Vajon miért nem gyógyulunk?

Gerincünk az összes eredő origója: egészség és betegség kiindulópontja. Egészséges csigolyáink állapota adja egészségünket. Ha bármelyik csigolyánk "rigolyássá" válik, vagyis elmozdul, összenyomódik, sérül a belőle kilépő idegszál, idegvégződés, mely szerveink egészségét szolgáltatja. A központi idegrendszer vezénylése történik eme idegszálakkal, és a szervek kommunikációját vezéreli. Csigolyáinkon keresztül lépnek ki a gerincből, így ha nyomódik valamelyik csigolya, baj lesz a központi vezénylésben, hiszen nyomás alá kerül/het/nek az idegek.

Gyógyítsuk gerincbetegségeinket, és gyógyulnak bajaink.

HozzászólásokMeridiánok és az energia

Meridiánok és az energia Innen:

meridian A kínaiak úgy tartják a világban körülvesz minket az energia, a chi.
Ez az energia éltet a világon mindent és ez a mozgatója minden történésnek. A természetes energia megtalálható az emberi életben is.
Mint tudjuk a chi, ahogy a környezetünkben mindenben megtalálható, úgy nekünk is nélkülözhetetlen az életben maradáshoz. A chi az emberi testben, egy bonyolult hálózaton, mint egy vezeték, úgy kell elképzelni, csak a láthatatlansága miatt orvosilag nem kimutatható, de lefényképezték már, jut el a különböző testrészekhez.
Testünkben a chi egy meridiánhálózatban kering, áramlik.

Ezek közül a lényegesebbek - a 12 szervhez kapcsolódó- 12 fő meridián
és az ezeket összekötő 8 mellékmeridián,
kormányzó meridián és a befogadó meridián.
A kormányzó meridián (yang meridián) a test középvonalán a gerinc mentén halad.
A befogadó (yin) meridián pedig szintén a test középvonalán halad, a test első oldalán.

Ez a két meridián alkotja a tűzkört. Ezen kívül a 12 szervhez kapcsolódó meridiánok hat a kézből ( 3 yin és 3 yang) hat pedig a lábból (3 yin és 3 yang vezeték) indul. Ezek segítségével különböztetünk 6 yin és 6 yang meridiánt (+ 1-1 kormányzó és befogadó yang és yin), melyek 6 yang és 6 yin szervhez kapcsolódnak.

Kiindulás A Yin szervek és a Yang szervek

kéz tüdő vastagbél
láb lép gyomor
kéz szív vékonybél
láb vese húgyhólyag
kéz szívburok 3-as melegítő
láb máj epehólyag

A yang csatornák a végtagok külső részén helyezkednek el, a yin csatornák a végtagok belső oldalán húzódnak. A yin csatornák a test táplálásával összefüggő, míg a yang csatornák, a betegségek ellen védekezésben elengedhetetlenek.
A kapcsolódó szervek aszerint különböztethetőek meg hogy a yang szervek a tömör szervek míg a yin szervek az üregesek. Nem véletlen, hogy fontosabb szerveinknek saját csatornájuk van. Ezek a szervek felelősek az élet fenntartásáért, termelik a hormonokat, enzimeket napi működésünkhöz és az életünkhöz. A csatornákon történő energia áramlását sok minden befolyásolja. Lelki állapotunk, egészségi állapotunk, napszak, évszak... stb. A megfelelő áramlás fenntartása a tudatos életünkön múlik. Ennek a tudatosságnak minden napunk, minden percében jelen kell lennie. Itt nem kell arra gondolni, hogy mi európai emberek vagyunk és nem a meditálása legfőbb célunk. Igen mindenkinek megvan a maga célja az életben. Egy dolgot azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni. Ezek a célok modern életünk természetes velejárói lettek és nem a földi lét természetességéből fakadnak. Na de egyszerűbben és európaira fordítva „hajtás pajtás” nem biztos, hogy olyan jó nekünk. Már csak azért is, mert olyan célokért hajtunk, amiket mások csináltak nekünk.

Meridiánok a szervóra szerinti útmutatásban: A szervek legaktívabb állapota a nap 24 órája alapján a 12 Meridián 2-2 órában aktív.

