Meditáció szoba, jöjj, lépj be....

Itt vagy. Jó. Bújj ki lábbelidből, csüccs, ide, ebbe a kényelmesbe.... engesd el magad, szusszanj jó nagyokat, mintha sóhajtanál, és lazíts!

Lazíts és érezd ahogyan a béke, a nyugalom átjár.... lazíts.... végy újabb mély lélekzeteket, fújd ki, és szusszanj magadból.... jó ez az ernyedt nyugalom... engesd, vitesd magad és hadd sodorjon lágyan tova az ami vinni akar. * Lazítsd el magad.. * Ülj kényelmesen.. * Tartsd nyitva a szemed és gyengéden próbáld a tekintetedet egy pontra összpontosítani.. * Ne figyelj a külső hatásokra.. Gyakorlat:

* Legyél a gondolataid megfigyelője.. * Ne akard a gondolkodást abbahagyni, de ne is engedd, hogy gondolataid eltereljenek, ... csak légy megfigyelő..

* Teremts önmagadról egy gondolatot, pl.: "Én egy békés lélek vagyok.." * Tartsd ezt a gondolatot a tudatodban ameddig csak lehet, és érezd a hangulatát, a hatását: "Én egy békés lélek vagyok.." * Néhány percig próbálj stabil maradni az érzésben: "Én egy békés lélek vagyok!"

* Teremts olyan gondolatokat, amelyek magukban hordozzák ezt az érzést: "Én egy békés lélek vagyok!"* Hagyd a gondolataidat áramlani és csak legyél megfigyelő.. * A gondolatok így fokozatosan lelassulnak, és békésebbé válnak és ezáltal Te is nagyobb békét tapasztalsz.. Innen: http://www.bkwsu.hu/bkwsumeditacio2.htm Ha gondolod, hallgass közben egy kellemes, lágy zenét is.. Láss képeket és élvezd a kép hangulatát..

Esetleg ha kedved van, egy meditációs kommentárral is megpróbálkozhatsz.. Ha ezt választod, ne zavarjon, ha a gondolataid eleinte máshol járnak. A türelem ezúttal is a legjobb segítő..

(A hanganyagok lejátszásához szükség lesz Real Player-re, ez ingyenesen letölthető a www.real.com -ról.

Bekapcsolok neked, magamnak egy kis relaxációs zenét, csak halkan, lábujjhegyre téve... http://wn.com/Relax%C3%A1lj! / válogathatsz belőlük, melyiket szeretnéd? / Lehet illatos gyertyát, füstölőt is gyújtani, hogy a teret megtisztítsuk:)

Ma még egy meditációt adok át: ez Csakra tisztítással bír ránk. Kezdem is:

lélegezz mélyeket, majd, ahogy a levegőt kiengeded, fújj ki minden rosszat magadból. Érezd is, hogy eltávozik a negatív érzéseket adó rezgés belőled, felemelkedsz és egyre jobban érzed magad. Könnyű, lebegő érzések ezek. Most növessz talpad és a Gyökércsakrádból gyökereket és növeszd le jó mélyen a földbe, Föld anya szellemtestébe. Azért oda, hogy segíthesd őt a felemelkedésében. Majd amikor a középpontot elérted, mondj köszönetet mindazért a Föld anyának, ami hálára ad neked okot. Érezz hálát a szívedben azért a sok-sok jóért, amit kapsz tőle.
Érezd, amint az ő szeretetenergiája fényes, vörös színben, felkúszik gyökércsakrádba, ami nemi - szerved és a feneked nyílása közt helyezkedik el. Ez az energia központod felel a világban betöltött helyedért. Jelentsd ki hangosan: Az vagyok aki vagyok. Helyemen vagyok. Érezd amint megtelsz Földanya vörös fényenergiával, harmonizálódik benned.
Majd a Földanya energiája most narancsos-vöröslőszínnel feljebb hatol testedben és megtölti Szex csakrádat. Ez a köldököd alatt, 4 ujjnyira van. És ez az erőközpontod felel párkapcsolatodért, többek között. Érezd, hogy szeretteiddel minden harmonikus, békés. Jelentsd ki hangosan: Minden rendben van. Kapcsolataim harmonikusan működnek. És ez így van. Ezután az energia a Napfonatcsakrádba emelkedik, ami a köldököd fölött 4 ujjnyira helyezkedik el. Napsárga fénnyel tölti fel ezt a központodat is. Az életed középpontjába kerülsz, ahogyan harmonizálódik Napfonat csakrád. Érezd amint megerősödsz, és bizakodóan tekintesz a világba. Jelentsd ki: Erős, egészséges vagyok. Majd a fény tovább kúszik Szívcsakrádba. Kitárod magadat Földanya Smaragdszínú fényenergiájának:) És érezd az áramló szeretetet közted és a téged körülvevő világod között. Jelentsd is ki hangosan: Szeretek és szeretve vagyok. És ez így van. Majd Földanya kék szeretetenergiája a Torokcsakrádba kúszik fel. Ez az erőközpontod felel a kommunikációdért. Ahogyan megérteted magadat a világban. Az önkifejeződésedet hangosan add magad tudtára. Jóban vagyok magammal, a világban mindenkivel. És megértem magam és az embereket. Majd feljebb kúszik ez a fényes, szeretetenergia Harmadikszem csakrádba és már Indigó színe van. Amikor ez az erőközpontod is harmonikusan működik, tudsz látni majd. Belső látásod intuíciód működik és a múlt- jelen-jövő egysége vesz majd körül. És most a Földanya fényenergiája megérkezett Fejtetődre, a Korona csakrádhoz. Ez a csakrád ezüst, arany, fehér és bíbor színekben pompázik. Itt már megéled az Egységet, amikor harmonikusan működik ez az erőközpontod. Földanya fényenergiája most kilép Koronacsakrádból és te a megnövesztett csápjaiddal melyek az Ég felé törnek, leemeled Égi atya energiáját magadba. Felfelé megy Földanya energiája lefelé jön az Ég energiája, szívedben találkoznak és összeolvadsz ebben a lágy közegben. Érezd az Itt és Most pompás érzetét. Lásd magad boldog, boldog emberként. Erős, gazdag, szerető, bátor vagy. És ez így van. Majd amikor kellően kiélted magad, húzd vissza gyökereidet, csápodat és lassan számolj el 5.-ig. Mikor az 5.-ös számhoz érsz, csettints, nyísd ki szemed és érezd magad teljesen jól. Ennyi csak.

Ez csak pár perc volt csak. És, ha igényed van többre, hallgasd a zenét, és csak mondj pozitív állításokat magadnak: lazíts, menj mélyebbre, lazíts, majd ahogyan kiengeded a levegőt, lásd magadból távozni a feszültségeidet okozó energiákat, színes felhőbuborékokba helyezd bele, azért színesben, hogy érzékeltesd magaddal, hogy mind elmentek :) Mondjuk egy rózsaszín elefánt viszi ormányán azt a labdát amibe a feszültséged egy részét helyezed el...
Végy egy újabb mély lélekzetet, és így tovább!

Jó. Most megkérded tőlem miért relaxálj, igaz? Mi az az ok, ami rávesz téged, engem és vegyen rá mindenkit arra, hogy meditálni miért érdemes, miért jó:) Igaz.

Nos egyszerű válasz él erre: a meditáció összekapcsol minket fizikaiságunk által mély, belső bölcs, lelkiségünkkel. Ezáltal harmóniába kerül Isteni Önmagunkkal, az az Énnel aki mentes az Ego elvárásaitól. Beidézek egy nagyszerű írást:A meditáció a szellemi és lelki fejlődés eszköze. Az anyagi, szellemi, érzelmi és lelki létünk minőségének javítását célzó önfejlesztő lehetőség.
Meditáció közben tudatosak és éberek vagyunk, de a tudatunk nem a külső világra vagy a körülöttünk zajló eseményekre összpontosít, hanem a belső utazásra, melynek során lényünk minden szintjét megismerhetjük.
Egyedül és csoportosan is gyakorolható.

