Csoportlélek

csoport, szerepekMinden közösségben, legyen az szervezett, vagy spontán szerveződött, kialakulnak szerepek. Gondolhatnánk, hogy a csoportot létrehívó alap gondolatiság (lelki-szellemi alapvetés, például a TITOK ismerete) meghatározza ezen szerepek kiosztódását, ám gyakorlati tapasztalatom szerint nem ez a fő momentum.

Előfordul, hogy a közösségben elfoglalt helyünk, eleve ránk ruház egyfajta alapállást. Úgymint a munkahelyi státuszunk, a sportkörben kivívott posztunk, egy baráti társaságban kialakult viszonyaink, a családban betöltött szerepünk. Valamint korábbi életünk már bevett szokásai és lelki alapállapotunk.

Minden munkahelyen vannak feletteseink és munkakör szerint alárendeltjeink. Sportegyesületeinkben eredményeink, és szakmai múltunk illeszt be a közösség hierarchiájába. Sok év, gyakran évtizedek alatt összefonódott barátságainkban számos közös emlék és élmény azonosít be minket. Családjainkban a hagyományok okán s az egyéniségünkből kiáradó erő által nyerjük el méltó helyünket.

Mindezek mellet, s ezektől egyáltalán nem függetlenül, kialakulnak másodlagos szerepeink, melyek idővel fontosabbá válnak alapvető státuszainknál. Mire is gondolok?
Azokra a legfőbbnek tartott tulajdonságainkra, melyek alapján közösségeink elsődlegesen beazonosítanak.

A pontos magyarázat előtt azonban visszautalnék a címben foglalt csoportlélekre. Ez maga az Egység, mely felosztódik a tagok személyiségeiben.
A legegyszerűbben befogadható hasonlatom erre a tarot kártyák szimbólumai. Van bennük uralkodó és uralkodónő, bolond, művész, pap és papnő, magabiztosság és bizonytalanság, az élet és az elmúlás, a mindenség és a teljes üresség… Valamint még számos más szelete a teljességnek.
Azt gondolom, ezek a részletek mindannyiunkban benne foglaltatnak. Mégis, csoportjainkban kiosztódnak eme jellemek és a közösség osztódik fel tagjai által, látszólag elkülönült részekké…Elfelejtjük teljességünket és azonosulunk pillanatnyi szerepünkkel. Ily módon sokféle viszonyba kerülünk egymással. Néha pozitív, erősítő kapcsolatok alakulnak ki, néha az ellenkezője…

Nem tudom megmondani, mi módon kerülnek kiosztásra szerepeink.
Lehet, hogy öntudatlanul ugrunk bele jelen karakterünkbe. Lehet, hogy a közösség valamely pressziója következtében. Lehet, hogy korábbi, már begyakorolt modorunkat erőltetjük rá társainkra vagy egy egészen új, spontán megjelent személyiség jegyünket domborítjuk ki.

Létezhet még számtalan magyarázata ennek, azonban mondandóm lényege, hogy a teljes „előadásban szereplők” összessége határozza meg a csoport LELKÉT. Vagy még pontosabban, a csoport kezdeti energiái határozzák meg a személyiségek minőségeit.
Minél magasabb tudatosság jellemzi a tagokat, annál kifinomultabb és annál inkább egymásra hangoltak lesznek a kialakult személyiségek… Mert a szerepek, mindenképp kiosztódnak. Így vagy úgy, de megtörténik. Ez a személyes tapasztalatom.

Egy dolog azonban bizonyos. Bármely szerepet is töltsem be egy csoporton belül, tudom a Többiek is én vagyok. Ugyanannak az egységnek, ugyanannak a szín skálának más-más színeit öltötték magukra. Az Ő színeik sem nem fakóbbak, sem nem ragyogóbbak!!!
Csak látszólag különbözőek…

Amikor boldogság és öröm tölt el, őket látván, akkor magamra mosolygok, magamat szeretem.
Amikor negatív érzelmek járnak át másságukat látván, akkor magamat nem fogadom el…

Mert akinek szép a lelkében az ének…

Ilyen egyszerű ez.

Tudjuk Mi jól, hiszen ezért Secretelünk, hogy magunknak teremtjük helyzeteinket, közösségeinket, személyiségeinket. Hát ennek szellemében nézzünk és gondoljunk egymásra, ennek tudatosságában kezeljük érzelmeinket!!!

Köszönöm Mindenkinek, aki segített ezt megértenem!!!

Ho’oponopono…

SZERETLEK! KÉRLEK, BOCSÁSS MEG! SAJNÁLOM! KÖSZÖNÖM!!!

HozzászólásokDrága Testvérem és Drága Evelion!

Nektek már hivatalosan is közös hálámat küldöm...Azért, mert vagytok...Azért, mert vagytok nekünk... Azért, mert vagytok egymásnak!!!
A világ rendje mindig helyre áll. Éreztem az Univerzum is másként kezdett rezegni, hogy TI EGY PÁR VAGYTOK!!! Az én szívem mindenképp boldogabb a világ ezen állásától!!!
Szombaton megölelgetjük egymást!!!

Meghajlok a Bennetek Élő Tudatosság Előtt!!!

