Élettörvények

napfaLétünk része a végtelennek, mi magunk is a Nap emberi léptékkel végtelen vándorlásának, az életfa végtelenbe nyúló, egymásba fonódó indáinak (az ősök és leszármazók láncának) részei vagyunk. Életünk teljességéért, egészéért, lényegéért felelősséggel tartozunk önmagunknak, családunknak, nemzetünknek, az emberiségnek, a Napnak, a mindenségnek. Feladatunk, felelősségünk ebből fakadóan hármas: vérünket örökíteni kell („a kaszással, ki holnap elragad / csak úgy dacolhatsz, ha gyermeked marad”), mi magunknak a lehető legtöbbet meg kell ismernünk saját sorsunkból és a világ titkaiból, mert így tökéletesítjük elménket, lelkünket, így jutunk feljebb az élet fáján, ugyanakkor környezetünket, a természetet nem pazarolhatjuk el, nem tehetjük tönkre, nem perzselhetjük fel önös érdekből.

Minden célkitűzésünket, álmunkat meg kell és meg lehet valósítanunk – ez a mi Nap-utunk. A kihívások sohasem torpanthatnak meg; minden problémát meg kell oldanunk, és erre képesek is vagyunk. Értelmünk, karunk ereje, érzéseink, ösztöneink mind azt a célt szolgálják, hogy a nehézségeket, amelyekkel szemben találjuk magunkat életünk fájának megmászása során, le tudjuk küzdeni. A küzdelmet akarni kell, aki gyenge ennek akarására, az nem érdemli meg az életet! Minden hiányosság, amely bennünk és környezetünkben fennáll, életünknek, a Nap útjának kiteljesedését akadályozza. E belső és külső hiányosságokat akarnunk kell felszámolni! Akarnunk kell az előbbre jutást; mind a tudásunk gyarapodását, mind testünk acélozását, a saját és az utánunk jövők egészségének megóvását.

Az élet fájának gyümölcseit, amelyeket annak megmászása közben, a Nap felé haladva lelünk, jogosultak vagyunk leszakítani. Ez nem bűn, nem tévelygés, része az életnek. Jogunk van a boldog, napfényes élet kivívására, kialakítására. Aki maga fordítja el ajkát az édes gyümölcstől, amely útját könnyítené, és amely az ÉLET teljességéhez ugyanúgy hozzátartozik, mint a tövisek az égig érő fán, az meg is érdemli – lelke rajta. Az élet fájának gyümölcseivel azonban nem bánhatunk pazarlóan, ez felelősségünkből adódik. Ezért védenünk kell környezetünket, a velünk közös természetet, létünk alapjait!

Életünk, szellemiségünk természeti és közösségi gyökerű – kerete őseinktől, feltétele a Naptól ered. Ezért érdekünk és kötelességünk az életünk kiteljesítése, jobbá, nemesebbé tétele. Részt kell vennünk természetes alapokon álló, a kíváncsiság, az eszmények hajtotta, a régi RENDet, a régi értékeket védő és új értékeket alkotó közösségek létrehozásában és továbbvitelében – kötelességünk az összetartás és a közösségért való tett. A legnagyobbaknak, legkiválóbbaknak nyitva álló egyéni út, a hősök útja mellett a társadalomba illeszkedő, közösségi lét útja is Napút, csakúgy, ahogyan eleink is az egyéni virtus, a bátor, hősi tett üstökösszerű útjának választása mellett otthon a nagycsalád közösségében, idegenben a harcoló tömény kötelékében teljesíthették ki életüket.

A Nap útját a természetes, kézenfekvő, ősi REND megismerésével és megértésével, de minden dogmától mentesen tudjuk megélni. El kell utasítani mindent, ami életellenes, ami a tökéletesedést, a „felfelét” gátolja; és azt kell akarni, ami az élet természetes RENDjét, a tradíció továbbadását, az életfa növekedését, a „felfelé” haladást segíti elő.

- melynek egyik szellemi atyja és alapító tagja vagyok

HozzászólásokFacebook közösségi oldalunk most indul

Facebook közösségi oldalunk most indulFólinak a Legmélyebb Tiszteletem!

