Felhívás! Árvizi építőtáborok kialakításába, csoportokat, csapatokat keresünk!

árvízÁrvizi építőtábor! Együtt a helyreállításban, az újjáépítésben.

Az elmúlt hetekben az egész ország aggodalommal követte a Borsod-Abaúj- Zemplén megye településein pusztított árvízi katasztrófát. Föltámadt a társadalmi szolidaritás. Az ár levonulását követően a károk helyreállítása, az újjáépítés következik. A közvetlen adományozás mellett elengedhetetlenül szükségessé válik a szolidaritás nagyobb hozzáadott értéket képviselő formája: az életük munkája eredményét elvesztetteknek vissza kell adnunk a reményt: nem maradnak magukra a bajban.

A Kárpátok-Tisza Szövetség középiskolás diákok, egyetemisták, főiskolások és más ifjúsági csoportok, fiatalok szervezett mozgósításával - 1-2 hetes turnusokban - önkéntes ifjúsági építőtábori mozgalmat indított.

Az építőtáborok az árvíz sújtotta településeken 2010. július első felében kezdődnek és tartanak egész nyáron át, a szeptemberi tanévkezdésig. Létszámtól függetlenül várunk minden olyan szervezett csoportot - iskolai, klub, sportolói, egyházi ifjúsági szervezet,
cserkész, néptáncos, hagyományőrző, stb. -, amelynek tagjai erőt éreznek magukban szerencsétlenül járt magyarországi árvízkárosultak megsegítésében.
Gondoljuk azokra, akik mindenüket elvesztették. Házaik összedőltek, egész életük munkája odaveszett. Mindent nem képes pótolni az állami kárrendezés!

A katasztrófát átélt emberek, családok komoly lelki sérüléseket is szenvedtek. Ha azt tapasztalják, hogy melléjük állunk, nem hagyjuk őket egyedül, visszanyerik életük értelmét, erőt merítenek házaik újjáépítéséhez, az újrakezdéshez.

Javasoljuk az egyetemeknek, a főiskoláknak, a szakközépiskoláknak és a szakképző intézményeknek, hogy - lehetőségük szerint - ajánlják fel diákjainak, hogy a nyári szakmai gyakorlatuknak egy részét az árvízi építőtáborban teljesítsék!

Kérjük az egyetemek, a főiskolák hallgatóit, a középiskolák diákjait, szervezett csoportokkal - 8-12 fős brigádokkal - kapcsolódjanak be az árvízi építőtábori mozgalomba.

Az építőtáborban gondoskodunk a táborozók étkezéséről, teljes ellátásáról / beleértve az egészségügyi ügyeletet is/, biztonságos munkafeltételeikről.
Az oda- és a vissza utazásuk költségeit megtérítjük.

A 18 éven aluliaktól napi 6 órai,
a 18 életévüket betöltöttektől napi 8 órai fizikai munkát várunk.

A legjobban teljesítőket - a közösségek döntése alapján - jutalomban részesítjük.
A jutalom: 5 napos autóbuszos kirándulás Kárpátaljára, Máramarosba, melynek "csúcspontja" a Tisza újjáépített forrásának felkeresése a Keleti-Kárpátokban.

Azzal a kéréssel fordulunk a közösségeihez, hogy e jutalmazáson túl maguk alakítsák ki az
építőtáborozás motivációját.

Jelentkezésüket közvetlenül e-mail címünkre várjuk:
Kárpátok-Tisza Nemzetközi Fejlesztési Szövetség jaszkun@externet.hu

Kérdéseikre a 30 279 1419 telefonon válaszolunk.
Tisza mente, Tokaj-Szolnok, 2010. június 10. Köszönettel: Egri Sándor elnök jaszkun@externet.hu

Szövetségünk egyetemisták, főiskolások, középiskolás diákok, fiatalok szervezett mozgósításával - 2 hetes turnusokban - önkéntes ifjúsági építőtábori mozgalmat indított a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei árvíz sújtotta településeken a helyreállítás, az újjáépítés munkáira, 2010. július első felétől kezdődően egész nyáron át, a szeptemberi tanévkezdésig.
Felajánlásunkat örömmel fogadták BAZ megye vezetői. Folyamatosan érkeznek a jelentkezések. Az első turnust terveinknek megfelelően július közepén indítani tudjuk.