Tüdő 03-05 óra között
Vastagbél 05-07 óra között
Gyomor 07-09 óra között
Lép,hasnyálmirigy 09-11 óra között
Szív 11-13 óra között
Vékonybél 13-15 óra között
Húgyhólyag 15-17 óra között
Vese 17-19 óra között
Szívburok 19-21 óra között
Hármas melegítő 21-23 óra között
Epehólyag 23-01 óra között
Máj 01-03 óra között

Az áramlás a napszakoktól is függ. Az idő múlásával eltérő az intenzitása a meridiánokban. Ahhoz, hogy jobban érezzük magunkat fontos, hogy a természet ciklusaival együtt éljünk. Egyszerűen például arról van szó, hogy ősszel öltözünk melegebben. Persze ez sem igaz teljesen mert, ha 28 fok van délben, akkor azért nem kell két pulóverben járni. Viszont érdemes gondolni a napszaki ciklusokra, mert este már hideg lesz.

Magát a chi áramlását sok minden befolyásolhatja, vagy gátolhatja. Ahol pedig pangani kezd a chi, ott előbb-utóbb betegség alakul ki.
A betegségeknek is több fokozata lehet. Amit mi még nem gondolunk betegségnek, azt egy kínai gyógyító már több fokozattal korábban betegségnek tart.

Modern korunk velejárója, hogy akkor valljuk magunkat betegnek, amikor már a betegségünk előrehaladott vagy yin állapotban van. A betegség nem jó dolog, de mégis foglalkozzunk magunkkal! Ehhez nagyfokú önismeret szükséges, ismerjük fel, ha valami nem olyan mint, amilyen szokott lenni, és tudjunk ellene tenni, és akarjunk, már olyan állapotban is, amit a modern orvos még nem mond betegségnek, vagy azért mert észre sem veszi, vagy azért mert nem az ő szakterülete és ettől fogva nem is biztos, hogy ismeri a problémánkat. Így nem tud segíteni.

A meridiánok tehát egy fontos rendszer alkotóelemei, amik az életünkhöz szükséges chit továbbítják a testünkben. A fő és mellékmeridiánokon kívül folyamatosan használjuk az összes többi meridiánt, melyek behálózzák izmainkat és minden szervünket. Ezeknek a használata függ attól, hogy mozgunk vagy pihenünk, ha mozgunk akkor melyik testrészünket mozgatjuk intenzívebben. A tudatos fejlesztés a főbb meridiánok használatára irányul, amik aztán kihatással lesznek a velük kapcsolatban álló többi meridiánra.

Sok keleti gyógyító vagy egészségfejlesztő rendszer épül a meridiánok ismeretére. Itt említhetjük a jógát, chi kungot, tai chit, vagy akár az akupunktúrát.

A chi áramlása a meridiánokban Ahogy már korábban bemutattam a chi a testünk meridiánjain áramlik.
Ez a hálózat rendkívül összetett és szövevényes ezért leginkább fő és mellég meridiánjainkra tudunk hatással lenni. 12 fő meridiánunk 12 fő szervünkhöz kapcsolódik. De a legfontosabbak a tai chi és chi kung gyakorlatok alapjait képező kormányzó (hátul a gerinc mentén felfele fut) és befogadó ( elöl lefele fut) meridiánunk.
Ahhoz hogy a 12 fő meridián megfelelően energetizált legyen erre a két energia vezetékre fektessünk nagy hangsúlyt.

Tan tien Fontos, hogy a kormányzó és befogadó meridiánokban, melyek a tűzkört alkotják testünkbe megfelelően áramolhasson a chi. Ehhez a legegyszerűbb és legfontosabb, amit tehetünk, hogy figyelünk a tartásunkra. A helytelen testtartás gátja lehet a chi szabad áramlásának. Fontos például a mozgás közben a fej helyzete. A tai chi fontosabb alapelvei közül a fej terheletlensége a nyak mozgékonysága elengedhetetlen, hogy a mozgás közben a yangot fel tudjuk emelni a fejbe. Ha a nyakunk nem egyenes és az izmok bemerevednek akkor az energia nem tud szabadon áramolni a tűzkörben. Ugyan úgy fontos a test alsó részén a laza keresztcsont. Ha medence tájékon az izmaink megfeszülnek az szintén gátjává válik az energia áramlásának. Biológia tanulmányainkból tudjuk, hogy a gerincünknek van egy természetes görbülete. Ezt a görbületet próbáljuk tompítani azzal, hogy odafigyelünk a tartásunkra. A gerincünk minél inkább egyenes vonalú lesz annál jobban fog áramolni az energia és annál terhelhetőbb lesz a testünk. A tökéletes testtartással az ember csontozata több száz kiló megtartására is alkalmassá válik.

