Férfiak a nőkért

zászló„Igazi nagy vállalkozás: napi 30-40 km-t teljesíteni három héten át. Sokan egyedül is bevállalják.

Napi 20-25 km gyalog?
Milyen lesz?
Egyedül nem akarok menni.
Ki jön el velem?
Egyáltalán ki fogom-e bírni?

Mi ennek az egésznek az értelme?

Minden zarándoklatban egyszerre van benne az elszakadás és a visszatérés. Fizikai és lelki értelemben egyaránt. Eltávolodom a rossz szokásaimtól, a lehetetlen viselkedésemtől, a zűrös múltbeli ügyeimtől.
Visszatérve pedig egészen új szemmel láthatom a dolgaimat, tisztul a kép a magam és a környezetem jövőjéről. Mindannyiunknak nagy szükségünk van erre a friss látásra.
A magyar püspök atyák a nemzeti ima-évet meghirdető felhívásukban így írtak: „Sokunk életét a szétszórtság, a reménytelenség, a pillanatnyi előnyöket kereső anyagiasság, a karrierizmus és a jövőtlenség érzése jellemzi. Alig érezzük a jövő vonzását és ígéretét."
Vajon engedhetem-e, hogy a múltunkat meghamisítsák?
Elfogadhatom-e hogy a jelenünket manipulálják?
Tűrhetem-e, hogy a jövőnket ellopják? Fiatalként vágyaim, terveim vannak. Komolyan meg kell vizsgálnom a felnőttek ajánlatait, ha egy értékes, tartalmas életet szeretnék élni.
Szeretném, ha a jövőről szóló beszélgetések nem a félelemtől, vagy a bizalmatlanságtól, hanem a reménytől lennének hangosak. „

Sokan indulnak zarándoklatra vallási célokból, spirituális okokból. Közelebb kerülni Istenhez, önmagamhoz. Olyan célkitűzés, ami megéri. Különben miért is indulnának annyian? Belföldön, külföldön. Mária Út, Márianosztra, El Camino, és még mennyi útvonal.

Mi lenne a mi célunk? Miért indulnánk el, honnan és hová?

A terv a következő: 2011. májusában 15–20 férfi elindul gyalog Erdélyből Magyarországra. Megteszünk mintegy 700 kilométert kb. 1 hónap alatt. Talán éppen Csíksomlyóról indulunk, vagy Csíkszentdomokosról, még kialakul. Budapestre érkezünk, vagy Esztergomba, esetleg Székesfehérvárra, még eldöntjük. Az út zömében a Mária Út útvonalát kívánjuk követni. ()

Mit akarunk ezzel?
Két célunk van.

1. Képzeld el, hogy részt veszel a zarándoklaton, és mintegy 30 napon keresztül, a gondolkozásod középpontjában a feleséged, a kapcsolatotok, a családod áll. Erről beszélgetsz reggel az indulásnál, menet közben, ha bírod szuflával, a déli pihenőn, és az esti tűznél. Meghallgatsz másokat, meghallgatnak mások. Ötletek, gondolatok, érzelmek alakítanak egy hónapon keresztül. Meg fogsz változni, meg fog változni az életed, és meg fog változni a kapcsolatod is. Ennyi elvárható egy zarándoklattól, nem?
2. Fel akarjuk hívni a világ figyelmét a család, a házasság, a boldog élet fontosságának koncepciójára. Vinni akarjuk a zászlót. Férfiak menetelnek a nőkért és a családért. El akarjuk érni, hogy férfi és nő figyeljen egymásra ismét. Hogy akik hallanak erről a zarándoklatról, felkapják a fejüket: Mi van? Elgondolkozzanak. És elkezdjenek hinni: lehetne másképp!

Ez lesz az első út. Remélem, hagyomány lesz belőle, és mind többen szereznek majd tapasztalatot. Gyere velünk, legyél köztünk, vedd fel velünk a kapcsolatot, amíg még van hely. Az első úton a maximális létszám: 20 fő.