Példaértékű volna, ha városuk oktatási, nevelési intézményei, fiataljai - az önkéntesség elvének legteljesebb betartása mellett-bekapcsolódnának az árvízi építőtábori mozgalomba.

Kérjük, hogy egyetértése esetén felhívásunkat közvetlenül szíveskedjen eljuttatni az önkormányzat intézményeibe. Ezek sorában számítunk a Lakásotthonokra, az ott élő állami gondozott fiatalokra is. Külön köszönettel vennénk, ha Felhívásunk eljutna a külföldi testvérintézményekbe, testvérvárosaiba. Így azonnal nemzetközivé szélesedhet az építőtábori mozgalom. Kérjük, hogy - egyetértése esetén - felhívásunkat szíveskedjenek eljuttatni a városukban működő médiumokhoz.

Azzal a kéréssel fordulunk Önhöz, hogy - a rendkívüli helyzetre és a segítség rendkívül gyors megszervezésére tekintettel - elvi válaszát haladéktalanul eljuttatni szíveskedjen.
Felmerülő kérdésekre készséggel válaszolunk.

Tisza mente, Tokaj- Szolnok, 2010. június 15.

Köszönettel: Egri Sándor elnök

HozzászólásokAzért ez durva...

Miközben arról "beszélgettek", hogy miért ez vagy az a korosztály, elfelejtitek a legfontosabbat! Árvízkárosultakról van szó, olyan emberekről, akiknek SEGÍTSÉGRE van szüksége. Mit számít ki hány éves? Most őszintén, ti tényleg ezt vettétek ki ebből?

No Comment...Miért pont ez a korosztály?

"...várunk minden olyan szervezett csoportot - iskolai, klub, sportolói, egyházi ifjúsági szervezet,
cserkész, néptáncos, hagyományőrző, stb. -, amelynek tagjai erőt éreznek magukban szerencsétlenül járt magyarországi árvízkárosultak megsegítésében." Miért ők? Erre több magyarázat is van. Az Európai Törvények sajnos nem teszik lehetővé, hogy egyénileg csupán csak emberi szeretetből fakadóan segítsd embertársad házának felépítését, kertjének rendbe rakását...stb. Csak akkor ha bizonyíthatóan családtagja vagy. Sajnos!!!! Ezért aztán ezt figyelembe véve, olyan csoportosulásokat kereshetnek meg, akik elvállalhatnak ilyen munkát. És legyünk őszinték, 30 fölött már bizony nem érezzük magunkat egyik csoporthoz tartozónak sem. Nehéz is megszólítani minket....
Arról nem is beszélve, hogy 20évesen még egy tornateremben, a hálózsákodban átaludt éjszaka után is van erőd másnap megmozdulni. Mert bizony ebben a helyzetben nincsenek kényelmes körülmények...
Én részemről örülnék, ha elmondhatnám magamról, hogy egy olyan csoporthoz tartozom, akik megtették a tőlük telhetőt. Nem csak a szavak frontján.... :) Ha netán úgy alakul, hogy valaki összeszervezi ezt itt, akkor rám számíthat!! Hálózsákom van :)Nekem pedig rengeteg a

Nekem pedig rengeteg a szabim, így ha tényleg összejön, itthon ne hagyjatok!!!!!!!!

Tudod Admin ilyenkor arra gondolok, hogy az ott élő emberek is a fejükben tervezték a másnapi, vagy jövőheti teendőiket, a halaszthatatlannak tűnő és határidős dolgaikat!!! No comment....nekem is lenne kedvem hozzá,

nekem is lenne kedvem hozzá, a nyolcvanas-kilencvenes években az építőtáborok voltak a legjobb bulik :-DD tényleg jó ki csapatépítés lenne, és értelme is van. csak azért vacilálok mert elég sok melóm lenne, ami emiatt akkor csúszik, de ha tényleg összeverbuválunk egy szíkretes vagy talpraállós csapatot, akkor hajrá, én benne vagyok :-)Szívesen segítek