Már az első mondatod is jó! Valóban nem szerencsés meghatározás az egyház mert őseink egy házban sem tarották szertartásaikat esetleg Jurtában. Hmm.. Egyjurta? Bocs csak kísérlet volt.
El kellene gondolkodni egy új de mégis mindenki által azonnal azonosítható megnevezésen...
Az hogy "vallás" sem valami szerencsés. Nekem a vallatást, a társadalmi méretű totális ellenőrzést juttatja eszembe, amit a hatalom leginkább a saját és nem a nép érdekében művel.
Isten fogalmaddal szerintem 99,5%-ban bele találtál az igazságba. Erről még csak annyi: Isten a világmindenség alaptörvénye - és most jösz te - a lét, az hogy legyen! Szerintem ki sem igazítottalak.
Nem vagyok tagja még az Árpád egyháznak de simán leírhatom a gondolataimat bármiről úgy mint ha tag volnék, hiba nélkül passzolni fog az Árpád egyház tanításaival. Hogy lehetséges ez? Ugyanúgy "lejött" nekem is a tudás mint ahogy IGE-nek. Ez bizonyítja hogy LÉTEZIK. VAN, LEGYEN.
Áldás!Hát persze Ige

Úgy ahogy mondod. Igazad van.Valláskritika Virtuson is olvsható a cikk

Egy nagyon szép életfa ábrázolással:

Anarcsi Korong
Istenfa, Életfa világfa ábrázolás.
Sz-Sz-B. -megyei Anarcson találták.
Mérete: 45mm


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!
A szabad gondolkodás mindenkinek kijár, akárcsak a széles látókör.Silent van nálad több bibi is

Nem a nyers szókimondó őszinteséged, az nem zavar, sőt tényleg tiszteletnek veszem. Nem leszek más ember egy esetleges hibás vélemény miatt, mint ami egyébként is vagyok. Te pedig régebben sem azt olvastad, amit leírtam, hanem azt amit olvasni akartál. Többen estek már ebbe a hibába ezen az oldalon. Sajnos ezekkel az emberekkel nem tudok mást kezdeni, mint semmibe nézem őket, idegen szóval ignorálom őket.

Jelen hozzászólásodban is töménytelen sok a hibás és valótlan előítélet, amely egyértelműen ütközik az általam leírtakkal. Mert ugyebár én tényleg e szerint élek és amint látod mindenkinek önálló vallás létrehozását, illetve a minél több egyház és vallás létrehozását javaslom.

" A 'P-DOX Semmiben Sem Hívők Vallás 2000. augusztus 10-én alakult Magyarországon, és kb. 2004 májusáig a tesztidőszakát élte, ami jellemzően különböző internetes vitafórumokon és társadalmi szervezetekben zajlott. Az Iván Gábor elemér (IGe) által alapított P-DOX vallás néhány legfontosabb ismérve:

* A P-DOX követőinek értelmezése szerint egy emberközpontú tanokkal rendelkező, humoros, se nem istenhívő, se nem ateista vallás. Egy harmadik (vagy sokadik) fő világnézeti ágat hoztak létre.
* Az általános Isten fogalmát egy speciális emberi érzelemként értelmezik és mint ilyen, létét tudományos ténynek tekintik. Nem hiszik és nem is tagadják Istent, hanem állításuk szerint tudják. "Istentudóak".
* Az istenhit számos fajtáját gyógyítható „lelki betegség”-nek tekintik, és tanítómunkával, és – a vallásalapító Iván Gábor szavaival élve – „gyógyító vakcina gondolatvírusok előállításával és terjesztésével, segítik embertársainkat kigyógyulni ebből a betegségből”.
* Mindenkinek önálló vallás létrehozását javasolják.
* A vallások bírálatát, kritizálhatóságát, vagy a velük szembeni emberbarát szkepticizmust, ugyanolyan alapvető emberi jognak tekintik, mint a gyakorlásukat
* A vallás tagjai a semmiben sem hívés előnyeit hirdetik, a bármiben hívéssel, vagy az ateizmussal szemben.
* A humort, a tudást, az önálló emberi gondolkozást népszerűsítik. Az ember önmagával és a világgal való hazugság és önbecsapás nélküli harmóniáját építik. "

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!
A szabad gondolkodás mindenkinek kijár, akárcsak a széles látókör.Egy gondolat

Ezt mondtad: Ha a magyarság ősi vallását akarod tisztelni, akkor nem tisztelheted vele együtt azt a magyarságtól idegen vallást, ...

Én egyikkel sem foglalkozom Ige. Vagyis vagyok annyira nagy úr, hogy egyszerre két istennek áldozzak. Sőt egy olyan ötnek.Értelek

Én viszont túl tettem magam a múlton, kész vagyok kezet nyújtani. Tévesen ítéltelek meg. Azt gondoltam, hogy te egy elmebeteg punk vagy. Bocs, nem akartalak megbántani, csak be szerettem volna mutatni, hogy milyen az őszinteség foga. Szerintem az az ember legyen mindig szókimondó, aki tudatos a gondolataira. Szerintem egyikünk sem tudatos még olyan szinten, hogy válogatás nélkül kimondhassa amit gondol.