Ha megvan a tökéletes testtartásunk, akkor minimális izommunkával tudunk egy helyben állni. Ez már jó alap lehet egy chi kung gyakorlathoz. Vagy a tai chi gyakorlásához. A tai chi-t nem véletlenül hívják mozgásban végzett relaxációnak, hiszen egy tapasztalt gyakorló egyszerre tudja megvalósítani az állás tökéletességét, a mozgást, anélkül hogy a figyelme nagy részét ezek a tevékenységek kötnék le. Amikor az ember a figyelmét nem a mozdulatra vagy egy fizikai dologra irányítja, hanem belső énjére tud figyelni, akkor kezdi igazán a chit tudatosan irányítani a testében, mivel a figyelem irányítja a chit. „Ahol a figyelem ott a chi is.”

Amennyiben sikerült megvalósítani az áramlást a kormányzó és befogadó csatornákban, akkor elhárítottuk az akadályt, hogy a többi meridiánban is megfelelően áramolhasson a chi. Természetesen ettől még lehetnek akadályok a többi meridiánban. Ehhez a tai chi vagy akár a chi kung megfelelő gyakorlatokat biztosít, melynek kitartó gyakorlásával javíthatjuk egészségi állapotunkat és közérzetünket.Ki, mennyire vállal a felelősséget egészsége érdekében?

Legyünk tisztában testünk működésével!
A " Minden Mindennel EGY" elve igaz a testünkre is. Mirigyeink, hormonjaink meghatározó szerepet töltenek be egészséges fejlődésünkben. Ime:

Hormonjaink és a legfontosabb belső elválasztású mirigyeink:

* agyalapi mirigy (hipofízis)
* pajzsmirigy
* mellékpajzsmirigy
* mellékvese
* hasnyálmirigy
* ivarmirigyek

Jellemzői: különböző hormonokat termelnek, melyeket közvetlenül a vérbe juttatnak, így fejtve ki hatásukat az adott célszervnél.

Az agyalapi mirigy elülső és hátulsó lebenyre osztható.

A legfontosabb belső elválasztású mirigy: az "ezermester mirigy", amely a többi belső elválasztású mirigy működését is szabályozza - az.: agyalapi mirigy (hypofízis).

Jellemzői: babszem nagyságú, a koponya ékcsontjának üregében helyezkedik el. Szoros kapcsolatban áll a felette lévő agyterülettel, a hypotahalamussal. Helyesebb hypotalamo-hypofizeális rendszerről beszélni. E rendszerben kapcsolódik össze a legszorosabban az idegrendszer és a hormonális rendszer működése.

Az elülső lebenyben termelődnek :

* növekedési (SomatoTtrop hormon STH)
* pajzsmirigy serkentő hormon (Tyreoidát Stimuláló hormon TSH)
* mellékvesekéreg serkentő hormon (Adreno Cortiko Trop ACTH hormon)
* tüsző serkentő (Follikulus Stimuláló hormon, FSH)
* sárgatest serkentő (Luteinizáló LH hormon)
* tejelválasztást serkentő (LactoTrop LTH hormon)

A hátulsó lebenyben termelődnek:

* vízvisszaszívást serkentő hormon (Anti Diuretikus hormon ADH)
* símaizom összehúzódást serkerntő hormon (Oxytocin).

A hypofízis hormonjai: összetett fehérjék, vagy polipeptidek.

Az agyalapi mirigy által irányított belső elválasztású mirigyek egyike a mellékvese. Emberben, a bab alakú vesék csúcsán piramis alakban helyezkednek el. Kéreg és velőállományból áll.

A mellékvesekéreg hormonokat tartalmazó un. hormontabletták szedése napjainkban elterjedt a sportolók körében.Való igaz, hogy az intenzív edzések hatására a hormontartalmú tabletták növelik a sportolók izomzatát. Szedésük mind a férfiakban, mind a nőkben rendkívül veszélyes nem kívánt mellékhatásaik miatt (májkárosodás, izületi sérülések) léphetnek fel.

