Ez a te életed, ne engedd át az irányítást másnak!

érzelmekMegint olvastam egy félreérthető cikket a vonzásról, a vonzás törvényéről. Fontosnak tartom, hogy a helyére kerüljenek a dolgok. Ezért nem arról írok, hogy mit olvastam, hanem arról, hogyan lehet sikeresen és jól "vonzani". A Titok film, és a könyv arról szól, hogy az érzelmi vezérlő rendszerünk azért van, hogy segítsen, irányítson bennünket. Megmutatja hogy mikor járunk jó úton, mikor nem. Ez a legnagyobb csapda a Titok körül, amibe az emberek nagy része bele is sétál. Miért?

Röviden: az érzelmi vezérlő rendszer - már a neve is félrevezet - nem irányíthat téged. Neked kell irányítanod az érzelmeidet, különben elvesztél.

A teremtés során egyszerre két szinten történik minden. Érzelmek és gondolatok. Ez a két dolog a kulcsa mindennek. A gondolatokat irányítani könnyen lehet. Az nem egy rögzült valami, hanem állandóan mozgásban van. A gondolatok cikáznak a fejünkben, és ha figyelünk és rajtakapjuk magunkat, akkor könnyen leállítható, kicserélhető. Pozitív gondolkodásra mindenki képes, mert ahhoz nem kell nagy erőfeszítés. Könnyen gondolhatom, és akár ki is mondhatom, hogy gazdag vagyok, egészséges vagyok, sikeres vagyok.

Ez azonban önmagában nem változat meg semmit sem a körülményeimen. A kulcs, a legfontosabb, hogy mit ÉRZEK közben. Ha mondom, de nem érzek semmit, akkor nem fog történni semmi, vagy ha negatív érzéseim vannak azzal kapcsolatban, amit kimondtam, akkor pont az ellentéte fog történni mint amit akarok. A lényeg épp az, hogy megváltoztassam az érzelmeimet az adott dologgal kapcsolatban!

Ha valaki tudja kezelni az érzéseit, és meg tudja változtatni azt, akkor nyert ügye van: változik a gondolat, változik az érzés, és jön a pozitív eredmény. Ilyen pofonegyszerű a titok alkalmazása, a sikeres teremtés. Mindez a filmben is benne van, de első megnézésre ezt lehetetlen kihámozni a sok sok információból.

Még egyszer: ha valaki az érzéseit követi, tévúton jár, és soha nem érhet célt. Nem véletlen, hogy az összes méregdrága menedzsment tréningen azt tanítják, HOGYAN kezeld az érzelmeidet. Ha sikerül megtanulnod, onnantól bármit meg tudsz teremteni, és példát mutatsz a környezetednek is.

Pont ahogy a latin mondás tartja: "Imperare sibi maximum imperium est".

Sok sikert hozzá!

A.

Ui.: Minderről sokkal bővebben, gyakorlatokkal, és útmutatóval a tréningeken, júliusban kétszer is, 2-án és 10-én! További infók itt! Ha a thesecret.hu oldalra hivatkozva jelentkezel, akkor további 25% kedvezménnyel vehetsz részt!!!

Hozzászólásokköszönöm az irást

Tökéletesen egyetértek veled! Én is ezeken gondolkozom mostanában, hogy az érzelmeink csak mint egy műszer, megmutatják hogy arra megyünk-e vagy sem, és a gondolatainkat és tetteinket újra átvizsgálva addig változtatni rajtuk, amig az érzelmeink pozitivak nem lesznek.
Nekem ma reggel még az is eszembe jutott, hogy a tudatalattink is részt vesz a teremtésben, ezért nagyon fontos, hogy leszámoljunk minden félelmünkkel..Kedves Origami! További jó

Kedves Origami! További jó találgatást...!SanTa írásaiba pedig nem "belekötöttem", még akkor...