Tudod jól, hogy én mi miatt orroltam meg rád. Vannak emberek, akik olyan hitben élnek, amiben megtalálták a békéjüket. Te ezt erőszakosan megpróbáltad felborítani, megtéríteni a te igazságodra. Eleinte azt hittem, hogy csak ironikus vagy némi szarkazmussal. De te olyan mondatokat mondtál, hogy ezt meg azt kigyógyítottad a kereszténységből...mint anno az inkvizíció tehette a pogánysággal. Minek a bosszú?
És ezért sír az egyik szemem, mert azt hiszed ez a vadság az ősi erő, vagy valami ilyesmi. Szerintem mindenki vad, és éppen ezt a vadságot ha befogja a szolgálatába, akkor lesz az ősi erő birtokosa, a tudásé.

Nem gondolom azt, hogy méltó ez a vadság egy egyházhoz. Se nem k-pax, se nem jogosult egyház nevében nem mondhatod azt, hogy dobják el az emberek a hitüket. Főleg nem a Nap-ra hivatkozva. Legalább azt ne bántsd kérlek.
Egyetlen dolog miatt, az pedig a tisztelet. Nem azt mondom, hogy nincs benned tisztelet, dehogy. Csak te sem vagy különb egy bigott hívőnél, ha két lábbal tiporsz mások világán.
Mindezek mellett már ismeretségünk elején jeleztem, hogy nagyon sok mindenben egyet értek amit mondasz. Persze azt is tudom, hogy java része már a csapból is folyik jó pár éve.

Nálad sokkal bölcsebb emberek dolgoznak azon Ige, hogy végre béke legyen a vallások között. Erre jössz te a radikalizmussal, hogy el kell őket törölni. Ki kell irtani a szívből? Ezt én butaságnak tartom Ige. Sokkal célravezetőbb az, hogy a gyerekeknek mit tanítunk, hiszen te is csak az vagy, amit neked tanítottak.
Azzal a mentalitással nem hiszem, hogy valamit is tudnál befolyásolni a világ menetén, hogy szélmalom harcot vívsz. Amit egyébként sajnálok, mert szerintem is a vallások nem mások, mint nyugtató mesék ahhoz, hogy könnyebb legyen meghalni. Persze mindezek mellett képviselnek valódi értéket is az érem másik oldalán.
Az agressziót nem növelni, hanem tompítani kell a világban. Főleg egy egyházi embernek Ige. Így van?

Köszönöm, hogy válaszoltál úgy is, hogy büntiben vagyok. És gratulálok a honlapodhoz, nagyon szép és tartalmas, még fogok ott időzni. Igaz annyira nem érdekel mit vallottak ezer éve az emberek, de mint magyarnak illik tudnom.Ok Silent erre válaszolok -bár ignoráltalak

Az őszinte kendőzetlen véleményt a világ számos pontján a legmélyebb tisztelet övezi.
Az hogy egyesekben az én világnézetem,
véleményem belső vívódásokat kelt,
nem én tehetek, hanem az adott illető.

Tapintat miatt nem fogok elhallgatni olyan dolgokat,
amelynek a kimondva, leírva ha fáj is egyeseknek
, de az okozza a fejlődésüket, az előre haladásukat.

Az Árpád Egyház mentes azoktól a sallangoktól, amelyeket én valláskritikával illettem és fájnak neked.
A magyarság ősi vallási tradícióiban ugyan is nem voltak sem keresztény és pláne nem katolicista elemek.

Ha a magyarság ősi vallását akarod tisztelni, akkor nem tisztelheted vele együtt azt a magyarságtól idegen vallást, amelyet ránk erőszakoltak és az ősi tradíciónkat erőszakkal eltüntette. A katolicizmus ugyan is gyilkosa volt ősi vallási tradicióinknak.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!
A szabad gondolkodás mindenkinek kijár, akárcsak a széles látókör.Ige

Jól megleptél öregem. Egyik szemem sír a másik nevet. Azért sír, mert egy ilyen nagyszerű dolognak vagy a szellemi forrása és mégis agresszíven más lelkébe gázolva, fennkölten , enyhén szólva hülyének titulálod.
A másik szemem nevet, mert ápolod a magyar ősi tradíciókat, amivel nálam máris beloptad magadat a szívem mélyebb területeire. És most megyek megnézem a honlapot róla.APEH 1% lista 169 bejegyzett egyházból a 87. helyezés

ÁRPÁD RENDJÉNEK JOGALAPJA TRADICIONÁLIS EGYHÁZ

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!
A szabad gondolkodás mindenkinek kijár, akárcsak a széles látókör.Köszönöm

a fenti gondolatokat.
Öbi
A szeretet mindent áthat.....

