészségünket.
Erről, ha bármilyen infótok lenne, örömmel fogadjuk!

Hozzászólásokmt0126 fitflops coach

mt0126
fitflops
coach outlet
canada goose
pandora jewelry
coach factory outlet
canada goose coats
uggs outlet
ray ban sunglasses discount
adidas nmd
yeezy boost
michael kors outlet
hermes birkin
ugg boots
moncler jackets
louis vuitton outlet
canada goose
canada goose outlet
canada goose outlet
coach factorty outlet
pandora charms
nmd shoes
coach outlet
pandora store
coach factorty outlet
ralph lauren outlet
ralph lauren outlet
michael kors outlet
coach outlet
louis vuitton outlet
ugg boots
cheap jordans
coach outlet
michael kors handbags
fitflops sale clearance
coach factory outlet
michael kors outlet
ray ban sunglasses
ugg boots canada
michael kors outlet
pandora charms sale clearance
mulberry uk
canada goose clothing
pandora charms sale
north face outlet
canada goose jackets
supreme clothing
ugg outlet store
ugg outlet
adidas superstar
nike air max
ugg boots
polo ralph lauren outlet
canada goose outlet
canada goose jackets
canada goose
adidas shoes
michael kors outlet online
christian louboutin
canada goose outlet
ralph lauren outlet
tory burch outlet store
uggs canada
coach factory outlet online
nike shoes
ugg boots
mbt shoes
ugg boots
moncler coats
adidas yeezy boost
canada goose jackets
supreme clothing
coach outlet
christian louboutin
pandora jewelry
polo ralph lauren outlet
michael kors handbags
michael kors uk
jordan shoes
moncler outlet
coach outlet
ugg boots
polo ralph lauren outlet online
ugg boots
ugg outlet
jordan shoes
ralph lauren outlet
canada goose
coach outlet online
burberry outlet
canada goose uk
adidas superstar
moncler jackets
coach outlet store
michael kors outlet store
michael kors outlet
tory burch outlet
coach factory outlet
cheap jordans
louboutin shoes
coach outlet
air max 97
coach outlet
coach outlet
ray ban sunglasses
coach outlet store
nike zoom
north face outlet
polo ralph lauren outlet online
pandora charms sale
canada goose uk
pandora charms
columbia sportswear
coach canada
hermes handbags
adidas yeezy boost
moncler outlet
the north face
pandora jewelry outlet
salvatore ferragamo
coach outlet store
canada goose outlet
ralph lauren uk
moncler outlet
michael kors outlet
jordan retro 11
michael kors canada
coach factory outlet
longchamp uk
pandora charms
pandora charms sale clearance
yeezy boost
ugg shoes
coach factory outlet
birkenstocks
pandora outlet
burberry outlet
coach outlet
philipp plein shirt
cheap ray ban sunglasses
nike outlet store
michael kors outlet
fred perry polo
polo ralph lauren outlet online
north face jackets
gucci outlet
ultra boost
jordans
canada goose outlet
cheap nfl jerseys
ugg ustralia
yeezy boost
canada goose sale
polo ralph lauren outlet
cheap jordans
air jordans
kate spade bags
adidas yeezy
adidas nmd
adidas campus
coach outlet
michael kors outlet
coach factory outlet
longchamp outlet
moncler
jordan retro
louis vuitton outlet online
timberland boots outlet
moncler outlet
oakley sunglasses
yeezy boost 350
canada goose uk
timberland boots
timberland boots
louis vuitton outlet online
longchamp outlet
north face jackets
ugg boots
michael kors outlet clearance
kate spade
ugg boots for women
gucci handbags
yeezy boost
canada goose outlet
mbt
polo ralph lauren outlet online
coach outlet
canada goose outlet
ralph lauren outlet
ugg outlet
coach outlet
ugg shoes
oakley sunglasses sale
ralph lauren uk
ugg outlet
pandora jewelry
supreme new york
ugg outlet
hermes handbags
polo ralph lauren outlet
michael kors outlet clearance
ugg boots
cheap jordans
kate spade
coach outlet store online clearances
michael kors outlet
burberry
cheap uggs
oakley sunglasses
ugg outlet
north face outlet
michael kors outlet clearance
ugg outlet
valentino shoes
coach outlet
polo ralph lauren outlet
kate spade outlet store
burberry outlet store
coach factory outlet
valentino shoes outlet
coach outlet store
uggs
nike outlet store
air max 2018
ugg outlet
moncler jackets
nike outlet
salvatore ferragamo shoes
nmd adidas
cheap nfl jerseys
ugg boots
nfl jerseys wholesale
coach factory outlet
uggs outlet
moncler jackets outlet
coach factory outlet online
adidas yeezy
adidas yeezy boost
michael kors outlet
canada goose
michael kors outlet
