Felismered, hogy mit érzel?

érzelmekLégy boldog és szabad írtam ezt Nektek nemrégiben... az érzelmeink jelentik a kaput a békéhez, a Lelkünkhöz, de nagyon sokszor azt tapasztaltam és láttam, hogy az érzéseinkkel kicsit hadilábon állunk.
Te, hogy állsz az érzéseiddel? Meg tudod e élni őket? Meg tudod e fogalmazni milyen érzések vannak Benned?

A csecsemők még megélik az érzéseiket, jönnek és mennek az érzések és nem ragaszkodnak hozzá, hagyják, hogy áramoljon minden érzés...Szabadok...
Az életünk során a sok elfojtás úgy alakul ki, hogy jön az érzés, de nem hagyod, hogy eluralkodjon rajtad inkább csak elnyomod, letuszkolod és máris megakadályozod a természetes folyamatot, a természetes áramlást!
Vannak jó és kevésbé jó érzések, jó és kevésbé jó állapotok életünkben, de mindkettő csak átmeneti állapot... Ragaszkodunk mindkettőhöz, a negatív érzésekhez is ragaszkodunk, ha fáj valami, napokig hagyjuk, hogy fájjon, pedig ha hagynánk és megélnénk az érzést a mélységeiben, ha hagynánk, hogy felerősödjön, akkor 90 mp után megszünteti saját magát... Veled már előfordult, hogy szomorú voltál valami miatt és még 2-3 nap után is amiatt az egy dolog miatt szomorkodtál? Képzeld el, ha megéled ezt az érzést, ha nem tuszkolod le a mélybe, akkor max 1,5 perc és megszűnik...
Próbáld ki!
Először kicsit fura lesz, hogy nem szenvedhetsz napokig, hetekig, de egy idő után, már könnyedén fog menni és rá fogsz jönni arra, hogy mennyi minden másra is használhatod ugyanazt az energiát.
Érzelmi fitnesz:
Ha jön egy érzés, ami rossz, negatív és nem szeretnél vele foglalkozni, éld meg! Állíts be az mobilodon az ébresztőt és 10 perc múlva, ha jelez, akkor lépj ki ebből a negatív érzelemből!
A következő alkalommal már csak 8 percig szenvedhetsz... Juss el odáig, hogy max 1,5 percig éled meg mélyen és nagyon intenzíven az érzést...
Kíváncsi vagyok a tapasztalataitokra!
Milyen érzések vannak? Meg tudod fogalmazni? Meg szoktad fogalmazni, hogy milyen érzés van Benned?
El tudod mondani a körülötted élőknek, ha éppen arról van szó?
Milyen érzéseink vannak? Éppen egy adott pillanatban melyik az az érzés, ami a legerősebb? Figyelned kell, hogy észrevedd!
Milyen érzés van most Benned? Meg tudod fogalmazni?
Írd meg nekem :-)

Mosolyokat, szerelmet, bőséget!
Csillagvirág

Hozzászólásokhm tehát azt mondod

hm tehát azt mondod ragaszkodjak ahhoz h boldog vagyok és ennyi az egész! de hát én nem ragaszkodom tudatosan a szomorusághoz. kösziDrága Datatrop!

Nem az érzés ragaszkodik hozzád, hanem Te ragaszkodsz az érzéshez:-)
Szóval?

Mosolyokat!
Csillagvirágszia

Szomorú vagyok egy lány miatt hiába állitom 10 percre az ébresztőt nem múlik el, de szeretném túltenni magam rajta mert már nagyon nyomaszó... :ITalákozás

Szia Csillagvirág!

Megpróbálom megoldani a pénteki találkozót. Nagyon szeretnék megismerkedni hasonló lelkivilágú emberekkel, mint amilyen én vagyok. Sokat szeretnék még tanulni. Örülök, hogy rátok találtam és remélem, hogy nem jön semmi közbe péntekre és találkozhatunk.

pannonszépeKöszi, Jayme! :) Kipróbálom.

Köszi, Jayme! :) Kipróbálom.Kedves Lebeke!