Hozzászólásokkössz a visszajelzést Jasmine

Nem árt, ha már a felkészülés időszakában érezzük is, hogy nem értelmetlen a célunk.Egy csodaszép gondolat..;)

Nagyon nagy örömmel olvasom ezen sorokat és őszinte boldogsággal tölt el,hogy ilyen célért indul egy zarándoklat! Az összes Nő társam és Családok nevében szeretném megköszönni Nektek!;) :)
<3 Szeretet & Ölelés <3itt is leírom

Ma tettem egy próba gyalogtúrát (próba=mit bírok). Budapestről hazagyalogoltam Érdre, összesen 20 km-t tettem meg 4.5 óra alatt három megállással. (ez három hosszúlépés 15-15 perc pihenővel)
Érdekes tapasztalat gyalogolni, miközben egy adott kérdés körül járnak a gondolataid.
A legfontosabb üzenet, amit kaptam talán ez volt: nem azért vagyunk a világon, hogy saját magunkért éljünk, hanem, hogy másokért. Ez egy házaspár, vagy férfi nő esetében így fordítódik le: nem önmagamért élek egy kapcsolatban, hanem a másikért.
Ha önmagamért élek, akkor ez jön le a másiknak is: nicsak, ez önmagáért él, azt akarja, hogy én is azt csináljam, ami neki jó. O.K. Hadd lássuk, hogyan érhetem el, hogy inkább ő csinálja azt, ami nekem jó?
Ha a másikért élek, (talán) észreveszi ezt, és ezt mondja: ez értem él. Lássuk, mit tehetek én érte!
Elég nagy különbséget tud jelenteni nem?

Vedd hozzá, hogy esetleg megtanulhatjuk kommunikálni is ezt egymás felé.
egyébként pedig alaposan elfáradtam, de megérte. Sok apró élményem volt.
Most jól érzem magam, és elképzelem, milyen lesz ezt 30 napon keresztül megélni.:)

Már ketten vagyunk.:))

Mit szólok ? Kedves barátom !
Engedd meg , hogy veled tartsak ezen a lélekemelő úton ! Hiszem , hogy nemes erényeidnek hála , sokan csatlakoznak majd hozzánk :)) Remélem elfogadsz uti társadnak ahol életünk kicsiny részében az ÚT lesz a mi közös mibenlétünk , eszmecserénk , gondolataink, félelmeink, örömünk, bánatunk, ! Átformálja és önmagunk igazi Én-jét keresve mutatja meg mindazt akik vagyunk ! Álarcok és egoizmus nélküli , tiszta jellemet formálván mindabból az Én -ből aki vagyok !
Gondolatban , már az úton vagyok látom Erdélyi havasok mesés tájait , megannyi állat kémlelő tekintetét , álruhába bujt anyókának öltözött tündéreket akik azt keresik van e még e tájon igaz ember :))
Látom a hegyek ormán megbújó felhők halk szavát suttogják tovább -tovább, a patak édes ízét mely hűsiti fáradt sejtjeim sokaságát , völgyeken átívelő hidak megannyi lélek által ejtett lábnyomát !
Csak becsukom a szemem , és ott vagyok veled , Férfiak a Nőkért a Boldogságért hagyom hogy az Út legyen az mit megélhetek :))))))))))))
Ölellek örök barátod Merkaba :)))))) Isten kísérje utunkat :))))))))Magyarországról férfiak?

Persze!
Sőt úgy gondolom, hogy főként innen.
Kiutazunk, és elindulunk haza a családhoz. Minden nap közelebb jövünk fizikailag, lelkileg és szellemileg is. ez az elképzelés.Tök jó

ötlet!Mondjuk én nő vagyok,úgyhogy nem mehetek,de ha férfi lennék,tuti mennék.Egyszer majdnem elmentem Spanyolországba zarándokolni, csak pont akkor lettem terhes,így nem mentem.De pár év múlva tuti megyek.Biztos nagyon jó lesz,majd írd meg légyszi milyen volt.Csodálatos kezdeményezés!! És

Csodálatos kezdeményezés!!
És ha egy férfi találta mindezt ki, akkor...ámulatba ejtő :D ;)
Lehetséges, hogy útközben csatlakozzanak Magyarországról is férfiak?De jó!!!

Nagyon tetszik!mit szólsz?

arra gondoltam, megfuttatom a gondolatot barátok között.