A meditáció megtanít lecsendesíteni a nyughatatlan, anyagias, tudatos elmét, újraprogramozni, majd a finom tudatnak alárendelni a tudattalant, hogy fogékonyabb legyen a szellemi világ dolgai iránt. Amikor mindez sikerül, megnyílik a felsőbb énhez vezető belső csatorna.
Amikor meditálunk, csökken a szervezetünk oxigén-felhasználása, lelassul az anyagcserénk, nyugodtabb lesz légzésünk és kisebb a szívünk terheltsége. Erősebbé, vidámabbá válunk, csökken a stressz, a feszültség érzése bennünk. A meditáció, mint ellazulási technika, gyógyító hatással is bír. Csillapítja a fejfájást, csökken a vérnyomás, és csökkennek az allergiás tünetek is, továbbá segíti a szervezet gyógyulási folyamatait.

A meditáció gyakorlásához elengedhetetlen a kellő ellazulás elsajátítása. A lazítás egyik klasszikus fajtája a következőképp zajlik: kezdjük el ellazítani testünk minden egyes részét, fentről lefelé haladva (egyes embereknek lentről felfelé sokkal könnyebb, de az általános sorrend a fejtől a lábak felé). Kezdjük a szemünkkel, érezzünk melegséget, ahogy megpróbáljuk ellazítani a szemizmokat. Amikor a szem már megnyugodott, mehetünk tovább az arc izmaira. A melegérzet és az enyhe bizsergés segít az izmok ellazításában. A fej, a nyak lazításánál képzeljük el, ahogy a fejünk elnehezül, belesüpped az ágy/föld síkjába, majd ugyanezt alkalmazzuk a test többi részén is. Felsőtest izmai, karok, ujjak, majd hátizmok, derék, csípő, a láb egyes részei. Amikor az egész testünk nehéz, meleg érzés, ismételjük el magunknak párszor, hogy nyugodtak vagyunk, pihenünk, utána pedig kezdjünk el a feladatra koncentrálni, amiért a meditációt elkezdtük.

Amikor lehunyjuk a szemünket, könnyebben teremtünk kapcsolatot a tudattalannal. Amikor egyenesen előre nézünk, hajlamosak vagyunk a tudatos elmével magyarázni észleléseinket, amely az anyagi világgal köt össze. Amikor felfelé nézünk, a fizikai lét felett álló, felsőbbrendű szellemi és lelki tudatosság nyílik meg előttünk.
A meditáció kényelmes, üdítő és biztonságos. Sokféle póz létezik, amelyet felveszünk a meditáció idejére. Aki az ülő testtartást választja, annak érdemes kényelmes ülőhelyet választania, olyat, ahol a gerinc egyenes maradhat. (A lótuszülés csak annak ajánlott, aki már gyakorlott.) Viseljünk kényelmes, természetes anyagból készült ruhát, és távolítsuk el magunkról a műanyag vagy fém tárgyakat. Meditációk közben a légzés nagyon lassú és nagyon szabályos.
Válasszunk csendes, nyugodt helyet, ahová a külvilág, a forgalom zaja nem hatol be. Az egyik legalkalmasabb hely erre maga a természet. Az éles, váratlan vagy túl hangos zajokat küszöböljük ki (pl. telefon).
(Kezdőknek sokat segíthet a tudat elcsendesítésében a mantrázás. A mantra egyfajta ciklushoz köti a gondolatokat, és ellöki a zavaró elemeket. Minél gyorsabb a mantrázás, annál nehezebben zavar össze bármi. A mantra gyakorlása a következő: hangosan és lassan mondjuk tízszer, aztán már nem olyan hangosan és egy kicsit gyorsabban még tízszer. Tovább folytatva ezt a gyakorlatot a végén már csak az ajkak sebes, hangtalan mozgása marad. Ezt kell folytatni egyre növekvő sebességgel. A gyakorló ennél a pontnál általában már teljesen nyugodt, csak a mantra száguld az elméjében. Folytassuk addig, amíg csak tudjuk. Bármely mondat használható mantraként, bár vannak bizonyos mondatok, amelyek jobban illenek egy emberhez.)

