Nézzük Dr. Bubó rendelését

dr. bubó rendelFáj itt-ott? Lejött... kinőtt? Nyilal, zsibbad... háát Barátom: fogj egy... és kend be vele, majd dobd el! Fordulj Észak-Észak-Kelet irányba: Azimutodat állítsd 15 fok, 42 perc 3 másodpercre! Gondolj 19-szer a GYÓGYULÁSRA, a többit bízzad a tavaszi esőre, és a teljes Napfogyatkozásra... jaaaaaa, és hónap elején NE VEDD FÖL a FIZETÉSEDET!

Ne ijedjetek ám meg, ez egy új GYÓGYMÓD! De lássuk mit is mond az "egyetemes". Bizony ha Valaki mesélné, "szokás szerint" bolondnak nézné az ember fia-lánya.

Történt - tényleg tavasz volt - menetútvonalam egy része olyan területre esik, ahol régebben víz, talajvíz állt a tavaszi olvadás eredményeként. Rengeteg vízi állat, békák, piócák, egyéb csúszó-mászók lakta vidék volt. Természetesen a "civilizáció" oda is becsapott, le is tarolt - csapolt - minden zöld növényt. BEÉPÍTETTÉK! Azért előrelátóan terveztek, hagytak útszéli árkokat. Nos ezen árkokban a tavaszi olvadást, és a nagyobb nyári záporokat követően derékig áll a víz. Az egykori lakók LEGNAGYOBB örömére!

- Hogy honnan jönnek elő? Van úgy, hogy az árkok hónapokik szárazak, FINOM MENEDÉKET biztosítanak a KÓBOR PET palackoknak -

Kedvenc utamon naponta többször is végig megyek, s egy csoda kis jószággal 2-3 naponta mindíg összefutok. Egy vidám apró "simaszőrű" GOMBSZEMŰ aranyos kutyus. Ő jön velem szemben, alázatosan, egymásra nézünk....... majd tova haladunk.
Az olvadás és a tavaszi esők nyomai még az árokban. A BÉKÁK már hangolnak.....sőőőt "KÍVÁNCSISKODNAK":
Vajon mi van a túloldalon? El is in..... Van amelyik át is ér....... Persze a négykerekűek ott PUTTYOGTAJÁK őket .......szét, palacsintának.
A jó meleg déli Napocska pedig aszalja őket száraz nyárfalevéllé.
Ilyenkor szinte folyamatosan láthatóak az úttesten a száradás különböző fázisaiban.... Egy délelőtt megyek ám rendesen gyalogszerrel, és kb. 30 méterre jön velem szembe a GOMBSZEMŰ. Könnyedén, lazán, érdeklődve. Haladunk egymás felé, kb. 15 méterre pont közöttünk volt egy VOLT BREKI.
MIT TESZ GOMBSZEM? .......meg áll, szagol, SZIMAT! Én is megállok, na mi lesz? Megeszi? "Megjelöli"? .......de áááááááá.

NEM, csak szagolja, KÖRBEJÁRTA vagy 5-ször, és ekkor...... EL sem HINNÉD! Lefeküdt, pont hanyatt feküdt. A békát TELJESEN ELTAKARTA! A BÉKA PONT a DEREKÁNÁL VOLT! És így "MASSZÍROZTA" magát kb. 2 percig...

Igen, "bedörzsölte" ott ahol FÁJ!
Gyermekkoromból EMLÉKSZEM: "dörzsöld be száraz békával"

Két perc, és vége a "welllnesssnek", jött is felém. Érezhetően, most még vidámabb volt. Mondta is, láttam GOMBSZEMÉBŐL:
"na, mi van NAGYOKOS? Én az itteni anyagból használok..... nem szintetizálok!"

Most nyugodtan tűnődhetünk ám: tényleg van egyetemes informásiós rendszer "adatbank". Vagy prózában: mit is mond a "népi gyógyászat"?

Így történt.

Tanulság? Nincs az az egészséges ember, kit egy rossz diagnózissal ne lehetne beteggé TENNI.