sem, ha ő ezt így értelmezte. Csak leírtam az én álláspontomat a dologról, ennyi.
Kissé paranoid gondolatok üldöznek mostanság, Admin?
Miért szimatolsz támadást ott, ahol nincsen ennek nyoma sem?
Különben nem csak én fejeztem ki ellenkező gondolatokat SanTa írásával kapcsolatban.
Miért pont az a gond, amit én írtam?
Talán csak nem az az ok, hogy kérdeztem másról is? :-)Hát, ez ismételten érdekes, Admin. :D

Én sehol sem láttam Zakizaki "kivont kardját", ellenben olvastam tőle egy nagyon kedves, közeledő szándékú, udvarias hozzád címzett levelet. Ezt törölted ki, erre kérdeztem rá. Most már látom, hogy a szekták egyik fegyverét használva ellenség mindenki, aki rontja a renomét akár azzal, hogy esetleg konkurál. A kivont kardot inkább a saját kezedben keresd!Kedves Origami, nincsenek

Kedves Origami, nincsenek érzéseim azzal kapcsolatban hogy mit moderálok vagy mit nem. Vannak az oldalon szabályok, nekem az a szerepem hogy ez be legyen tartva. Próbálok teljesen független lenni ebben, de erről már írtam külön, többször is, lásd pl.:
http://www.thesecret.hu/moderalas_secret-admin
http://www.thesecret.hu/node/9977#comment-112415

Már ha a "szemetesben landolt" kifejezéssel ezt értetted. Egy trénertől szerintem elvárható lenne, hogy ha felhívják a figyelmét valamire, akkor nem pocskondiázni kezd, hanem tudomásul veszi azt, hogy ez a szabály. Én nyitott vagyok mindenre, nagyon sok ember megjelenhetett már ingyen szívességből is itt, ha olyan témáról van szó, hajrá. De ha valaki kivont karddal közeledik, akkor ne csodálkozzon a fogadtatáson. Én sosem szarnék más nappalijában az asztal közepére, civilizált ember szerintem nem tesz ilyet. Lehet hogy én vagyok túl konzervatív?Sokféleképp lehet értelmezni

Sokféleképp lehet értelmezni egy irodalmi művet, de nekem az az érzésem, ha SanTa írta volna azt, amit Origami, akkor Origami - ismerve az elmúlt pár éves ténykedését itt - abba is belekötne. Neki nem a téma fontos, hanem az hogy ellentmondhasson. Egyesek úgy hívják ezt, hogy energia-vámpírkodás, de én a jó oldalát nézem, és azt gondolom, hogy legalább van, aki felvillantja az emberek számára az érem másik oldalát. Szükség van az ilyen emberekre is, hogy meglegyen a teljesség, a harmónia (jin & jang).Muszáj? :-D

Levegőként tudhatnád, hogy a korlátok csak illúziók. Így számomra nem létezik muszáj, főleg ha egy szájhős akarja azt parancsolni. Egyébként odafigyelek rád, jobban is, mint gondolnád. És sajnos a maszkod mögé is látok. Bár meg kell, hogy mondjam, ügyes vagy :-) Még sokra viheted ezzel a stílussal egyszer :-D:-D Látszik is, hogy Ikrek vagy...

elég felszínesnek tetszik lenni őméltóságának :-DPeched van, kedves Jaques,

Peched van, kedves Jaques, ugyanis Ikrek vagyok Vízöntő ascendenssel ... a fenébe, két levegő jegy ... Most hogy fogok beleférni a kategóriádba? Muszáj leszel Rám figyelni, és nem a cimkéidre.Nekem meg az az ÉRZÉSEM, kedves SanTa, hogy Te nem...

olvastad el eléggé mélységeiben értelmezve sem a Kis herceget, sem a hozzászólásokat.
A Kis herceg bolygóról bolygóra vándorol, és ott különböző aspektusokat és személyiségrészeket ismer meg önmagából.
Viszont az az ember, aki a másikat nem akarja megismerni, önmagát felfedezni is képtelen.
Nekem is ugyanaz jutott eszembe, mint az előttem szólónak.
Miért csak egy oldalról vagy képes megközelíteni a dolgokat?
Mitől is félsz valójában?Jut eszembe! Admin!

