Elhagyott a szerelmem, segítsetek talpraállni kérlek!

Ezt a mérhetetlen fájdalmat le sem tudom írni nektek :(
Sajnos elég sok füllentés, hiszti, sértődés, vita volt részemről ebben a kapcsolatban, de mindketten nagyon szerettük egymást. És még most is szeretjük egymást.
Azért szakított velem, mert elfogyott a türelme, elege lett ebből az egészből :( Pedig rendkívül türelmes ember.
Sajnos bele estem abba a hibába megint, amibe általában: nem mutattam ki igazán hogy szeretem, füllentettem neki elég sokat. Kaptam már anno esélyt tőle, de ezt sem tudtam megbecsülni.
Mindezek ellenére szeret engem ugyan úgy, szerelmesek vagyunk egymásba.
Rendkívül fáj nekem hogy miattam mentünk szét :(

Engem is, és őt is egy közös ismerősünk azzal vigasztalt, hogy ha Isten is vagy a Sors is úgy akarja hogy férj és feleség legyünk, akkor összejövünk újra.
Nem csak az exem, hanem ez a közös ismerősünk, és még elég sokan mondták nekem, hogy az exem még soha nem voltak ilyen érzései lány iránt mint irántam, annyira szeretett (és még most is). Pedig nem 1 barátnője volt előttem, hanem nagyon sok!

Nem tudom mit higgyek, mit ne higgyek, hogyan gondolkozzak, hogyan tovább, mit tegyek. Eléggé önfejű vagyok, ezért kérek tőletek segítséget. Barátaim nincsenek, így nem tudom kivel megbeszélni a problémáimat.

Nagyon megköszönném nektek!:(ajánlat

Nekem is van ajánlatom... Ritocska, simsam, és én főzünk itt Neked...:D
A gondolataid erőszakos elterelése helyett vedd sorba mi minden csodát kaptál a párodtól. Mi mindenre hívta fel a vele való együttlét a figyelmedet. Mi az a sok előny, amit most élvezel, és ha nem is közvetlenül, de mégis neki köszönhetsz. Namármost, ha szeretnél hű lenni magadhoz, akkor hű lehetsz hozzá is, megbecsülheted a múltban történt szép dolgokat azzal, hogy megpróbálod a lehető legjobbat kihozni az új "Én"-edből. Persze ezt nem azért tanácsoltam h egód számára újabb kínzóeszközt adjak, mely szerint, ha nem haladok az "Én"-em fejlődésében úgy, ahogy én szeretném, akkor rosszul sáfárkodom ezzel a jelenséggel, mert akkor az egó ugye ezt is csak önmagad "pusztítására" használhatja. Bármit találsz ki lehet naposan és sötéten látni. Használd a fantáziád, és próbáld megtalálni azt az erőt, azt a boldogságot, ami tudod h akkor is lenne, ha Vele lennél. Ne akkor kezdj ünnepelni, ha esetleg a srác újra szeretettel figyel rád, és újra érdeklődik felőled. Kezdj el MOST AZONNAL ünnepelni, mintha már meglenne! Nem kell becsapni magadat, csak kérdezd meg magadtól: mi mindent engednék meg magamnak ha az ex ismét a pasim lenne? Hogyan viselkednék máshogy, stb? Ha ünnepelsz és új "én"-edet csinosítgatod, akkor sokkal jobban ki tudod tölteni napjaidat, sokkal kellemesebbé tudod tenni életed ezen szakaszát, mintha állandóan azon agyalnál, hogy:
1. jaaj most éppen ki szereti a kedvesem én helyettem
2. jaaj már megint a kedvesem jár a fejemben, de az nem jó.Husika!

Akkor fogadd el, hogy eszedbe jut. Most ez van és kész, aztán majd lesz valami. A múlttal vagy a jövővel úgysincs dolgod. Igyekezz a jelenbe tartani magad! Írtad, hogy teszed, de talán próbáld másként! Ne a gondolataidat próbáld róla elterelni, hanem foglald el úgy magad, hogy ne juthasson eszedbe. Ha pedig mégis, akkor vedd észre, hoppá, eszembe jutott, vagyis nem vagyok a mostban. Gyorsan gyerünk vissza oda! Ebből mindig rájöhetsz, hogy mikor nem tartózkodsz a jelenben. Amikor rá gondolsz olyankor nem. Ellenben, ha ilyenkor észreveszed, hogy hoppá rá gondolok és most nem vagyok a jelenben, akkor már ott is vagy. Először sokszor van ilyen, aztán, ha nem adod fel, egyre kevesebbszer. Próbálj minél több dologgal foglalkozni. Órákon például figyelj! :)