üdv, alexander

- ne légy szégyenlős, szólj hozzá bátran.... -

HozzászólásokÍÍÍGEN

KEDVES JUDITMAMA ! ....... már utána olvastam : sssőt ! a " bélféreggel gyógyítás " .....azért borzongok ám rendesen !

üdv alexanderHa hiszed, ha nem Kedves Alexander....

bizony EU Kompatibilis a lárvákkal gyógyítás! Az unokaöcsém - bőrgyógyász - néhány éve próbálja meghonosítani hazánkban is ezt a módszert. A szinte soha be nem gyógyuló lábszárfekélyeket - lásd. viszér gyullladásban szenvedők, cukorbetegek - kezeli ezzel a mószerrel ha jól tudom egyedül hazánkban. Nagyon sok főleg idős embert szabadított meg nagy szenvedésektől. Többször szerepelt már a médiákban, hiszen szerette volna ezt a módszert megtanítani orvos társainak, de elég nagy a közömbösség. Mindenesetre a sok hálás beteg köszönő levele önmagáért beszél. Szép estét kívánok Neked szeretettel: Judit

"Csek egy helyen szeretnék élni, és ez az a hely ahol a szeretet örökké uralkodik."Kedves Evelion !

Köszönöm gondolataidat , készülj : lesz benne részed .

üdv alexanderJujjj, Ery!!!!!!!!!!!

Ezt a könyvet én is olvastam sok évvel ezelőtt...de képzeld, most nagy vágyat érzek, hogy újra olvassam, mert sok mindenre nem emlékszem már belőle, csak azt érzem, hogy hatása alatt voltam:)))) Köszi, hogy megemlítetted!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Alexander nagyon csípem a humorod:))))))))))))))))))

''A mosoly az a fény, mely az arc ablakán világít, s jelzi, hogy a szív otthon van.''
Evelyn:)ÓÓÓ

DE Aranyosak vagytok !
igen ..... a pisi . volt hogy a " frontokon " dolgozó katonaorvosok infúzióként adták " vissza " a páciensnek . Mint egyetlen kéznél levő steril folyadékot . Persze mint homeopátiás szer is megállja helyét , én is kóstoltam - a megfelelő " fázisban " vett sajátomat - nem szoktam rá , de nincs benne semmi különleges ! Annál már biztosan nem mérgezőbb mint a " kezdeti " állapotban volt , mikor még ivóka formában fogyasztott bármilyen folyadék volt . Hiszen itt " bent " nem kerültek hozzá súlyosan mérgező elemek . Az emberi szervezet - is - csak " ki vesz belőle " .

ÖBI fürdés előttije ---- NAGYON tetszik !!! CSAK EGY DOLOGRA FONTOS figyelni !

A SORRENDRE .............

üdv alexanderHa már történetek...és mit tud az ember...

Drága Tikém! A Te hozzászólásod késztet most írásra.

Cáfolom, hogy az ember nem tudja, mi jó Neki. Mert igen is, ezt is tudjuk, és lehet igazából Te is arra gondoltál, hogy ezt is elfelejtettük...tisztelet a kivételeknek.
Viszont sokan azt is tudjuk (már), hogy segíthetünk a testünknek is emlékezni. Talán nem is csak a testünknek, sőt, hiszen minden a fejben dől el ugyebár?
Viszont ez bizony munka, sokaknak igen kemény munka, feladat, kitartás - ami mindenkinél más időt vesz igénybe, és akaraterő!
Így a többség inkább lemond róla, persze azok közül, akik már legalább ezt felfedezték magukban, és gondolkodóba estek, hogy változtassanak.
Az agyunkat most hagyom, maradok csak a testnél, bár nem lehet ezt így elválasztani.
Sok szó esett már az oldalon a méregtelenítésről - igyekszem rövidre fogni: /nem a salaktalanításról beszélek, bár ez is egyenes következménye/
Ha a parányi sejtjeinket elkezdjük tisztítani, és legyen az most bármi féle, persze kevésbé hatásos az alkalmankénti kúra, de ez is jobb mint a semmi (nem a drasztikusakra gondolok, aminek több oka van), bizony előbb - utóbb a szervezet kezd diktálni! Mit diktálni? Néha követelni.
A szervezetünk egy intelligens rendszer - szoktuk ugye mondani, ( már aki :) )meg tudósok emlegetik, hogy leképezzük az UNI-t, meg a mikro ugyan az, mint a makro, stb. stb. Tehát intelligensek vagyunk mi is.

