Ferrári, egyben, magyarul :-)

ferrariNo, szóval hála Ritocska nagyszerű közreműködésének, immár magyarul is olvasható Jamie Smart írása. A fordításokból a frappánsabb Ritocskának köszönhető, az okosságok Jamietől jönnek, én meg itten vigyorgok mit tejbetök! Szép az élet! :-D Olvassátok haszonnal! Oszt találkozzunk valami versenypályán, ahol megküldjük a a verdákat keményen!

Jamie Smart: Ha a Titok olyan nagyszerű, akkor hol a Ferrarim?

Fedd fel a rejtett buktatókat, amik szabotálják az önfejlesztő törekvéseidet és kezdj el még ma olyan életet élni, amilyet szeretnél! 5 kulcs arra, hogyan szállj ki a rejtett mókuskerékből, hogy olyan életet élhess, amit valóban szeretnél.

Tudtad?
A legtöbb ember, aki önfejlesztésbe kezd, SOHA nem éri el még a töredékét sem a vágyott eredményeknek.

Miért van ez?
A legtöbb ember az életét egy „rejtett mókuskerékben” futva éli, ami abban az állapotban tartja őket, hogy örökösen az álmaikat, céljaikat és lehetőségeiket kergessék, melyek SOHA nem érkeznek el hozzájuk.

A rejtett mókuskerék egy tévhit – egy hit, amit belénk nevelnek gyerekként és, amiben egész életünkön keresztül megerősítenek, anélkül, hogy akár észrevennénk!

Több száz évvel ezelőtt hittek abban, hogy a Föld lapos és ez a gondolat visszatartotta az embereket attól, hogy további területeket fedezzenek fel, mert féltek, ha a Föld széléhez érnek, leesnek róla. A rejtett mókuskerék ugyanezen módon állítja meg az embereket és tartja távol attól, hogy:
• Hogy olyan munkával keressenek pénzt, amit szeretnek
• Hogy olyan életszínvonalon és tapasztalatokat éljenek, amikre vágynak
• Hogy olyan emberekkel létesítsenek kapcsolatot, akik számítanak nekik
• Hogy jól érezzék magukat és pezsgő tapasztalatokat szerezzenek az életről
• Hogy jólétet, bőséget és anyagi függetlenséget teremtsenek
• Hogy elérjék a legmerészebb céljaikat és álmaikat
• Hogy olyan életet éljenek, ami tartalommal, értelemmel, szándékkal és felajánlásokkal teli

A rejtett mókuskerék egy csapda – csapda, amibe úgy kerültél, hogy még csak észre sem vetted. Ez pedig megfogalmazza a DÖNTŐ KÉRDÉST…

KÉRDÉS: Ha egy csapdában találod magad, mi a legfőbb dolog, amit TENNED KELL, mielőtt megszökhetnél?
VÁLASZ: Fel kell ismerned, hogy csapdában vagy! Ugyanis, amíg fel nem ismered, addig elég valószínűtlen, hogy kijuss belőle.
De mikor már tudod, hogy csapdában vagy és látod hogyan működik, utána a szökés meglehetősen egyszerű. Különösen akkor, ha más emberek már megszöktek ugyanebből a csapdából és meg tudják mutatni neked: HOGYAN TEHETED!
Íme az 5 tolvajkulcs, ami segít megszökni a stressz, a küzdelem és a frusztráció rejtett mókuskerekéből és, hogy elkezdhesd megteremteni azt az életet, amit valóban szeretnél.

TOLVAJKULCS 1:
Értsd meg a csapdát, amibe kerültél!

Amíg meg nem érted a csapdát, amibe kerültél, addig látszólag semmi esélyed, hogy kiszabadulj belőle.