Mosolyogj Magyarország :)Magyar vagyok

"Az ősi hit a hőskultuszt, az életet, a születést, a termékenységet, az erőt, eszességet, egészséget ünneplő, az ősöket, hagyományokat messzemenően tisztelő és ápoló, a jövő felé forduló, az emberiséggel együtt formálódó, a titokzatos kozmikus rendet megérző és megértő gazdag lelkiségű pogány vallások hatalmas boldog családjába tartozott".

Na, ilyen magyar szívesen vagyok. Végre valakik...

Remélem, ez a sok, szívében magyar egyszer végre felemeli a fejét, és a maga okos szerénységével megvalósítja azt a fajta békés Magyarországot, ahol érdemes lesz újra létezni, szeretni, mosolyogni!

ShaktiAktuális

Katolikus körlevél az ősmagyarkodók ellen

beírásom:

Nagyon örülök ennek az írásnak, úgy is mint többszörös vallás és egyházalapító. Az egyik ilyen egyház, amelyiknek szintén egyik szellemi atyja vagyok nevezzük röviden az Árpád Népe Egyház.

Görögországban nem is olyan régen felélesztették az eredeti görög vallást és tradíciót, ahol köztudottan Zeusz az Istenek Istene és semmiféle közük nincs a kriszcianizmushoz, hanem megkeresték eredeti gyökereiket. Az Árpád Népe Egyház is ilyen. Nálunk ugyan nem található meg semmiféle olyan kutyulék, amiről ezen cikk ír. Azért nem, mert a magyarság eredeti vallási tradicióiban nem is volt semmiféle olyan dolog, ami a katolicizmussal egyezne. Inkább a katolicizmus merített, kopintott és vett át számos ősi szokást, aminek rá nem lenne szabad jellemzőnek lenni. A katolicizmus vett át és értelmezett magára olyan ősi pogány ünnepeket, hogy csak egyet említsek a számtalanból, mint a tavaszi termékenység ünnepe, amit húsvétnak neveznek. A kereszténység fő mítoszfigurája Jézus egy sokkal korábbi perzsák, majd rómaiak által is tisztelt Isten, tehát Mithrász élettörténetének szinte indigó papirral való átmásolása.

Tehát a Katolikus egyház fordítva ült a lóra és szereptévesztésben van. Azt teszi, amit eddig is tett. Több ezer éves hazudozásait, dezinformációit terjeszti.

IGe

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!
A szabad gondolkodás mindenkinek kijár, akárcsak a széles látókör.Motun, Pagan

Az adott egyház egyik meghatározó alapító tagja és szellemi motorja is vagyok. Tehát egyik. Az adott honlapon fennlévő írásokban ott vagyok nagyon erősen, ott van a szellemiségem, a tanításaim, de nem én írtam őket. Bevallom őszintén, hogy magam sem bíztam benne, hogy "nem rossz irányba" fordul az, amit ott elkezdtünk többen is. Mert a régi hasonlóan nagyon értelmes kezdeményezéseim közül több valahogyan elkallódott az általam helyesnek tartott útról. Tehát kicsit kivártam és magára hagytam ott a dolgokat, hadd forrjon. Igaz erre több jó okom is volt. Kislányom nevelése és családi házunk építése. Javaslom vegyétek fel a kapcsolatot a honlapon lévő e-mail címen. Hivatkozzatok erre az írásomra és rám. Aztán ha van eredménye, visszajelzés, arról magam is örömmel olvasnék itt.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!
A szabad gondolkodás mindenkinek kijár, akárcsak a széles látókör.Sziasztok! Nekem is

Sziasztok!

Nekem is rendkívül szimpatikusak voltak az általatok bemásolt írások s így ezen felbuzdulva én is felkerestem a honlapot és meglepődve vettem észre, hogy nem egy elborult szektáról van szó, az általuk leírtak teljességgel vállalhatónak tűnnek.
Tud valaki valamit az egyház alapítóiról?Üdv Mindenki! Örülök,

Üdv Mindenki!

Örülök, hogy valaki blogtopikot nyitott erről a bizonyos magyar vallásról, amibe magam is belebotlottam nemrég (egy pofás kis színes szórólapot kaptam az élettörvényekről).

