A békés harcos útja

békés harcos útja Dan, A világ egy iskola, és az élet az egyetlen valódi tanító. Számtalan tapasztalatot kínál, és ha a tapasztalatok egyedül bölcsebbé tehetnének, az idős emberek mind boldog, megvilágosodott mesterek lennének. De a tapasztalatban el van rejtve a lecke. Én segíthetek neked abban, hogy a tapasztalatból tanulva világosan láthasd a világot. Most nagy szükséged van a világosságra. Az intuíciód tudja, hogy így van, de az elméd tiltakozik. Sokat tapasztaltál már, de keveset tanultál.

...

- A legtöbb emberhez hasonlóan téged is arra tanítottak, hogy kívülről szerezd be az információkat, könyvekből, folyóiratokból, szakértőktől. - Beakasztotta a benzincső végét a tartályba. - Te is nyitva vagy, mint ez az autó, és magadba fogadod a tényeket. Az információ néha szuper, máskor viszont alacsony oktánszámú. Tudásodat a kurrens piaci díjszabások szerint szerzed be, mint a benzint.
- Kösz, hogy figyelmeztetett. Két napon belül be kell fizetnem a tandíjat a következő szemeszterre!
Szókratész csak bólintott, és tovább töltötte az autó tankját. Amikor a tartály tele lett, még mindig pumpálta bele a benzint, amíg az ki nem folyt a földre. Patakokban csordogált a járdán.
- Szókratész, tele a tank, figyeljen oda, mit csinál!
Mintha nem is hallaná, amit mondok, tovább folyatta a patakot.
- Ahogy ez a tank, te is túlcsordulsz az előítéletektől, tele vagy használhatatlan tudással. Mielőtt bármit is megtanulhatnál, először is ki kell ürítened a tartályodat - közölte vigyorogva. Egyetlen kattanással elzárta a benzin folyását.
- Lennél szíves ezt eltakarítani innen? - kérdezte kacsintva.
Volt egy olyan érzésem, hogy nemcsak a kiömlött benzinről beszél.

...

- Egy egyetemi tanár egyszer felment a japán hegyekbe, hogy találkozzon a híres zen szerzetessel. Amikor megtalálta, a professzor bemutatkozott, elmondta, milyen tudományos fokozatai vannak és megkérte, hogy a szerzetes tanítsa őt a zenre.
- Kér egy teát? - kérdezte a szerzetes.
- Kérek szépen - felelte a professzor.
A szerzetes tölteni kezdte a teát, amíg az el nem érte a csésze peremét, azután folytatta, amíg a folyadék ki nem futott az asztalra és csöpögni nem kezdett a földre.
- Elég! - kiáltotta a professzor. - Nem látja, hogy a csésze már tele van? Nem fér bele több!
- Ehhez a csészéhez hasonlóan maga is tele van már a saját tudásával és előítéleteivel. Ahhoz, hogy tanulhasson, először ki kell ürítenie a csészéjét - felelte a szerzetes.
Szókratész egy pillanatig mereven nézett rám.
- Kérsz egy teát? - kérdezte végül.
- Merhetek? - nevettem.
Szókratész teletöltötte a kannát forrásvízzel, és a villanyrezsóra tette. Viccesen megöklözött.
- Dan, te tele vagy használhatatlan tudással. Túl sok tényt raktároztál el magadban a világgal kapcsolatban, de igen keveset tudsz önmagadról.
- És most mit fog tenni, teletölt a maga tényeivel? - kérdeztem szurkálódva.
- Nem, én nem terhellek újabb tényekkel, megtanítlak inkább a "test bölcsességére". Minden, amit valaha tudnod kell, az benned van: az univerzum titkai bele vannak vésve tested sejtjeibe. Azt soha nem tanultad, hogyan láss bele önmagadba, hogyan olvass a testedből. Egyetlen, amit eddig tehettél, az volt, hogy könyveket olvastál, és meghallgattad a tudósokat, remélve, hogy igazuk van. Ha megtanulod a test bölcsességét, tanító lehetsz a tanárok között.

HozzászólásokEz a kedvencem!

Jaj de jó,hogy idéztél a könyvből! Én olvastam a könyvet és megvettem a filmet is.Már rongyosra néztem :o))
Nem sok film van rám ekkora hatással! De most,hogy újra eszembe juttattad,azt hiszem meg van az esti program :o)))
Van egy mondat,ami különösen tetszett :
"Azt a legnehezebb szeretni,akinek a legnagyobb szüksége van rá!"
Még most is itt cseng a fülemben,pedig hónapokkal ezelőtt hallottam.Azóta is tapasztalom nap,mint nap.Rengeteg kis "sündisznó" húzta vissza a tüskéit a feltétel nélküli szeretettől :o))

Vidám napot mindenkinek!
AngelDrága Saida!