A nemi működésben, az ivarsejtek termelésében potenciazavarok, frigiditás léphetnek fel.

A mellékvesekéreg hormonjai:

* só- és vízháztartásra ható hormonok
* szénhidrátanyagcserét befolyásoló hormonok
* nemi hormonok (szexuálsteroidok) amelyek mindkét nemben főleg hím nemi hormonokat - de kisebb mennyiségben - női nemi hormonokat is termelnek.

Mellékvese velőállománya. Termeli az adrenalint, ami nemcsak a szív de a vázizmok ereit is tágítja termeli. A bőr és a tápcsatorna ereit szűkíti. Emeli a vércukor és a zsírsav szintjét. Valamint a noradrenalint, ami csak a szív koronáriáit tágítja, a többit szűkíti termeli.

Pajzsmirigy

A gégénél, a pajzsporc előtt helyezkedik el. Többféle hormont is termel, de 90 % a Tiroxin, ami a szervezet legáltalánosabb hatású hormonja az emberi szervezet normális fejlődéséhez elengedhetetlen. (Pl. serkenti a növekedést, fokozza az alapanyagcserét, alapja a csontosodási folyamatnak, az agyszövet fejlődésének).

A tiroxin termelést az agyalapi mirigy pajzsmirigy serkentő hormonja szabályozza.

A pajzsmirigy Kalcitonin nevű hormonja a vér kalcium anyagcseréjét szabályozza.

Mellékpajzsmirigy

A pajzsmirigy mögötti kötőszövetbe ágyazva négy rizsszem nagyságú testecskéből áll. A parathormont termeli, amely a szervezet kalcium anyagcseréjét biztosítja. Ha kevés parathormon termelődik, un. tetániás görcsök léphetnek fel a szervezetben. Túlzott termelődésekor a csontok felritkulnak, "lágyulnak", a zsigerek meszesedésnek indulnak.

Hasnyálmirigy

A patkóbél és a gyomor között helyezkedik el .Belső elválasztású mirigyei termelik az inzulint (insula=sziget) ami 51 aminosavból álló polipeptid. Hiányában a vércukorszint megnő és kialakul a cukorbetegség, amely lehet veleszületett és szerzett. Insulin hatására a vércukorszint csökken.

Termeli még a glukagont ami emeli a vércukorszintet (működése ellentétes az inzulinnal).

A máj e két hormon segítségével (inzulin és glukagon) alakítja ki a vércukorszintet. A vércukorszint szabályozásában résztvevő hormonok hatását az idegrendszer hangolja össze.

A belső elválasztású mirigyrendszer működésének szabályozását főleg a tobozmirigy (epifízis) és az agyalapi mirigy (hipofízis) látja el.

A tobozmirigy a köztiagy része, ami az :

- egyedfejlődésre

- az ivarszervek működésére is ható hormonokat termel - de ezek a hormonok hatnak a hipotalamusz és az agyalapi mirigy valamint a többi belső elválasztású mirigy működésére is. legfőbb jellemzője, hogy ritmusosan működik, a fényviszonyokhoz , a Naphoz és az évszakokhoz igazodva .

Nemi mirigyek

A hipofízis elülső lebenyében termelődő hormonok:

* tüsző serkentő (FSH)
* sárgatest serkentő (LH)
* tejelválasztást serkentő (LTH) hormonok.
Szerepük a leányok életében jelentős. A serdülés , az anyaság, a szoptatás ezen hormonok nélkül elképzelhetetlen.

A serdülőkori változás valószínűleg attól indul meg, hogy a hipotalamusz szexuális központjának érzékenysége csökken a tüszőhormonnal szemben - ezért a szexuális központban egy speciális szabályozó hormon az un. gonadotrop felszabadító faktor termelődik, aminek következménye - a lányok életében a menstruációs ciklus beindulása. Ezen folyamat hatására fokozódik az FSH hormon termelődése.

A ciklus kezdete, a menstruáció első napja. Közvetlen kiváltója, a petefészekben termelődő FSH és LH hormonok szintjének megváltozása. A fokozott FSH termelődés visszahat a hipofízisre, aminek hatására megnő az LH hormon termelődése. Ennek következménye a tüszőrepedés (ovuláció). A megrepedt tüsző ágya átalakul sárgatestté (LH) és az általa termelt sárgatest hormon (progeszteron) készíti fel a méh nyálkahártyáját a petesejt befogadására.

