A félelem elengedése

A fájdalom elengedése

A fenntartott tudatos figyelem megszünteti a kapcsolatot a fájdalomtest és a gondolkodásod között, s megindítja az átlényegülés folyamatát. A fájdalom táplálni kezdi tudatosságod lángját, amely ennek következtében még ragyogóbban ég.

A test fizikai létezőként való elfogadása hihetetlen félreértése igaz természetednek. Valódi természeted ebben az illúzióban rejtőzik valahol, nem ezen kívül, így a test az egyetlen pont, ahol nyakon csíphető. Légy tudatában belső terednek.

Ameddig énérzékelésed egy része az érzelmi fájdalmadra összpontosul, tudattalanul is ellenállsz minden kísérletnek, amellyel meggyógyíthatnád a fájdalmat. Ha a fájdalomból kiindulva határozod meg önmagadat, nem szabadulhatsz. Meglátni, hogy ragaszkodsz a fájdalmadhoz, meglehetősen sokkoló felismerés. Ám abban a pillanatban, hogy ezt megérted, végeztél is a ragaszkodással.

Ameddig nem vagy képes hozzájutni a Most hatalmához, minden megtapasztalt érzelmi fájdalmad fájdalommaradványt hagy maga után, amely tovább él benned. Összeolvad a múltból származó fájdalommal, s elmédbe és testedbe telepszik.

Ha megtagadod az érzelmi fájdalmat, minden tetted, gondolatod és kapcsolatod beszennyeződik. A belőled áradó negatív energiát mások öntudatlanul átveszik.

Maradj jelen, maradj tudatos! Legyél belső tered örök-éber őrzője! Jelen kell lenned ahhoz, hogy képes legyél látni fájdalomtestedet, és érezni az energiáját. Ezzel képtelenné válik irányítani a gondolkodásodat.

Minden negativitás a jelen tagadásából származik. A szorongás, az aggodalom, a feszültség, a stressz, a nyugtalanság - a félelem összes formája - a túl sok jövő, és a nem elég jelen okozata. A jelen a valóság, amely feloldja a múlt és a jövő illúzióját.

Minden szenvedést az ego teremt, s az ellenállásnak köszönhető. Minden ellenállás valamilyen negatív élményt eredményez. Negativitás az ingerültség, a türelmetlenség, az ádáz düh, a nyomott hangulat, a sértettség, az önpusztító gondolatok. Minden negativitás ellenállás. A negativitás megszüntethető a teljes jelenlét kifejlesztésével.

Címkék:

Hozzászólásokvalaki tudja a titkot :)felelem

sziasztok!

a topikban uj vagyok, a felelem master - szintu gyakorlasaban oskovulet.

amit nem tartok helyesnek, az eppen az hogy ne gondoljunk a felelemre, pontosabban annak targyara s probaljunk valami egyebbel elhesegetni, elkergetni. en probaltam es allandoan ott lappangott bennem, FELDOLGOZATLANUL. tokeletes kudarc volt.
a legnehezebb -ahogy Szepes mondta- kilugozni a tartalmat, azaz apro izekre szedni s realitas fenyeben, eszervekkel megvizsgalni minden szeletet, megerteni, de ha elhesegetjuk, akkor -ugyancsak Szepes szavaival elve- mi magunk adunk kest a kezebe s hagyjuk a homalyba kifutni....

izekre szedni es kilugozni tartalmat, hogy ijeszto intenzitasa felaprozodjon...megsemmisuljon az ertes, a megertes, tudatositas segitsegevel...allitolag utana -ha korrektul vegzte az ember- egyaltalan nem tunik veszesnek, magunk is meglepodunk a felelmunk targyanak jelentektelensegen.

na erre talaljon modszert valaki!

udv,
egy nem tul lelkes felelem-gyakorlo:)

Hát bizti csak én értettem félre először, amikor itt összekeveredtek a megfogalmazásodban a félelem, a függőség és a fóbia. De hát én már csak ilyen kis összekeverős vagyok. Nem tudok én ilyen nagyon tudományosan fogalmazni és nem is akarok. Én inkább csak olvasok és igyekszek mindent a helyén kezelni és használni. Tolle leírásait is egyébként, bár számomra nem ezt mondja, amit leírt, de ez is csak a szubjektív nézőpont és megfogalmazás kérdése, ahogy látható.
További legjobbakat!Szia Ritocska!

Köszi a kiegészítést, nem vagyok penge az elméletekben, csak néhányban.
A most fogalma körül nagyon sok a félreértés. Nekem így állt össze a kép. Most biztosan rettentően dagadhatna az egóm és a spirituáis egóm, hogy reprodukáltam Tolle értelmezését, nekem viszont az számít, hogy jól működik a problémák értelmezésében és megoldásában.

