Mi a TITOK?

titokA titok nem mágia, vagy varázslat. De nem is egyszerűen pozitív gondolkodás, hanem jóval több annál. A Titok arról szól, hogy helyezzük magunkat abba az érzésbe, mintha már megkaptuk volna azt, amire vágyunk.

A pozitív gondolkodás azt mondaná, hogy bízz benne, és majd biztosan megkapod. A Titok nem ezt mondja, hanem azt, hogy érezned kell, hogy meg is kaptad, át kell élned, hogy a tied a tárgy vagy az élmény, és amint ez sikerül, rögtön meg is érkezik az életedbe az, amire vágytál.

További fontos tanítása a Titoknak, hogy nem elég gondolni arra, amit szeretnénk, el is kell fogadni azt, hogy megkapjuk, és amikor ott a lehetőség, akkor tegyük meg a lépéseket ahhoz, hogy elérjük, amit szeretnénk. Ne csak ücsörögjünk és képzeljük el, hogy az lesz. Nekünk kell abba az irányba mennünk.

És ami a legfantasztikusabb a Titok filmben: hogy csak egy kis betekintést ad, csak egy előzetes ahhoz, hogy ki tudjunk bontakozni, és alkossunk, kreálhassuk az életünket. Mindaz ami a filmben van, arra pont elég, hogy felkeltse az emberek érdeklődését a téma iránt. Hogy ráébredjünk, hogy hoppá: „az van, amit szeretnék, csak jól kell megfogalmazni, hogy mit is szeretnék!” hogy „Bármit megtehetsz, amit csak akarsz, és nincs semmi, ami meggátoljon ebben, egyedül saját magad.”

És még egy kulcsfontosságú mondat a TITOK megértéséhez:
„Mindaz, amit akarsz, a tied lehet, amint megszűnik az, hogy akarod.”

Ezt meg hogy értsem? Enyém lehet, ha nem akarom? Így van! Ha nem akarod, nem vágysz rá, hanem azt érzed, hogy hálás vagy, mert már a tiéd, akkor már ott is lesz. Mert az akarom, nagyon kell, vagy mondok még rosszabbat: „ha nem lesz az enyém, belehalok” típusú hozzáállás csak azt eredményezi, hogy távolodik tőlünk vágyaink tárgya. Amint örömmel gondolunk arra, hogy a miénk lesz, és érezzük, amint birtokoljuk (ha tárgy) vagy megtörténik (ha esemény), máris jó úton haladunk a realizálása felé.

A Titok segít nekünk kifejleszteni azt az életmódot, hogy képességeinket merjük használni, ugyanúgy, mint a fantáziánkat, de ugyanakkor megtanít figyelni a környezetünkre is, hogy a körülöttünk lévő dolgok és emberek, hogyan befolyásolják a létünket. Egy teljes stratégiai áttekintést adhat az életünkről, ha úgy tetszik. Életünk megváltoztatása a körülményeink megváltoztatásán keresztül bármikor megvalósítható, és ebben szintén nagy segítséget ad a Titok tudatos használata.

HozzászólásokSaminak:)

Olvass ide is bele: A győzteseké a Főnyeremény!

A győztesek mindig magabiztos emberek. Nem azért magabiztosak, mert győztek, hanem azért győztek, mert magabiztosak. Az emberek hajlamosak megfordítani a sorrendet, pedig ez így nem működik. Önbizalom, kemény munka, és lelkesedés nélkül semmi sem született még ezen a világon.

A főnyereményre vágysz? Akkor adj bele mindent, dolgozz keményen, fegyelmezetten és kitartóan, és a tiéd lesz. Erre mindenki képes, aki komolyan veszi a céljait, és gőzerővel halad a megvalósítás útján....Megdöbbenek mindig a mélyben rejlő kincseken:)))....

És ez 2008. óta hever a mélyben:)Szia SAMI!

Húúúú, de nagyon örülök, gratulálok és írj bővebben, ha van kedved.
Szeretettel ölellek: EryAnnyira elmondhatatlanul

Annyira elmondhatatlanul hálás vagyok az új, hófehér mazda 6-omért! Ígérem, becsülni fogom, hisz mindennap eszembe juttatja, hogy IGEN, ez is az én érdemem!!!:))))))))Sziasztok

Szia Ery!

Az utolsó tanácsod óta jól eltűntem( "Ne a rossz ellen cselekedj, tégy a jó mellet") emlékszel?
Hatalmas változáson ment keresztül az életem akkoriban, és ez az egy mondat sokat segített.
Köszönöm, hogy adtál egy lökést.
Szép napot mindenkinekNagyon örülök nektek, ezért kívánom, hogy...