Baráti Szeretettel.

zorbaDrága Dia!

Az írásod is énekel... a szemem is könnyezik, ilyen szép sorok láttán!!!

Köszönöm, hogy ismerhetlek!!!

Innen üdvözöllek, édesanyáddal és Robival együttesen!!! A Földközi tenger habjai súgják lelketeknek a dalt, mi úgy kezdődik: ÉLNI ÖRÖM...

Meghajlok a Bennetek Élő Tudatosság Előtt!!!

Baráti Szeretettel.

zorbaMáté Testvérem!!!

Nekem megtiszteltetés, hogy itt jártál!!!
Bízom benne, mihamarabb látlak személyesen is!

Meghajlok a Bennetek Élő Tudatosság Előtt!!!

Baráti Szeretettel.

zorbaMinden görög eggyütt rezeg!

Tuttam én, hiveim, jó hej ez, csak azok nem rezereghetnek, akik gyüjtik a papirosokat.
Boldogasszony, leszel a feleségem?Gini Drága!

Mindig Öröm egy szép asszony napját feldobni!!!

Ölellek és üdvözlöm a családodat!!!

Meghajlok a Bennetek Élő Tudatosság Előtt!!!

Baráti Szeretettel.

zorbaÖbike Drága!

Köszönöm, hogy olvastál. Ennek az írásnak az az igazi ereje, az olvasók figyelme!!!

Meghajlok a Bennetek Élő Tudatosság Előtt!!!

Baráti Szeretettel.

zorbaDrága Ery!

Mindig jó hallani felőled! Örülök, ha hozzátehettem a napodhoz!!!

Meghajlok a Bennetek Élő Tudatosság Előtt!!!

Baráti Szeretettel.

zorbaTudom, nem ebből idéztetek...:))))

...de küldöm nagy szeretettel a témához, ha már Babits is szóba jött:))))

"A mély barátság olyan, mint a szívárvány! Ha a boldogság és könny megfelelő arányban vegyül, az eredmény egy színes híd lesz két szív között:)))"
Evelyn:)Az a ZORBA:)))))

Drága barátom, nagyon jól esik,hogy veled egynapon van az én szülinapom is:)))) Büszke vagyok rá ,és mint írtad, még nagyon sokmindenkire akik itt vannak köztünk:))))) Millió matos ölcsi, nagyon várlak benneteket, kész a kéglitek:))))Hatalmas ölelés érte:)))))))))))))))

Na, csak találkozzunk hétvégén:))))))))))))))))))))))))))))))

"A mély barátság olyan, mint a szívárvány! Ha a boldogság és könny megfelelő arányban vegyül, az eredmény egy színes híd lesz két szív között:)))"
Evelyn:)S2

Szeretett Barátom :)
El is énekeltem a kedvedre és Minden olvasónak-írónak most a dalt, amit imádok és amire utaltál.
Mert gyöngy-igazság van benne.
Nem hiába, -Babitsot mindig is szerettem.

És ha találkozunk, mutatok egy dalrészletet, amely szintén nemcsak a dallammal ölel:
"Ha a hajnal száll fel az ég alján,
Túl az éj halvány, szomorú arcán;
Újra látjuk majd, hogy az Élet vár-
Bíznunk kell: egyszer a Béke is eljön talán."
..
Maradok továbbra is Csillagokkal Álmodó..köszönöm barátom

" Életünk minden pillanata kockázat,amelyet a szeretet vagy a félelem vezérel.Ha sikerül a tudatosságot elérni akkor ezek a pillanatok felismerésekben fognak megnyilvánulni.Így minden pillanatban új világok nyílnak meg.Merj kockáztatni.":-))) Köszönöm Drága!

Ez most feldobta a napomat.
A szürke hétköznapokban vajmi keveset gondol arra az ember, hogy mások az Ő kivetülései.
Igazán szép tükröt tartanak elénk.
Érdemes néha megállni, az alkímista csendességébe burkolózva figyelni magunkat, hogy vajon jófelé vettük-e az irányt, vagy ellenségnek látjuk magunkat, ezért másokat is...
Köszönöm még egyszer, értékes volt.

Szeretettel ölellek, és ma ezt fizikai síkon is megteszem a Sugárban, ha jössz :-))

Életem...
Az első millióm 2 hónap alatt ebből lett...Itt vagyok!!! Itt vagyunk! Itt van! Szeretlek Benneteket!

Öbike, most tutdam, meg ennek a sornak az eredetét, amit TE mindig aláírsz:
Szeretlek! Sajnálom! Kérlek bocsáss meg! Köszönöm!

Óriási VAGY, TESÓKÁM!!! ;)
CSILLÁD

„Semmi sem túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, semmi sem túl csodálatos ahhoz, hogy megtörténjen, és semmi sem túl jó ahhoz, hogy örökké tartson, ha a terád váró jóhoz pozitívan állsz hozzá!” Helen Hadsell *én is köszönöm

Neked :)

A szeretet mindent áthat.....
Szeretlek! Sajnálom! Kérlek bocsáss meg! Köszönöm!
Mosolyogj Magyarország :)Köszönöm Zotya!

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: Ery