Az energiatest mérhető, vizsgálható, az energiatest összes rétege és aktivitása pontosan kimérhető, az energiatest részei nem fogalmak. Nem varázslat, kaphatók készülékek, tanulható, elsajátítható. Még a folyó változások is követhetők rajta, így pl. a félelem, de akár a szeretet és a nyugalom jelentkezése is. A tudatalatti és az asztrátest kapcsolata az atlantiszi tudáskörben tanulható. Nekem ez tapasztalás, nem elmélet, ezért is kerestem oly lelkesen a fájdalomtestet, meg a félelemtestet is. De nincs.

Tolle a fájdalomtest működésének leírásában a függőségek működési mechanizmusát írja le. A fájdalomtest éhes lesz, akkor találni kell fájnivalót, és az ember gondosan előidézi ama helyzetet, amiben megélheti a fájdalmat. Miként az összes függőség esetében. A függőségek hátterében érzelmi szükségletek megélésének hiánya áll, amikor a valós igények felismerése és azok kielégítése helyett pótszerekkel operálnak, a reális érzelmi szükséglet transzformálódik és torz módon kapcsolódik össze valami egészen mással. A fóbiák esetében az érzelem meghatározott, a félelem. Az NLP-ben ezek kiválóan visszafejthetők, még a futó káros program is felülírható.

Ami azt illeti a vegyes salátákban bízom. Eléggé egyediek vagyunk ahhoz, hogy valakinek pszichológia adjon választ és nyújtson segítséget, míg másoknak a jóga segít, megint mások a vallásba kapaszkodnak, de van, akinek a fejlődését a számmisztika vagy az asztrológia segíti, stb, stb. És ez még akár helyzetről helyzetre is változhat. Nekem nagyon sokat adott az NLP és a kvantumfizika.

Amit 100%-osan komolyan és szorosan veszek az a vonzás törvénye, és ennek megismerésében nekem segítségemre volt A titok. A titokban a pozitivitást igyekeznek a helyére rakni, megkülönböztetni a hurráoptimizmustól és az illúzióktól, ahhez még gyakorlati segítséget is adnak. Ezek készségszintű alkalmazásához még szükség van néhány összetevőre, ami hozzátartozik a tudati működésünkhöz.

Neked is a legjobbakat!Kedves Nux Vomica!

Azért arra hagy hívjam fel a figyelmed - és nem Tolle védelmében, mert én sem értek mindenben egyet vele - hogy a függőségek nem félelem alapúak, vagyis itt a szezon bekeveredik a fazonba. A függőségek valójában keresések eredményei, nem félelmeké. Amikor függővé válunk az valójában vágyódásról szól valami iránt, szenvedély (egy belső üresség kitöltésére irányul épp valami- csoki, alkohol, cigi, drog, szex, stb).
Teljesen igazad van, hogy a tudatalattihoz is van köze, de pl szerény véleményem szerint az asztráltest ugyanúgy csak egy fogalom, mint a fájdalomtest, akármennyire is nem Tollétól, hanem az új-platonizmusból ered. Ki mit minek hív. Ha szó szerint olvasod Tollét, akkor tudod azt is, hogy ő elmondja, hogy az ő fogalmai nem azonosak az általános fogalmakkal, hanem a saját szájíze szerint használja őket és hát értsünk vele annyiban egyet, hogy ezzel mindenki valójában így van. Hiszen mindenki picit mást ért minden fogalom alatt. (Kivétel a mértékegységek, meghatározott számszerűsített fogalmak.)

A fóbia szó, az nem szinonima a függésre, hanem valóban félelmet jelent, sőt egész pontosan valamitől való megrögzött félelmet.

A most fogalmának általad adott meghatározása meg pl egy az egyben egybehangzó Tollééval. :)

Abban meg egyet értek, hogy a félelmeket képtelenség egyben feltárni, csak külön-külön lehetséges. Már csak azért is, mert ugye szét lehet őket osztani normális félelmekre és abnormális félelmekre. A normális félelmek életünk védelmét vannak hivatottak szolgálni és genetikailag kódoltak, mint pl a leeséstől való félelem, vagy a csattanó hangoktól való félelem. A többi félelmet meg szépen begyűjtjük fejlődésünk és tapasztalásaink során. Vagyis butaság is lenne, ha egyszerre kikapcsolhatóak lennének, hiszen azzal gyakorlatilag a belénk kódolt életösztön is megszűnne. Érdekes film a témában a Happening című thriller.

Van az ezotéria, meg van ugye a pszichológia és bár vannak közös pontok, én, ahol lehet inkább a pszichológiára támaszkodok, de legalábbis igyekszem nem ellent mondani neki az ezotérikus vélekedésekkel neki. De ez csak szerintem és saját véleményem szerint.

