Az Elfogadás Művészete

elfogadás művészeteAhogy egyre több forrásból próbálom megérteni a Vonzás törvényét, egyre közelebbinek látom a fényt az alagút végén. A Titok film és könyv bevezetőnek, kedvcsinálónak jó, de teljes útmutatásnak kevés. Abból gondolom, hogy sok nyitott kérdés maradt bennem, amikre más forrásokból kapok választ.
Az egyik bejegyzésemben kérdeztem, hogy mi van akkor ha az egyik azt akarja, hogy lejjebb menjen a svájci frank, a másik pedig azt, hogy feljebb.
Azóta értem, hogy mi az Elfogadás Művészete, és megosztom Veletek, hátha segíthetek vele.
"Amikor megértitek ezeket a hatalmas Univerzális Törvényeket, nem érzitek többé szükségét falaknak, barikádoknak, hadseregeknek vagy börtönöknek; mert megértitek, hogy szabadon megteremthetitek a világotokat olyannak, amilyennek akarjátok, miközben mások is megteremtik a világukat olyannak, amilyennek választják, és választásaik nem fenyegetnek benneteket. E tudás nélkül nem élvezhetitek abszolút szabadságotokat."
Esther és Jerry Hicks: A vonzás törvénye
Mit jelent ez? Nekem nem kell foglalkoznom a frank helyzetével. Nem kell, hogy az élettapasztalatom legyen, még akkor sem, ha teszem azt éppen havi 80ezer forintos deviza-hitelem van. A frank helyzetét nem én teremtem. Nem kell, hogy ez a tapasztalat negatív érzésekkel töltsön el. Ha abba az irányba indítok gondolatot, hogy anyagi jólétben élek, nincsenek megélhetési gondjaim, és nincsenek hitel visszafizetési nehézségeim, akkor nem számít, hogy a frank éppen hogy áll.
Ha tudatosan figyelek a Belső Útmutató Rendszeremre, akkor észrevettem volna, hogy a kis csengő jelez, amikor a frankra összpontosítok, hiszen érzem a negatív érzelmet ezzel kapcsolatban.
Másik példa: Ha tudatosan nem fordítunk érzelmekkel teli figyelmet például arra, hogy sötétben leüthetnek az utcán, és ez a gondolat nem foglalkoztat minket, mert vannak sokkal jobb teremtő gondolataink, akkor biztosan nem fogjuk ezt a tapasztalatot megélni. Meg kell tanulnunk a Tudatos Teremtés Tudományát és az Elfogadás művészetét, így elkerülve a véletlenszerű rossz teremtést.
Ajánlom mindenkinek Esther, Jerry és Abraham tanításait

HozzászólásokKedves Zollerke!

A szótár jó ötlet! Arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy létezik olyan, hogy mögöttes gondolat... ott mélyen, legbellül...ahoz nem csak szótár fog kelleni, inkább a lényed szilárdabb eltökéltsége és elhatározása a vágyaid felé.Az elfogadás számomra azt jelenti:lehet, hogy nem értek veled

csenge333
egyet, sőt lehet, hogy téged sem értelek, illetve a cselekedeteidet, de elfogadom, elfogadlak és nem török pálcát feletted./Lehet, én másként csinálnám, másként gondolnám, de nem vagyok a te helyzetedben, így tanácsot sem adnék adott esetben...Vagyis:elfogadlak úgy, ahogy vagy.............Tanulni, tanulni, tanulni

Kedves Puppy, kedves Többiek!

Véleményem szerint a tudatos teremtés is egy tanulási folyamat végeredménye kell legyen. Nekem most úgy tűnik, hogy ebben a folyamatban a Byrne féle titok olyan, mint egy nyílt nap valamelyik egyetemre. Megnézzük, igen tetszik, beiratkozunk és jöhet a tanulás. Jöhetnek a Hicks könyvek, Gray, Joe Vitale, Napoleon Hill, a Titkos Négyes tanfolyama...
Közben persze elengedhetetlen a gyakorlat, ahhoz hogy a tudatos teremtés és az Elfogadás művészete készséggé váljon életünkben.
Én most nekiláttam egy titkos szótár fejlesztésére, melyben keresem a negatív tartalmú kifejezések pozitív ellentétét, hogy gondolataink még tisztábbak lehessenek (pl.: hiba - pontosság; aggódik - bizakodik). ha lesznek eredményeim megosztom majd.
minden jót! - zollerke