Az elhatározásod különben, szerintem, felejtsd el! Az energia olyan, mint egy elemlámpa sugara. Ahova irányítod, oda megy és ugye a "nem" szót sem ismeri. Vagyis, ha Te azt mondod: "mostantól nem foglalkozom az ex-szel", akkor valójában azt mondod a nem-et levonva, hogy "az ex-szel foglalkozom" és már kész is az állandóan visszatérő gondolat... Ezt a mondatot megváltoztathatod például úgy: "elfelejtem az exet és kinyílok a világra"

Sok sikert és a legjobbakat Neked!Ritocska! Az hangol le,

Ritocska! Az hangol le, amiatt vagyok szomorú hogy elhatározom magam mindig hogy mostantól nem foglalkozom az exel, nem gondolok rá, a jelen pillanatot megélem, stb és mindig belejön a gondolataimba. Suliba is órán állandóan rá gondolok, terelem a figyelmemet de képtelen vagyok, majdnem mindenről ő jut eszembe :(

Pedig tisztában vagyok vele hogy mit kéne csinálnom, hisz ide is leírtam, de ... nem megy valahogy :SSzia Husika!

A tény miatt lettél szomorú és negatív, hogy az exed jár az eszedben és szerinted el kellene felejtened? Vagy ő jár a fejedben és ez hangol le?Miért van az, hogy mindig

Miért van az, hogy mindig beleesek abba a hibába, hogy szomorú leszek és negatív? Hogy állandóan az exem járt a fejemben?
Most jelenleg ott tartok hogy kész, nem érdekel az egész ex pasi, elfelejtem és kész :(Simsam úgyvan ahogy mondod,

Simsam úgyvan ahogy mondod, szégyellem is magam a sok hazugságaim miatt nagyon :(
Viszont a párom nem hallgat meg, illetve nem találkozunk soha :S Msn-en meg nem lehet ilyeneket megbeszélni ugye.
Lesz valami az biztos.
Nehezen tudtam megfogalmazni ezeket amiket leírtam. Este pont olvastam egy olyan bejegyzést, ami szó szerint erről szólt, és ott világosan, tisztán le volt írva minden. Úgy örültem neki hogy akkor így van ahogy gondolom, már csak úgy is kéne tennem ahogy gondolom :)

Az ember azokat bántja leginkább akik szeretik őt és akik közel állnak hozzá. Ezzel tisztában vagyok, hisz én ilyen voltam (most már nem!) ;)
Tudom mit szeretnék, Őt :)Jani és Ritocskához így

Jani és Ritocskához így bepofátlankodva.
Talán kétféle ember van. A mindig mindent egyértelművétevős lezárós, nyitós, és a másik aki, mindig minden kérdést nyitva hagy. Az élet ezeknek megannyi árnyalata. :)
Én magam szeretem a tiszta dolgokat és régen sokszor csak erre törekedtem, de ma már tudom, hogy nagyon sokszor hibáztam, azzal, hogy fekete vagy fehérben gondolkodtam. És főleg, hogyan lehetek tisztában egy érzéssel, ha valójában folyton tanulom? Így azt sem tudom sokszor, hogy fekete, vagy fehér. Most nem az egyértelmű esetekre gondolok, hanem ahova beférkőzött egy kevés kölcsönös vonzódás is, vagy tisztelet. Ezeket csak ismergetem, tanulom. A szerelmet is tanulni kell, az őszinte érzelmeket.
"Ha meg akarunk ismerni egy embert, hosszan és érdeklődve kell követnünk útját" olvastam egyszer.

Husika!
Miért hazudtál? És az álkedveskedésed nem ugyanaz a hazugság? Hogyan lehet megbízni valakiben, ha fogalmunk nincs mikor mond igazat? Persze ezt nem bántásként kérdezem, csak úgy, ha már meg szeretnél oldani egy problémát.
Mentségedre szolgál, hogy te is mégcsak tanulod szárnyaid bontogatását akár a kapcsolatokban, akár más területen. Vagyis megértelek egy bizonyos szinten. Az ember kivel ne merjen megtenni dolgokat, ha nem azzal, akiről tudja, hogy szereti.
Csak akkor az a kérdés valójában, Te mit akarsz? És ha megválaszoltad, meséld el a párodnak is.Örülök neked szerintem jól

Örülök neked szerintem jól látod a dolgokat olyan ismerős amit írsz ,ha nincs bent msn en este akkor biztosan mással van valahol ha meg sokáig fent vak akkor kitudja épp kit szédít kivel beszél ennyit....meg hát bulik stb ugyan így vagyok és tudom elméletileg h nem szabadna de sokszor ezt teszem még most is.Kedves Husika!