Én is megnéztem a honlapot, ha megengeditek, megosztom a saját benyomásaimat (nem bizti, hogy mindeki így gondolkodik). Az az egyház szerintem tényleg hiánypótló Magyarországon, mert felveszi a régi, a mesterkélt kereszténység előtti organikus hagyomány fonalát, azét a hagyományét, melynek egyes túlélő elemeit a keresztény-feudális rend és a klérus minden igyekezete ellenére sem sikerülte teljesen felszámolni (pásztorhagyományok, rovásírás, stb.).

Ahogy én látom a honlapjukon az ismertető anyagokat, tényleg az univerzális pogány értékeket adja vissza az egyház, ami nekem a következők miatt ropant szimpatikus.
A kereszténységet. és általában az ábrahámita vallásokat (iszlám, kereszténység, judaizmus) a kinyilatkoztatásos, csalhatatlan, éppen ezért intoleráns tanaik miatt nem tartottam soha vonzónak, ez a kinyilatkoztatásos jelleg pedig különösen ellenszenvessé válik, ha belegondolunk, mennyi ellentmondás van ezekben a tanokban. A hiteltelen teremtéstörténet, a jóságos Isten mellett a babiloni tornyot leromboló, az első emberpárt a Paradicsomból kiűző "féltékeny isten" alakja; a zavaros dogmatika (következetlenség, ld. pl. a rejtett politeista jelleget: Szűz Mária alakja, három isteni személy, szentek). Mindez kiegészülve azzal, hogy mint Nietzsche zseniálisan rámutatott (Antikrisztus) a kereszténység, vagy, tehetjük hozzá, tágabban az ábrahámita vallások szélsőségesen életellenesek, már ami az eredeti, tiszta tanaikat illeti (hagyd el apádat-anyádat, a földi élet csak felkészülés a túlvilágra, stb.).
A kereszténység idegensége (importvallás), erőszakossága (a "szeretet vallása" nevében felnégyelt Koppány) és zavarossága (ld. fent) mellé még egy dolog járul a modern világban: hiteltelensége. Nem ad válaszokat azokra a kérdéseiknkre, amik bennünk felvetődnek - hogyan is tudnának választ adni az új, modern kérdésekre a történelemelőtti beduin próféták (Ábrahám, Jákob...) vagy akár az Újszövetség misztériumvallása!

A kereszténységből való kiábrándulás nálam is, gondolom másnál is, hozott egy egészséges szkepticizmust a "világmegváltó", kinyilatkoztatásos tanokkal szemben: legyintésünkben benne van: láttunk már ilyet. Ez az Árpád Egyház, vagy "magyar vallás" ahogy olvasom azonban nem tekinti magát kizárólagosnak, egyedülinek (hivatkoznak még Géza fejedelem mondatára is: "elég nagy úr vagyok ahhoz, hogy két istennek áldozzak") ami nekem azonnal roppant szimpatikussá teszi a társaságot.

Az első benyomás után, közelebbről szemügyre véve ezeket az élettörvényeket, amiket a honlapjukon közzétettek, nekem két gondolatom van. Az egyik, hogy ezek a törvények - végre valami! - tényleg nem hat önkényesnek, kinyilatkoztatásosnak, ellenben nagyon természetesnek, belülről fakadónak! Olyan törvények, amiket én is követendőnek érzek a belsőmben, és ezt szépen meg is fogalmazták: ezek a "vérünkben lüktetnek". A másik, hogy bár a magyar mítoszkincsből közelítenek a pogány misztikumhoz (tegyük hozzá evidens módon, hiszen magyarok vagyunk) mindamellett egy honfoglaló nyilának pontosságával találják el azt az univerzális pogány emberemlékezet előtti LÉNYEGET, ami anélkül, hogy megerőszakolása lenne a régi pogányságnak, a jelen korban is teljesen használható iránymutató elveket, segítséget, létszemléletet ad, és ez hatalmas dolog. Ezek a srácok/lányok tényleg visszataláltak az örök kontinuitáshoz, mely nem más, mint az emberrel a történelem kezdetétől együtt formálódó és minden korszakban normaadó POGÁNYSÁG.

Nagyon jónak tűnik az, amit a honlapjukon, az arpadegyhaz.hu-n láttam, pedig őszintén bevallom, először azt hittem, ez is egy a magukat a korai kereszténységhez hasonló agresszivitással tukmáló szíriuszi tarsolylemezes magyar Jézusos szellemi zagyvaságok közül, vagy valami olyan beteges totemizmus, mint ami a Krisnafaluban fogadja az embert (az ott lévő Krisnaszobort ugyanis minden nap felöltöztetik, tisztába rakják meg "enni adnak" neki). Nagyon-de-nagyon kellemesen csalódtam.