Lefordítva mindezeket: Tisztítasz, de nem nagyon változtatsz még az elején az étkezéseiden, szokásaidon, és egyszer csak ott a fini "nyami", amit annyira szeretsz, és köszi, de nem kell. Nem kívánod, sőt, van, hogy még undorodsz is tőle. (Persze ez előfordul olyankor is, ha nem tisztít valaki...ilyenkor is tudja a test(?), hogy nincs most erre szüksége...ragozhatnám még)
Aztán a következő fokozat, ha mész bevásárolni, és a szokásos módon elkezdesz "begyűjteni", majd a sorbanállás közben szintén hasonló, "mégsem kérem folyamat" zajlik le benned, és inkább odamész a zöldségeshez, és salátának valót vásárolsz. Tök mindegy mit írok, csak a folyamat a lényeg. Magad is elcsodálkozol, hogy mi a fene van veled!? ....
Elkészíted a családnak az ételt, és Te nem eszel belőle, mert nem kívánod...nem sorolom tovább az "ember tudásának tüneteit".

Amikor pedig tudják az emberek, hogy mi az, mik azok, amiket nem kéne enniük, inniuk, venniük, mert mi "mocsok" van bennük, mit is mondanak?
Hát ha én mindent megnéznék, hogy miben mi van, akkor nem ehetnénk semmit, meg már úgy is mindenben benne van...meg kinek van erre ideje, pénztárcája!!!? Jujjjj!! Bizony még sokszor most is elszaladnék - de most nem rólam van szó, mert persze én is "vétkezem", és nem vagyok olyan notórius egészséges életmódot élő, tehát nem papolni akarok.
Szóval ha tudatosan is elkezd valaki figyelni, és változtatni, /nem csak néha!!!/, nagyon hamar és folyamatosan diktál a szervezete.
Én élményként éltem meg ezeket a dolgokat, bár ösztönösen mindig is bennem volt. Persze néha elcsábulok az emlékeimnek, tehát az agyamnak, és jókat zabálok, igen is zabálok, és ínyenckedem olyanokkal is, amit már tudom, hogy nem kéne. Na ilyenkor aztán jelez is a szervezetem, bár nem veszélyesen, de mindig tudom, hogy igen, vétkeztem hihi.
És amikor tele vagyunk patival, meg itt fáj, ott görcsöl, tehát meg vannak a reakciói a testünknek, akkor abbahagyjuk a saját rombolásunkat? A többségről beszélek sajna. Nos akkor mit nem tud az ember?
Tudunk mi mindent bizony! :) Csak lusta disznók vagyunk, és nincs meg a kellő akaratunk - vonatkozik ez rám is, még ha szégyenlem is, akkor is így van.
Bocsi, ez mégis kicsit hosszú lett, pedig még mi mindent volna kedvem írni.
A pisi témára még visszatérek majd.
Szépséges napot mindenkinek!

Szeretettel, ÖnmagamKedves Alexander:)

Még egy mosoly az arcomon,ma reggel,tőled,neked,köszönöm:)
Fura,miket kreál az agy.
Rövid kis mozi,boldog természet emlékek,egy kerek Történet darabkája.
Szép napot neked:)
KatisKedves Alexander! Igen, nekünk tényleg nehéz elhinni,