Tökéletes!
Miközben megtanulod a "csak úgy" boldogságot, miközben megtanulod a vonzás törvényét, vagy megtanulod az Istennel való játékos kapcsolódás csodáit felfedezheted magadat, felfedezheted Istent. Kívánom Neked, hogy fedezd fel Isten játékos, szeretetteljes ünnepi mivoltát! Ha mindenáron meg akarnánk személyesíteni az Univerzumot, mint Istent, akkor biztos vagyok benne, hogy Isten maga a szeretetteljes ünneplés. S azt, hogy szeretetteljes, bizony az emberiség sokszor nagyon korlátozottan tudja elképzelni. Vagy apai szerepet húzunk Istenre, vagy ítélkező, büntető tanárt. Pedig Isten egyik se! Ünnepelj és szeress, hagyd, hogy a szíved ereje növekedjék. Játszd, és élvezd az életet.
Nagyon jól csinálod!

Alexának: hidd el, hogy Magyarországon is sokan vannak, akik nem tudnak helyesen írni. Én sem tudok helyesen írni, meg lehet fogni egy-két szóval...:) Bár én jobban szeretem ha a lányok a kezükkel fognak meg.:DEgyébként mi a véleményetek

Egyébként mi a véleményetek ezekről amiket írtam? Ti hogy látjátok? :)Elfelejtettem leírni még,

Elfelejtettem leírni még, csak gyorsan elakartam küldeni.

Nem tudom de különös érzésem lett a hétvégén. Én tulajdonképpen már olvasgattam ezt az oldalt nagyon sok ideig, de sohasem írtam ide. Persze volt rengeteg kívánságom akkor is, főleg egy bizonyos fiú, akivel kapcsolatban én terveztem nagyon sokat.... olvasgattam az oldalt, amíg olvastam, nagyon örültem, és boldog voltam, úgymond elégedett hogy "nah, itt van a vonzás törvénye, megtanulom kezelni és úgyis belém fog szeretni" Ilyen érzéseim voltak mindig. Amikor nem voltam itt fent ezen az oldalon, nagyon sokszor elszomorodtam, amikor nem láttam sikert vele kapcsolatban. Az időm nagy részében szinte mindig rá gondoltam, mindig olvasgattam a könyvet hogy pozitív maradjak. Aztán sehogy sem jött a siker. Végül elegem lett, és távoztam az oldalról (mint olvasó).

Rá, körülbelül 1 teljes hónapra ismerkedtem meg az exemmel.

Csak most jöttem rá hogy mi volt itt a hiba:
Nem a jelennek éltem, hanem mindig tervezgettem, álmodoztam, harcoltam azzal hogy jobban tudjak vonzani. Nem tudtam magam elengedni. Görcsbe volt a gyomrom nagyon sokszor amikor felnéztem iwiwre hogy a hőn áhított kedves adatlapját megnézzem, hogy még mindig "egyedülálló" van neki kiírva .. Hétvégenként pláne hogy gondoltam rá nagyon sokat mert nagy bulis ember, és buliban szedi össze a barátnőit mindig. Szóval mindig aggódtam hogy na most vajon csajozik e? :S
Röviden és tömören: Nem a jelenben éltem, aggódtam folyamatosan, még ha tudat alatt is, és a gondolataimmal nem engedtem el őt. Még ha néha jó, pozitív gondolatok voltak, akkor sem.

Rájöttem tegnap, hogy ugyanezt csináltam az exemmel most az elmúlt napokban.
Folyton imádkoztam, beszélgettem magammal vele kapcsolatban ... így meg mint tudjuk, akarásnak nyögés a vége, így nem lehet senkit sem elengedni.

