Fontoljuk meg!

woody allenFontoljuk meg az alábbiakat:

Woody Allen - az Oscar-díjas forgatókönyvíró, producer és filmrendező - elhasalt filmrendezésből a New York-i Egyetemen és a New York-i City College-ban. (Az előbbi helyen angolból is.)

Leon Uris, a nagysikerű Exodus írója a középiskolában háromszor bukott angolból.

Amikor Lucille Ball 1927-ben megkezdte színművészeti tanulmányait, a John Murray Anderson Színiakadémia főigazgatója azt ajánlotta neki: "Válasszon magának más foglalkozást. Bármi mást!"

A Universal Pictures vezetője 1959-ben egyszerre utasította el Clint Eastwoodot és Burt Reynoldst, és a következő indoklást adta. Reynoldsnak: "Maga tehetségtelen." Eastwoodnak: "Az egyik foga csorba, az ádámcsutkája túlzottan kiáll, és túl lassan beszél." Mint ismeretes, mindketten a moziszakma fényes csillagai közé emelkedtek.
Emmeline Snively, a Blue Book Modellügynökség igazgatója 1944-ben kijelentette a fotómodelli babérokra pályázó Norma Jean Bakernek: "Jobban tenné, ha beiratkozna egy gépíróiskolába, vagy inkább férjhez menne." A hölgy utóbb Marilyn Monroe néven vált híressé.

Liv Ullman, akit később kétszer is jelöltek a legjobb színésznőnek járó Oscarra, sikertelenül felvételizett a norvég állami színművészeti főiskolára. A felvételi bizottság tehetségtelennek találta.

Malcolm Forbes, a világ egyik legnagyobb példányszámú üzleti kiadványa, a Forbes magazin néhai főszerkesztője a Princetoni Egyetem hallgatójaként hiába próbált bekerülni az egyetemi lap munkatársai közé.

1962-ben négy lámpalázas fiatal zenész először játszott stúdiómeghallgatáson a Decca lemeztársaság vezetői előtt. Produkciójuk nem nyűgözte le a szakembereket. Amikor elutasították az angol együttest, akiket mellesleg Beatlesnek hívtak, az egyik igazgató kijelentette: "Nem tetszik ez a hangzás. A gitárformációk egyébként is kezdenek kimenni a divatból."

Paul Cohen, a Decca lemezcég nashville-i képviselője 1956-ban megvált Buddy Hollytól, akiről megjegyezte, hogy "a legtehetségtelenebb azok közül, akikkel valaha dolgoztam". Húsz évvel később a Rolling Stone szaklap azt írta, hogy Chuck Berry mellett Holly volt "a hatvanas évek legnagyobb hatású rockzenésze".

Jimmy Denny, a Grand Ole Opry menedzsere 1954-ben egyetlen fellépés után elküldte Elvis Presleyt. "Maga semmire sem viszi fiam - közölte a fiatalemberrel. - Azt ajánlom, menjen vissza teherautósofőrnek!" Presley mégis inkább a legnépszerűbb amerikai énekes lett.

Amikor Alexander Graham Bell 1876-ban feltalálta a távbeszélőt, a készülék nem csörgött szüntelenül az érdeklődő befektetők hívásaitól. "Káprázatos találmány - ismerte el Rutherford Hayes, az Egyesült Államok elnöke egy bemutató telefonálás után -, de kinek jutna eszébe valaha is ilyet használni?"

Thomas Edison az amerikai történelem talán legnagyobb feltalálója. A Michigan állambeli Port Huron-i általános iskola tanítói viszont úgy találták, hogy "túl lassú" és nehezen kezelhető. Az édesanyja erre kivette az iskolából, és maga tanította odahaza. A fiatal Edisont magával ragadta a természettudomány. Tízévesen már berendezte első saját vegyészeti laboratóriumát. Kimeríthetetlen energiája és zsenialitása (amelyet állítólag úgy határozott meg, hogy "egy százalék ihlet és kilencvenkilenc százalék izzadság") végül élete folyamán több mint ezerháromszáz találmányhoz vezetett.