A sikeres meditációk alapja a rendszeresség és a kitartás! Minimum napi kétszer 15-20 perc kell ahhoz, hogy valaki megfelelően el tudja sajátítani a meditálás művészetét. Első próbálkozásra általában nehézséget jelent az elme lecsendesítése. A tudatosságunk, az egónk folyamatosan követelőzik, hogy rá figyeljünk. Türelmesen engedjük el a zavaró gondolatokat. Ne vakarjuk meg például ahol viszket, inkább türelmesen és lassan magyarázzuk meg magunknak, hogy jó lenne, ha nem viszketne, mert most sokkal fontosabb dologgal vagyunk elfoglalva. A vakarózási inger erre szertefoszlik, és a tudat fokozatosan megtanulja a fegyelmet.
Érdemes kidolgozni magunknak valamilyen kezdési és befejezési motívumot. Aztán mindig így kezdjük és mindig így fejezzünk be a meditálást. Ez a motívum bármi lehet. Például gondolatban háromig számolunk és közben elképzeljük, hogy a kezünkkel egy 1-est, 2-est és végül egy hármast írunk fel és utána jöhet az ellazítás. Vagy úgy is lehet, hogy kezdéskor elképzeljük, hogy egy három vagy öt lépcsőfokos lépcsőn lefelé megyünk, a meditáció végén pedig felfelé ugyanott.
Egy idő után amikor elkezdjük a kezdőmotívumot elképzelni, akkor az agyunk már reflexszerűen tudni fogja, hogy ellazulás és meditáció következik.

A három fő meditáció típus:

1. Klasszikus meditáció

A figyelem nem egy pontra szegeződik, hanem mindent magába fogad: a lélek egyetemesen érzékeli a dolgokat. A lényeg, hogy mindenfajta erőfeszítés hiányzik belőle.
• Egyik legismertebb formája a tudatkiüresítés módszere. A zen buddhizmus alkalmazza a megvilágosodás élmény elérésére. Ne akarj semmire gondolni, hagyd, hogy ellazuljon a tudatod. Amint egy gondolat előkerül, ne ess kétségbe, maradj teljesen nyugodt, és képzeletbeli kezed felemelve lassan, nyugodtan told félre a gondolatot. A cél a belső üresség, a belső csend megtapasztalása. Rendkívül pihentető gyakorlat, 15 perces „üresség” felér több óra alvással.
• Aktív meditáció. Valamely gondolaton való meditálás. Ez lehet bármilyen gondolat. Például: „Mit kell tennem, hogy tovább tudjak lépni az utamon?”
• Imaginációs meditáció. (imagináció = elképzelés, képzelődés) Ide tartozik az asztrális utazás, vagy a Tattwa kártyák gyakorlata, és a reinkarnációs meditáció, amely ennek a típusnak a legmagasabb szintű formája (a legmagasabb rezgésszintű tudatsíkot érjük el közben).
Az asztrális utazás során a tudat az asztrálvilágot járja be, amely nem más, mint a lények összességének kivetített tudata az asztrális síkon. Itt szerepelnek az emberek álmai, képzeletük teremtményei. Találkozhatunk itt regényhősökkel éppúgy, mint az asztrálsík számtalan szellemlakójával vagy éppen angyalokkal, démonokkal is.
Az meditáló számára az asztrálsíknak mindig csak az a része tárul fel, amelynek befogadására már felkészült, megérett!
Alakítsunk ki az asztrálsíkon egy képzeletbeli helyet, amely a saját kiindulópontunk minden meditáció során. Az ismert terep mindig megnyugvást ad. Hunyjuk be a szemünket, és képzeljünk el például egy erdőt. Minél több érzékszervünkkel igyekezzünk észlelni az erdőt! Érezzük a fák, a bokrok illatát, homlokunkat simogassa könnyed szellő, érezzük a talpunk alatt a falevelek suhogását.
Ezután nézzünk körül. Induljunk el egy tetszőleges irányba, és nézelődjünk. A séta során találkozhatunk lényekkel is. Próbáljunk meg beszédbe elegyedni velük, kérdezzük meg a nevüket, és hogy miben tudnak segíteni a fejlődésünkkel kapcsolatban.
Az asztrálsíkon számtalan egyéb helyet is felfedezhetünk.