Azért kellett megtörténnie a tegnap esti veszekedésnek, hogy mindezekre rájöjjek és végre el tudjam e engedni Őt. És ezért nagyon köszönöm mindenkinek :)Kedves Mindenki! Bevallom

Kedves Mindenki!
Bevallom eléggé ideges voltam tegnap, bocsánat azért a hozzászólásomért :$
Meg is történt a baj tegnap este: Az exel összevesztünk. Mindenfélét vágtunk egymás fejéhez. Én úgy látom hogy ő nem lát elég sok dolgot, csak azt látja amit lát, de nem mélyedik el a dolgokban, így ő "hülyének" néz engem, meg hogy összevissza beszélek, azt sem tudom mit beszélek, stb.
Sírtam sírtam, nagyon sírtam. Mígnem eszembe jutott a tegnap reggel, amikor azt kértem Istentől hogy csináljon valamit már ezzel a helyzettel... hát tessék, megkaptam. Olyan mérges voltam az exre, hogy eldöntöttem, elakarom felejteni őt. Eddig reménykedtem benne, viszont most már kizárt hogy szenvedjek egy ilyen pasi miatt. Mindegy kivel, de boldog legyek! Ez a kívánságom.
Aztán hirtelen az is eszembe jutott, mi van, ha Isten azt akarja hogy legyek rá mérges, haragudjak rá, így el engedem őt és így jön vissza? Ki tudja :)
Rájöttem, hogy eddig csak áltattam magam a reménykedésben. Biztos voltam benne, hogy visszajön hozzám, viszont egész nap csak RÁ gondoltam, mindig Ő járt a fejemben, így nem tudtam elengedni a kívánságomat... Értitek remélem :)

Szerintem minden embernek ki kell tapasztalnia azt, hogyan válik valóra a kívánságuk. Én kitapasztaltam, és az utóbbi napokban több sikerélményem is volt: Az első például hogy kocsival mentünk suliba. Ezt a fürdőszobában kívántam egyik reggel. De aztán mondtam magamban áh, jó lesz nekem az is ha vonatozunk. Ebben a pillanatban hallottam hogy anyukám jön fel a lépcsőn, és mondja nekem, kocsival megyünk ma iskolába :D Pedig anyukám ráadásul soha nem is szokott reggel feljönni a szobába.
Másik sikerem: Szintén fürdőszobába/wc-be voltam :D:D:D (úgy látszik a wc közrejátszik a kívánságaim valóraválásában, és wc-n ülve kell kívánjak :D) csak éppen a suliban ... azt kívántam magamban hogy bárcsak elmaradna a mai dolgozat. De ezt is csak úgy kívántam hogy nem gondoltam rá utána hanem "elfogadtam" hogy jó oké akkor írjunk ha nagyon akarja a tanár. Bementem a terembe, osztálytársam már jött is felém és közölte velem hogy elmarad a mai dolgozat :):):):)
Úgy örültem neki hogy még egyel több sikerem van :)Hello!

Szia!Együtt tudok érezni veled .Tudod engem 14 hónappal ezelőtt hagyott el a feleségem a két gyönyörű pici fiammal együtt!!!Mindezt OK nélkül tette!Mai napig nem tudom miért!!Még ma is próbálkozok nála de hiába!És már kezdem teljesen feladni!Fel a fejjel üdv:J JKedves Husika Annuskanak

Kedves Husika Annuskanak nagyon igaza van

Hasonló problémával több topikot kezdtem és nagyon kevés hozzá szólást kaptam majd egyet sem(sőt negatív vissza csatolásokat vonzódtam be szidtak az írásom miatt ,önsajnáltatónak is neveztek sőt még városi agytörznek is aki nem valós csak hüjiti itt a népet stb ,de sebaj még itt vagyok és még az is segített rájöttem h nem mentség az h Romániában élek arra h nem tudok helyesen írni magyarul és azóta sokat fejlődtem írásban most már úgy olvasgatók itt h közben figyelem mit hogyan kell helyesen írni még mindig sok a hibám de tanulok) örültem volna ha így pörög mint nálad ez a téma, és minden hozzá szólás a témával kapcsolatos az érzéseinkről a tapasztalatokról írunk ami igencsak összefügg én nagyon is érdekesnek találom és olvasgatok próbálok tanulságot leszűrni pl kíváncsi voltam erre a vitára is ..."h ha szeret nem hagy el"...és igen senki nem mondhatja meg konkrétan mit tegyél ,sokáig én is ezt vártam és jó is lenne ez igen csak könnyű megoldass lenne de sajnos ahogy te sem senki nem lát bele mi lenne neked a legjobb én is szeretném ha most valaki megmondaná nekem h jó e az nekem ha kínzok egy olyan kapcsolatot ahol úgy érzem csak én érzek vagy hadjam de ahogy én sem senki sem tudhatja mit érez az én szerelmem csak véleményt saját látásmódunkat tapasztalatunkat tudjuk írni de mind az amit leírnak leírunk segíthet ....
Itt most neked írnak mégis én is tanulok pl ma azt h nem szabad rá görcsölni a dolgokra és ez így igaz ha görcsölök semmi nem jön össze stb stb
Lás a sorok mögé:)
Örömteli fejlődést kívánok:)
és még vmi elhagyott a szerelmem miatt kerültem ide de annyi más fontos dolgot tanultam itt ami nem is a szerelemről szól...akik itt írnak mind önzetlenül próbálnak segíteni már ez is egy csodálatos dolog hogy vannak ilyen emberek a világon:)Jól mondja Annuska! Vagy