Felmerült bennem egy kérdés...
Remélem, nem zavarja az érzéseket, és nem lesz bojkottálva ezért. :-)
Vajon Zakizaki levele miért végezte a szemetesben?
Milyen negatív érzelmeket töröltél így ki a gondolataid és az ujjaid segítségével?
Abrakadabra!
És már el is tűnt!
Csak puszta kíváncsiságból kérdezem, semmi több. :DÚgy akartad mondani, hogy

Úgy akartad mondani, hogy nemúgy értelmezem a Kis herceget, ahogy Te? Mert ennek akkor így van értelme.

Egyre inkább az az érzésem, hogy kiragadsz egy-egy mondatot abból, amit mondok, és messzemenő következtetéseket vonsz le belőle, figyelmen kívül hagyva mindazt, amit valójában mondtam.Nagyon durvaaa :-)

Még a Kis herceget sem érted :-) A róka megszelídítése a Kis herceg számára egy tanulság. A szeretet és a barátság akkor is átélhető, ha nem tart örökké. Azt magyarázza a róka, hogy lehet, hogy fáj az elválás, de megéri, mert BARÁTOK lettek.
Ugyanígy van ez minden kapcsolattal egyébként. És ezért születtünk le ide mi a Földre.
Ezért jött le a Kis herceg is, hogy tanuljon, és ÉREZZE azt, amit a Földön lehet.
"Ellenőrzés nélkül hagyott érzelem"??? Úristen... Te nagyon félsz az érzelmeidtől...Szerintem itt nem volt szó

Szerintem itt nem volt szó arról, hogy ne érezz, és nem is arról a fajta érzésről volt szó, amiről Te beszélsz.
Ha boldog vagy, éld át teljes mértékben a boldogságot. Ha dühös vagy, éld át teljes mértékben a dühöt. Ha irigy vagy, legyél teljesen az. De mindig tudd, mi okozta a dühödet, és hogyan tudsz rajta változtatni. A negatív érzelem annak jelzése, hogy valami nincs összhangban a valóság és Te közötted. És mivel a valóságon nem nagyon lehet változtatni, ezért a Te viszonyulásodon kell (legalábbis ha meg akarsz szabadulni a negatív érzelemtől, és nem akarod, hogy elkezdje bevonni a negatív eseményeket).

Hogy elfojtjuk? Lehetséges. Annyira mélyen nem túrkáltam még magamban, hogy minden egyes elfolytásomat szemügyre vehessem. De azt tudom, hogy az ellenőrzés nélkül hagyott érzelem elterpeszkedik az agyon, a gondolatokon, és innen egyenes az út a depresszióig. Öngerjesztő folyamat részesei leszünk.

Ha viszont idejében elkapod a negatív gondolatokat, és jól körbejárod, akkor pontosan érteni fogod a jelentését, értelmét, helyét.
A kisgyerek, amikor beüti valamijét, sír. Aztán amikor vége a fájdalomnak, abbahagyja a sírást. Leglközelebb már vigyázni fog, nehogy megint beüsse a térgyét.
Mi, felnőttek, már kifinomultabb érzés-rendszerrel rendelkezünk. Valamit teszünk, és az rosszul esik nekünk. De mivel sokkal bonyolultabb döntésfolyamatok állnak az érzés létrejötte eredetében, kissé nehezebb tanulni ezekből az érzésekből.

Senki nem mondta, hogy nem szabad érezni. Még csak azt sem, hogy a rossz érzéseket el kell fojtani. De érteni kell őket.

