Kedves Férfiak II. - Vonzásban

nők és férfiak - matt damon, george clooney és brad pitt Emlékeztető

Akik meg tudták figyelni az első részben felsoroltak gyakorlásával a régi szokások elengedésével járó nehézségeket, bizonyára sok új meglepő információt szereztek meg magukról. A régi szokások elengedésével járó nehézségekkel azok is találkozhattak, akiknek nehéz volt a korai ébredés és az ágyban ragadtak! No, semmi pánik! Ha így történt, így történt, de ebben az esetben a fáradtság, lustaság és az alvás győztek a felébredéssel szemben! Bizony előfordul, hogy az egyszerű gyakorlatokat a legtöbben félreteszik, s leginkább azért, mert nem találnak benne semmilyen nagyobb volumenű kihívást, izgatót, vagy fantáziát, no és a megszokott régihez ragaszkodni sokkal könnyebb és kényelmesebb is!

Sajnos a mechanikusságot, - ami már jól bevésődött, puha, meleg, kényelmes és otthonos érzést nyújt - nem lehet gyorsan, egykönnyen legyűrni! Ezt megfigyelheted, ha a reggeli ébredésnél jobban résen vagy. Persze odáig is el kell juss, hogy résen lehess, mert az álmosság és lustizás, az elfáradt test, az ágyba nagyon nagyon könnyen visszahúznak és meggyőznek arról téged, hogy elment az eszed, ha most felkelsz. Szóval, nehogy felébredj!

Az első rész feladatairól bővebben

1. A Napfelkeltével lenni:

Amikor nélkülözöd a siettséget, az időhiányt, amikor a tevékenységet és a gondolkodást háttérbe szorítod, a Napfelkeltének egyszeriben van helye Benned! Csak ülni és várni, ahogy felbukkan a horizonton, nézni, ahogy megfesti az egész eget, s Fénye bearanyozza a Földet. Egyszerűen hagyod magad megérinteni. Ehhez a reggeli ébredéshez egy bizonyos elszántságot is meg kell szerezned. Ha sikerült megszerezned, ha nem, menj tovább, kezd újra, folytatsd!

2. Úgy reggelizni, hogy van rá megfelelő idő és mellé, még a kedvesedet is kora reggeli ajándékkal leped meg:

Mindannyian jobb életminőségre, figyelemre, emberibb életre vágyunk. Azt hiszed, hogy ehhez még szükséged van több pénzre, szebb, jobb konyhára, fürdőköpenyre és meleg papucsra, egy modern teafőzőre? Dehogy! Csak egy kis áldozatra! Arra, hogy feladd a lustaságot, fáradtságot, a téves hiedelmeidet a jólétről, a harmóniáról, az együttlét öröméről és kipattanj korábban az ágyból azért, hogy a saját csodádat átélhesd! Azon körülmények között élvezd az életedet, amiben éppen vagy! Mire vársz?! Mit gondolsz, mégis meddig élsz?

3. Váltott zuhany és testdörzsölés:

A férfi büszke a testére és ez így rendjén is van! Jól teszi! Mi nők ezt nagyon szeretjük. Mindent megtenne azért, hogy jobban nézzen ki és persze, még ennél többet is!:))

A test egy nagyszerű, teherbíró, csodálatos és rendkívül érzékeny rendszer!
Sajnos mára a legtöbb férfi elvesztette a saját testével való kapcsolatát, aminek nyomában megjelentek a legkülönbfélébb szexuális problémák, a pénisz méretén való aggódás és a test elhanyagolásának következményei! Persze megkap a férfi teste mindent, sőt, még azon túl is! De amikor túlparfümözött, leszőrtelenített, vagy éppen gondozatlan és szeretetlen, mozgáshiányos és rosszul táplált és zsíros,... akkor a test örömtelen, hiszen nem azt kapja, amit valóban megkíván. Olyan ez, mintha az autódat zsírral mosnád! Ugye nem igazán jó ötlet? Fénylik ugyan és csillog is, dehát...

Amikor váltott zuhannyal zuhanyzol, felébreszted a tested rejtett tartalékait és amikor ledörzsölöd bőröd elhasználódott felső rétegét, a test minden pórusán át lélegzethez jut és megújúl! Megújult, felfrissült tested plusz energiával szolgálja meg a törődésedet!

4. Az autót letenni és gyalog menni :

Hát ehhez korábban kell felkelni az oly sokat emlegetett ágyból, ha mindezt rohanás és izzadtság nélkül akarod megcsinálni.
Végre bele szippanthatsz abba a levegőbe, ami az autóktól is büdös és koszos. Nem egy romantikus túra, de lehetséges, hogy felkelti benned a vágyat a tiszta levegő után. Most végre van időd és némi kényszerítés is arra terel, hogy férfiasan elgondolkozz azon, vajon mit tudnál tenni még - azon kívül, hogy autó nélkül jársz dolgozni - azért, hogy tisztább Bolygón élj!
Látod, már megérte felkelni, hiszen a Föld és a rajta lakó, együtt élő emberek sorsa, ami a tiéd is, még sosem érintett meg ennyire!