Jól mondja Annuska! Vagy Meli?!:) Néha nem tudom melyik neveden szólítsalak.:)
S minden csodálatos virágszálnak elérhető - ez olyan reklámszagú lesz tudom - a tantra.
www.tantrarandi.hu
Figyelem, a randi szó megtévesztő! Nem cél összejönni senkivel. Itt csodálatos belső felfedezéseket lehet tenni kényeztető, érdekes érintések kíséretében. Sokat lehet itt adni, kapni, megfigyelni. S ami a legfontosabb, ellazulni egy, a program végére szeretetteljes kerek légkörben.Husika!

Egy beszélgetés már csak ilyen... Kanyarodik a szó hol erre, hol arra. Érzések, gondolatok jönnek-mennek... Én úgy láttam, sokan próbáltak itt Neked segíteni és jó szóval, tanáccsal ellátni.. A magam részéről nem szeretek sem tanácsot kérni, sem tanácsot adni - így ezt ne is várja tőlem senki. A Te helyedben én örülnék, ha egy általam indított témában ilyen bőszen jönnének a hozzászólások. Szomorú vagyok, amiért nem találod a sorok között, a mi mondandónkat. Hidd el, Neked is szól és a szerelmi bánatodból való talpraállásod szolgálja. Csak hát, ugye olyan nincs, hogy valaki megmondja a tutit és minden - varázsütésre - az elvárásaink szerint alakul. Valaki talán éppen ebben a témában írta, hogy a fájdalom az igen formáló hatású, mert nem lehet nem észre venni.. Így már csak egy ugrás oda eljutni, hogy a fájdalom valójában tök jó és nagyon is érted van. Ha ezt elhinnéd, hogy mindaz ami Veled történt ÉRETED van és nem ELLENED, akkor talán világosabban látnád a helyzeted. A szomorú hír, hogy senki nem fogja megoldani a problémád és átélni helyetted ezeket a nehéz napokat, heteket és Isten bocsá' hónapokat... Ezt mi mind a magunk bőrén tanultuk meg. Fájdalommal, könnyekkel, álmatlan éjszakákkal, önpusztítással - ki mit választott...
Tehát, figyelünk Rád! Amúgy, ha kíváncsi vagy a véleményemre, én hagynék minden "kavarást", intézkedést most.. Nem foglalkoznék msn-el,meg ilyen taktikus dolgokkal. Sőt, én a másik közeledő fiatalemberrel sem foglalkoznék. Hagynék szépen időt magamnak, hogy ezt lezárjam. Egyik szerelemből ugrani a másikba a legnagyobb balgaság, amit elkövethetünk a kapcsolataink rovására. Szerintem.És mindezt hogyan tenném? Élnék, ahogy érzem. Ha kell sírok, ha kell nevetek. Ha kell alszom, olvasok, eszem-iszom (..a dínom-dánom..:) ) , lehet, hogy kirándulnék, de az is lehet,hogy jól magamra zárnám a szobám ajtaját és csak úgy lennék... Egyet nem tennék ma már ( bár ezen én is átestem..) nem görcsölnék... Megjegyzem, ez a legnehezebb része a dolognak... De sajnos, ez saját buli.. De hogy is mondják? Teher alatt nő... Nem könnyű ez az út, de lesz idő, amikor látni fogod az értelmét.
Szép napokat kívánok Neked!
Üdv. MeliMilyen jó hogy fórumomban

Milyen jó hogy fórumomban levegőnek néznek és mindenről van téma csak a címről nincs :S:Soké:)

én ezt készséggel elfogadom, sőt azt sem vonom kétségbe, hogy ez így jól is van. Igazából a kapcsolataim nagyobbik részében én is így működöm. Van azonban egy-két ember, akiknél ezt nem tehetem. Nem tudok így tenni. A elme által állított blokkok (mint büszkeség, önérzet, sértődöttség meg ki tudja hány féle játszma..) ezekben valahogy nem működik, mert mindent fölülír egy másik érzés. Lehet, hogy ez ilyen csöpögős valaminek tűnik, meg nem is szeretek mindenféle nagy szavakat használni, mert szeretem az EGYSZERŰ és TISZTA dolgokat... Mindössze ennyit szerettem volna még hozzáfűzni.
Zsul, drága! puszikállak.
MeliIgen ez igaz, de Jani