2. Koncentráció

A koncentrációs gyakorlatok célja az elme edzése.
Sok fajtája ismeretes, ebből néhány:
• figyelemkoncentráció
• türelemkoncentráció
• akaratkoncentráció
• érzelemkoncentráció

A következő gyakorlatok közül válasszunk ki egyet, vagy dolgozzunk ki saját gyakorlatokat, és azt napi rendszerességgel végezzük!
A figyelemkoncentráció egyik példája az, amikor kiülünk valamely igen forgalmas parkba, esetleg útkereszteződésbe, és közben a kezünkbe veszünk egy nehezen olvasható, figyelemigényes könyvet. Lassan, magunkban gondosan artikulálva olvassuk a szavakat, és kíséreljük meg közben teljesen kizárni a külvilág minden történését.
A türelemkoncentráció. Üljünk le egy kényelmes székre vagy padra, egyenes háttal, nyugodtan, lazán. És ne mozduljunk. Tegyünk a szemünk elé egy órát, és nézzük hogyan telik az idő. Érdemes fél órával kezdeni a gyakorlást, és minden nap végrehajtani. A kényelmetlenség és a fájdalom kezdetben egyre nagyobb lesz, minden gyakorlás alkalmával egyre nehezebb lesz. Közben figyeljünk a testünkre, nehogy automatikusan pozíciót változtasson! Nem szabad a gyakorlat közben arra gondolni, hogy más pozitúra talán könnyebb lenne, tartsunk ki a választott ülés mellett. A gyakorlat alatt nem szabad változtatni az ülésformán. Könnyíti a gyakorlást, ha közben arra gondolunk, hogy a gyakorlat egyfajta különleges ajándék. Egy nap azután hirtelen elfelejtődik a fájdalom, a test jelenlétének ténye. Ezután a gyakorló úgy ül majd le a pozícióba, mintha fáradt testét megpihentetné, és a teste nem fogja többé zavarni az elméjét.
Az akaratkoncentrációnak számos fajtája ismeretes, mindegyik nagyon hasznos. Olyan gyakorlatokat válasszunk, amelyek senki számára nem ártalmasak. Pl. gondoljunk valamelyik ismerősünkre, hogy írjon nekünk emailt. Lehet, hogy az első néhány alkalommal még nem fog írni, de egy idő után biztosan szükségét érzi majd, hogy írjon és fog is írni. Ne keseredjünk el, ha elsőre nem megy. Lehet, hogy hónapok fognak eltelni, de a gyakorlás éppúgy meg fogja tenni a hatását, mint ahogy a súlyok emelgetése kifejleszti a testet. Már maga a próba is erősít.
Az érzelemkoncentrációt jobb, ha nem személyen végezzük, hanem valamilyen tárgyon. Válasszunk magunknak pl. egy plüssmacit, ültessük le magunk elé, és kezdjük el nagyon szeretni. Minden lehetséges módon képzeljük el szeretetünket, és sugározzuk felé. Majd kis pihenő után kezdjük el a macit rendkívüli módon gyűlölni. Járjuk végig az érzelmeket, fokozatos skálán, vagy a végleteket egymás után próbálgatva.
Az erőkoncentráció lényege az energiáink koncentrálása. Formáljuk a kezeinkben lévő energiából gömböt két kezünk között. Lassan, óvatosan tenyerünket csúsztassuk a gömb alá. Érezzük az energia melegségét, a gömb súlyát tenyerünkben. Méricskéljük. Majd dobjuk fel magasra, mint a labdát, és nyújtva kezünket várjuk, hogy visszaessen a „labda”. Érezni fogjuk, amikor a súly visszaérkezik a kezünkre. Ha fogyatkozik a súlya, az annak a jele, hogy nem koncentráltuk eléggé össze az energiát, és ezért „elszökött” egy része.
Sokat segíthet, ha társakkal végezzük az energiagyakorlatokat.
Elemi energiákat (tűz, víz, föld, levegő) is használhatunk „gömbformálásra”.