Bár lehet, hogy nem bírok annyit, mint egy 18 éves, de én tök szívesen segítenék. Ráadásul vészhelyzetben mindig nagyon jó csapat gyűlik össze, és így a munka sem munka, hanem "csapatépítő tréning". :) Ha valakinek kedve és ideje van hozzá, csapódjunk össze és menjünk segíteni. Én a felhívásból csak annyit olvstam ki, hogy segítségre van szükség! :DA harmincasok, negyvenesek, de még az ötvenen túli...

korosztály is munkabíró. Mégsem őket hívják. Hanem azokat, akiket ki lehet használni a végletekig. Miért is kellene itt a huszonéveseknek önálló életet kezdeni? Minek akarnak ők ilyet? Ők még "mozgósíthatóak" az ingyenmunkára. Főleg, ha esetleg állami gondozottak. Hát, örüljenek, hogy gondoskodnak róluk! Dolgozzanak meg ezért! Minek nekik más?
Szép kis összefogás ez, mondhatom!
Felháborító!
Önkénteseket kellett volna toborozni, de nem csak a tizen-, huszonévesek közül.
Így eléggé fura a dolog számomra.
És nem látom össznépinek egyáltalán.
Csak kihasználásnak.Világmegváltó senki nem lehet.

Ne feledd, a cikk kezdete kikhez szól? Mindenkihez! És az iskolákban még él, még van összetartozás és összetartás is. Ahol lehet mozgósítani.

És a fiatalok a mozgékonyak még, és munkabírók, nem az én korosztályom. Ami azt illeti, mennék magam is, ha hívnának, és lelkesítenék:))))) Mert, ha a munkabírásom már nem is a régi, azért hasznossá tudom magamat tenni máshogyan is.

Kákán is csomót keresel már megint, látod? És akkor engem osztasz ki!!!Ha a cikk összefogásra buzdít, miért nem szól...

MIDENKIHEZ?
Miért csak a fiatalokkal akarnak ingyenmunkát végeztetni?Gyakori szlogenje ez azoknak, akik annak idején...

ingyenesen annyi diplomát szereztek, amennyit csak akartak, megkapták az olcsó házkölcsönöket, és biztosan volt munkahelyük. Van Neked fogalmad arról hány fiatal pályakezdő munkanélküli van, aki nem tudja elkezdeni az életét, mert nem tud elhelyezkedni?
Ráadásul az egyetemekre felvesznek mindenkit, nem úgy, mint amikor még én tanultam, és kiszórják őket fél vagy egy év után.
Aztán meg nem tudnak belekezdeni semmibe, mert nincsen semmi alapjuk.
Akiket még a szülők tudnak segíteni, azok boldogulnak valahogy.
Nem.
Nem volt ez minden korban így.
És több, mint felháborítónak tartom, hogy a saját még nem létező házuk és családjuk építése, kialakítása helyett még azt is elvárnák, hogy ők építsék újjá másokét.
Persze, együttérzek az árvízkárosultakkal, és nem lennék a helyükben.
Csak gusztustalan, hogy éppen ezt a korosztályt, akiket egyáltalán nem segítenek semmivel itt Magyarországon, használják még erre is.
És még örüljenek neki?
Hiszen ráérnek, úgyis munkanélküli a nagy részük.Minden korban nehéz volt akár a fiataloknak, akár nem fiatalok-

nak.
És nem hinném, hogy most bármelyik korosztálynak könnyebb lenne, vagy régen könnyebb volt. Az egyén feladata az előrejutás. MOst ez van.

A cikk az Összefogásra buzdító cikk.Az egyetem sem kis pénz már manapság, és aki nem...

talál közülük nyári munkát, nem is tudja elvégezni. És hát, ismerek sok olyat a környékünkön, aki nem talál.
Ez itt a lényeg.
Ezt a korosztályt csak kihasználják, és előre jutni meg nem engedik őket, mert akkor veszélyt éreznek.
Sajnálatos.
Örülök, hogy nem most vagyok tizen- vagy huszonéves.Na, akkor újra belinkelem, mert ez azért fontosabb.

