A felhők felett mindig kék az ég

A felhők felett mindig kék az ég
Igen, tudom, de jó volna, ha így is tapasztalnám. Tegyük a szívünkre a kezünket: kinek nem fordult meg a fejében, hogy nyakon kéne vágni azt, aki lefröcsköl az autójával, vagy ide öntötte a szemetét, stb. Ilyenkor hangulatomtól ,és éppen időszerű empátia készségemtől függően, vagy szégyellem-, vagy gyorsan felmentem magam. Mondván hát nem születhet mindenki Teréz anyának! Különben is: az vesse az első követ…(aki leg jobban céloz). Pedig de jó is lenne, mindig pozitívan szemlélni a dolgokat és hatalmas szeretettel értékelni a világot! Ráadásul tudatosan törekszem is rá. De az ez irányú fejlődés első szakaszában, bizony nem olyan egyszerű. Ehhez találtam-vonzottam be, nagyon jó segítséget, amiből idézek:
„ … a lehetséges eseményeket a test idegrendszerének igénybevételével, az akarat vagy a tudatos hiedelmek bizonyos intenzitása révén lehet a valóságba vonzani. Bizonyos szempontból a jövőbeli események is most léteznek, csak túlságosan gyorsak. Túl gyorsan szökkenek tova az idegvégződéseken, és fizikailag nem érzékeled vagy éled át. Egy bizonyos eseményt jelenként tapasztalsz meg. Hiedelmeid áteresztik a szinapszisokon, és magukhoz vonzzák.
Naponta legfeljebb öt-tíz percet szánj rá, hogy természetes hipnózist alkalmazd a kívánt új hiedelmek elfogadásának módszereként. Ez alatt a lehető legerősebben összpontosítsd a figyelmed egyetlen egyszerű kijelentésre. Újra és újra ismételd el magadban, és mindvégig fokuszálj rá. Igyekezz átérezni a kijelentést, ahogy és ahányféleképpen csak lehet. Rendkívül fontos a verbális vagy mentális ismétlés, mert mozgósítja és visszatükrözi a biológiai mintákat. Ne erőlködj! Miután befejezted a gyakorlatot, ne elmélkedj tovább rajta. Koncentrált formában alkalmaztad a természetes hipnózist. Előfordulhat, hogy ki kell kísérletezned üzeneted megfelelő megfogalmazását, de legalább három napnak el kell telnie, amíg az eredmények fényében megállapíthatod a hatékonyságukat. Legyen teljesen relaxált a figyelmed, különben több időbe telik. Egyszerre látványos eredményeket fogsz tapasztalni. De ha ez bekövetkezett, akkor se hagyj fel a gyakorlattal. Át kell rendezned a belső csatornákat. Ehhez kialakul az útmutatóként szolgáló érzék.”
Csak ennyit kell tenni, hogy új pozitív tulajdonságokra tegyünk szert.
Sok sikert hozzá szeretettel!Kedves Katka!

Bocs, hogy csak most válaszolok.
Jane Roberts: A személyes valóság természete II. című könyvől.Kérdés

Kedves Isti11!

Megkérdezhetem, melyik könyvből idéztél?
Válaszodat előre is köszönöm!
KatkaKöszi a hozzászólást

Köszi a hozzászólást Süni66!
Igen ezen én is elgondolkoztam. Végül is a 2000 éves irományokra, tudásra hivatkozik alapjába véve mindenki. Tehát ezek nem új dolgok, csak-végtelenül leegyszerűsítve- az alkalmazáshoz nyújtanak segítséget a mai "mesterek".
És pont erre van szükségünk. Hiszen az összes tanító (Jézus, Buddha) többek között erről beszélt az akkori kor nyelvén az akkori embereknek. Az alapvető elv ugyan az maradt.
Amúgy szerintem jól alkalmazod a módszert, mert abban az állapotban rendkívül fogékony a tudatalatti.
Több hozzászólásban találkoztam azzal a gonddal, hogy gyakran nem könnyű, pozitívan szemlélni a dolgokat illetve szeretnénk változni, de ez nehezen megy. Ehhez szerettem volna segítséget nyújtani. Többek között magamnak is. Itt napi 5-10 percről van szó, amit igazán megtehetünk magunkért, ha komolyan akarjuk a változást.
Legyen szép napod!A tudatalatti pozitiv

A tudatalatti pozitiv átprogramozásáról van szó, ugy látom, csak máshogy van megfogalmazva. Tulajdonképpen azt tapasztalom, h. akárhány könyvet elolvasok a vonzás törvényének témakörében ha más szavakkal is, de mindegyik ugyanazt mondja. Lehet az a 20-as, 40-es évekböl való, v. épp napjainkbol. Elméletben teljesen érthető is számomra csak a gyakorlati alkalmazás, na az kemény dio. Legujabb modszerem, h. reggel, este az ágyban még félkábán hallgatom Balogh Bélától aTudatalatti tízparancsolata c. cd-t, közben meg vizualizálom a vágyott dolgok, események képét. Bár este sokszor belealszok :) ez állitolag nem baj. Hát, ennyit tudtam hozzáfüzni, de én még nagyon kezdő vagyok e témában. Még esetleg annyi h. leirom nekem melyik az az író aki etalon ebben a témakörben: Dr. Joseph Murphy. Számomra legalábbis teljesen közérthető, nem tul bőlére eresztett, a lényeget fogalmazza meg könyveiben. Kedvencem a Tudatalattid csodálatos hatalma c. könyv. szép hétvégét!