Csináld azt amit szeretsz, szeresd meg azt amit csinálsz!

szeresd amit csinálszAmikor olyan dolgot csinálunk, amit szeretünk is, akkor jól érezzük magunkat, és kicsattanó a jókedvünk amikor mások megdícsérik a munkánkat. Ezzel ellentétben vannak dolgok az életben amelyekhez egyáltalán nincs kedvünk, de valamilyen oknál fogva el kell mégis végeznünk. Ilyenkor általában kellemetlenül érezzük magunkat, és, ha olyan a természetünk, akkor morgolódunk egész nap. Több dolgot végzünk el naponta amit nem szeretünk csinálni, mint olyan dolgokat amelyeket viszont igen. A megoldás talán az lenne, hogy hagyjunk fel minden olyan dologgal, amelyekhez nincs kedvünk, és csak azokkal foglalkozzunk amikhez van.

De, azok akik így tesznek, valójában sokkal többet ártanak maguknak, mint azt tudnák egyáltalán. Miért van ez? Ha csak olyan dolgokat csinálnánk az életben, amiket szívesen csinálunk, akkor megragadnánk egy helyben, és egyáltalán nem fejlődnénk. Nem beszélve arról, hogy aki nem hajlandó számára kellemetlen, de hasznos dolgokkal aktívan foglalkozni, az előbb-utóbb, kiesik a társadalomból, és akár a megélhetési forrását is elveszítheti. Tehát, aki csak azokkal a dolgokat csinálja, amiket szeret, az feszültséget teremt a saját életében, és más emberekkel való kapcsolatában is.

Ez azt sem jelenti, hogy egész életünket úgy kell leélni, hogy folyamatosan olyan dolgokkal foglalkozunk, amikhez egyáltalán nincs kedvünk. Ha van egy adott kellemetlen feladat a munkahelyen, vagy az iskolában, akkor azt nem túlélni kell, hanem megszeretni. A diákok panaszkodnak, hogy tanulniuk kell olyan tantárgyakat, amelyeket egyáltalán nem szeretnek, a munkájuk végzése közben pedig mások arról panaszkodnak, hogy fárasztó a munkájuk, és unalmas, nem tudnak kiteljesedni bennünk.

Ha úgy érzed nincs más választásod, és végső soron, ha elvégzel egy számodra kellemetlen feladatot, akkor előrébb haladsz, akkor már az elején, meg kell tudni szeretni az adott feladatot. Ha valaki úgy áll hozzá valamihez, hogy fejben a legpozitívabb képet alkotja róla, vagyis, hogy mindent megtesz azért, hogy a munkavégzés közben jól érezze magát, kis idővel azon fogja kapni magát, hogy kezdi megkedvelni azt amit éppen csinál.

A sikerélmények is közrejátszanak abban, hogy szeretünk-e valamit csinálni, vagy sem. Ha olyan dolgot, csinálunk amihez nem nagyon értünk, azt a dolgot utáljuk. Ha viszont olyan dolgot csinálunk, amit profi hozzáértéssel tudunk dinamikusan megoldani, azt a feladatot imádjuk.

A megoldást tehát abban rejlik, hogy hozd ki magadból a legtöbbet, miközben dolgozol valamin, és legközelebb már könnyebben fog menni. És, minél zökkenőmentesebben tudsz valamit elvégezni, annál jobban érzed majd magad. Ha valamit nem szeretsz, próbáld úgy megszeretni, hogy a terület szakértőjévé válsz. Így megkíméled magad sok fölösleges stresszel eltöltött munkaidőtől.

Üdv, Shaumbra

További írásaimat olvashatjátok itt:

http://motivacioblog.hu

HozzászólásokEsetleg Zig úr magyarul?? Én

Esetleg Zig úr magyarul?? Én nem érteni angol teljesen, viszont lenni nagyon kíváncsi.Nahát ez a bejegyzés totál

Nahát ez a bejegyzés totál beleillik a mostani gondolataimban. Pont erre volt szükségem, köszönöm! Én alapjábavéve szeretem a munkámat, mert változatos és kihívást jelent, csak azt a részét nem, hogy ügyfelekkel kell foglalkozni, és kötelező irodai munka. Néha jól esne nem kötötten 8 órát dolgozni, hanem kicsit önnállónak lenni, de ez csak úgy lehetséges ha előbb kitanulom a szakmát úgy, hog ynem rajtam van a felelősség 8 órában, irodában. És tényleg megpróbálom megszeretni a telefonálgatást és ügyfelezést! :) Köszönöm ezt a bejegyzést!"meg kell tudni szeretni az

"meg kell tudni szeretni az adott feladatot" ---------> nem kell, csak lehet. :) nagyban megkönnyíti, amit akkor épp csinálunk, vagy csinálnunk "kell"! :))))Legbelsőbb Énünk megmondaná mi az a munka, ami nekünk jó,

ha.... hagynánk szóhoz jutni, és nem nyomnánk zajokkal el belső hangunkat.Imádom ezt a videót Zig

Imádom ezt a videót Zig Ziglartől, pont erről a témáról beszél!! Hogyan lehet 10 perc alatt megfordítani valakinek a gondolkodását arról amit utál, hogy 10 perccel később rájöjjön hogy imádja :-) Minden csak hozzáállás (attitűd) kérdése!!!shaumbra!

Teljesen igaz!!!!Egyes esetekben az is

Egyes esetekben az is probléma lehet, hogy az ember úgy kompletten nem szereti amit csinál. Nem rész tevékenységeket nem szeret pl. nem szeret telefonálni idegenekkel, mert gombóc van a gyomrában, vagy utál A-ból B-be elmenni valamit elintézni, vagy fél hivatalokba bemenni, továbbképzésre járni stb. Hanem úgy ahogy van utálja. Ezek úgy tűnhetnek mintha szükséges elvégzendő kényelmetlen feladatok lennének. Viszont ha azt csinálhatná amit szeret, például minden vágya, hogy legyen egy saját virágüzlete, akkor eszre sem venné, hogy felvenné a telefont és rendelne árut, aztán ha kell elmenne az áruért A-ból B-be, neaggyisten elintézné a vállalkozásásnak dolgait egy hivatalban. Ha az álmaid megvalósításán dolgozol, sokkal kevesebb kényelmetlen feladattal találkozol, mintha csak van egy állásod amihez csak a hónap végén kötődsz amikor felveszed a fizetésed. Sok emberben nem fogalmazódik meg, hogy mi is a gondja valóban. Persze vannak akik mindegy, hogy mit csinálnak csak a gürcöt veszik észre.
üdv Fan