Edison kétezernél is több kísérlet után jutott el az első működő izzólámpáig. Egy fiatal újságíró megkérdezte, hogyan hatott rá ennyi kudarc. "Egyetlenegyszer sem vallottam kudarcot - felelte. - Feltaláltam az izzólámpát, és ez a folyamat történetesen kétezer lépésből állt."

Az 1940-es években egy Chester Carlson nevű másik ifjú feltaláló húsz vállalatnál, köztük az Egyesült Államok legnagyobb cégeinél ismertette elgondolását. Mindenütt ajtót mutattak neki. 1947-ben - hét esztendei folytonos elutasítás után! - végre sikerült rávennie a Haloid Company nevű törpecéget a New York állambeli Rochesterben, hogy vásárolja meg elektrosztatikus papírmásolási eljárásának jogait. A Haloidból nőtt ki a Xerox Corporation, amely Carlsonnal együtt hatalmas vagyont szerzett.

John Milton negyvennégy éves korában megvakult. Tizenhat évvel később megírta klasszikus művét, az Elveszett paradicsom-ot.

Egy fiatal újságíró a következő kérdést tette fel a kilencvenöt éves Pablo Casalsnak: "Mester, ön kilencvenöt éves, és minden idők legnagyobb csellistája. Miért gyakorol mégis napi hat órát?" "Azért - hangzott a válasz - mert úgy érzem, még fejlődöm."

Többéves folyamatos hallásromlás után, negyvenhat éves korára Ludwig van Beethoven, a német komponista tökéletesen megsüketült. Legnagyszerűbb szerzeményeit, köztük öt szimfóniáját, mindazonáltal kései korszakában alkotta.

Douglas Bader brit vadászpilóta repülőgép-szerencsétlenségben elveszítette mindkét lábát, majd két művégtaggal ismét a brit királyi légierők kötelékébe lépett. A második világháborúban háromszor esett német fogságba - mindháromszor megszökött.

Miután rákos lábát amputálták, egy Terry Fox nevű fiatal kanadai megfogadta, hogy fél lábon végigfutja egész Kanadát, az egyik óceántól a másikig, és közben egymillió dollár adományt gyűjt a rákkutatás javára. Félúton abba kellett hagynia, mivel a betegség megtámadta a tüdejét, de addig az általa létrehozott alapítvány számlája több mint húszmillió dollárral gyarapodott.

Wilma Rudolph huszonkét gyermek közül huszadiknak jött világra, koraszülöttként, s életben maradásához nem sok reményt fűztek. Négyévesen kétoldali tüdőgyulladást és skarlátot kapott, aminek következtében bal lába megbénult. Kilencévesen leszedte a fém járógépet, amelyre addig szorult, és anélkül kezdett járkálni. Tizenhárom éves korára megtanult egyenletesen járni, amire az orvosok azt mondták, csoda. Ugyanebben az esztendőben elhatározta, hogy futó lesz. Benevezett egy versenyre, és utolsóként ért célba. Az ezt követő néhány évben valamennyi versenyen utolsó lett. Mindenki unszolta, hogy hagyja abba, de ő tovább versenyzett. Egyszer csakugyan megnyert egy versenyt. Azután még egyet. Attól kezdve ahány versenyen indult, annyiszor győzött. Végül az a kislány, akivel közölték, hogy sohasem nyeri vissza a járóképességét, három olimpiai aranyérmet szerzett.

Franklin D. Rooseveltet harminckilenc éves korában tolószékhez szegezte a gyermekbénulás, mégis az amerikaiak legnépszerűbb és legnagyobb hatású vezetői közé emelkedett. Négy ízben választották meg az Egyesült Államok elnökének.

A sokak által minden idők egyik legnagyszerűbb színésznőjének tartott Sarah Bernardt lábát hetvenéves korában valami sérülés következtében amputálták, de a művésznő további nyolc esztendőn át játszott.