Legyetek Boldogok, Szeressétek magatokat és higgyétek, hogy jó úton jártok. Sajnos a legtöbb ember, már olyan tompa a sok negatív gondolattól, érzéstől, eseményektől a rohanó élettől, hogy nem is figyel saját magára, már lassan érezni is elfelejtenek, pedig a kulcs bennünk van.Kedves Ragyogás!

Örömmel olvastam szavaid, nagyon-nagyon jó dolgokat írtál! Teljesen egyetértek és átérzem szavaidat. A mesterségesen gerjesztett pozitivitás, amit írtál szerintem is rendkívül fontos! Önmagunk feltétel nélküli SZERETETE, a szeretet érzése, minden nehézségen átsegíti az embert. Sok ember sajnos nem tudta megtapasztalni az igaz, mélyen átérzett, őszinte és tiszta szeretetet, mert a szüleik és az ő szüleik is valamilyen oknál fogva nem voltak képesek kimutatni, nem volt idejük,mert dolgoztak, vagy magukkal voltak problémáik, amit nem tudtak megoldani. De, ha az ember szeretettől és pozitív energiáktól sugárzik, minden megadatik neki. Mindent megtud oldani! Egyedül rajtunk múlik, bennünk dől el, hogy mit választunk! További hasonló szépséges történéseket kívánok!!!!Hogy hogyan an érezzek?

Hogyan érezzek? És azt hogyan kell létrehozni?

"Semmi máson nem múlik a dolog, csak azon, hogy hozzáállásunk milyen, azaz a nézőpont teremti meg a tapasztalást."
Valamikor, fiatal lányként, BKV járművén utazva, gyakran gondoltam a kivilágosított ablakokra nézve, mennyire szeretnék egy ILYEN, vagy egy ILYEN lakást, ill. ilyenben élni!.
Aztán a gondolatot legtöbbször el is engedtem, de észrevétlenül!!! az érzés megmaradt.
És megteremtettem.!

"És hogy hogyan helyezzem magam az érzésbe, ha még soha nem tapasztaltam?
A nézőpont megteremti a tapasztalást, a tapasztalat megteremti az érzést. ( Én ekkor még nem ismertem a TITKOT, és tapasztalatomat legfeljebb előző életeimből hozhattam magammal, de mégis működött, akkor.
Ezek nem felcserélhetők, ez a természetük, így hát érzés sincs tapasztalat nélkül. Sebaj, talán ez kell ahhoz hogy felismerjük :) amikor arról beszél valaki, hogy helyezd magad az érzésbe, "( számomra is ismeretlen volt ezidáig. Anikó)

"Szóval szerintem elég csak annyi, hogy őszinte szívvel tudom, mert a lelkem az teljesen biztos is benne, hogy megkapom a dolgot. Az érzés pedig meg nem lényeg. Sőt nincs is, hiszen tapasztalat sincs."

És ma? Ezen elgondolkodva, felismertem annak a ti ajánlásaitoknak a jelentőségét, hogy engedjem el az AKARÁSAIMAT! Mert akarni akartam, remélve reméltem, és bízva bíztam, de mégsem sikerült, csak picike, csupa csip-csup teremtésem. S mivel nagyobb, merészebb kivitelben akartam, ez nem elégített ki. S mivel nem történt változás, nem jött el a csoda, csalódtam, és csalódásomban elhagytam az oldalt egy kis időre. Aztán jöttek a negatív rezgések, áramlatok, különböző irányokból, és újra maguk alá akartak gyűrni, és én ekkor már a Tudatos elmémmel felismertem az érzés, az ÉRZÉS fontosságát, és mesterségesen gerjesztve magamban a pozitivitást, visszahelyeztem magam a BOLDOGSÁG lineáris állapotába, de folyamatosan másztam képzeletbeli lépcsőimet, így, vagy úgy, de mindennap megkerestem az oda vezető utat. És meg is találtam. Mindennap. És ma? Ma beszélgettem kedves párommal, akinek tegnapelőtt, 10.-én volt 56. születésnapja, és dolgoznunk kellett, nem tudtuk megadni annak a napnak külsőségeiben a szépségét, hát megadtuk belbecsben:)
nos ma beszélgetünk, én mesélem újdonsült munkám árnyoldalait, és itt döbbentem rá, hogy mennyire BOLDOG vagyok! Alapból. Zsigereimben élem meg boldogságomat. És ha körülnézek alaposan, fizikális szemmel, nincsen okom e boldogságra. Mert mi van? Semmi, de semmi nem változott, azonkivül, hogy lett munkám, DE LETT MUNKÁM!, albérlet, / de van hol aludnunk, másnak ennyije sincs:) / nincstelenség, ill. mindig kevesebb a befolyó jövedelmünk, mint kiadásaink, / de úgy nem volt, hogy ne legyen valahogy, mert amire kellett, mindig akadt:) / és szerény körülményeink, de itt vagyunk egymásnak mi, és egyben maradt a családunk, amit mi alapítottunk párommal. Látom, másnak sokkal kevesebbtől is borul a bili, felborulnak családok, szétszakadnak, sérülnek.... De a iénk épségben túlélte ezt a krízisét is:)) Egyszóval, ha valaki akarja a boldogságot, és felakar emelkedni, megtalálhatja az odavezető utat:)) Erre jöttem rá, és ettől a felismeréstől is nagyon boldog vagyok.