A legjobbakat Neked!Ezt a könyvet nagyon nem

Ezt a könyvet nagyon nem értettem, mikor először olvastam. Azóta sokminden megváltozott......Soha nem láttam félelemtestet

Az ember energetikai rendszerében nem érzékelhető a félelemtest. Az energiatestek között biztosan nincs. Ha valahol, hát az érzelemtestben kellene valahol lennie, hiszen a félelem érzés, de nincs ott sem. Kerestem, nem találtam, pedig a félelemmel bensőséges kapcsolatban vagyok, de nem mutatja meg magát. Nem gondolnám, hogy Tolle szélhámosságokkal traktálja a publikumot, de ahogy örömtest, úgy félelemtest sem létezik.

Az, amit Tolle félelemtestnek hív egyszerűen a függőségeink. Pont olyan függőség, mint a dohányzás, alkoholizmus, csokievés, partnerfüggés, szexfüggés, meg az összes többi fóbia. A függőségek nem az érzelemtestben, hanem a tudatalattiban és az asztráltestben kódoltak, onnan lehet kitiszítani.

Azután meg igen nagyon érdekes a most és a jelenlét értelmezése. Mi a most? Mi van a mostban és ki van jelen? A pillanatnyilag folyamatban lévő ügyeink? Aktuális megéléseink? Egyéni és kollektív megélés? Ez a most? Itt a földön ezen inkarnációnk folyó egyéni cselekvése a jelen? Ezen pillanat összes egyéni és kollektív szellemi-fizikai aktusa a most? A multidimenziós világ minden dimenziójában egyidejűleg zajló események alkotják a jelent, az öröklét maga?

Egyénileg az adott pillanat megélése a most? Mert, ha igen, akkor az aktuálisan megélt minden most van. Ha a múltbéli élményeinken nosztalgiázunk, akkor a múlt van jelen. Ha a múltbéli örömeinket éljük meg, akkor az a most. Ha a múltbéli félelmeinket éljük újra, akkor az a most. Mindkét esetben szabályosan a múltunkban élünk. A múltat tehát a megélésünkkel jelenünkké transzformáljuk. A múlt is most van. Ha a jövőtől való félemünket éljük meg, akkor az a jelen. Ekkor a jövőtől való félelmünk most létezik a megélésünk által. Akármennyire jelen vagyunk saját testünkben, a most megélésünkbe bőven belefér az összesféle lineáris időértelmezés és a félelem is.

Nem csupán az egó fél és nem csupán az egó idéz elő fájdalmat. A nyelvünk tökéletesen kifejezi a valóságunkat. Nem csak az egó, hanem a lélek is beteg, ugye már mindenki hallott lelki betegségről? Az ezoirodalmat e tekintetben súlyosan leegyszerűsítőnek találom.

A félelem kezelése többféle technika alkalmazását teszi szükségessé, nincs csodabogyó, mudra, ászana, légzéstechnika, hang, ami mindenkinél kikapcsolja az összes félelemreceptort egyszer, s mindenkorra. A félelemtől ugyanúgy lehet megszabadulni, mint minden más fiziológiailag kódolt függéstől.
Ki, hogyan engedi meg magának, hogy megszabaduljon tőle.:)

A jó öreg Tolle és a Most hatalma. Régen máshogy gondoltam, de most már azt mondom, jó könyv. És ez is egy elég jó módszer a félelem feloldására, de az sem rossz, ha átéled, amíg meg nem szűnik. Az is feloldja és gyorsabb is, mintha figyelgeted. A figyelés azért veszélyes, mert csak akkor működik, ha nem társítasz hozzá gondolatot közben. Erre meg valljuk be, 100%-osan kevesen képesek. Így könnyen eljuthat valaki a megfigyelés mellett a félelem további megteremtéséig azzal, hogy fókuszponttá teszi.
Végülis mindegy ki mire milyen módszert használ, csak hasson és arra felé vezesse, amerre tartani szeretne.
A legjobbakat mindenkinek!Köszönöm Ragyogás, ez nagyon

Köszönöm Ragyogás, ez nagyon tetszik. Soha nem gondoltam ezt még így át. puszi érteNiki, érdekes szó a félelem.

Azt is mondhatja, hogy fél-elem. Vagyis, a másik fél hiányzik, ezért van az érzés. Tehát, a másik felét kellene magunkban rögtön a félelem felismerésekor megkeresni, és bátran szembenézni segítségével annak ami már csak egy fél elem:))) Mert a másik fele meglett:)))
Bátorság hiánya lehet a fél elem oka,