Julia Child és két munkatársa 1953-ban kiadói szerződést írt alá egy könyv írására, amely ideiglenesen a címet kapta. Öt évig dolgoztak a kéziraton. A kiadó elutasította a nyolcszázötven oldalas munkát. A három szerző egy éven keresztül teljesen átdolgozta a kéziratot, ám a kiadó a második változatot is visszadobta. Julia Child mégsem adta fel. Két alkotótársával ismét munkához látott, új kiadót keresett, és 1961-ben - nyolc évvel az indulás után - megjelentették a Francia konyhaművészet mesterfokon-t, amely több mint egymillió példányban kelt el. 1966-ban Child felkerült a Time magazin címlapjára, s ma, három évtizeddel később még mindig szakterületének éllovasa.

Douglas MacArthur tábornok kitartás nélkül talán sohasem tett volna szert hatalomra és hírnévre. Kétszer egymás után elutasították jelentkezését a West Point-i katonai akadémiára. Ő azonban harmadszor is megpróbálta, és bevonult a történelemkönyvekbe.

Abraham Lincoln kapitányként kezdte a Fekete Sólyom vezette indián törzsek elleni háborút. A háború végére lefokozták közlegénnyé.

Edmund Hillary 1952-ben megkísérelte a földkerekség legmagasabb hegycsúcsa, a 8848 m-es Csomolungma megmászását. Néhány héttel eredménytelen próbálkozása után Angliában felkérték, hogy tartson beszédet. Hillary kilépett a pódium szélére, ökölbe szorított kezével a hegy képére mutatott, és fennhangon így szólt: "Mount Everest, először legyőztél, másodszor azonban én győzök, mert te már nem növekszel tovább de én még igen!" Mindössze egy évvel később, május 29-én sikerült elsőként feljutnia a Csomolungmára.

Jack Canfield
Forrás > Erőleves a léleknek 2. Bagolyvár Kiadó

Talán érdemes ezen komolyan elgondolkodni, hiszen hányan hagyjuk abba a cél előtt 1 lépéssel azt amit csinálunk, mert valaki azt mondja, hogy nem éri meg!

Ha az Élet köveket gördít eléd, építs belőlük házat!

aijsha

HozzászólásokIgen :)

Ennek is az az üzenete számomra, hogy
1. HINNI önmagamban!
2. Minden amit akarok, megvalósul!
3. Fentiek miatt nagyon-nagyon-nagyon szeretem magam :)

Drága Aisha :) Hálásan köszönöm ezt az összefoglalót :)
Szeretettel ölellek: Öbike :)
A szeretet mindent áthat.....
Mosolyogj Drága Magyarország :)Tetszk az írásod Aljsha!

Elgondolkodtatott! Életem során mennyi ötlet, álom maradt megvalósulatlan. S mindez azért, mert egy-egy negatív kiszólás, megjegyzés, bírálat eltántorított. Mert nem bíztam eléggé magamban, nem volt elég kitartásom. Erre szoktuk azt mondani, hogy a körülmények hatására....
Aztán fokozatosan megedződtem, de néha még mindíg vissza tud húzni a környezetem hozzáállása a dolgokhoz. De már csak néha és egyre ritkábban.
Azóta makacs, önfejü stb jelzőket kapok, de csak vigyorgok rajta!
Ezt a könyvrészletet a kedvenceim közé teszem, hogy ha kell, megerősítést nyerjek belőle.
Köszön Neked Kedves Aljsha! Legyen szép, mosolygós napod! Szeretettel: Judit

"Csak egy helyen szeretnék élni, és ez az a hely, ahol a szeretet örökké uralkodik.":) Szuperjó! Kedvencek közé! :)

Az lehetsz, aki csak lenni akarsz!!

Ja, és "ha az élettől citromot kapsz, csinálj belőle limonádét!" :D

..
Maradok továbbra is Csillagokkal Álmodó..