Félelem és a Hit

hitA távol keleti mesterek tanítása című könyvet kötelező olvasmánnyá tenném mindenkinek, aki csak tud olvasni! Csodálatos dolgok vannak benne, melyeket az élet minden területén alkalmazhat bárki, akinek erre szüksége van. Márpedig kinek nincs? Talán Jézusnak egyedül. S még néhány megvilágosult mesternek. De most nem erről szeretnék írni, hanem az újabb felismerésemről (megtapasztalásomról)!
Ez a hét a párommal kapcsolatos helyzetemet nem változtatta meg sajnos, csak az én hozzáállásomat a dolgokhoz. S ez köszönhető részben ennek a könyvnek is. Ebben beszélnek a dolgok mibenlétéről, tanításokról, sőt maga Jézus is tanít néhány dolgot. De mi is az ami miatt elkezdtem írni? Kérem szépen ez a HIT!

A hit. Milyen szépen cseng ez a szó?! Mit jelent ez a szó? Egy érzést. Egy érzés ez, mely a feltétel nélküli elfogadást, a biztos tudatot, a minden kétséget kizáró teljes elfogadást hordozza magában. Számomra ezt jelenti. És még valamit: A félelem teljes hiányát. Hiszen aki hisz, az nem fél. Ha fél, akkor kétségek gyötrik. De ha elfogadja a dolgokat olyannak amilyenek azok a saját valóságukban, ha elfogadja önmagát úgy ahogy van, s elfogadja, hogy minden eddigi tapasztalása csak lecke volt egy magasabb szint elérése érdekében, akkor már kezd hinni. S ekkor fog valóban megtapasztalni. S mikor már egyre tapasztaltabb lesz, akkor már egyre jobban fog hinni, egyre kevésbé fog kételkedni, félni. Sokunk egyik nagy dilemmája az elengedés. Tudjuk (általában), hogy mit akarunk, tehát kérünk. Majd jön a csalódás hiszen nem teljesült a kívánság! Hahó Univerzum tán a füleden ülsz? Aztán csak várunk, kívánunk, várunk és nem történik semmi. Pedig csak egyetlen dolog ami miatt nem sikerülnek a dolgok. Ez pedig a félelem, a kétség, hogy "és mi van ha mégsem kapom meg?" "Ez nekem most kell! Vagy egy nap múlva! De jó lesz utána is! Nem nem mégis inkább most....." folytathatnám. Pedig csak egy pici hit kellene!
Sajnos ez a hét is erős csapadékkal tarkított. A munkahelyemről történt indulásom előtt, elgondolkodtam a dolgon, hogy a bölcsek körül az időjárás kellemes volt. Miért ne lehetne ez velem is így? Akkor nosza hát, s kérjünk csak hazafelé szép időt! Egy pici séta a villamoshoz, az eső éppen csak szemerkélt, de azt is csak olyan tessék-lássék módon. Utazás (30perc) s az eső teljesen elállt. Majd mikor át sétáltam a buszhoz, sütött a napocska. Elmosolyodtam, s ismételten hálát adtam az Égieknek. Nem csodálkoztam, hiszen semmi kétségem nem volt, hogy ez így fog történni. Na innen kezdődik a Hit! A könyv felénél járok. Ha eddig ennyi erőt gyüjtöttem, mi lesz a végére? .................
Hol hit ott szeretet,
Hol szeretet ott béke,
Hol béke ott áldás,
Hol áldás ott Isten,
Hol isten, ott szükség nincsen!

Legyen hát hitetek! Mindenben amiben csak hinni tudtok egy picit is, s sosem fogtok többé megcsalatkozni. S a csalódással együtt tovaszáll a félelem is.
S akkor majd:
Folyt.Köv.
Majd egyszer :)

Címkék:

HozzászólásokKöszönöm kedves Melinda :)

:)Dezoxi!

Köszönöm neked,hogy olvashattam ezen blogod!Sőt!A könyvön is nagyon elgondolkodtam..,érdekesnek találom szó mi szó.S főleg azok után ahogyan te itt írsz..,hm..,szép,érzésekkel,szeretettel teli ez az írás,komolyan!:) További minden jót és szépet kívánok!Kedves Kiskirálynő

Való igaz szóról szóra amit írtál. Köszönöm szépen az idézetet:)
Amit azonban szeretnék mindenkivel tudatni, az az, hogy mindaz amit le írok, az én fejlődésem, megélésem pillanatait örökíti meg. Tehát ha néha butaságnak tűnik amit olvastok, kérlek benneteket, hogy javítsatok ki, vagy "építsetek" tovább. Mint e két hozzászólással is tettétek!
Köszönöm :)Kedves Ragyogás

Úgy szólítasz, ahogyan neked jól esik! Azt hiszem nem változtat semmin egy nickname!
A könyv egyik böngészhető változata:
http://www.scribd.com/doc/27518651/Baird-T-Spalding-Tavolkeleti-mesterek...
Ajánlom mindenki figyelmébe aki még nem olvasta!A gyenge hit erős félelmet okoz. (Spurgeon)

Ha a nyomorúság idején gyenge vagy, kevés az erőd. (Példabeszédek 24:10)

Ez egy olyan Ige, melyet magyarázat nélkül is ért mindenki. Igazából tényleg a nyomorúságban mutatkozik meg lelki erőnk nagysága (vagy kicsinysége). Azonban fontos meglátnunk az erőgyűjtés szükségességét. Lelkileg akkor leszel erős a nyomorúság idején is, ha a kiapadhatatlan erőforráshoz csatlakozva, jól feltöltött állapotban vagy. Isten mindig készen áll arra, hogy erejéből merítsünk.
--------

A gyenge hit erős félelmet okoz. (Spurgeon)Dezo,

Hogy szólíthatlak? Így jó? Vagy inkább más?

A könyv amiről írsz, az: Baird T. Spalding könyve lenne, a Mesterek élete és tanítása című?Mert abban van ez a csodás idézet: "a fiatalság, az ember isteni formájába ültetett Istentől való szeretet -mag. Valóban, a fiatalság az ember isteni természete: a fiatalság, a szellemi élet, a gyönyörű élet. Ez az egyedül élő és szereteteli élet az örök élet. Az örömteli, szereteteljes és eszményi gondolatok teremtik az a fiatalságnak nevezett szépséget. Korunk nem más, mint a létezés kagylóhéja, mely a létezés kincsét, a fiatalság igazgyöngyét rejti magában. "
Ilyen szép gondolat!!!! Nagyon tetszik.