3. Kontempláció (kontempláció = szemlélődés, elmélkedés)

A meditálás során a meditáció tárgyával olyan szoros kapcsolatba lépünk, hogy szinte azonosulunk vele, a különvalóság tudata eltűnik. Behatolunk a tárgy lényegébe.

Innen már a színes képzeletre bízható maga a meditáció, mint folyamat: bármit képzeletedre bízhatsz.... engesd, hogy vigyen.... és közben mond magadnak, hogy Lazíts, és menj még mélyebbre!

Szeretet meditáció: ellazultan képzelj el szemed előtt egy hatalmas kört, fehér fénnyel körben és lásd, hogy az a szeretet fehér fényköre. Helyezd ebbe a fénykörbe magad, mindenestül, vigyél mindent magaddal, ami életedben jelenleg van- jót, rosszat egyaránt. Annyira tágítsd ezt a kört, hogy mindent és mindenkit, akire jó hatást szeretnél gyakoroltatni meditációdban, beletudd helyezni. És ezzel a tevékenységgel pár percet elidőzhetsz....

A rosszat lásd fekete színben és amire végzel, átvilágosodik, kifehéredik lelki képernyődön, és elküldöd az angyalokkal hogy legyen belőle jó, pozitív energia. Majd amikor végeztél, köszönd meg magadnak az angyaloknak és mindenkinek, hogy segítenek, és gyere vissza. Egészségedre!Nike Air Women official NHL