Íme, hogyan is működik:
Az „önfejlesztés és siker” iparág néhány kellemetlen azonosságot mutat a fogyókúra iparággal: az ígért eredmény, néha csak igen lassan (ha egyáltalán valaha) jelenik meg a valóságban és általában csak tiszavirág életű (és csak MÉG ront a helyzeten). Ez egy elme-trükknek köszönhető, az „elnapolt boldogság” tényező testet ölt annak a meggyőződésnek a hatására, hogy „akkor leszek boldog (biztonságban/ elégedett/ békés /sikeres / stb.), ha megkapom X-et/ Y-t/ Z-t”. Íme néhány általános példa:
Akkor érzem magam biztonságban, ha elég pénz spórolok/ kifizetem az adósságom/ megkapom az állást.
Akkor leszek jóban önmagammal, ha lefogyok/ abbahagyom a dohányzást/ kifizetem a terheket.
Akkor leszek OK, ha megváltoztatom a gondolkodásom/ gyakorlom az önmegerősítést / meditálok.
Akkor leszek boldog, ha azt a munkát végzem, amit szeretek/ találok egy társat/ gazdag leszek.
Míg az „Akkor leszek boldog, amikor…” egy általános gondolatnak tűnik, vessünk egy pillantást a megszámlálhatatlan híresség, az olimpiai aranyérmesek vagy a lottónyertesek szerencsétlen életére, amiből máris láthatjuk, hogy valójában ez nem igaz. Ez csak egy illúzió, amit az emberek mézesmadzagként követnek, amit sohasem érhetnek el.
Az anyagi siker mindaddig rendben van, amíg nem megy a józan ész, a jó közérzet és belső béke rovására!
Semmi baj sincs az anyagi sikerrel – teljesen rendben van, mindaddig, amíg a józan ész, a jó közérzet és a belső béke meglétére építed és nem az „elnapolt boldogság” reményében választod mindezen dolgok rovására.
Amikor először ismertettem az emberekkel a Rejtett Mókuskerék gondolatát, gyakran ilyeneket mondtak:
„De, ha nem lenne ez hitem, akkor egyáltalán nem is késztetne semmi arra, hogy bármit is el akarjak érni!”
Ez egyszerűen nem igaz! Nem születtünk együtt ezzel a hittel, ahogy senki sem késztetett arra sem, hogy járjunk és beszéljünk.
Csak arra késztettek, hogy használjátok a kezeiteket és játszatok és felfedezzetek. Arra késztettek, hogy szeressetek és kerüljetek kapcsolatba más emberekkel.
Mindannyian a rácsodálkozás és a kíváncsiság természetes érzékével születünk, egy vággyal, hogy felfedezzük a körülöttünk lévő világot és hogy létrehozzunk bármit, amire késztetést érzünk.

Akik ezt mondják:
„De, ha nem lenne ez hitem, akkor egyáltalán nem is késztetne semmi arra, hogy bármit is el akarjak érni!”, valójában ezt értik:
Ha nem hinnék abban, hogy „Akkor leszek boldog, amikor…”, akkor nem késztetne semmi, hogy megtegyem azt a sok szart, amit nem akarok megtenni, de HIPNOTIZÁLVA vagyok azt gondolni, hogy ez szükséges ahhoz, hogy boldog legyek / biztonságban érezzem magam/ elégedett legyek / jól legyek/ stb.
Tennivaló: Sorolj fel néhányat az egyértelmű módok közül, amik mostanáig halogatták a boldogságod! Mik a te „akkor leszek boldog, amikor…” céljaid?

Kérlek, légy őszinte, nincs azzal semmi baj, ha azokat a dolgokat akarod, amiket. Ez rendben van! De, ha úgy gondolod, hogy SZÜKSÉGED van rájuk ahhoz, hogy boldog lehess, akkor tudd, ezek két nagyon romboló dolgot tesznek:

1. Ezek elválasztanak téged a nyugalom, a jó közérzet és biztonság forrásától, vagyis azoktól, amik ELEVE BENNED VANNAK.
2. Eltompítod a tudatosságod azzal szemben, hogy mi az, amit VALÓBAN akarsz, a hiteles vágyaiddal szemben.
Ha szeretnéd felfedezni mik a hiteles vágyaid, ezek a nélkülözhetetlen összetevő részei annak, amikor azt csinálod, amit szeretsz (és gyakorlatban létrehozod az elképesztő életed).

2. Tolvajkulcs
Cseréld hiteles vágyakra a mérgező céljaidat!

A legtöbb ember céljai mérgezőek.