de nekem van egy olvasmányélményem, amire mindenkinek nagy szeretettel hívom fel a figyelmét. Ez a könyv azóta is ott van a kezem ügyében és gyakran elolvasok belőle újra és újra egy részt, mert nagyon csodálatos. A könyv : Marlon Morgan - Vidd hírét az igazaknak.
Röviden a tartalma:
Merész, páratlan kalandba keveredik egy amerikai orvosnő, amikor elfogadja egy ismeretlen ausztrál bennszülött törzs, az Igazak népe hívását, és velük megy négy hónapos vándorútjukra, keresztül a földrész kietlen pusztaságain. Mezítláb gyalogol tüskebokron át, csupasz bőrét vörösre perzseli a sivatagi nap, orrát-száját bögölyök lepik, tűrőképességét nap mint nap bizonyítja nomád társainak, míg befogadják, és készséges türelemmel tanítani kezdik. És elsajátítja különös, mély életbölcsességüket, évezredes kultúrájukat.
Megtanulja a minden embernek megadatott tehetség tiszteletét, az őszinteség szavak nélkül is kifejező erejét, az emberi érintés melegségét, a test és a lélek összhangját a tánc és az ének gyógyító hatalmát, az életben maradás rejtélyeit tikkasztó szárazságban és sodró árvízben. És teljesíti, amire kérték: közvetíti az Igazak üzenetét az egész emberi nemnek.
Vigyázzatok a Földre! Ne irtsátok az erdőket, ne pusztítsátok el a vadállatokat! Hagyjatok fel a levegő szennyezésével, egymás gyilkolásával! Találjatok vissza a természetbe! Ha nem szívlelitek meg az üzenetet: nyomtalanul eltűnik bolygónk a világmindenségből. Ha megszívlelitek, megtaláljátok létezésetek valódi értelmét, akár az Igazak népe.
Marlo Morgan könyvében meghökkentő kalandokkal, páratlanul érdekes, különös szokásokkal, sok szeretettel és melegséggel, a kitartás és erő hőstetteivel s egy ősi kultúra mának szóló tanításaival találkozunk.

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: EryKedveseim!

Szuper jók ezek az irások és mennyi igazság van benne. Köszönet érte Alexander, hogy elinditottad.
Épp valamelyik nem mondtam a páromnak , hogy milyen kár , hogy az ember nem tudja mi a legjobb étel neki.
Arról jutott eszembe , hogy néha a kutyusaim kapnak maradékot is nem csak tápot .
Krumplileves volt , tettem hozzá konzervet azt kapták. Mindent megettek , csak a krumlplit hagyták ott.
Ők ösztönösen tudják , hogy az nem jó nekik. És csak ámulok , hogy milyen szépen ki tudják válogatni.
A tálukat fényesre nyalják , csak a krumpli marad ott.
Azt hiszem az embereknek is jó lenne , ha igy megtudnák külömböztetni , hogy mi a jó nekik.

Szerető öleléssel : Tike

Elérhető minden álom, ne add fel semmi áron.
Egyszer úgyis valóra válik, ha akarod , hogy valóra váljon !!!KÖSZÖNÖM KEDVESSÉGETEKET !

DE még egy " ADALÉKOT " bár , lehet picit horrorisztikus .
Nem rég beszélgettem Kedves Barátommal . Ő az ki kb 20 éve " összerakott " , drótozott , szögelt , csontot pótolt bennem .
Beszélgettünk , mesélgettünk " eseteket " életünkből . Ő természetesen szakmájából : ééés már mondja is .....

Képzeld behoztak egy " emberi roncsot " , egy nincstelen - hontalan - ágról szakadt embert . - csak mellékesen jegyzem meg : kb 30-40 évvel ezelőt még / már ? / E kategória teljesen ismeretlen volt ! lehet " ez " is a piacgazdaság " terméke " ! -
Tehát beszállították a kórházba , mert súlyos fájdalmakkal küszködött , volt egy súlyos roncsolásos sérülése a lábán . Lehet úgy egy hónapja szerezte , persze nem ment orvoshoz , hiszen nagyon menni sem tudott . A " köztéri életmód " ismert eszközei pedig tovább húzták lefelé . Sőt még tisztálkodni sem tudott , és a legyek bizony nem hagyták ki a LEHETŐSÉGET ! - engem már közben a hideg rázott , kezdtem is rosszul .....