Igen ez igaz, de Jani mozgatórugójára is felhívnám a figyelmet, mert az nagyon jó!
Ez pedig az EGYSZERŰSÉG, TISZTASÁG. Ő erre vágyik, s ennek szolgálatába próbál állítani minden gondolatot.Ritocska vs. Jani :))

Isten ments, hogy a visszavonulás után újra riadót fújjak, de... Úgy látszik más árnyalatokban úszunk, mi csajok. Minden mondatát értettem Ritocskának. Legalábbis úgy hiszem. Pontosabban a Janiét is értettem, de én is úgy vélem, hogy a "szeretem - vele vagyok, nem szeretem- nem vagyok vele" elképzelés nem mindig járható út. Vagyis hát, ki mondta, hogy azt kell járnunk? Az a szeretet, amit SZERETET-nek nevezek, totál túl mutat ezen. Ilyetén formán gyakorlatilag teljesen mindegy, hol van ő, és hol vagyok én... Nyilván, a fizikai vágyaimat és az egomat az elégíti ki a legjobban, ha magam mellett tudhatom (szeretem, ergo vele vagyok). Ami azonban számomra a feltétlen szeretetet jelenti, egyáltalán nem követeli őt magának. A fene nagy egom persze megszólal és dübörög, követel, könyörög, esd vagy bármi, de a tisza valómban tudom, hogy ez csak a felszín, mert bennem egyek vagyunk.. Mint ahogy mi is..:)
Üdv Nektek! Meg hát Zsulnek is, ki nem hagynám:))
MeliEzt figyeljétek: Péntek

Ezt figyeljétek:
Péntek reggel a fürdőbe voltam, és eszembe jutott hogy kár, hogy nem kocsival megyünk a suliba. Hát mondom, mind1 akkor. Abban a pillanatban ahogy ezt kigondoltam, hallottam hogy jön föl anyukám a lépcsőn. És mondja nekem hogy ma kocsival megyünk kivételesen a suliba :D:D:D Tök jóóó :D

Egyébként össze vagyok zavarodva most kicsit.
Ma fejeztem be a Titok című könyvet, ott azt írják, hogy gondold el naponta. Viszont a tapasztalataim azt mondják, hogy nem szabad arra gondolnom.
Na most mi a helyzet itt akkor? :D:DKedves Jani!

Olvasván Ritocskának írt hsz-edet:
1. rendjén van, hogy így gondolod
2. mindenki ilyen egyszerűségre vágyik, hiszen minek az ilyen dolgokat túl analizálni?
3. bárcsak ilyen egyszerű lenne
4. Baj e, ha valaki akkor is szeret valakit, ha nincsenek együtt?
5. Ki mondta, hogy valakit feltétel nélkül szeretni=gyötrődés?
Amiről te beszélsz, az tényleg nem jó... leragadni egy élethelyzetnél, leragadni egy pontnál... nem tovább menni és csak magunkat sanyargatni... ez tényleg nem jó... vagy mondjuk úgy valamire biztos jó... fejlődik az ember a pupos prés alatt...:)
A legtöbb szenvedést egyébként az okozza - hogy most megfordítsam a dolgot - hogy az emberiség alapgondolkodása a birtoklásból indul ki más területeken is. Más területeken ez hatalmi vágyat szül, de a mi témánknál mindez "enyém vagy" érzést szül. Bár igaz az is, hogy a párkapcsolatoknál is megjelenhet a hatalmi vágy, irányítási vágy. Persze a "van párom" életérzésnek van pozitív oldala is, de jó érzés az, ha az ember túlnövi eme kereteket. Miért szül ez rengeteg szenvedést?
Azért, mert a végtelen szerelmet, szeretetet bele akarják gyömöszölni egy gyufásskatujába, amely a "párkapcsolat" fogalmunk, szavunk. Olyan ez, mint a cset! Sokan már akkor is ismerkedtek iwiw-en és egyéb közösségi portálon, amikor még nem találták ki ezt a bőrt. Aztán mindegyik rájött h indíthatna ilyen csetes lávos csajos-pasis részt is. Most komolyan?! Emberek sokasága addig nem is mert ismerkedni iwiw-en, csak onnantól kezdve, hogy "megengedte neki a rendszer", hogy mégis megtegye? Nah ez valami ilyesmi a szeretettel is.:) Miért van ez a jelenség? Azért, mert az agy, elme szeret formákban gondolkodni, nincs is ezzel semmi baj. Nézzük meg az építészetünket... kocka, gömb, akármilyen házak, egyenes utakkal, szögletes kertekkel... gyönyörű a rendszer.:) S ez valahol jó is, rossz is, de mindenképpen van.
Ja és a végére: ne feledd, hogy úgy állítottam valamit a nőkről, hogy én is férfiból vagyok:PMilyen érdekes képzeljétek