5. Mindig legyen nálad tiszta víz, mert ha nem is tudsz enni napközben, legalább bőven igyál! :

Az ember testének 75% - a víz, s ha ezt nem pótolja, számtalan kellemetlensége származik belőle. Gondold csak el, mennyi energiát vesztesz a napi kemény munkában, a stresszben, a negatív gondolatokkal, az állandó időhiánnyal, a határidők szorításában! A legtöbb férfi elfelejti munkája közben, hogy rendesen egyen! Azt, hogy legalább vizet igyon, nehéz megszoknia és főleg nevetségesnek tartja!

Pedig ez nagyon fontos, hiszen a napi 11/2 és 2 liter tiszta víz elengedhetetlen a modern élettempóhoz, a zajos, koszos és büdös levegőjű mindennapokhoz! Ha megfelelő mennyiségű tiszta vizet iszol naponta, elkerül a fáradtság, sokkal jobban tudsz figyelni, a teljesítményed is egyensúlyban marad, a veséd is megfelelő munkát kap és tisztul, ahogy a gondolataid is!

Ha vezető beosztásban vagy, tegyél azért, hogy legyen a munkahelyeden szűrt víz! Ha nem vagy vezető beosztásban, szervezzétek meg, hiszen elengedhetetlenül fontos az eredményes munka miatt és a betegségek megelőzése szempontjából is! Ha gyermeked van, fogjatok össze, hogy legyen otthon, a bölcsiben, az oviban és az iskolákban szűrt, tiszta víz! Hihetetlen fontos!!

6. Lélegezz jó mélyeket, naponta többször is:

Biztos elér a mély sóhajtozás naponta a napi gondok és őrültségek miatt! De ugye tudod, hogy ez a sóhaj nem hatol túl mélyre, legtöbbször magasra sem! Legfőkképpen a negatív köröket erősíted vele.
Az ősi tardíciók, mint a Jóga, a Zen, a Tao és Tantra nagy jelentőséget tulajdonítanak a légzésnek. Az ősi több ezer éves tanítások szerint a levegő nem csupán gázokból áll, hanem energia, a Mindenséget tápláló energia.

Az ősi tanítások által említett csodálatos kölcsönösséget, a mai ember életmódja, a reklámok, tv, és a trendi által trenírozott gondolkodás nem tudja elfogadni. Nem csoda, hiszen az említett modern eszközök egyfajta könnyebb, lazább és ezáltal mechanikusabb gondolkodásra, mozgásra kondicionálnak.
A jó mély légzés és a légzés megfigyelése a mechanikusság ellen van és sok hasznos információt nyújt a mechanikus működésekről.

7. Legyél türelmes magaddal, hogy másokkal is megtehesd ugyanezt:

Ez a kis feladat a Szív Békés Harcosát szólítja benned : Hiszen ahhoz, hogy a türelem megjelenhessen, fel kell ismerd a türelmetlenséget és meg kell figyeld mi az, ki az, aki, ami a türelem ellen dolgozik. Ha ez sikerül, akkor már egy következő alkalommal, - megfelelő készletek birtokában - nyakon tudod csípni a türelem ellen fellépőket és leállíthatod őket, így teret adhatsz a türelemnek.

Knolmár Marica
tudatosságfejlesztés

Hozzászólásokháát..

akkor a váltott zuhanyon kívül,a legférfiasabb Kedvesem van a világon:-)))( megjegyzem,arra én sem vagyok képes,midketten a meleg vizet részesítjük előnyben:(()
Bár ezt a cikked nélkül is tudtam,Kedves:-))
Köszönettel ErcsikeKedves Mária,

tetszenek a kifejtéseid,hasonlóképpen látom őket magam is.
Persze egy férfi vagy egy nő ennél több minden összetveője,ha azt nézzük az életben való "megmaradása/helytállása/választott dolgai" miket kívánnak meg tőle,viszont csodás induló.
Tartalmas gondolatokat osztottál meg velünk.Jómagam a váltott zuhannyal állok hadilábon.. :) Viszont sokszor még busz helyett is sétálok,és mostanra már a folyadékbevitel is kezd normalizálódni.

Szép napot neked:)Édes, Kedves Férfiak!

Felkérés keringőre.
Senki nem akar táncolni?
Szerintem nem lesz olyan rossz.
Próbáljátok meg!
Üdv: Éva