Hellinger féle CSALÁDÁLLÍTÁS

Dátum: 
2011. November 5. Szombat - 10:00 - 18:00

A családfelállítás módszerével kideríthető, hogy

- Mért ismételjük meg valamelyik ősünk élettörténetét.
- Miért reagálunk bizonyos helyzetre indokolatlan érzelmi kitöréssel
- Miért érezzük úgy, hogy nem vagyunk a helyünkön.
- Miért nem találunk magunknak megfelelő társat?
- Miért gördítünk akadályokat sikerünk elé?
- Miért nem vagyunk boldogok?
- Miért vannak komoly konfliktusaink a családtagjainkkal?
- Miért érezzük magunkat magányosnak?
- Miért követjük el ugyanazokat a hibákat?

A lelki élettel foglalkozó módszerek nagy része úgy vizsgálja az ember viselkedését, érzéseit, hogy kiragadja őt a környezetéből, és az egyénnel, mint különálló lénnyel foglalkozik. Az „Én-ből indul ki, és ott is marad.

A családfelállítás módszere ezzel szemben úgy tekint az emberre, mint egy nagyobb rendszer részére. Ha valami probléma van, ugyan az egyénből indul ki, de ezután kitágul a figyelem a családtagok és kapcsolataik irányába. Az egész családi rendszert vizsgálja, és ott keresi a probléma gyökerét és megoldását.

A módszer Bert Hellinger nevéhez fűződik.
Amikor elkezdett pszichoterapeutaként dolgozni, arra lett figyelmes, hogy a kliensek egy részének a tüneteit nem magyarázták életük eseményei. Viszont szinte mindenkinél talált, korán meghalt,vagy nehéz sorsú őst, akinek volt oka rá, hogy a tünetet produkálja. Ezért felmerült benne, hogy elképzelhető, hogy a testi-lelki problémák hátterében nem csak az ember saját életében lezajlott események játszanak szerepet.

Munkája során arra a következtetésre jutott, hogy a klánunk, vagyis a tágabb értelemben vett családunk tagjaink sorsa meghatározza az életünket Klánunk életeseményei bekerülnek egy közös (tudattalan) energiamezőbe (morfogenetikus mező) és ezek hatással lehetnek a család bármelyik tagjára.

A gyakorlatban kiderült, hogy ennek a mezőnek szigorú törvényei vannak, és ha ezek sérülnek, boldogtalanságot, tragédiákat, betegségeket okoznak

A törvények a következők:
1, Odatartozás törvénye: minden közeli és távoli családtagnak egyenlő joga van ahhoz, hogy a többiek elismerjék odatartozását.

2, A hely törvénye: mindenki csak a saját helyén élheti az életét.

3, Adok-kapok egyensúlya.
Egyenrangú - baráti, vagy pár- kapcsolatok akkor működnek jól, ha az adok kapok egyensúlyban van. Folyamatosan biztosítani kell az energiaáramlást, tudni kell adni és elfogadni.

További információ: www.csaladfelallitas.5mp.eu

Jelentkezni lehet telefonon, 06 20 2613 869, vagy email-en: diko01@vivamail.hu

Hely

Bemutatóterem
Bethlen Gábor utca 29
Budapest
Hungary
47° 33' 33.3828" N, 19° 6' 45.6048" E
CsatolmányMéret
P1010936-90x120.JPG7.64 KB