Milyen érdekes képzeljétek el, hogy ha morcos velem, vagy rossz a hangulata, próbál engem "megbántani" csak hogy elfelejtsem, tesz néhány megjegyzést, stb :S
És én ezeket is mosollyal fogadom, jól érzem magam nagyon :)Kedves Jani!

Nem tartalak beszűkült agyú kategorizálónak. Attól, hogy úgy érzem néha kategóriákat alkotsz, attól még nem tartalak kategorizálónak. Attól, hogy szoktam autót vezetni még nem vagyok sofőr. Hogy mennyire vagy beszűkült azt is csak Te érzed és Téged korlátoz. Kedvelem a humorod és nem akartalak bántani semmilyen szinten.
De azt hiszem én is inkább csendben maradok. És elszállt példákat hoztam, belátom, sajnálom. Tudnék mást írni, valóságosabbat, de azt nem tehetem. Mondjuk pont azért, amiért az én kedvesem nem lehet velem. :) De mindegy. Sajnálom, hogy azt hiszed ilyennek tartalak, mert nem erről van szó. Minden esetre úgy érzem megbántottalak, pedig nem állt szándékomban. Visszavonulok. Szeretem ezt a fórumot, de talán jobb, ha csak olvasok. Amikor rámutatok valamire nem szokott rossz szándék vezetni, csak az, hogy mutassak más nézőpontot is. És azért olvasok más hozzászólásokat, hogy én is lássak más nézőpontot. Azt hittem erről szól. Sajnálom az is, ha tévedtem. :(Kedves Ritocska :)

Nem a haragról van szó, csak nem látom értelmét a diskurzusnak..

Elképzelni akármit lehet.. mondjuk azt is hogy két orrú gyerekem születik, golflabda nagyságú bibircsókkal a homlokán, sőt még azt is hogy boldog és teljes életet él két orral is, én valahogy mégis arra vágyom illetve azt szeretném, hogy 'normális' feje legyen... bár belátom hogy ez az elvem és hozzáállásom lehet teljesen téves..(mert a gyerek boldogabb lenne a két orral és a bibircsókkal, mint egy orral bibircsók nélkül (lásd a sok boldogtalan egy orrú, bibircsóktalant, tele van velük a világ))

És igen az is tökre elképzelhető, hogy a világ két végén, baromira szerelmesek lesznek egymásba.
Szerelemben MINDEN elképzelhető.. minden amit itt felsoroltál... sőt az is elképzelhető, hogy egy nő beleszeret egy hattyúba, mint Léda. vagy egy bikába mint Europé.
Én mégis úgy gondolom, hogy az igazi szerelem az, ha két ember kölcsönösen egymásba szeret, elfogadják és kívánják egymást, együtt akarnak lenni egymással, bár beismerem, hogy ez csak az én kategorizálásom.
Én jobb szeretem a tiszta dolgokat, ha elhagy nem szeret és katt.. további agyalás lezárva.. semmi kedvem azon levedzeni hónapokig/évekig, hogy.. Juj a Lujza elhagyott, de még mindig szeret, sőt imád engem, csak izé (akármi indokot ide rakhatsz tetszés szerint, válaszd a kedvencedet).
Akik, mint írod beleragadnak egy-egy ilyen dologba éppen azért ragadnak bele, mert nem zárják le, hanem még mindig azon gyötrik a lelküket, ami már elmúlt 1, 2, 3.. 5.. 10 éve.
Mi értelme van ennek??? nagyjából semmi, hacsak nem jól ki akar magával b@cni az ember.
Nos én nem akarok.. ha elment nem szeret, ha nem szeret én megyek el.

Inkább kiszállok ebből a diskurzusból és rád bízom a szerelem miben létének kifejtését, (mint Zsül mester írja, csodálatos felismeréseid vannak, a nők sokkal hamarabb fedezik fel a szeretet "rejtett oldalait") így neked bizonyára jobban megy, mint egy magamfajta beszűkült agyú kategorizálónak.

Tehát, semmi harag... további jó manőverezést..