Igen. Igen. Igen. Élni jó:) És én IGENT mondok életemre.TETSZIK !

...........................igen ! írjuk a " könyvünket " ..............
üdv alexanderKedves Vibrocil!

Nekem az jutott eszembe a hozzászólásod és az arra adott válaszok kapcsán, hogy ha tényleg a tapasztalat lenne előbb, akkor soha nem kérnénk és kaphatnánk olyan dolgokat, amink még nem volt, vagy amiben még nem volt részünk. Hogy is gondolhattam én még két évvel ezelőtt, hogy milyen is a Ford autót vezetni, hiszen soha az életben nem volt és nem is vezettem Fordot. Az érzésbe bele tudtam magam érezni, hogy csillog, szép, simogatom, gyönyörködöm benne, beleülök és tiszta, kényelmes, pöccintésre indul, stb. De számtalan, más példát is tudnék felsorolni, hiszen azt sem tudtam pontosan előre, hogy milyen egy kertes házban élni. Azt képzeltem el, amit szerettem volna, hogy megvalósuljon: mindenkinek külön szoba, vastag, zajszűrő falak, nagy terasz, szép kert, kutya. Ezt sem tapasztaltam meg korábban, hiszen még csak hasonlónk sem volt, mint a mostani. De annak érzésébe bele tudtam magam élni, hogy munka után haza érve, nem a 8 négyzetméteres szobába huppanok le a kanapéra a TV elé, hanem kimegyek a kertbe, végignézem a virágaimat, játszom a kutyámmal, stb. Ezek és még nagyon sok minden így valósult meg életemben, hogy a hitem után beleéltem magam az érzésbe! Köszönöm, hogy szólhattam!

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: EryKedves Krissz! :)

Bocs, hogy bele kontárkodom a dologba, de szeretném megosztani veled a saját tapasztalataimat. :)
De előbb egy kérdés: honnan todod, hogy őszinte szívvel tudod, és hogy lelked teljesen biztos abban, hogy megkapod a vágyott dolgot? :)
Szóval, az én tapasztalatom az, hogy nem a tapasztalat teremti meg az érzést, hanem az érzés teremti meg a tapasztalatot. Az érzéseinket pedig a gondolataink okozzák. :)
Amikor egy tapasztalással kapcsolatban érzünk valamit, akkor ezt az érzést valójában nem maga a tapasztalás okozza, hanem az, amit a tapasztalásról gondolunk, sőt, méginkább az, amit a tapasztalással kapcsolatban önmagunkról gondolunk.
Belehelyezni magunkat az érzésbe egyszerűbb, mint azt gondolnánk. Az agyunk ugyanis nem tesz különbséget a már megtörtént eseményekre irányuló gondolataink és a még be nem következett eseményekre irányuló gondolataink között. Az agyunknak csak a gondolat számít, testi funkcióink pedig a gondolatainkra reagálnak érzések formájában.
Egyébként az érzés nagyon is lényeges, hiszen az érzéseink, érzelmeink útján közvetítjük az Univerzumba rezgési frekvenciánkat. Az Univerzum nem a gondolatainkra válaszol elősorban, hanem a gondolathoz társuló érzelemre.
Az érzelem az, ami tulajdonképpen elindítja és létrehozza a Vonzást! :)
Szerintem! :)

Szeretettel,
Álomkereső
Álomkereső honlapja
Írd meg a könyved a netenszia Vibrocil :)

A tapasztalat is "fejben" születik, hiszen az eseményeket nagyon hasonlóan éljük át élőben, mint gondolatban (a Titok filmben is van szó egy erről szóló kísérletről, amikor az atlétákat vizsgálják). Én el tudok képzelni eseményeket úgy, mintha már megtörtént volna, vagy hogy kézzelfoghatóbb példát mondjak: amikor meglátok egy autót az utcán, ami tetszik, azt gondolom: de jó hogy nekem is VAN ilyen kocsim csak most épp nem azzal vagyok :)) Nem azt mondom hogy tökéletesen át tudom élni ugyanazt az érzést, mintha már az enyém is lenne, de minél jobban sikerül átélni, annál gyorsabban tudjuk megteremteni hogy valósággá váljon.