Amit én ebben magamra nézve nagyon vonzónak látok, az az az EGÉSZSÉGES MODERN SZKEPSZIS a kizárólagosságot hirdető tákolmány vallásokkal szemben, mely anélkül, hogy ateizmusba, nyers materializmusba torkollna, MEGADJA A VÁLASZOKAT a mindennapok kérdéseire, méghozzá a legtermészetesebb mozdulattal: visszanyúlva sokezer év természetes hagyományához.
Ezek után kérdésem, kedves IGE (vagy bárki), hogy hogyan lehet személyesen kapcsolatba kerülni ezzel a kétségkívül progresszív csapattal?

Üdv,
m.Kedves Ige...

Az írás tetszik, mindenféle kiegészítés nélkül. Köszönöm! De eszmecserékbe nem megyek bele.Bocs! ÁgicaFóki megtörte a csendet

Köszönöm gondolataidat és a legtöbbel egyet is értek, de én nem keresek felmentést egy sokkal korábbi mítoszok és vallásokból összeollózott mítosz személynek, tehát Jézusnak. Ami végül is egy elnyomó trükkös ideológia lényegében. Számomra és számunkra a sokáig kötelezően tüzel-vassal elrendelt szeresd Jézus terror, semmiben sem különbözik a sokkal jobban ismert és feltárt, szeresd Sztálint terrortól.

Akit a sztálini terror áldozatai nem felejtjük és az a terrort elítéljük. Hasonlóan a fasizmus terrorját is. Szerintünk erkölcsileg éppen így el kel ítélni a kriszcianizmus terrorját is.

Az Ősi vallásunk táltosai közismerten jövendöltek, ami valójában jövendölés volt és nem átok. Most úgy ismerjük, hogy turáni átok. Hazánkban addig nem lesz valódi béke és összefogás magyar és magyar között és ellenségeskedés állandósul, amíg a kriszcianizmus jelentős befolyással bír.

Éppen itt lenne az ideje a jövendölést megvalósítani. Megvalósítani a mindenki által áhított belső békét.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!
A szabad gondolkodás mindenkinek kijár, akárcsak a széles látókör.Ez a mi ősi hitünk, ezek vagyunk valójában, ez az eredetünk

Meglep, hogy nem meri megtörni senki sem a hallgatás csendét hozzászólásával. Mert ez mindnyájunkban benne van ott legeslegmélyen. Ezt örököltük az őseinktől elődeinktől valójában.

Erről így írunk:
Az ősi relígió ugyanis genetikusan bennünk van, mindannyiunkban, akik ebben a hatalmas vér- és sorsközösségben osztozunk. Mind örökösei vagyunk a roppant örökségnek, amelynek a legtöbb emlékét ugyan elpusztíthatták, elvehették tőlünk, mégis e hit velünk van, bennünk van, az ereinkben lüktet. Az ősi hit mi magunk vagyunk! Hogy lehet ez?

Az ősi hitet (Kosztolányival szólva) „nem kancsal apostol, nem zagyva keletnek elmebetegje” tákolta össze, nem bomlott elméjű próféták látomásait, életellenes parancsait rögzítette, mint az azt elnyomó erőszakos idegen vallások. Az ősi hit a hőskultuszt, az életet, a születést, a termékenységet, az erőt, eszességet, egészséget ünneplő, az ősöket, hagyományokat messzemenően tisztelő és ápoló, a jövő felé forduló, az emberiséggel együtt formálódó, a titokzatos kozmikus rendet megérző és megértő gazdag lelkiségű pogány vallások hatalmas boldog családjába tartozott, amelynek a folyamatossága még nem szakadt meg az igazi metafizikaival. Szarvai közt a Napot hordozó szarvast űző eleink olyan pillanatban érkeztek Európába, amikor annak népeit már megfosztották valódi kincseiktől és idegen gúnyákat aggattak rájuk. Noha őseink hite sem kerülhette el sorsát az intoleráns, hódító keleti misztériumvallással szemben, az égig érő Életfát mégsem tudták kivágni. Az Életfa ágai ugyanis mindig új levelet hajtanak, ahogy a vérvonal öröklődik, az ősi, közös mondák apáról fiúra, anyáról leányra szállnak. Vérünkből új hajtás sarjad.

