Parasztavakítás,avagy te hányszor hagytad magad átverni?:)

Rengeteg könyv,tanfolyam stb. létezik,amiket jobb híján az ezoterika műfajába sorolhatunk.Az ezoterika,a megfoghatatlan,a lélek létjogosultságát nem vitatom,akárcsak a tudat gyógyító,problémamegoldó erejét,hatását sem.Azt viszont igen,hogy minden módszer hatásos lenne.Segítőkész,mézes mázas szavak mögé bújva,az ezoterika palástja alatt sokan kóklerek,és a "módszerük" lényege végső soron a pénzlenyúlás.Magyarul csalók,akik mások bajából akarnak hasznot húzni.Természetesen itt is igaznak tartom a régi mondást:Akit könnyű táncba vinni..."Tehát semmi sem kötelező,aki hagyja magát,mért ne verhetnék át?
Ezzel együtt ez is a valóságunk része.Ezt nem szkeptikus fórumnak szánom,aminek egyértelmű célja,hogy mindenről ami nem anyagi bebizonyítsa,hogy szükségszerűen átverés.Akár épp az ellenkezőjére is fordulhat,vagyis szólhat arról is,hogy milyen módszerek lehetnek hatásosak...végül is a kettő együtt ad kerek egész képet.Ha úgy fogod fel, hogy: Most

Ha úgy fogod fel, hogy: Most már tudom, hogyan ne csináljam, akkor nem csalódásnak, hanem tanulásnak fogod fel.

Edison is azt mondta a tízezer kísérlete után, mikor rájött a megoldásra, az izzó tekintetében, hogy most már tudom, hogyan ne csináljam.

Tovább lépsz és keresel újabb lehetőséget. Ha az előzőből nem sikerült felismerni, hogy egy lépcsőfok a fejlődésre, akkor megkapod megint, kicsit erősebben. persze akkor, ha a figyelmed arra irányul. Az is lehet, hogy megtalálod az igazit.

Egyébként tényleg nagyon sokan bebújnak az ezotéria mögé, mert látják, hogy az emberek nagy többsége már a hagyományos és tudományosan magyarázod dolgokban nem hisznek. Ezért könnyen kihasználják őket, de ez mint mondottam, csak akkor, ha átverésnek értékeled.

vagy mondhatod, hogy jó hogy átvertek, mert nélküle nem léptem volna tovább.Hali...

... nagyjából megértem ennek a cikknek a keletkezésének az okát, mégis azt gondolom, hogy fog működni vagy legalább is nem úgy, hogy itt az ezos átverések tisztázódni fognak.

Mert tényleg az van, hogy ami az egyiknek működik a másiknak nem, valaki kap egy tanfolyamtól valaki nem.

Nekem is volt már egy, két ezos kalandozásom, volt hogy az egyiket sikernek éltem meg a másikat kudarcnak.

Azt gondolom, hogy nincs tuti recept az ezoterikus lelki-szellemi fejlődésre és talán nincs ezzel semmi baj, hiszen a kudarcokból is tanulunk, ha mást nem azt, hogy no, ide se jövök többé :)

Hogy mennyi pénzt vesztegetünk el rá, az végül is részlet kérdés, van aki tizenmilliókat kiad egy autóra, aztán ugyan arra használja, mint más a százezres autóját.
Ki lett átverve...????

Végül is dumcsizni el lehet róla :)

Minden jót mindenhez :))Abból kiindulva, hogy magunk

Abból kiindulva, hogy magunk teremtjük meg elvárásaink és - tudatos vagy tudattalan - vágyaink során a minket körülvevő tapasztalatokat, a fenti közlésre csak azt írhatom: akit átvernek, az akarja is, hogy átverjék.
Másrészt pedig: mindenkinek az működik, amiben hisz. Ha valaki nem hisz a Titokban, a vonzás hatalmában, akkor neki nem is fog működni. Ha valaki minden idegszálával elhiszi, hogy képes a vízen járni, igenis képes rá.
Általában akkor válik "sikertelenné" egy eljárás, amikor azt várjuk, hogy a rajtunk kívül helyezett körülményeket változtassa meg. Addig semmilyen ezoterika nem segíthet, amíg fel nem ismerjük, hogy kizárólag saját belső világunk határozza meg a tapasztalásainkat. Onnantól pedig bármi működik, mert végső soron saját hitünk az, ami mozgásba hozza a világunkat.