Néhány példa a mérgező célokra:
1. Olyan célok, amiket azért kergetsz, mert azt hiszed, hogy ezeket kell!
2. Amiket azért kergetsz, mert azt hiszed „Boldog leszek, ha...” Egy olyan cél, amit azért választasz, mert azt hiszed, hogy nem lehet elérni azt, amit valóban szeretnél.
3. Amit azért akarsz elérni, mert akkor a többiek elfogadnak és értékelnek
Mi az ellentéte a mérgező célnak? Egy hiteles vágy.
Amikor megszülettél, nem tudtad, hogy van kezed-lábad. Vidám voltál, örömteli és tele kíváncsisággal (kivéve, amikor nem). Egy nap rájöttél, hogy van kezed-lábad, és elkezdtél tanulni. Amennyire meg tudom mondani, még mindig vidám, örömteli voltál, telve kíváncsisággal, miközben tanultad, hogyan használd a végtagjaidat.
Nem azért tanultál meg beszélni és járni, mert „kéne”
Nem volt szükséges a vidámságod feladására, hogy motiváld magad a beszédre és járásra
Nem ragadtál le a csúszásnál, gagyogásnál
Nem azért tetted, hogy valakinek megfeleljél
Azért tette, mert akartad. És miért akartad? Azt hiszem, mert tetszett az ötlet. Mert hiteles vágy volt.
Állj meg egy pillanatra, és gondolj azokra a dolgokra, amiket tettél, csak azért mert tetszett az ötlet. .. Mindannyiuk szívében él a természetes vágy és motiváció, de ez néha átmenetileg elhomályosul a dolgok által, amiket „kellene” tennünk, vagy amire kényszerítjük magunkat.
De figyelj csak: ha valamit azért teszel, mert azt hiszed, hogy muszáj (általában valaki más szabályait követve), vagy azt gondolod, hogy el kell érned azért, hogy boldog/kiteljesedett/biztonságban lévő/megfelelő lehess, akkor a boldogságodat veszélyezteted.
Tennivaló: Itt jön a jó hír: A vágyaid az útmutatóid arra nézve, hogy mi lehetséges számodra. Tényleg a tied lehet az, amit akarsz. Van itt néhány kérdés, ami segít abban, hogy mi is ez:
Mit akarsz? Mit szeretnél valóban megteremteni?
Honnan tudod, hogy már elérted? Mit fogsz látni, hallani, érezni?
Mit szeretnél, ha tudnád, hogy nem vallhatsz kudarcot?
Mit szeretnél, ha tudnád, hogy nem baj, ha kudarcot vallasz?
Mit szeretnél, ha garantáltan megkaphatnád?
És itt van a kedvencem, a csodakérdés. Kiváló, ha idáig azt mondtad magadnak, hogy nem tudod, hogy mit akarsz....
Ha ma este csoda történne, és amikor holnap felébredsz, minden úgy lenne, ahogy szeretnéd, honnan tudnád, hogy csoda történt? Mit látnál, mit hallanál, hogy éreznéd magad, mit hinnél, mit tapasztalnál, hogy tudnád: csoda történt?
Álmodozz egy kicsit, képzeld el, hogy mit szeretnél. Hogyan töltenéd az idődet? Hol töltenéd és kivel?
És itt van még egy kérdés, hogy segítsen vidám sikeres életet teremteni:
Mit tennél, ha tudnád, hogy boldog leszel, biztonságban, sikeresen és szeretve, akár eléred a célod, akár nem?

TOLVAJKULCS 3.
Fejleszd, alakítsd a szociális kapcsolataid minőségét

Olyan leszel, mint azok, kikkel lógsz. Ennyi. A szociális kapcsolataid legfontosabb tényezők, amik hatással vannak mindenre, például:
Az életstílusod
A hangulatod, és hozzáállásod
Egészségi állapotod, kondíciód
Anyagi helyzeted
Kapcsolataid
Céljaid és teljesítményeid
Képességeid és kompetenciád
Ahogy egy barátom, Dan Bradbury mondja: „Vedd körbe maga szomorú, magányos, kövér, leégett emberekkel és szomorúvá, kövérré, magányossá, és csóróvá válsz! Vedd körül magad vidám, boldog, egészséges, gazdag emberekkel,és te is vidám, boldog, egészséges és gazdag leszel!

Három ok, amiért ez így van:
1. Öntudatlan modellezés- Az embereknek megvan az az elképesztő képessége, hogy öntudatlanul átvegyenek hozzáállásokat, hiteket, viselkedéseket a körülöttük lévő emberektől. Így tanultál meg járni és beszélni, és még mindig nagy szerepet játszik az életedben.
2. Jóváhagyás és elfogadás Régmúlt időkben, azok akikkel a napjainkat töltöttük, jelentették számunkra a biztonságot. A törzstől elszakadni biztos halált jelentett. Mindegyikünkben ott a vágy, hogy elfogadjanak környezetünkben lévők, hogy beilleszkedjünk. (Nem számít, hogy mennyire nonkonformistának gondoljuk magukat!)
3. Szociális értékrend Ránézünk az emberekre magunk körül, hogy kiderítsük, mi számít megfelelőnek, elfogadhatónak és normálisnak a szomszédságban. Anélkül, hogy belegondolnánk, megengedjük másoknak, hogy diktálják a normáinkat.
Tennivaló: Még ha semmi mást nem is teszel, töltsél időt olyanokkal, akik már ÚTON vannak afelé, hogy olyan életet éljenek, amit szeretnél, vagy már élik is.