Ha írsz nekem egy e-mailt akkor meghívlak az én kincsesbányámba. :))
cím: anett.komuves@gmail.com

Millió ölelés!Anett

“Most valósággá válik minden édes remény,
Mely ott ég a szívünk rejtekén.
Az élet tárt karokkal vár,
Hogy szép lesz-e, csupán rajtunk áll.”
(Antoine de Saint-Exupéry)Kedves Unique!

Természetesen idézhetsz ide a könyvből.Nekem a netről csak részleteket sikerült letöltenem és sajnos nem az egész könyvet.Szerettem volna a filmet is megnézni,de arra még nem sikerült ráakadnom.

Millió ölelés!Anett

“Most valósággá válik minden édes remény,
Mely ott ég a szívünk rejtekén.
Az élet tárt karokkal vár,
Hogy szép lesz-e, csupán rajtunk áll.”
(Antoine de Saint-Exupéry)Kedves Anett!

Régi kedvenc könyvem, újraolvastam. Lapokban hordom magammal, és szíven ütnek benne gondolatok. Aztán elteszem, sokára olvasom el másodszor. Mert elgondolkodtat.

A vége a legérdekesebb..
Légy óvatos, légy hétköznapi, mert őrültnek és veszélyesnek néznek.
:-))

Akartam én is egy ajánlót készíteni, de akkor te ezt már megtetted, köszönöm, idézhetek ide majd pár gondolatot, ami nekem tetszett?

Igaz, inkább el kéne olvasni :-)

tud valaki működő linket?Dràga Anett,

megìrnàd honnan toltod le ezeket a meditàciòkat?
Ha reklàmnak minosul vagy torvènybe utkozik, akkor akàr privàtban is...:)))
Koszonom szèpen!!!
Saida

"A RENDKIVULI az atlagemberek utjan rejtezik."Kedves Erika!

" a lényeges tudás már nem fér be és talán egy fal is épült a tudatom köré"
Írásodra a következő a válaszom:A falakat te építetted,neked kell lerombolni is.Hogyan tudod ezt megtenni?Én a meditációra esküszöm és a ho'oponopono-t gyakorlom.Van olyan,hogy szinte 1 órán keresztül mondogatom:Szeretlek, Sajnálom, Bocsáss meg, Köszönöm.
Meditációhoz meg van segítségem.Különböző vezetett meditációkat töltöttem le,hogy segítsenek ellazulni és meghalljam a "belső hangot",hogy végre a szívem vezessen.
Ezeknek köszönhetően olyan dolgok történtek velem amik segítenek előbbre jutni az életben.
Remélem sikerült válaszolnom a kérdésedre.

Millió ölelés!Anett

“Most valósággá válik minden édes remény,
Mely ott ég a szívünk rejtekén.
Az élet tárt karokkal vár,
Hogy szép lesz-e, csupán rajtunk áll.”
(Antoine de Saint-Exupéry)Segítség!!!!!!!!!!!!

Eddig a pontig én is eljutottam, hogy a rengeteg információval már telítve van az elmém, de azt is tudom, hogy nekem nem erre van szükségem hanem a nyugalomra a másfajta gondolkodásmódra de úgy érzem ez a lényeges tudás már nem fér be és talán egy fal is épült a tudatom köré. Segísetek kiüríteni a felesleges dolgokat és lebontani a falat ami nem engedi, hogy maradéktalanul Közétek kerülhessek! Mikor olvasom az írásokat úgy érzem minden OK, de kint a nyüzsgésben nem találom ezt a harmóniát, nyugalmat, megértést. Csodálatos napot kivánok Mindenkinek!Drága Anett!

Nagyon szeretem olvasni írásaidat. Sokat kapok belőlük. Köszönöm neked!

.... És hidd el, nem a hangszer vagy a muzsika számít, hanem a dallam, ami belőlünk jön. Amikor az megvan..... a lelkünk, szellemünk kommunikál egymással.
Ne hagyd magad legyőzni! Emelkedj sorsod fölé, mert az élet kegyetlensége csupán megfelelő alkalmat jelenti a számodra, hogy győzz!