Ha a petesejt nem termékenyült meg, nincs mit befogadni, ekkor a méh nyálkahártyája (az esedékes menstruációs időben) - általában az előző menzesztől számított 28. napon vérzés közepette leválik. Ez a folyamat a menstruáció, vagy havi vérzés.Ma vagyok Tizenkettedszer.

Ragyogóan alakulok. A tavalyi esésem miatt a hátam nagyon, nagyon fáj, és fájt, és még mindig fáj, hiszen egy éve történt, és orvos nem tudott segíteni. Magamnak meg nem tudtam krémekkel kezelgetni, mivel nem érem el kezemmel a hátamat. A lábamat is megütöttem akkor, mert az előző esésem után még egy elcsúszásom lett, amikor a jobb lábam magam alá szorult, és nem törött el!!!! Azt krémeztem jó fajta jégzselével és fájdalomcsillapító krémmel, mégsem enyhült csak a Magnapresstől.
A 9. Ceragem kezelés után kezdtem azt érezni, hogy ebből még akár gyógyulás is lehet, mivel, valamennyire enyhült a hátam közepén a görcsös fájdalom, ám a hajolgatás, főleg oldal irányba, még mindig nehezen megy. Lehajolni, hogy felvegyek valamit, cipőfűző megkötés, felemelni kisunokámat az ágyról, stb.

Csak a kitartásra tudok biztatni mindenkit, magammal együtt. Megéri. Minden betegség és maga az egészség alapja is, a gerincből indul ki.Az ára? Nem kérdeztem.

Mert nem áll módomban egyenlőre megvenni. Ám eljárok, teszek egészségemért, és annyit még, hogy elmondom mindenkinek. Ennyivel tartozom azért a sok jóért amit így kapok.Mennyibe kerül egy ilyen ágy?

Mennyibe kerül egy ilyen ágy?Kedves Origami!

IGEN!!!
Minden alkalom ingyenes volt!
Egy forintomba sem került.Hadd legyen meg a jogom

Hadd legyen meg a jogom eldönteni hogy mi reklám és mi nem az. Néha nem egyszerű meghatározni hogy mi értékes információ, és mi a reklám. A kettő között nem olyan éles a határvonal mint a piros és kék szín között. De nem is baj, szerintem ez minden esetben a "kiadó" joga a döntés. Pl. a Pesti Estben egy oldalas megjelenés félmillió és millió Ft között van listaáron, de be lehet kerülni értékes tartalommal szinte ingyen is, jó példa erre Shakti könyve, mely - anélkül hogy bármilyen ismeretség, kapcsolat, vagy csókos lett volna ott - mivel tetszett a szerkesztőknek, megjelenhetett PR cikként, ami értékes tartalom az újság számára. Hogy hol a határ a reklám és az információ között, nem egyszerű eldönteni. De dönteni akkor is kell, ha nehéz. :-) Egyébként örülök ha szóltok, ha úgy érzitek hogy valami "igazságtalan", ilyenkor minden esetben felülvizsgálom a saját döntésemet, és volt már rá példa, hogy változtattam. És biztos lesz is.Én akkor is azt mondom az

Én akkor is azt mondom az érintésnél nincs jobb! Masszírozás, simi... És a gyógyító anyai kezek! ^-^ Erre akárkit be lehet vonni, még önmagunkat is és ingyé' van és naponta minél többször annál jobb. =^-^=Origami 50 és INGYENES. Elhiheted. Ha több, az is az.

De! Egy nap csak 1 x lehet az ingyenesre befeküdni. Több alkalma, csak igazgatói engedéllyel lehet, és úgy tudom ő, aki megkapja, kinyilvánítja akaratát, hogy beszerez magának valamennyi idő alatt egy ágyat.
Ajánlott a betegségeink elmulasztásához a napi 3. Sokan, mivel megértik és megérzik a gyógyulást, ha nehezen is, de megvásárolják, és többnyire a kicsit, mert a nagyra betudnak mindennap feküdni. Nézd át amit írtam. Velős, érdekmentes, és csak pusztán az információ van benne.