Van egy módszerem erre,úgy hívom,hogy Napi Tudatos Sírás Hagymával.Szóval naponta egyszer amikor nincs jobb dolgod és nem zavar senki, elkezded szeletelni a hagymát.Közben ugye automatikusan elkezdesz sírni.Amikor már jönnek a könnyek belegondolsz,hogy mi az ami feszkót okoz.Lehet düh,félelem,vagy csak sima elkeseredettség,tul.képp mindegy melyik fázis van épp,a lényeg ,hogy kisírod.Amúgy én tegnap kezdtem el újból ezt csinálni,mert nem csináltam pár hónapig és ez meg is látszik.Szia! :)

Igen, elfojtom, nem engedem ki az érzéseimet. Mikor megtettem, akkor a környezetemben élők: "Mi bajod már megint?!" - például. Belül viszont üvöltök, amivel az a baj, hogy nincs tere, nem tud elszállni, mint úgy mikor valóban elkiáltanám magam. Tudom, ez valamilyen formájú megfelelési kényszer is, azért már nem olyan mértékű, mint 2- 3 évvel ezelőtt.
Most lenne "alkalom" megélni a dolgokat mélyebben, csak félek mi lesz, ha meglátnak? Jönnek és kérdik: -Mi a baj?... Elmondom, és a válasz: -Lépjél már túl rajta! - azért "már" mert nem hagynak legtöbbször békén. Azt hiszik, ha sírok ott kell állni mellettem és hallgatni mi bánt. Pedig sokszor elmondtam már nekik ilyenkor nyugodtan magamra hagyhatnak. Az a jó. Nem értik... Megsértődnek. Ezt nem nagyon tudom kezelni, így inkább elnyomom azokat az érzéseket.Drága Pannonszépe:-)

Annyira szépen fogalmazod meg és írod le a dolgokat és ez tényleg így működik!
Jössz a talira?

Mosolyokat, szerelmet, bőséget!
CsillagvirágMegélni a pillanatot

Kedves Csillagvirág!
:-) nagyon tetszik a mottód!
A pillantok megélése az egy nagyon nagyszerű dolog. Én kb. 5-6 éve igyekszem így megélni a mindennapjaimat, akkor ért egy nagy csalódás és ösztönösen kezdtem el így működni. Az vártam, hogy gyűlölni fogok és dühös leszek, de ehelyett teljesen mást tapasztaltam. Most már tudatosan csinálom, mert, ha akkor nem kerül elő ez az ösztön, akkor nem tudom, hogy hogyan léptem volna tovább. Hozzáteszem nem szerelmi csalódásról van szó. A bizalmam ingott meg az emberek irányába oly mértékben, hogy úgy éreztem teljesen egyedül maradtam. Akkor viszont volt egy-két napom, amit borzalmas volt akkor megélnem, lelkileg teljesen padlóra tett, de egyszer csak jött az érzés, a lelkem mozaikdarabkái újra egyesültek és azóta minden nappal több vagyok. Viszont még egy dologra rájöttem az érzés kapcsán. Egyedül tudom csak megoldani, hiszen bennem van és az enyém a rossz érzés és a jó is. Mindent meg tudunk magunkban oldani, csak figyelni kell befelé. Ehhez nekem nem kell más, csak az, hogy kikapcsoljak akár pár percre és jön a szétáradó békesség. Amikor sírnom kell sírok, amikor dühös vagyok a gyomrom legmélyebb bugyrából teszem, de nincs célpontja, csak az érzés megélése, és elmúlik.
Ugyanez igaz a pozitív érzésekre is, csak azért emeltem ki a negatív érzéseket, mert mi emberek, azt nyomjuk el magunkban.
Van, amikor könnyebben, van amikor nehezebben megy, de gyakoroltam és most már egyre könnyebb. Egészen nyomasztó dolgokkal is eltudok már bánni, és tudom, hogy mindig minden megoldódik. (tapasztalatom szerint) A legjobb az az érzés, amikor a megélés után békesség és a szeretet árad szét a szívedben és a lelkedben és tudod, hogy minden rendben.
Ha az ember figyeli magát, befelé néz, akkor elcsendesül és érez. Az érzés pedig megmutatja, mit kell tennünk.Drága Angel-a:-)

Várom a beszámolót:-)))

Mosolyokat, szerelmet, bőséget!
CsillagvirágKedves Csillagvirág! Ez

Kedves Csillagvirág!
Ez szuper. Én is nagyon kíváncsi vagyok.:)
Kipróbálom. Bár nekem könnyebb lesz, mert élből nem bánkódom túl sokáig.:)Drága Jayme:-)

Nagyon kíváncsian várom:-)))

Mosolyokat, szerelmet, bőséget!
CsillagvirágEz nagyon jó

Csillagvirág!
Kipróbálom és megírom az eredményt!
Köszi!:)