Az ősi magyar vallás a pogányság, amely a természetes rendet, az élet ciklusait, magát az ÉLETet képezte, képezi le, éppen azért bizonyult kiirthatatlannak, mert nem dohos dogmák, molyrágta könyvek őrizték. A könyveket el lehet égetni, a dogmákat el lehet feledni. Nekünk nem kell lázbetegként ősi tekercseket keresni a föld mélyén, bennünk és körülöttünk van ugyanis minden, ami mind a varázslásos humbugokkal, mind a beteg, önsanyargató, a földi létet „siralomvölgynek” tekintő életellenes vallásokkal szemben a tiszta, örök egészséges gondolkodást, létszemléletet és lelki hozzáállást biztosítják. A kontinuitást eleinkkel, Árpád népével a vérünk teremti meg: ez a közös leszármazás összeköt, és nem elválaszt. Nem támadó, nem kirekesztő, nem irányul senki ellen. Ezek az elemek, amelyek bennünk szunnyadnak, bármikor előhívhatók.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!
A szabad gondolkodás mindenkinek kijár, akárcsak a széles látókör.Tetszik az alapelv

El is olvastam a belinkelt dolgokat. Csak az "egyház" szóval nem vagyok kibékülve. :) Ami már egyház, az valahogy skatulya nekem.
Tény, hogy az ember igazi lénységét a kereszténység korlátozta leginkább a kibontakozásban. Tény, hogy a kereszténység és az összes többi "világvallás" tudatosan, mesterségesen létrehozott valami, ami az embert önnön lénységének alárendeltségére ítélte. Tény, hogy a Biblia egy olyan tudatosan megalkotott írásmű, ami szándékosan úgy lett létre hozva, hogy általa valódi Bábel jöjjön létre, mely évszázadokon, évezredeken keresztül a félelmet hivatott fenntartani az emberben a szeretet álcájával. Tény, hogy a Bibliában az igazság magvai el vannak szórva, nem véletlen, hogy a világot irányító hatalmak kézikönyvként is használják.

Jézus személye teljességgel szimbolikus, történelmi létezését egyetlen hiteles dokumentum sem bizonyítja, holott abban az időben, amikorra az Evangéliumok történetét datálják, rengeteg történetíró és gondolkodó tevékenykedett a Földközi-tenger környékén. Mégsem született a csodatételekről más feljegyzés az Evangéliumokon kívül. Hitrendszerek, filozófiák épültek egy olyan írásműre, amely teljes egészében szimbolikus, történetisége hiteltelen. Ettől függetlenül azt mondom, hogy a Biblia önmagában nem rossz: csak józan, megvilágosult elmével kell olvasni. Ugyanis minden történet szimbolikus benne. Ugyanakkor szándékosan lett olyan, amilyen: létrehozói nagyon is jól tudták, mit tesznek és milyen céllal. Jellemző, hogy az a bizonyos Niceai Zsinat, amely során összeállították a Biblia 66 könyvét, a kor politikusainak, üzletembereinek és hatalmi embereinek a kongregációja volt. Azóta sincs új a Nap alatt, ma is ugyanez folyik, csak már módszerekkel.

Jézus személye számomra mégis szimpatikus, ugyanis a szimbolikus történetek során éppen azt demonstrálja, amit a vallások kiforgattak: hogy Isten nem egy személy, hanem maga a Létezés. A létezés, amelyben az Ember előkelő helyen áll, és felelősséggel, élni akarással és az Élet szeretetével boldog lehet. A vallás lényege, hogy az Istent megszemélyesíti. Isten nem egy érzelmi állapot, egy érzéssel társuló valami, hanem maga a létezés, amiben gyakorlatilag minden benne foglaltatik, véleményekre való tekintet nélkül. Jézus személye számomra az Ember személye, aki képes legyőzni akár a halált is, úgy, hogy elfogadja a Rendet, ami az Élet egészét mozgatja, hogy elfogadja és megéli a Létezést. A bibliai Jézus teljesen másról szól, mint amit magyaráznak róla a vallások. Sosem létezett. Lehet ezzel a ténnyel vitatkozni, de semmiféle megalapozott bizonyíték nem létezik arra vonatkozólag, hogy valós személy volt. Mégis már létező vérvonalakat tulajdonítanak neki, (pl. a Merovingiek) aminek egyetlen célja ugyanaz, mint a többi hasonló filozófiának vagy érvelésnek: a hatalom, az uralkodás mások felett. Én személy szerint Jézust külön választom magától a Bibliától is, számomra ő nem Isten, hanem az Ember, aki képes ráébredni Önvalójára és felülemelkedni a fizikai lét korlátain.

