Elengedett ablakpucolás

queen, i want to break freeSzombaton a létra tetején állva énekeltem, fülemben fejhallgatóval, és vadul sikáltam az ablakot. A szomszédok nem nagyon értették, hogy hogyan jön az Om Namo Narayana után Highway to hell (ala Ruzsa Magdi), legfeljebb a nagyon keresztények bólogattak jóváhagyólag a dologra. Mire a megasztáros cdvel eljutottam az I want to break free-ig a fejemen körbe ért a szám teljesen. Beugrott a Queen klip, és takarító mozdulataimhoz elképzeltem, hogy mit szólnának a szomszédok, ha én is női ruhában nyomulnék!?!

Ami nekem fura volt az egészben az, hogy élveztem a takarítást. Ez valahogy nem így szokott lenni! Sőt! Némileg vánszorgós, meg kell csinálni nyammogás az egész!

Sokan félreértik a vonzás törvényét, és elképzelik a dzsinnjüket, aki majd kimenti őket a nemszeretem dolgok kényszere alól. És abból van bőven! Varázslónak lenni nem azt jelenti, hogy csak azt csinálom, ami tetszik, a többit meg hagyom a fenébe, hanem azt, hogy amit csinálni kell, azt megtanulom szeretni! Óriási a különbség, de innen kezdődik a Tudatos Teremtés. (Amit nem azért nevezek így, mert mostantól elkezdek tudatosan teremteni, hanem tudatossá teszem, hogy eddig is teremtettem!)
Szóval kezdetnek talán vedd észre, hogy mi mindennel állsz szemben a napjaid során! Hihetetlenül lököttek tudunk lenni. Ha egy kicsit is olyan vagy mint én, akkor pillanatonként megfigyelheted, hogy min akarsz változtatni. Ha nem most, hát a jövőben, vagy a múltban. Én másképp fejezném be ezt a filmet, nem vennék fel olyan ruhát, és a szomszéd miért a fidemszpszjobbgazdákra szavaz? Nem kéne negatívan gondolkodnia a Gizikének, miért nem mosolyognak többet az emberek, és ha már itt tartunk, több pénzem kéne, hogy legyen! Arról nem is szólva, ha olyan okos vagyok, nem kéne hogy fájjon a lábam! Annyi energiát viszünk bele a szembenállásainkba, hogy csoda, hogy marad valamennyi, hogy éljünk! És most ráadásul, ha tudatosítod a dolgot magadban, elkezdesz szembenállni azzal, hogy szembenállsz! Ne ítélj, mert megítéltetsz!-hallod, és a következő pillanatban megítéled az ítélkezésed. Brrrrr!
Mit lehet tenni? Vedd észre, aztán ereszd szélnek az elutasításaidat! Úgy sem visznek sehova! Persze ezek kapaszkodnának, mert azt sugallják, nélkülük rosszul mennének a dolgok! Negyven éve szembenállsz azzal, hogy az apád kritizál. Változott ez egy cseppet is? Legfeljebb meghalt már az öreg, de a hangja még mindig ott van a fejedben, és tovább kritizál! Mi lenne, ha nem utasítanád el? Ez nem jelentené azt automatikusan, hogy igaza lenne! Csak azt tapasztalnád meg, hogy amit elfogadsz, azzal kapcsolatban szabadabban döntesz!
Hogyan tudod szélnek ereszteni az ellenállásokat? Elfogadva őket, aztán pedig ahogy a kezedből eldobod az addig szorongatott tárgyat, hagyod, hadd menjen! A pozitivitás magától bukkan elő ezek után!
Az egyik legfontosabb dolog, amit megtanultam az elengedés. Eddig egy tanfolyamot tartottam mindössze, de sorra jönnek az eredmények. Az hagyján, hogy vidáman pucolom az ablakot, de tegnap hívott az egyik résztvevő. Az üzletében 28%ot nőtt a forgalom, vidáman dolgozik, egy csomó új lehetőséget kapott, és elkezdett elengedéseket csinálni arra, hogy szeretne albérletből sajátba költözni. Erre úgy tűnt semmi esély jelenleg. Tegnap vették kézbe a házuk kulcsát, egy hét elengedés után, Persze ez még nem teljesen saját tulajdon, csak egy szolgálati lakás, de ez is távol volt mindattól,amit el mertek előtte képzelni!
A vágyaid nagy erőt adnak, de ha megtartod az elutasításod, szembenállásod, akkor egyre durvábbakat ütközöl, és fájdalmas lesz minden. Ha elengeded őket, akkor visz sz élet magával spontán, és még az ablakpucolás is örömet okozhat!
Ha lehetőséged van rá, akkor szívből ajánlom az Elengedés kurzus, vagy ha tényleg nagyot akarsz lépni a „Nincs több kifogás” tábort, ahol a Tudatos Teremtés, az Elengedés, és még több dolog is előkerül, alapos mélységig!

HozzászólásokKedves András!

A cél az elmebeli szabadság, az a legfontosabb.
És az is mindegy, hogyan éri el ezt az ember.
Hogy a benne lévő mentális zaj a legkönnyebben tolerálhatóvá váljék, nem keveset kell önvizsgálódni!:)

Régen sok nemszeretem dolgom volt, de attól még azokat meg kellett csinálni.
Rájöttem, hogy sokkal jobban és hamarabb megy, ha változtatok az azzal kapcsolatos hozzáállásomon.
Megpróbálni megtalálni, meglátni mindenben és mindenkiben a jót, ez lehet talán az igazi , eredeti pozitív gondolkodás alapja.

Sokan úgy állnak neki ennek a témakörnek,. hogy még személyiségileg nincsenek készen, és nem is hajlandóak felvállalni azt a munkát, az időt, inkább görcsös tagadás van bennük az önvizsgálat, és az ezzel járó természetes fájdalom iránt.
Pedig nincs más út.
Ha magunkhoz nem vagyunk őszinték, akkor senkihez sem vagyunk, hazugságban élni pedig a leges legrosszabb dolog a világon:)

Ezért is érdemes elfogadni ha néha gyengébbek vagyunk, vagy nyűgösek.
Meglátni, mi is ennek az oka, megérteni magunkat, és ezáltal jobban másokat is:)
Áldott, boldog húsvéti ünnepeket!Nyájj de szeretlek olvasni!

Tele lesz az ember új vágyakkal!
Na igen a szembenállások, kezdek rá én is felfigyelni. Most tudatosan próbálom felügyelni ezeket.
Valami érdekes dolog kavarog bennem. Azt éreztem folyamatosan, hogy olyan kicsi vagyok...ettől el kezdtem összetöpörödni...
Mármint nem a testmagasságomra céloztam, hanem az önbizalmamra. De megnyugtató válasz van bennem kialakulóban. Nem csak én, hanem néha mások is megőrülnek. Ideje hát elfogadni magamat a tökéletlenségeimmel együtt... :D
Semmivel nem vagyok kevesebb, és tökéletlenebb mint mások. És néha nem is én őrültem meg, csak azt hiszem... :D

Köszönöm az írásod!