Kedves Férfiak! - I. rész

férfiak és nőkTalán nem veszitek zokon tőlem, hogy Belső értékeiteket célzom meg cikksorozatommal, vagyis a szívetekben ott szunnyadó figyelmességet, hűséget, megbízhatóságot, és gyengédséget ébresztem! Azt kérdezed miért? Azért, mert szükség van rátok, a nők és a közös életünk oldalán!

Veletek együtt

Nőként, asszonyként tudom, hogy mi nők nem adjuk fel oly könnyen a bennünket motiváló Belső értékeitek kiaknázását. A nyafogások, hisztik, elégedettlenségek legtöbbször az eszköztelenségeink, a saját türelmünk elvesztése, érzelmeink csatáinak tünetei.
Mi nők és asszonyok mindig és készen álltunk - ahogy ma is, még a modern és rohanó világ körülményei között is - arra, hogy kivárjunk benneteket, mert nélkületek nem megy! Veletek együtt szeretnénk élvezni az életet, veletek együtt szeretnénk a fűben futkosni, összebújni szerelmesen. Veletek együtt szeretnénk az élet kínálta lehetőségeket igazán élvezni, hiszen szeretjük látni a sikereiteket, büszkék vagyunk rátok, szeretjük azt, hogy mások vagytok, mint mi. Mindezek mellett pedig nagyon vágyunk arra, hogy legyetek bátrak szeretni, merjétek bátran látni az érzelmeiteket, hogy egymás mellé állhassunk!

Fogjunk össze

Bogozzuk ki együtt a szálakat, azokat, amelyeket a mai modern világ a női és férfi szerepekről összekuszált!
Ezért azt a férfit szólítom benned, aki kész arra, hogy másként, vagyis éberebben törődjön magával. Azt a férfit szólítom, aki kész kibújni az egyedüllét kényelmes megoldásaiból és bizonyos régi szokásait is kész feladni azért, hogy érzékenyebbé váljon az élet kínálta szépségekre. Ehhez a fajta érzékenységhez megérinthetővé kell válnod, s ez egy igazán neked való, férfias kíhívás. Szándékom megszólítani azt a férfit is benned, aki a védelem oldalán áll és ezért kész lemondani a maga vágyairól. A békés harcost is szólítom benned, ki önmaga Ura tud lenni, s ennek az Úrnak Ereje Belső tartásában nemesedik.

Mozdulj el, mozdulj ki

A következőkben javaslataimat olvashatod, hogy elmozdulj, kimozdulj, így adj magadnak lehetőséget egy új, más megtapasztalására. Lélegezz, s hangold, bátorítsd magad, hogy a hétköznapi gondolkodáson túl megjelenhessen az érintettség, a szavak nélküli.

1. Ébredj -ébredjetek kedveseddel együtt - korábban! Mikor voltál utoljára a Napfelkeltével?
2. Maradjon időd reggel arra, hogy rendesen megreggelizz. Készíts magadnak- és kedvesednek - frissítő gyógyteát, egy jó reggelit és élvezd!
3. Váltott zuhannyal zuhanyozz és dörzsöld le magad durvább szivaccsal, így engeded lélegezni a bőrödet is!
4. Tedd le az autót, menj busszal, vagy ha teheted gyalog! Ha kénytelen vagy autóval menni, keress egy új utirányt!
5. Mindig legyen nálad tiszta víz, mert ha nem is tudsz enni napközben, legalább bőven igyál!
6. Lélegezz jó mélyeket, naponta többször is.
7. Legyél türelmes magaddal, hogy másokkal is megtehesd ugyanezt.
( folyt.köv.)
Knolmár Marica
tudatosságfejlesztés

HozzászólásokKedves Io!

Édes a hozzászólásod. Jót mosolyogtam rajta, el is képzeltem.
A váltott tusolásról nekem a sikongatásom jut eszembe, mert máshogy képtelen vagyok kibírni.
Üdv: ÉvaKnolmár Marica

Knolmár Marica

Maximálisan egyetértek veletek!:)) MaricaOoo,

a gyogyteat keszito borostas ferfi latvanyat en is megneznem ... A tus meg a reggeli viszont nem feher hollo sztem =))).
Mari, ne haragudj, h mosolygok a cikkeden. Elolvasva viszont meg kell kerdeznem : miert nem ugy szeretjuk a ferfiakat, ahogy vannak?
Milyen egy ferfias ferfi szted, ha a felsorolt pontokat szivesen venned ugy altalaban?
Ismeri az ABC kul. tipusu gyogyteait es tudja, mit mire hasznalnak? Rendszeresen keszit kozos reggelit (es nem hagyja piszkosan a konyhat), es relaxal? Alaposan tanulmanyozza borenek erzekenyseget es ugyel a megfelelo tusfurdore?
Nekem inkabb a maniakus szo jut errol eszembe. =)

(A sztem ferfias ferfi : neha keszit kozos reggelit, es ha megkerjuk, el is pakol velunk a konyhaban. Lehet gyogyteakedvelo, de a hangulatteremtest az asszonykara bizza. De azert szereti a megteremtett relax- legkort.
Nem csinal forgatokonyvet a zuhanyozasbol, de ugyel a tisztasagra.
Az uj utirannyal egyetertek ;).
Diplomatikus, de hatarozott. Igy vagy ugy, de eleri, amit akar.
Eees, mindig keznel van a humora!
8)
Nehogy rossz neven vedd a hsz-m!
Pusz :)Kedves Mária,

Ez érdekes.Konkrétan a napfelkeltére gondolok.Talán 14 évs korom óta,hogy korán kelő vagyok.Szeretem is.Egy ideig nem tudtam mit kezdeni a helyzettel,de jó így.Frissebb vagyok,ha nem alszom vissza,hanem szépen,nyugodtan felkelek és ha még van is időm,lefoglalom magam.Ma is fél 6 kor ébredtem.
Komolyan mondom,még nem találkoztam férfi emberrel,aki szeretne korán kelni és nem az ágyban maradni 10ig.Pedig biztosan van ilyen férfi is.Gondoljunk csak a szerzetesekre.Csakhogy én most nem a szerzetesekre gondolok.
Mellesleg,érdeklődöm,nőkhöz/ről nem gondoltál írni pár sort?
Megyek,olvasom a másodikat is,
Köszönettel:)
u.i.:a javaslatok szerintem mindenki számára megfogadhatóak.Ami a reggelit illeti most vagy én hozom magamnak vagy én hozom magamnak:))))