TOLVAJKULCS 4:
Cselekedj sugallatra!

Az emberek, akik NAGY sikereket érnek el, mesterei a cselekvésnek, de mit is értek az alatt, hogy SUGALLATRA cselekedni? Sugallatra cselekedni, olyan cselekedet, ami összhangban van a hiteles (valós?) vágyaddal, vagyis az, amit valójában létre szeretnél hozni. Joseph Campbell elhíresült mondását idézve:
„Kövesd a boldogságod, ne félj és az Univerzum ajtókat nyit, ahol csak falak voltak.” – Joseph Campbell

A hiteles vágyaid vezetnek az életcélodhoz és kiváló iránytűül szolgálnak egy boldog, sikeres élethez. Emberek, akik kiválóan megélnek abból, mit szeretnek, vitathatatlanul olyan emberek, akik sugallatra cselekszenek. Itt van néhány ok, miért:

Amikor cselekszel, hatással vagy a világodra
Ha gondolsz valamire, de nem teszel semmit, elképzelheted mi lesz az eredmény, de igazából csak akkor kapsz választ a valóságtól, ha valójában teszel valamit. Ez a válasz a valóságtól értékes információul szolgál arról a cselekvésről, amit megtettél – információ, amit felhasználhatsz arra, hogy mit kell tenned legközelebb.
Amikor cselekszel, aktiválod az tudattalan forrásaidat
Minél elkötelezettebben cselekszel, annál inkább aktivizálódnak a tudattalan forrásaid. Például, amikor eldöntöd, hogy megteszel bármit, hogy véghezvigyél valamit, utána cselekszel, meg fogsz döbbenni a megjelenő, elképesztő eredményeken (tapasztalatom szerint, ezek lehetnek akár bizarr és elképesztően értékes véletlenek)

Amikor cselekszel, tanulsz
Amikor cselekszel, a tudattalan elméd (tudatalatti?) automatikusan tanul a tapasztalatokból, amikkel kapcsolatba kerülsz. Emberek, akik nekiállnak és kipróbálják mindezt, sokkal magasabb szintű tudásra tesznek szert sokkal gyorsabban, mint azok, akik mindent elméletben próbálnak és gyakorolnak. A gyakorlat a legjobb tanító. Az cselekvés szüli a tapasztalatot. Ha TÉNYLEG gyorsan akarsz tanulni, cselekedj sugallatra.

Amikor cselekszel, üzeneteket küldesz magadnak
Íme néhány üzenet, amit magadnak küldesz, amikor sugallatra cselekszel:
• "Új dolgokat akarsz kipróbálni"
• "Sokkal magabiztosabb vagy.”
• "Teljesen elfogadhatóak számodra a kockázatok"
• "Új képességek fejlesztése sokkal fontosabb, mint a biztonság"
• "Jó dolgokat érdemelsz"
• “Megkaphatod, amit akarsz, a hiteles vágyaidat”

Amikor sugallatra cselekszel, kiterjeszted a komfort zónád
Ez is nagyon fontos. Emberi lényként, úgy vagyunk kitalálva, hogy értékeljük a biztonságot, legalábbis valamilyen szinten. Ez igazán értékes, a túlélésünk múlhat azon képességünkön, hogy megfelelően tudunk-e reagálni a tapasztalatunkban újonnan megjelenő helyzetekre.
Amikor cselekszel és tudatosan új helyzetbe lépsz, olyankor folytatod a komfort zónád kiterjesztését. Ez minden alkalommal jobban és jobban kitárja a lehetséges tapasztalataid tartományát.
Természetesen lesz, amikor tudod mi a legjobb, amit tehetsz és mégis aggódsz és félsz, de ez így rendben is van. Légy MERÉSZ és cselekedj sugallatra. Minden merészség, amit felhasználsz azonnal magabiztossággá változik.
Tennivaló:Készíts listát mindazon dolgokról, amit tudsz, hogy a megfelelő lépés lenne, de mégis bizonytalankodsz megtenni. Légy merész, cselekedj és elképedve szemlélheted, ahogy a magabiztosságod ugrásszerűen nő!