Példádnál maradva: a róka azért szomorú, mert hagyta, hogy a Kis herceg megszelidítse. Amint a döntés az övé volt, mert rávette a Kis herceget, hogy szelidítse meg, az a döntés is az övé, hogy az elválásukkor mit kezdjen az elszakadás fölötti bánatával. Legközelebb talán nem kér meg minden arra járót, hogy szelidítse meg. De az is lehet, hogy már nemlesz szüksége arra, hogy megszelidítsék, mert rájön, hogy Ő önmagában elegendő saját boldogságához, és nem kell rajta kívülállók tetteitől függnie. Így ha megszelidítik, ő akkor is ugyanaz a Róka marad, és az őt szelidítő ember csupán egy tapasztalat az életében, nem pedig valaki, aki nélkül kevesebbé válik.Hát persze, hogy elfojtják :-)

Mind a kettő tipikusan egy olyan faszi, aki fél az érzéseitől :-) Nagyon nagy önbecsapás az érzéseket egy rekeszbe rakni, aztán meg "jaj, de ügyes vagyok, elme által íriányítom" módon becsapni magad ilyen szövegeléssel. Na de ez már csak a szűz jegyűek módszere :-) Olvassatok kis asztrológiát :-) Kár, drága barátaim, hogy a vízjegyek ezen a fajta gondolkodáson csak röhögnek, mi? Meg a tűzjegyek is :-D Jó elmélkedést és önmagatokat behatároló istenjátszást!Na, jó sok elfojtás lehet Bennetek, fiúk! :-)

Ha meg valami nem stimmel, akkor a külvilág a "hibás"? :D
Kitöröljük. :D
Ahogy a csúnya, rossz érzéseket is eltűntetjük. :D
Rossz lehet csak félig ÉLNI.
De hát, mindenki mindenben maga dönt, ugye. :-)
Tegyük fel, hogy a "kanál" (Admin kanala) összetörik!
És most helyettesítsük be a "kanalat" (Admin kanalát) mással, sokkal fontosabb dolgokkal az életünkben! :-)
Hmm.
Elértünk végre a felelősség kérdéséig.
Mert ugye, a róka, ha már megszelídítetted, SZOMORÚ (ÉREZ), ha elválás következik. :-)
De attól még elenged.
Viszont ÉREZ. :-)
Még akkor is, ha ránéz a búzamezőre, és eszébe jut a megszelídítő szőke haja.
Érez ám! :-)
Nem fojtja el, rakja az elme alá.
Éppen EZÉRT képes elengedni szívvel, SZERETETTEL. :-)
Jó dolog az elengedés ÉRZÉSE. :-)
Érdemes kipróbálni. :-)igen ziti, ez az egyik

igen ziti, ez az egyik legnépszerűbb félremagyarázás. ha valamivel kapcsolatban rosszul érzed magad, akkor az ahogy a vonzás törvénye mondja, azt jelzi hogy nem jó úton haladsz. de nem azt jelzi, hogy fordulj vissza! lehet hogy csak át kell szállni valamilyen más járműre. a rossz érzés jelzi hogy valami nem oké, valamin változtatnod kell. ilyenkor szükséges az önvizsgálat. miért érzem ezt, mi az amit épp csinálok. nagyon sok oka lehet, általánosságban nehéz megmondani hogy mi a jó megoldás. de az biztos, hogy nem szabad, hogy az érzéseid vezessenek. ha hagyod, akkor ugyanabban a körben mozogsz körbe-körbe. ahhoz hogy fejlődj, változnod kell. ahhoz hogy változz, kezelni kell az érzéseidet, megváltoztatni őket. nem könnyű téma, de épp ez az egész vonzás kulcsa. és ebben a legnagyobb segítség mindig az elengedés. ahhoz hogy bármi megváltozzon, el kell engedni a régit. az egész élet egy folyamatos változás, és ahhoz hogy sikeresen tudj haladni el kell engedni. szinte mindent, ahhoz hogy szabad lehess. kezd azzal hogy fogsz egy kanalat, és tartod a kezedben... aztán elengeded... leesik. ennyi :-)Pedig pofonegyszerű: az

Pedig pofonegyszerű: az érzéseidet nem követni kell, hanem irányítani, gondolataidon keresztül. Az érzéseid meg fogják mondani, hogy a jelen állapotod, vagy az elképzelt jövőd milyen eredménnyel jár jelenleg. Ha rossz az érzés, akkor kicseréled.
Az érzéseid nemTőled független dolgok, hanem az irányításod alatt áll(hat)nak. Az érzések pusztán visszajelzések. Olyasmi, mint a kocsiban a benzinszint mutató. Nem attól megy a kocsi, hogy a mutató hol áll. Az csak jelzi, hogy mennyi benzined van még. És bár összefügg a két dolog, mégsem ok-okozati.