Nekem az utóbbi időben ezt egyre több tapasztalat mutatja, amire gondolok, és amennyire élesen tudom, annál gyorsabban meg is történik. Néha még engem is meglep :))

Vagyis azt az örömöt kell érezned, hogy gondolatod már tapasztalat, vagy vonzásod tárgya már a tiéd, erről beszéltem. Persze könnyen lehet hogy amúgy ugyanarról beszélünk csak kicsit mást értünk alatta... :)

De azt hiszem, hogy a konklúzió valami ilyesmi lehet: igazad van, hogy nem lehet érezni addig, ameddig nincs tapasztalat. De, a teremtés lényege épp az, hogy a hasonló a hasonlót vonzza. Vagyis: megpróbálod elképezlni hogy milyen is lehet, és minél jobban sikerül elképzelni, annál jobban közelít feléd a tapasztalat is... Amikor már tökéletesen ÉRZED, akkor jöhet el a tapasztalat, vagyis akkor már egybeesik a kettő: annyira ÉRZED, hogy már tapasztalod is közben!Hogyan érezzek???? Azt hogyan kell létrehozni???

Semmi máson nem múlik a dolog, csak azon, hogy a milyen szemszögből nézed a dolgot. Lehet egy eső kellemes, de lehet kellemetlen. Nem az eső kellemes, vagy kellemetlen, mert az eső az csak eső.
A hozzáállás, azaz a nézőpont teremti meg a tapasztalást.

Tehát bármi is történik az adott vágyam, kívánságom jövetele alatt, nézhetem így is, meg úgy is, azaz negatívan és pozitívan a történéseket, mialatt közeledik hozzám az adott dolog.

Aki szeretne vadászgéppel repülni, az elkezdi látni magát a gépen, és hogy repül. De kérdem én!?!?
Hogyan helyezzem magam az érzésbe, ha még soha nem tapasztaltam?
A nézőpont megteremti a tapasztalást, a tapasztalat megteremti az érzést. Ezek nem felcserélhetők, ez a természetük, így hát érzés sincs tapasztalat nélkül.
Tehát ezt vagy én értem félre, mikor arról beszél valaki, hogy helyezd magad az érzésbe, vagy mások értették félre.
Sebaj, talán ez kell ahhoz hogy felismerjük :)

Szóval sztem elég csak annyi, hogy őszinte szívvel tudom, mert a lelkem az teljesen biztos is benne, hogy megkapom a dolgot. Az érzés pedig meg nem lényeg. Sőt nincs is, hiszen tapasztalat sincs.

Bocs ha talán kritikának tűnik, de itt igazából magamnak magyaráztam meg a dolgot, hogy értsem és ha valaki hasonló cipőben járt, akkor ő is ki lett igazítva.

Szeretettel KrisszSzia Gini!Köszönöm,

Szia Gini!

Köszönöm, nagyon örülök hogy tetszett... igazából ezeket itt már nagyjából mindenki tudja, de azért nem árt néha átismételni :)) Sokszor érzem úgy, hogy már minden nagyon jól megy, és ez szerencsére így is van :) de azért néha-néha - szerencsére már egyre ritkábban, de - előjönnek a "régi" beidegződések és megszokások, amikor az embernek jól esik kicsi meghemperegni a saját mocsarában :) amikor sajnálhatja magát, és kivívhatja mások sajnálatát. Mert ebből is lehet energiát meríteni... persze ami kifogyhatatlan és tengernyi energia, az sosem sajnálatból táplálkozik, hanem a szépségből, a belső forrásból. Az kimeríthetelen és örök. Minden csodálatos, az élet tele van szebbnél szebb fordulatokkal. Olyan jó itt lenni :)))

Köszönöm nektek is! :)

AdminDrága Imi!

Fantasztikus ez az írás!!!
Pontosan erről van szó, a hiány állapotában, hiányérzettel az elménkben, hiába kérünk.
A tudatváltásnak kell előbb lezajlania.
Amint megváltozik a hozzáállás a vágyott dologgal, eseménnyel kapcsolatban,
amint magunkénak érezzük, máris a miénk.
Ilyen egyszerű ez... :-)

www.aminababa.com
www.flavin7.com
Az első millióm ebből jött 2 hónap alatt!