Persze , Folytatja ismerősöm s közben BÁTORÍT ! " várd meg a végét " : igen , a VÉGE ! húúú lehet az én végem is lesz !
De semmi probléma ! sőt : happy ! Közbevetőleg kérdeztem Tőle : és nem fertőződött el a sebe ? ...... BÍZ ' itt lép be a TERMÉSZET !!!
NEM FERTŐZŐDÖTT EL ! SŐT ! mondja Barátom : rengeteg légylárva hihetetlen TISZTÁRA ! STERILRE TISZTÍTOTTA a SEBET ! ...........................
CSAK TÁTOTTAM a számat , és már el is illant EGETRÁZÓ BORZONGÁSOM ........... kezdett derengeni , Igen ! a Természet adott esetben a " MAGA MÓDJÁN "
Ez a gyógymód azért nem " EU KOMPATIBILIS " , és egyáltalán NEM KÍVÁNATOS ! de létezik , és " jó szándékú " .

üdv alexanderKedves Alexander!

Tetszett az írásod, eszembe jutott hogy gyerekként azt hiszem mindannyian ösztönösen tudtuk mi a jó a szervezetünknek és ha hagytak volnak érvényesülni az "okos" felnőttek, akkor talán jobban megmeradtak volna azon képességeink amelyek segítségével sokkal egészségesebben élhetnénk...Azonban sosem késő visszatérni az ősi természetes gyógymódokhoz és figyelni a természetet, hiszen Isten minden "eszközt" megadott az embernek ahhoz hogy meggyógyítsa saját magát.
Tisztelettel: HegeSzia Kedves Alexander!

Amíg olvastam ezt a klassz kis blogodat, sok minden előjött belőlem. Az egyik az, hogy gyerekként mi egész nyáron mezítláb szabadgáltunk.
Először nyár végén az évnyitóra vettük fel a szandált fehér térdzoknival. Nézegettem is a lábam sokszor, hogy hogyan lehetne eltakarni a sok sebet, szúnyogcsípést, sőt még kelések is voltak. Hogyne lettek volna, hiszen a legjobb volt a sárban pacsálás, dagonyázás. Hiába kapartuk el előtte a szúnyogcsípést, aztán a sár megtette a hatását, jöttek a különböző kelések. Anyukám pedig elővett egy fehér gyolcsot, kiment a kertbe, levett egy szép paradicsomot, félbevágta és rákötötte a gyolccsal a sebünkre. Az meg is tette a magáét néhány óra alatt, mert szinte kiszívta, úgyhogy hűlt helye maradt a sebeinknek.
Most ennyi és köszi, nagyon aranyos volt ez is!:))))

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: EryFűben-fában....:))))

....az orvosság!!!! Mondták dédanyáink!!!! Milyen igazuk volt!!! És egyszerű terápiák voltak ezek, filléresek és ott voltak kéznél...igen, mint pl. a saját pisink! Bőrbetegségekre is igen hatásos! És a nyál!!! A háborúban a kutyákkal nyaldostatták a sebeket, mert antibiotikumot tartalmaz a nyáluk. Anyósom egyszer a gyulladt szemű apósom szemébe köpött...hatásos volt! Érdekesek ezek, csak a mi urbanizált, természettől elrugaszkodó lényünk nem látja meg, vagy nem hiszi el ezek gyógyító voltát. Mástól várják a segyítséget és az használ, ami jó drága...vagy tévedek?
Nagyon nagy örömet okoztál nekem ezzel az írásoddal, bevallom, nekem ez volt az első, amit Tőled olvastam! És köszi, hogy ismerhetem azt az embert, aki még meglátja az útszélén is a csodákat:))) Mert nem csak nézel, de látsz is....és a mostban élsz:)))) Ölellek érte:))))

''A mosoly az a fény, mely az arc ablakán világít, s jelzi, hogy a szív otthon van.''
Evelyn:)jaaa

Secret Adminunk a tettes abban, hogy kikerülünk a címlapra, és a szupi képeket is ő találja az írásokhoz :)
A szeretet mindent áthat.....
Mosolyogj Drága Magyarország :):))

Nekem meg eszembe jutott a pisiterápia :) Eccer egy barátnőm mesélte, hogy erről tanulnak éppen és a gyerekeket például nem engedi zuhanzás előtt pisilni, hanem ott engedjék ki magukból, és kenjék jól össze-vissza a testüket. Na eccer én is kiprószáltam :) Nem tudom van-e hatása :))))))
a Bubó doki nekem is a kedvencem, ja meg hát gyűjtöm a bagolyfigurákat :) jaaa és az indiánnevem meg ülőbagoly :))))
Köszi ezt a szupi írást :) Szeretettel ölellek: Öbike
(amiről beszélgettünk teremtésed, ugyi azért majd kiírod magadból????)

