Érzések

érzésekAz egyik legkedvesebb mondatom volt eddig az, hogy „Legyen úgy, ahogy Nekem a LEGJOBB”, a másik pedig: „mindig a legmegfelelőbb időben”.
Mivel hiszek abban, hogy a fensőbb Énem, az Önvalóm tudja legjobban hogy mi a legjobb és mikor, ezért meghagytam azt a szabadságot és szabad akaratot, hogy minden úgy legyen, ahogy számomra a legjobb. Aztán ma délelőtt az egyik fehérvári titok klubtársammal beszélgettem, elég mélyen belemerültünk bizonyos dolgok boncolgatásába, ő mesélt egyes dolgairól, és közben újra és újra megvilágosodott bennem nagyon sok minden, hogy miért történik az, ami történik az életemben.
Bármi történik velünk, az a számunkra tényleg a legjobb. Még ha speciel rosszul is érezzük magunkat, vagy csalódunk, vagy nem kapunk meg valamit, amit nagyon akarunk, az is értünk van. Azért születtünk le, hogy szabad akarattal megéljünk dolgokat, legyen jó vagy rossz. TANULNI JÖTTÜNK, mindenből tanulni. A felsőbb énem nem az érzelmeket fogja előtérbe helyezni, hanem egy helyzetből mit tanulhatok meg. Ezért kapom a feladatokat, hogy tanuljak.
Most értettem meg igazán Fóki cikkét is
Megértettem, hogy amit látok és nem tetszik, bennem feszültséget, negatív rezgést okoz, az Mr Hyde. De ő az aki a másik embert is rossznak, elfogadhatatlannak látja.
Évek óta csak Dr. Jekyllel éltem, de egy váratlan fejlemény és felismerés felborította az érzelmi rendszeremet. Előjött Mr Hyde és még ha pillanatokra is, de elkezdett uralkodni felettem. Aztán egyszercsak eltűnt. Hiába kerestem, nem találtam sehol sem. Bármilyen negatív élmények jöttek az életembe, nem tudott előjönni, elfogadtam azt hogy van aki pirosnak látja azt ami számomra zöld. Inkább hallgattam és elfogadtam azt hogy ez így van, de nem fogadtam el hogy az nekem is piros. Mert az elfogadás nem arról szól, hogy megerőszakoljuk saját magunk látását, hanem hogy elfogadjuk hogy a másik ember mást gondol bizonyos dolgokról. És ez így van jól.

Aztán egy számomra nagyon különleges embertől hallottam egy mondatot, aki közel húsz éve ugyanazzal a barátjával, már a tizedik vállalkozást csinálják. Egy nagyon kiegyensúlyozott emberről van szó, aki a kérdésre hogy hogyan lehet ilyen kiegyensúlyozott kapcsolat közöttük azt mondta, hogy soha sem vitázunk, érveket egyeztetünk. A problémákat pedig a legtávolabbi ponttól a legközelebbi pontig kell végig vizsgálni.

Visszatérve a kedvenc mondatomhoz, elgondolkoztam rajta. Hogy hát te jó ég, bármi történik az életemben, az számomra a legjobb. Ott tartok, hogy már felismerem a történések jelentőségét, de akkor tudok is változtatni itt a fizikai világban azon, hogy sokkal kellemesebb, kiegyensúlyozottabb, boldog, igazán jólétben éljem az életem.

Mivel tetszik még mindig a mondat, ezért kiegészítettem:
„Legyen úgy, ahogy Nekem a LEGJOBB és érezzem ettől jól magam”
Amen

HozzászólásokDrága Öbi!

Minden úgy van, ahogy nekem a legjobb....még is, még is....a héten pl. volt két olyan rossz napom, hogy ha ennek tartalma tényleg tükröt tartott elém, akkor nagyon, de nagyon el kell gondolkodnom, hogy miért és hogyan is tovább.
Ettől függetlenül persze, hogy elfogadom, elszenvedem, majd átélem a jobbulást és a harmóniát az újra-békességet és a szeretetet.
Tehát úgy történt minden, ahogy nekem a legjobb.
Most pedig fel van adva a lecke megint, hogy miért is?
Köszönöm szépen a gondolataidat, amik most is nagyon sokat adtak nekem!-:)))

Szeretettel: E R Y
Élj a Szíved Erejével!Legyen úgy ahogy nekem a

Legyen úgy ahogy nekem a legjobb s közben érezem jól magam,eszt kértem, elküldtem a barátomat nem értem miért tettem csak úgy jött,de nem érzem cseppet sem jól magam lehet hosszú távon ez jobb nekem de nem tudom elfogadni,vele akarok lenni.Köszönöm Öbi:)

Ismersz egy jó ideje úgy hiszem...s mégis, rengeteg tanulni és gyakorolni valóm van!!!! Annyi minden területen már nagyon jól mennek a dolgaim...egyet kivéve: gyermekeim apja néha hosszú csend (már vita nélkül eltelt hónapok) és pontos fizetés nyugalma után felbolydítja mindennapjainkat!!!! Nehezen viselem, mert úgy érzem, ezek önhibámon kívüli dolgok. Hiszen olyan jó volt a harmonikus mindennapokat megélni, az amúgy derűs, optimista és mindenen lelkesedő Énem repdesett bármitől!!!! És minden átmenet nélkül indul az ilyen rossz időszak! Szóval ilyenkor, amikor hónapok óta a gyerektartás nem fizetése miatt magával ránt és nélkülözés van emiatt, sőt nem érem utol magamat, ilyenkor nagyon nehéz pozitívnak maradni és azt hinnem, ez is értem van!?!?!?

Én lennék a legboldogabb, ha nem szorulnék erre a bevételre...így be kell vonzanom egy olyan plussz jövedelemforrást, amivel kipótolom ezt a nagy hiányt! Na erre koncentrálok, mert még erre nem érkezett meg a megoldás:)))))))

"Sok ember azért nem lesz soha sikeres, mert amikor a lehetőség kopogtat az ajtajukon, ők éppen a hátsó kertben négylevelű lóherét keresnek:)))" /Walter Chrysler/
Evelyn:)Kedves Öbike!:)))

Magam sem értettem mi történik velem,hogy minden rossz történés ellenére vidám vagyok....Már-már azt hittem hogy elfojtás.Folyamatosan azt mondogattam magamban ,hogy úgyis minden értem van,és biztos hogy az lesz ami nekem a legjobb...:))És akkor olvasom ezt a klassz írást...:)))
Ezek szerint pont hogy most van minden rendben!:)
Köszönöm!
Szép estét kívánok!
ZsuzsiA félelem dühhöz vezet, a

A félelem dühhöz vezet, a düh gyűlölethez vezet, a gyűlölet szenvedéshez vezet. A harag hatalmas erőt ad.