TOLVAJKULCS 5:
A szabadság legyen az elsődleges célod

Egyszercsak arra eszmélsz, hogy egy „rejtett mókuskerék” csapdában vagy és arra is rájössz, hogyan működik, a következő lépés egyszerű. Tedd a SZABADSÁGOT elsődleges fontosságúvá. A szabadság számtalan formában jelentkezik:
1. Kiszabadulni a „rejtett mókuskerék” csapdából
Ezt a csapdát bármilyen harc, frusztráció és csalódottság kialakíthatja. Minél előbb megszabadulsz tőle, annál gyorsabban kezded megvalósítani azon célokat, amiket tényleg akarsz, SOKKAL kevesebb aggodalommal, stresszel, ami elvezet…
2. Érzelmi szabadság(hoz)
Aggodalom, szorongás és egészségtelen stressz MIND a gondolati minták és a pszichológiai védekező rendszer eredményei. Ahogy elkezded megérteni a gondolataid természetét, sokkal több LELKI NYUGALMAT, jó közérzetet és egy belső biztonságot tapasztalsz, amit nem tud megtörni külső esemény, ami elhozza…
3. Az anyagi függetlenség(et)
Sok ember azt mondja, nem tehetik, amit szeretnének, mert valamiből fizetniük kell a számláikat. Ha megkérdezem, mi lenne, ha nem tennék, valamelyiket mondják a két indok közül:
1) Éheznék
2) Az utcán kötnék ki
Ez egyáltalán nem igaz. Míg sajnos sok hajléktalan él az utcán, ők jellemzően mentális betegségekben szenvednek. Szörnyű családi körülmények elől menekültek és estek csapdába függőségek köreibe. Azok az emberek, akik azért hagyták el a munkahelyüket, hogy azt tehessék, amit szeretnének, RITKÁN kötnek kartondobozban élve egy rossz fordulat után.
Az anyagi függetlenséghez vezető első lépés, hogy magadnak dolgozol. Második lépés, hogy passzív bevételi forrásaidat növeled, amitől kapsz…
4. Időbeli függetlenség(et)
Amikor úgy keresel pénzt, hogy az idődet is áruba bocsátanád, akkor időben is független vagy és úgy töltheted az idődet, ahogy jól esik. Persze ehhez szüksége van még több…
5. Mentális szabadság(ra)
Ahogy jobban megérted a pszichológiai védelmi rendszered, képes vagy elengedni a hátráltató meggyőződéseket és összhangba kerülsz öröklött bölcsességeiddel. Ez pedig elvezet, hogy egy egészen más szinten élj (egy egészen korlátlan és erős mértékben) legyél képes sugallatra cselekedni és sokkal többre legyél képes, mint amire valaha is hitted, hogy képes vagy. Ez egyre több és több teret ad arra, hogy élvezhesd…
6. A társadalmi függetlenség(et)
A társadalmi függetlenség szól, a hitelességedről, ahhoz, hogy hű maradhass önmagadhoz és, hogy jól érezd magad a bőrödben. Az erőd teljes birtokában megmutathatod a világnak, hogy ez a forrása egyfajta belső karizmának, amit nem lehet tettetni.
Tennivalók: Egy 1-10-ig terjedő skálán, ahol a „szabadság hiánya” az egyes és a „teljes szabadság” a tíz, helyezd el a jelenlegi önmagad a hat szabadság jegyében és azt is, hogy hol szeretnél lenni.
(Készíts táblázatot így: Szabadság típusa, Jelenlegi szint, Kívánt szint a RMK csapdától függetlenül)
Ha szeretnéd bármelyik területen növelni a függetlenségedet, a válasz egyszerű:
Tedd a SZABADSÁGOT elsődleges fontosságúvá magad számára! Bízz benne és utána cselekedj sugallatra! Arról, hogy ezt miként teheted, még több hasznos információt találhatsz a blogomban!

Megvilágosult sikereket kívánok!

Jamie

Címkék:

HozzászólásokAndrás, nekem ez nagyon... nagyon!!!!!!!!!!

Bejön:))))))))))))))))

Olyan hatással van rám, hogy szavam is elakad a lélegzetemmel együtt.wtf?

wtf?