A szeretet mindent áthat.....
Mosolyogj Drága Magyarország :)jjjjjjjjjjjááááááááj

lllllátom Dr Bubót ! ÓÓÓÓÓÓÓÓÓóóóóóó TE ! látjátok ? ........

ÍME : imígyen a " teremtés " .

KÖSZÖNÖM KEDVESSÉGEDET ! Bárki VOLTÁL-VAGY !

" színesben " azért máááááán csak SZÍNESEBB !

üdv alexander

- megyek lottót venni , jó JEL ' -Kedves Domcsi 7 !

HÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚúúúúúúúúúú....... yeeeeeeeeee ! ígen ! ... " csak élik az életüket "
ha Így tenné az Ember is ? ÉLNÉ , HASZNÁLNÁ KINCSEIT ! mert bíz' a sok bába között elveszni látszanak az értékek .
már bele sem merek " kezdeni " mert gyorsan írok ááám olyat .....

üdv alexanderKedves Alexander!

Tetszik. Igen.
Sokat tanulhatnánk az állatoktól. Automatikusan érzik, hogy nekik mi a jó, mi nem, melyik ember és helyzet tetszik, melyik nem. Tudják hova feküdjenek estére aludni, hol jó nekik. Nem gondolkodnak a múlton és jövőn, csak élik az életüket úgy, ahogy nekik tetszik. Kivéve azokat, akiket kisebb kalitkába zárnak, de ez egy másik történet.
Tetszik az írásod, köszönöm.Kedves Alexander!

Tetszik. Igen.
Sokat tanulhatnánk az állatoktól. Automatikusan érzik, hogy nekik mi a jó, mi nem, melyik ember és helyzet tetszik, melyik nem. Tudják hova feküdjenek estére aludni, hol jó nekik. Nem gondolkodnak a múlton és jövőn, csak élik az életüket úgy, ahogy nekik tetszik. Kivéve azokat, akiket kisebb kalitkába zárnak, de ez egy másik történet.
Tetszik az írásod, köszönöm.Ágica !

Megtiszteltél hogy olvastad ! Köszönöm !

üdv alexanderKedves Alexander,,,

Tetszenek írásaid !!! Ez is egy aranyos történet . Köszönöm!!! Szeretettel : ágicaKÖSZÖNÖM Kedvességeteket , Aranyos emlékeiteket

Igen , LÁTHATÓAN , ÉREZHETŐEN így ÉPÍTJÜK KOLLEKTÍV MENTÁLIIS VÁRUNKAT ! Mindenki " hozzátesz " , persze lehet a jelen társadalmi " megnyilvánulások " mellett szokatlan formája az együttgondolkodásnak . Minden embernek van hasonló élménye , jól esik ELŐVENNI , LEPOROLNI - ha szorít a " külső " , növekszik a " csatazaj " - Újra és újra átéli az ember , és közben KELLEMES GONDOLATOKKAL TÁPLÁL , TÁPLÁLKOZIK ! Ismét eszébe jut a MEGOLDÓ KÉPLET : " ott él MINDENBEN - MINDENKIBEN Ő "
KI MINDÍG erőt , biztonságot , MAGABIZTOSSÁGOT ! a lehetőségek KORLÁTLAN változatát adja , KÍNÁLJA , sőt : ...........