Én valóban durvának találom, amit most a fiatalokkal művelnek itt Magyarországon.
Erre próbáltam felhívni itt a figyelmet.
Semmiféle kedvezmény nem illeti meg őket, nehezebben jutnak munkához, mint annak idején az idősebb korosztály.
Viszont az elvárások ugyanazok.
A semmiért.
Utána meg szidják szegényeket, hogy nem akarnak megtenni semmit.
Kihasználják ezt a korosztályt, de rendesen.
Remélem, nem fogják már hagyni tovább!Origami te honnan tudod, hogy nem érzek együtt a fiatalsággal?

Az Egyetem ahol dolgozhatom, a fiataloké. És a szeretetet és a fiatalság iránti megértést képviselem. Miért írtad azt, amit írtál rólam? Hiszen nem is ismersz?Nem. Félreértettél:

csak, hogy 1x végre a LEJÁRATÓSDI hadműveletedet fejezd be Énellenem. Jó?
Ez érthető, ugye?

Ha valahol megjelenek, ott teremtél, és lehordtál. Miért? Mit vétettem ellened, még mielőtt viszonzani nem kezdtem amit ellenem tettél? Azt gondoltam, ha hasonlóan reagálok, leszállsz végre az én mlm-ezéses életemről..... Belátom, hiba volt. És ezért a bocsánat kérésem. És te? Belátod, hogy hibáztál? És mersz-e bocsánatot kérni tőlem?Visszatérve az eredeti témához. Én valóban durvának...

találom, amit most a fiatalokkal művelnek itt Magyarországon.
Erre próbáltam felhívni itt a figyelmet.
Semmiféle kedvezmény nem illeti meg őket, nehezebben jutnak munkához, mint annak idején az idősebb korosztály.
Viszont az elvárások ugyanazok.
A semmiért.
Utána meg szidják szegényeket, hogy nem akarnak megtenni semmit.
Kihasználják ezt a korosztályt, de rendesen.
Remélem, nem fogják már hagyni tovább!Tessék:

Beidézlek: "Rendkívüli együttérzésről nem igazán beszélhetünk...

Ragyogás esetében.
Bár semmi közöm hozzá, mégis felvetődik bennem a kérdés, hogy őt vajon miért nem érdekli a fiatalság mostani helyzete? " Honnét tudod milyen vagyok? Ismersz?

Éngem itt sokan ismernek. Tégedet ki? Még sosem voltál közös rendezvényeken, mert csak a homályban éled ki magad. Pont mint a pók. És lecsapsz. Hozzá hasonlóan, szívod a vérét, energiáját embereknek, mint egy vámpír..... Milyen ember vagy, ha ilyeneket megcsinálsz ISMERETLENÜL?Jaj, Ragyogás! Te most komolyan azt szeretnéd, ha én...

haragudnék Rád? :-)
Vajon MIÉRT? :DKifogás. Kifogáshegyek...

Aki elkezdte a velem való negatív lejáratósdit, az ki volt, ha nem te Origami? Aki még magadat sem mered felvállalni.
Elkezdted lassan 3 éve, és azóta tart. És már mást is magad mellé tudtál vonzani. Szavak. Ablakok vagy falak. Ebben az esetben nincs kommunikáció, csak fal, mivel egyoldalúan nem jó dolog érintkezni.

Uff. Én léptem.Ha valaki nem táplál haragot, az mit bocsásson meg? :D

Jaj, Ragyogás, eléggé fárasztó vagy ma délben! :-)
Majd ha nem leszel többet durva és ködösítő, akkor én is más dolgokat írogatok Neked! :-)
Ezt nem haragból teszem most sem. :DOrigami, a " Fölényeskedő

Origami, a " Fölényeskedő álarc" amit most magadra öltöttél, nem visz előre tégedet.

A megbocsátás az, ami igenis nagyon fontos és értékes életünkben. És az ELFOGADÁS alapja. És a SZERETETÉ is. Mond, te képes lennél mindent elfelejtve, elfogadni engem? Megbocsátani mindent amit ÉN ellened elkövettem?

Bár, még 1 x elmondom, aki ismer, tudja, a beírásaimra gondosan ügyelek, hogy a tisztelet érződhessen a MÁSIK felé, akit ismeretlenül elfogadva szeretek. Ha írtam olyat, ami helytelen irányodba, kedves Origami, ezúton kérlek: Bocsásd meg nekem! És fogadj el ezentúl ugyanolyan útkereső, és tévelygő léleknek, Embernek, mint magad is !