Ha engem nézünk, tavaly nyáron nagyot estem, és a hátam lábam azóta is fáj. Én emiatt kezdtem bele, és láss csodát, a hasrafordulásos 6 perc, hozott 4 kg mínuszt a testsúlyomból. Remekebb, energiától dúsabb lettem. És elhatároztam, minden áldott nap elmegyek.

Itt lehet a lakhelyhez legközelebbi szalont megkeresni:Minden alkalom térítés mentes. Hidd már el!

Nem kell érte még jattot sem fizetni, ha nem akar, vagy nem tud.
Nem ingyenes, mondjuk a szebb szót rá: TÉRÍTÉSMENTES. Akinek beválik és megakarja vásárolni, megteheti. Ajándékokat adnak nekik mellé, úgy ösztönzik. Csak ennyi. Nincs ámítás, szemfényvesztés, csak gyógyulás, ami ebben a mai megrokkant világban nagy kincs.Szóval akkor minden egyes alkalom INGYEN VAN?

Mind az ötven?
Én csak erre lennék kíváncsi.
Csak ezt kérdeztem.
Kaphatnék valakitől világos, tömör, frappáns és egyértelmű választ a kérdésemre?Minden hozzászólásunk minősít minket mások szemében

Nem minősítek, nem cimkézek régóta semmit. Sem embereket, sem az ő dolgaikat.

J. d A-nak mondom, az üzletasszonykodást meghagyom saját terepemen, az Oriflame-ban. Amit itt ajánlok embereknek segít megroggyant egészségüket helyreállítani. De csak akkor, ha elmegy rá. És nem az én üzletembe megy el, kapiski?Kedves J. Viktória! Megmondanád, hogy mennyit...

fizettél ezért az 50 alkalomért?
Mennyi volt ebből ingyenes?
Mind az 50 kezelés?Kedves Ragyogás!

Én is jártam ezekre a "kezelésekre". :D
Tényleg nagyon jó, első alkalommal kicsit fájt, mert ferde volt a gerincem, de nagyon sokat segített.
Gyógytornára és úszásra kellett járnom. Nem tudom pontosan hogy hányszor voltam, de többször mint 50 alkalom.
És most egyenes a gerincem. Igaz, már abbahagytam egyszer és megint elkezdtem, aztán megint abbahagytam és most tervezem újrakezdeni. ;)
Érdekes, nemrég gondoltam rá, hogy megint járni kéne, és most írtad ezt a blogot (: ... ; most már tuti, hogy megint megyek majd hamarosan. :D
Nekem sokat segített; de mint mindennek ennek is vannak mellékhatásai, de ha ezeket észleled nem kell megijedni tőle, mert ez a gyógyulás jele.
Én nagyon szerettem! :) ♥
:D Köszi Ragyogás! (:Drága Ragyogás, manapság aminek mézesmadzag szaga...

van, ráadásul ennyire átlátszó módon... na, szóval ingyenes? :-D :-D Komoly üzletasszony lehetsz :-DKedvesem! Ez nekem NEKEM nem reklám. Neked meg ajándék lehet

ha betegséged lenne.... És ez egy ingyenes, érzed a különbséget, INGYENES-en igénybevehető, magyarul térítésmentes szolgáltatás a te, a mi egészségünkért. A környezet ártó hatásai miatt az elrongált egészségedet, ennek a használatával visszatudod kapni. Ha bárkid beteg a családban, sokunkhoz hasonlóan bármit megtennél érte. Nem igaz? És ezt aki megteszi magáért, vagy odaadja az infót másnak, jót cselekszik vele.

Púpos nénikének a púpja elmúlt, vakságot okozó hályog múlt el a Ceragemmel. Ha reklám, én tuti nem keresek vele. Ez egy ingyenes ajándék. Én annak tekintem.Na ez itt reklám vagy nem reklám?

Én úgy tudtam, a reklámokat kitörli az Admin. A klinikai szakpszichológus a levelét sem teheti fel, anélkül, hogy kitörölnék, de ilyen baromságot lehet reklámozni... vajon miért?Szóval, ma vagyok 3 x.

Ne hagyjátok ki!!! Megéri. Nektek, nem nekem. Amíg csak én mondom, csinálom, az az én igazam. Akkor lesz a másé, ha használni kezdi.