BEKOPOGTAT " házad " ajtaján : íme itt vagyok , fogom kezedet ! és mint fent is írtam : " ülj be csónakomba , dőlj hátra kényelmesen , most már én VEZETEK ... "

Persze a példák a természetben , a természetből a " legtermészetesebbek " , mert az élővilág ...... DE várj picit .....

mit is írtam ? az ÉLŐ VILÁG . IGEN ..... ÉL ! ......
SZAVAINK ....... húúúúúúúú félelmetes ááám , néha miket mond az ember . Közben meg sem áll , csak mondja és mondja .
pedig ha csak egy pill.-ra is " értelmezné " Ő , és nem engedné más tegye helyette , más GONDOLKODNA helyettünk .

deeeee ez már egy másik " írás " alapgondolata lesz .

üdv alexanderEz is tetszik!

Csakúgy, mint a többi ÍRÁSOD. Tanulhatnánk az állatoktól!Ösztönből tudják, hogy mi a jó nekik. Nem kellene a sok szintetikus mérget szednünk a gyógyulásunkra. És akkor lehet, hogy meg sem betegednénk. De sajnos belőlünk emberekből már kinevelődött az ösztönünkre figyelés tehetsége. Hát, itt az idő, teremtsük vissza! szeretettel: Judit

"Csak egy helyen szeretnék élni, és ez az a hely, ahol a szeretet örökké uralkodik."Szemölcsre béka? :)

Ez nagyon tetszik, és bár azt hittem eddig, hogy szemölcsre a vérehulló fecskefű jó csak.
Kérek szépen egy száraz békáááát!
Vagy elmegyek békamustrára, s szedek magamnak néhányat..brrr. Na ezen még gondolkodom.

Ismét csodálatosan írtál Alexander, kész öröm Téged olvasni.
Erről a történetedről eszembe jutott valami:
Még a kilencvenes évek derekán voltunk egy barátommal a Balaton körül, amikor még "fáztam" (fával foglaloztam kézművesként) - segített körbehordani a munkáimat a megrendelőknek, mert éppen lerobbant az autóm. Így az Ő lakóautójával mentünk.
Volt egy Galiba nevü magyar vizslája, aki a nevét a lényéből fakadóan kapta :)
A parton aludtunk, úgy pőrén, hálózsákban, a csodálatos csillagos szabad ég alatt. Ezt megelőzően vacsiztunk tüzet gyújtva, szalonnát és házi kolbászt sütögetve. Galiba el volt tünve rendesen. Egyszer csak előkeveredett a bokrok közül, és mellénk hemperedett, mert hogy Ő vigyázott ránk. Furcsa, nagyon erős, kellemetlen bűzre rángattuk az orrunkat, majd felugrottunk, hiszen nem kellett soká nyomozni, mert Galiba árasztotta ezt a borzalmat a bundájábol.
Na gyorsan egy közös pancsit lezavart a két fiú, dörzsölés, súrolás, míg megszabadult a rá tapadt ürüléktől. A bokrokon túl, egy gödörbe belehemperegve szerezte. Ezt úgy tudtuk meg, hogy megkértük, mutassa meg merre járt, ahova elvezetett, és meg is mutatta a műveletet is, hogyan jutott ennyi "kencéhez". Hihihi, bár akkor csak én nevettem, mert az ismétlést a pancsit illetően a barátom végezte, aki utána azt mesélte, hogy van egy ilyen tevékenységük a kutyáknak, ha olyan szagot találnak, ami nekik valamiért jó - de arra már nem emlékszem, hogy ez mi. Valami hasonló, mint amikor megjelölik a területüket. Sajnálom, hogy elfelejtettem, pedig akkor is nagyon érdekesnek találtam. Azt tudom, hogy gyógyírről szó sem esett. Lehet, hogy mégis volt, van benne valami ilyen.
Az iszappakolás az oké, de az egy kicsit más. Vagy nem is annyira? Végül is?! Ha belegondolok, tényleg! :)

Szeretettel, ÖnmagamBűbájos

Bűbájos történeted van kedves Alexander. Az én nagymamám, még gyerekkoromban a szárított!! békát szemölcseltávolításra használta és persze fontos volt hozzá a telihold is. Mekkorákat nevettem rajta, persze a háta mögött. Ma már nem nevetek. Tudom, hogy száraz béka, nedves béka na meg a hit meggyógyít és a szemölcsöt is eltünteti.