Ha az érzéseid iránytanak, akkor rosszul érzed magad, ha egy bevonzásod nem sikerül. Ha Te irányítod az érzéseidet, akkor szereted, megáldod, és elengeded a teremtésedet, így adsz helyet egy új, más tapasztalatot adó vonzásnak.

A lényeg, hogy nem bábja vagy az érzéseknek, hanem irányítója. Nem könnyű eljutni ide, de lehetésges, és kitartással, figyelemmel törvényszerű is.???

hát ezt nem egészen értem...itt vhol a fórumon azt olvastam, ha jó érzéssel tölt el,amit csinálsz,akkor jó úton jársz, az a te úgymond kiszabott utad. itt meg: "ha valaki az érzéseit követi, tévúton jár, és soha nem érhet célt." akkor most hogy is van ez??Köszi Admin az ismétlést...

sosem árt... hiszen egészen addig, amíg nem az enyém az üzenet, úgysem hallom meg. :)
Legyen szép a napod!Remek Admin!

Én örülök,hogy folyamatosan emlékeztetve vagyunk mindezekre!!!Szuper..,és valahol tényleg pofon egyszerű:-)))Szép napot!!!Naná! Sőt! Ha egy esetben már

Naná!
Sőt! Ha egy esetben már "jól működik a rendszer" egy másik esetben lehet ismét "alúlműködik".a másik: sosem tudtam

a másik: sosem tudtam értelmezni a "szinteket". minden relatív, és minden ember más. ha egy szempont szerint nézem, akkor lehet értelmezni szintet, de ha fordítva nézem, megfordul a sorrend. Másik szempontból meg teljesen más lesz. Minden ember más és más, így általánosan nem lehet azt mondani hogy valaki ilyen szinten van vagy olyan szinten. Mondhatnám SKÁLÁ-san is: minden szinten szinte minden :-Dszia Zsul! igen, nem először

szia Zsul! igen, nem először és nem véletlenül, és még fogom is. ha erre valaki ráérez, akkor tágra nyílnak a kapuk előtte!még annyit, hogy...

Emlékszem, ezt a témát nem először veted fel. Ismétlés a tudás...:)Kedves Admin!

Igazad van! Úgy fogalmaznék, hogy egy bizonyos állapottól kezdve jobban meg lehet bízni az érzésekben. Egy bizonyos szinttől kezdve (talán önbizalom kérdése is) már az ember szereti magát annyira, hogy ha valamit nagyon szeretne, vágyik rá, kíván, akkor nem egy "nagy adag" rossz érzés tör rá. Ha mégis így történik az azt mutatja, hogy még út vezet odáig, nem pedig azt, hogy "azt te nem is akarhatod". Talán így vezethet. Amíg alacsony szinten vannak az embernél a fentebb említett dogok, addig sokkal gyakrabban érezhet ilyet. Teljesen megértelek, hogy miért ragadtál billentyűzetet. A legtöbben esetleg arra következtethetnének tévesen, hogy: "jaaaj a barátnőmmel, állásommal és a legnagyobb vágyammal kapcsolatban is (mondjuk az illető sorsfeladata) rossz érzéseim vannak... akkor biztos tévúton haladok." - S akkor lehet elkezd mindenféle butaságot csinálni. Holott mindegyiknél meg lehetne találni a rossz érzés okát, amely legtöbbször, de nem csak; önbizalomhiány. Férfi-női esetekben pedig 1000000000000000101010 oka lehet a negatív érzéseknek, hiszen a párkapcsolat, lelki tér olyan, hogy ha nem gondozza valaki, "benövi a gaz".:)