Tehát mindannyian Jézusok vagyunk. Istenek és Emberek. Mondhatjuk, hogy kitaláltam egy Jézust magamnak. Ez teljesen más, mint amit a vallás bemutat. Egy egyszerű fazon pólóban és rövidgatyában, aki semmiről sem akar meggyőzni, csak józan gondolkodásra ösztönöz. ő is én vagyok, csak egy olyan személyiséggel ruháztam fel, ami kicsit más, mint az, amit e testben élek, éppen ezért más aspektusból is tudja véleményezni a dolgokat, mint én, ezért rendszerint hasznosnak bizonyulnak a megjegyzései. (Nem tanácsai, csak véleménye, megjegyzése) Ez a Jézus (Józsua) nem szenvedett kereszthalált értem, mivel hogy nem is kértem rá és nevet a Biblia történetein. A kereszthalál is teljesen mást szimbolizál ugyanis, mint ahogy magyarázzák. Szó sincs vérontásról értem vagy bárkiért. Tehát ez a Jézus inkább az én "felsőbb" énem, a bölcsebb, nyugisabb változatom, akit nevezhettem volna akár Bélának is vagy Micimackónak. Tökmindegy. Csak a Józsua nekem tetszett. :)

A fizikai lét korlátait magunk választottuk, s bölcsebb velük együtt élni harmóniában, mint homályos filozófiákkal harcolni ellene. Hiszen a fizikai lét is értünk van. Számomra a meditáció sem azt jelenti, hogy kivonulok a világból és mindenféle ködös szellemek közt lebegek. Inkább csak magamra figyelek olyankor és egyszerűen élvezem magát a létezést. Csak csendben élvezem azt, hogy Vagyok. Ugyanígy tökéletes meditáció az is, ha valaki elmegy kocogni vagy leúszik húsz hosszt az uszodában. Egyszerű jelenlét a MOSTban. Nem több, nem kevesebb. Csak hát a meditációt is elmisztifikálták már különféle módszerek. Azt meg egyszerűen nevetségesnek tartom, hogy pénzért tanítják különféle kurzusokon. Ez kb. olyan, mint ha azt akarnák nekem pénzért megtanítani, hogyan ne essek le a Földgolyóról. :) De ez is mindenkinek a szabad választása. :)

Szimpatikus ez a dolog, amit írtál és amit belinkeltél. Én nem hiszek Istenben, legalábbis a klasszikus értelemben. A Létezésben hiszek, mert létezés az Van. A Van maga Isten. Tehát mégis hiszek benne, de egészen másképp. Amennyire magamban hiszek. Vissza kell térni az élet és önmagunk szeretetéhez mindenféle "közvetítő" nélkül. Elég a túl bonyolított vallási filozófiákból, módszerekből, tanokból. Csak élni kell, minél nagyobb örömmel. Tökmindegy miben hiszünk, a lényeg, hogy ne erőszakoljuk senkire. Hiszen minden hit akkor jó, ha első sorban magunkban hiszünk. A többi - Jézus, Buddha, Akárki, Krisna, stb. - csak sallang. Az ember kitalálta magánek ezeket az "isteneket", ezáltal kesztyűsbábbá degradálva magát. Pedig ő maga a kéz.

- Fóki - :)Alapelvek

Alapelvek

Az ősi rend organikus és univerzális szemléletének alapelvei:

· az egyéni lelki út, a befelé fordulás helyett a közösségi átélést, a kinyílást, az elzárkózó egyén helyett az integráló (de nem az egyénre telepedő!) közösség választását;

· az élet megrágalmazása, megvetése helyett az élet megbecsülését, növekedését, az életfa tudatos megmászását;

· a „földi” jövő iránti közömbösség, a belenyugvás, az eleve elrendelés helyett a jövő iránti felelősségérzet, a tökéletesedés, a gyarapodás, erősebbé válás tudatos útját;

· a lemondás helyett az egészséges birtoklás, a szemérmesség és az apácaruha helyett az egészséges szexualitás, az önemésztés helyett a gyarapodás útját;

· a sötétség helyett a fény, a betegség helyett az egészség, az éhezés helyett a jóllakottság, a gyengeség helyett az erő, a butaság helyett az értelem útját;

· a múlt megtagadása helyett a folytonosság, a folytatólagosság;

· a HIT helyett a TUDÁS; és

· az ÁRNYÉKVILÁG, a sötétség, a katakombák földalatti világa helyett az ÉLET, a fény, a máglyán fellobbanó tűz, a Napba nézés választását.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!
A szabad gondolkodás mindenkinek kijár, akárcsak a széles látókör.