oakley sunglasses
birkenstock sandals
nfl jerseys wholesale
air jordans
ugg outlet
yeezy boost
canada goose outlet
moncler outlet
michael kors canada
ugg outlet
uggs outlet
coach factory outlet
canada goose jackets
coach outlet
burberry outlet canada
ferragamo outlet
michael kors
fred perry
uggs
timberland outlet
moncler jackets
north face jackets
ray ban sunglasses
cat boots
adidas nmd
ralph lauren outlet
pandora charms sale clearance
fitflops sale
moncler
ralph lauren outlet
christian louboutin outlet
fitflops
oakley sunglasses
adidas shoes
north face jackets
oakley sunglasses
polo outlet
pandora outlet
michael kors outlet
michael kors outlet clearance
michael kors outlet
moncler outlet
adidas outlet
michael kors factory outlet
philipp plein outlet
uggs clearance
doudoune moncler
uggs outlet
pandora charms
air jordan shoes
air max 97
pandora charms uk
coach outlet
canada goose uk
kate spade handbag
cheap jordans
michael kors outlet clearance
adidas
canada goose outlet
ralph lauren outlet
adidas yeezy
longchamp outlet online
adidas shoes
ralph lauren outlet
harden vol 1
coach outlet
kate spade handbags
cheap uggs
ugg boots on sale
ray ban sunglasses
cheap ugg boots
nike shoes for men
mbt shoes
adidas yeezy
michael kors outlet store
canada goose jackets
hermens bags
pandora
canada goose outlet
coach factory outlet
north face outlet online
pandora charms
nike shoes
hermes outlet
pandora jewelry
uggs outlet
kate spade outlet store
cheap ray bans
coach outlet
nike outlet
adidas shoes
adidas nmd
canadian goose
coach factory outlet
ugg boots
cheap ray ban sunglasses
ralph lauren
nike outlet online
air max 2018
kate spade outlet
canada goose jackets
pandora charms
louis vuitton
air jordan shoes
discount oakley sunglasses
cheap jordans for sale
longchamp handbags
louboutin shoes
canada goose outlet
kate spade outlet
pandora outlet
mulberry outlet
hermes handbags
michael kors handbags
ralph lauren sale clearance
adidas yeezy
ugg outlet
ralph lauren outlet
uggs canada
canada goose
adidas outlet
polo outlet
ralph lauren outlet
christian louboutin outlet
ralph lauren outlet
coach outlet store
mulberry bags
supreme clothing
red bottoms shoes
coach canada
red bottoms
coach factory outlet
hermes bags
oakley sunglasses
red bottom shoes
canada goose jackets uk
nike outlet
cheap nfl jerseys
burberry outlet
ugg outlet online
fitflops
canada goose uk
canada goose sale
longchamp handbags
ugg outlet
cheap ray ban sunglasses
pandora jewelry
cheap oakley sunglasses
pandora charms
ugg boots
nike store
michael kors outlet online
coach outlet
polo ralph lauren
ugg boots on sale
mulberry handbags
uggs
yeezy 350 boost
coach outlet store online
canada goose outlet
fitflops sale clearance
adidas shoes
louis vuitton outlet store
ralph lauren uk
burberry sale
michael kors outlet
pandora charms
cheap mlb jerseys
coach factory outlet
jordan shoes
cheap mlb jerseys china
ralph lauren sale clearance
coach outlet
ferragamo shoes
moncler jackets
nike air max
cheap oakley sunglasses
canada goose jackets
ralph lauren uk
polo ralph lauren outlet online
michael kors factory outlet
christian louboutin outlet
ralph lauren
ugg australia
cheap uggs
air max 2017
coach outlet online
nmd adidas
canada goose sale
nike shoes
canada goose outlet
ugg outlet
coach outlet
ralph lauren outlet
ray ban sunglasses
cheap jordans free shipping
michael kors handbags
moncler uk
canada goose jackets
kate spade outlet
michael kors outlet online
adidas outlet
mt0126Szuper!!!!!:)

Nagyon köszönöm,hogy sorozatot csináltál a csakrákból.Rengeteget segítesz nekem ezzel:)köszi sokat segít ez a

köszi sokat segít ez a "sorozat"....várom a következőtFigyelitek a természet erő egyensúlyra való törekvését?

" Azért a víz az Úr!" Petőfi tollából idézve.... A víz női energia.
Előtör. Nagyon is. Most szétárad szerte a világban.... Így szerez érvényt a férfi mellett a női dominancia is, ez a csodálatos természet ereje.

" A végtelen víz az mi életet hozott...
Máskor elvett, ha jöttek nagy viharok...
De vihar elmúltával a víz tovább ragyog... ( óceán)
Benne ragyogok én, aki egy apró sziget vagyok...

Részlet, a Sziget vagyok én.... című versemből:)Köszönöm ezt az írást is,

valóban tanulságos volt:)
különösen amit a páros és páratlan csakrákról mond:)