És, ha az én "szálka beírásom" mégis szúrja a szemeidet, melyek most még indulataidtól csillognak, figyelj oda a tiédre is, okés??
Mert gerenda a sajátodéban is lehet.

És mond, miért nem megy a megbocsátás?
Mert munka van mögötte? Mert egyszerűbb elbújni "valamilyen álca" mögé? Próbáld ki!
Ajánlhatom ehhez neked a Ho'o ponopono technikát. I1m sorry! Thank you! Love.

Nekem sokat segít a mai napig:)Rendkívüli együttérzésről nem igazán beszélhetünk...

Ragyogás esetében.
Bár semmi közöm hozzá, mégis felvetődik bennem a kérdés, hogy őt vajon miért nem érdekli a fiatalság mostani helyzete?Kedves Ragyogás, lehet egy kérésem?

Mivel én nem beszélek veled ilyen ordenáré stílusban, nem értem, miért így reagálsz. Megkérnélek szépen éppen ezért, hogy míg illedelmesen, és normális hangnemben beszél veled valaki, nem csak én, addig így te se ordibálj. Vajh ez is hozzátartozik a pozitív gondolkodásodhoz?Honnan tudod, hogy van aranygyűrűm? :-)

Úgy néz ki, mégis rendelkezel a tisztánlátás képességével :-)
Egyébként csak megvédtelek, miért nem köszönöd meg? :-D
Áh, amúgy nem várok köszönetet, szívesen segítettem, kedves :-)Zsáááááááááák!

Szegény ám az eklézsia, mert maga harangozik a pap!!!! **** Javítom írásom hangulatát, ugyanis a humor oldalárról szerettem volna megközelíteni a hsz-edet kedves Zsák :) Kérlek nevess rajta hát, mivel a megszólításom a nevetésemet tükrözte volna. Nem ment át. Sajnálom őszintén!*****

Mi lenne, ha nem engem szegényeznél le, hanem a magad zsákján a lyukakat foltoznád már végre be? Leesne az aranygyűrűd netán?

*** És azért lásd be, a te hozzám szólásod sem volt "piskóta!" ***Ejnye Origami, hagyjad már szegény Ragyogást :-D

már teljesen meggajdult tőled, még normális gondolatokat sem tud írni, hihi :-)Kontra- rekontra- cufkontra-morkontra:)))

Biciglivel lejtőn: Kontrázz Zsiga! - H'á, hogy kontrázzak? Nincs is hangom:)

Szoktunk kártyázni bátyámmal és férjemmel. Ott lehet ezt bemondani. Ahol megjelenik a papírhajtogatós művészhölgy, ott rákontráz a furfangok képviselője is:)))
De legalább felkerül a blog segítségetekkel a nézettségi listán:)

Hálás vagyok ezért nektek! Köszönöm! És áldalak titeket drága barátaim:))))
Teljesen mindegy..... 111111111111111111111111111 mit írok. Van reklámom:)))Jaja, a mai fiatalok ne is várják el azt a szüleik ....

korosztályától, hogy megkapják azt, ami nekik járt.
Ingyenes oktatás, alacsony kamat a házkölcsönnél, stb...
Ők csak a munkahelyhez jutás nehezítettsége miatt maradjanak otthon a szüleik nyakán!
És örömmel segítsenek azok házát újjáépíteni, akik még felépíthették a sajátjukat.
Úgyis ráérnek!Ez a blog egy figyelem felkeltés.

Azoknak akik tudnak az infóval mit kezdeni. Furfi, neked ilyen hozzáállásod lenne? Akkor ne mondj és ne tegyél semmit. És ne is várd el, hogy valaha is segítsen neked bárki, hiszen azt mondod csak kiszipolyozás az amiben vagytok. Bár, én úgy érzem csak magáról beszélhet az egyén. A többi ember nézete, véleménye nem tartozik egy-egy emberre. Nem mondhatok más helyett véleményt én, csakis a magamét. És nekem meg ehhez nincs véleményem sem, és kommentálni sem akarom.Nagyon durva

hogy ezt a korosztályt csak szipolyozni akarják. De hamarosan ennek véres vége lesz. Bár ennek nem kell így lennie, ha önként félreállnak a begyepesedettek.