Béke veled.
Brek..Zsul köszi szépen ez nagyon

Zsul köszi szépen ez nagyon jó! :)
Megmondom őszintén hogy hasonlóan érzek én, illetve éreztem ma a nap nagy részében :)
Tehát hogy egy rövid kis kép bevillant hogy milyen jó lenne a szüleivel vacsorázni náluk este, puszilgatnánk egymást meg ilyenek, és ettől annyira fel lettem dobva :) Anyukámhoz is kedves voltam ma, Apukámhoz is, Hugomhoz is :)Ohhhh Zsűl!

És íme itt van őőőőőőőőőőő. :) Pusszantás Drága! (Az angol azt írná rám: alive and kickin'. :))) Tenyérdörzsölést befejezni! :D Épp el vagyok szomorodva, hogy Jani félreértett és megbántottam, mert abszolút nem akartam. Csak az írásos forma. :( nem tudom mellétenni az arcom és a kéz-láb kommunikációm. :( Pedig én tényleg csak a véredényére voltam kivi. :(
Köszi a gyakorlatot a nép nevében (is), én egy másikat ismertem, de ki fogom ezt is próbálni!!!dörzsölöm tenyerem

Dörzsölöm tenyerem, mert nem hogy visszatért Ritocska, de ismét elemében van, és ez nekem tetszik.:)
S most egy kicsit én is hozzáböffentenék valamit...

Kedves Husika!
A szeretetből fakadó gyógyítási szándékodat (te fogalmaztál így, hogy "gyógyítás"... azt hiszem) NE add fel! Azonban valóban minden sor igaz, amit Ritocska írt. Ahhoz, hogy a szeretetünk erőteljesebben is gyógyítóvá váljon ahhoz meg kell érni. Tartsd magadban ezt a szándékot, de talán átfogalmazva... talán valahogy így: rengeteg örömöt szeretnél neki okozni, rengeteg boldogságot, stb., s szeretnéd ha szeretné magát annyira, hogy... stb. A lényeg, hogy ne őt akard megváltoztatni, hanem vágyd a lehetőséget arra, hogy puszta örömteli jelenlétedből ne csak Te, hanem Ő is profitálhasson. Ajánlanék Neked ehhez egy - ha már secreten vagyunk - vizualizációs gyakorlatot. Itt sem arról lesz szó h meg akarod változtatni az érzésvilágát, hozzáállását:
1. lépés: elképzeled magad egy olyan életkörülményben (ez lehet összetett) amitől tudod h rengeteg erőt örömet szeretetet és boldogságod érzel...
2. lépés: hagyod h ez az erő, szeretet előtérbe kerüljön
3. lépés: Képzeld el ahogy MOST (nem majd, az elképzelt, egyébként nagyon is valós vizualizált lehetőségben) ezt a hatalmas VITALITÁST, ÉLETENERGIÁT, ERŐT SZERETETET hagyod eluralkodni magadon...
4. lépés: közeli barátaidra, szeretteidre "kend rá" ezt a hatalmas életörömöt.... közben bármire gondolhatsz, ami nem zavarja meg ezt az érzés-élmény "csomagot".
5. lépés: nincs mese, nincs mellé duma, a vágyott Kedves sincs kihagyva, most szépen beleveszed őt is (persze a sorrend teljesen mindegy, a lényeg h ne csak a szerelmed, hanem minden életedben fontos ember kapjon ebből); kend rá a sok életerőt, szeretet, szerelmet. S akkor elképzelheted, hogy minden rendben van vele, teli van erővel, örömmel, szeretettel. Nem a gondolatokra helyezel hangsúlyt már. Nem az lesz a lényeg h hogyan is képzeld el mint megváltozott ember, amely szerinted számodra is jó.... egyszerűen már a gondolataidat ez a hatalmas szeretet-vitalitás-életenergia fogja vezetni... sőt az is lehet h nem is lesz gondolatod...
Remélhetőleg a gyakorlat közben is, de a végére is nagyon jól fogod magad érezni, tehát Egészségedre!:)

Egyébként még annyit: olvasva az élményeidet egész jó kis élményeid, felfedezéseid vannak a szeretet terén.:) Megfigyeléseim szerint a nők sokkal hamarabb fedezik fel a szeretet "rejtett oldalait". Sok sikert, rengeteg életörömöt, meg sok puszit...:)Husika...

Én értem és eddig is értettem. :) Csak feltettél egy rakat kérdést, amire ugyanúgy nem lehet válaszolni, ahogy Te sem tudnál neki erre. Ezért javasoltam, amit korábban írtam. Én ennél többet nem tudok mondani.Jani. :(

Most megharagudtál? :( De én nem akartalak megbántani. :(