Nike Air Women
official NHL jerseys
Air max dam
Nike Pas Cher Femme
Michael Kors Clearance
reebok running shoes
Stone Island Outlet
prada outlet
zapatillas running
Cheap Toms Outlet Store
Canada goose dam
Pandora Store Sale
chaussure Nike homme
Nike Shoes Discount Marketplace
Nike Tn Requin Pas Cher
pandora outlet store
nike tn pas cher
new yeezy shoes
canada goose jacket outlet
cheap uggs
Boutique Ugg
Michael Kors Outlet
converse store
Uggs For Cheap
Ugg Pas Cher Femme
Jordan Store
nike sportschuhe
womens nike air max
Nike Shox discount Sale
canada goose jackets on sale
Kobe Shoes Nike
Air Jordan Retro Sale
Adidas Shoes Discount Marketplace
Nike Air 90
Canada Goose Womens Coats
hogan scontate
Ray Ban Sunglasses Online
scarpe nike
Canada Goose Outlet
Moncler Sale
Moncler Outlet Online
TOMS For Sale
Scarpe Air Max
Ugg Outlet Online Store
nfl store
moncler jacket sale
toms sale
Hugo Boss Sale
zapatos de futbol nike
suivre un envoi
Michael Kors
pandora beads
Discount Air Max
Nike Shox Cheap
Nike Air Max Cheap
Oakley Sunglasses Cheap
Nike Air Jordan 11
Air Max 90
zapatillas nike baratas
cheap uggs for women
goedkope nike air max
Pandora Store
Nike Store
Chaussure Nike Air Max Pas Cher
Nike Air Max Goedkoop
billige nike sko
Cheap Toms Shoes Outlet
adidas store
Bottes Ugg Femme Pas Cher
Air Nike
vans shoe store
Doudoune Moncler Femme Pas Cher
Hogan Outlet
Boty Nike Air
Nike Air Damen
Pandora Official Website
nike air jordan pas cher
Original Ugg Boots
Michael Kors Handbags Discount
Boost Yeezy Sale On Line
Nike Air Sneakers
longchamp bags on sale
toms shoes outlet
23 IS BACK Store
Nike Factory Store
Jordan Shoes Air
Ray ban sale online
Moncler Outlet Store
Moncler Jackets Discount Marketplace
TOMS OUTLET
Timberland Outlet
Nike Soccer Cleats Boots
zapatilla adidas
coach factory outlet online
Adidas Neo Discount Sale
Nike Shoes Sale Store
Toms Factory Outlet
nike air max running shoes
Ugg boots Sale
Negozi Pandora
Doudoune Moncler Pas Cher
ugg store
nike sb stefan janoski
Adidas Originals Stan Smith
Official Toms Shoes Outlet
Descuentos Nike
nike shoes
huarache sneakers
Pandora Store
chaussure basket homme
Nike Air Huarache For Sale
nike air
pandora jewelry store
Nike Outlet
günstige nike schuhe
Air max levně
Nike Roshe Run Sale
Air Max Kopen
Nike Online Store
fitflops sale uk
ugg factory outlet
Cheap Michael Kors
Vans Black Sneakers
nike mercurial soccer cleats
UGG BOOTS FOR WOMEN
Air Max Sneakers
Chaussure Air Max
Coach Bags On Sale
air force one pas cher
Air Max Femme
Ray-Ban Official Discounted Site
retro jordans for cheap
Yeezy Men
ugg clearance
Ugg Pas Cher En France
cheap nike air max
new pandora charms
Uggs Pas Cher Soldes
Cheap Michael Kors Tote Bag
nike schuhe günstig
nike jordan shoes
nike joggesko
Yeezy Black
adidas outlet
chaussures nike pas cher
Cheap Air Max Trainers
TOMS SHOES OUTLET
Adidas Originals Superstar
Soccer Boots Outlet nike
Nike Zapatos
Jordan Sneakers For Sale
Adidas Superstar
Toms Outlet Online
scarpe hogan outlet
Nike Air Pas Cher
Canada Goose Outlet
nike sneakers
Adidas Superstar Sale Online
Yeezy Shoes Discount Marketplace
Jordan Schoenen
ADIDAS NMD SALE ON LINE
botas de futbol
christian louboutin outlet
Doudoune Moncler Site Officiel
louboutin heels
Air Max Pas Cher
Discount TOMS
abercrombie and fitch store
Yeezy Boost Sale Online
new jordan releases
newest lebron shoes

CCMrs 2017.4.22A meditáció egy hihetetlenül éber állapot, nem 5-10 perc lazítás

"...meditálni nem lehet öt-tíz perc alatt. Maga a meditáció mint szellemi tevékenység az astánga-jóga nyolc fokozatából a hetedik, tehát majdnem a legmagasabb szint, amit a gyakorló kemény munkával ér el.

A nyolc lépcsőfokon végighaladva a meditáció gyakorlatát előbb megelőzi az erkölcsi fegyelem kifejlesztése, a légzés uralmunk alá hajtása, a testben a prána irányítása különféle testhelyzetek felvételével, az érzékszervek és az elme kontrollja, valamint a koncentráció tökéletessé tétele.

Erre az építményre kerül rá a meditáció, mint a megelőző szintek megkoronázása.
(Az astánga-jóga fokozatainak szanszkrit neve: jama, nijama, pránájáma, ászana, pratjáhára, dháraná, dhjána, szamádhi.)"

Forrás cikk: Meditáció: szupertudatosság vagy szendergés?meditációban nem csak egy

meditációban nem csak egy irány létezik haladhatsz lefelé ez ismert de haladhatsz felfelé ez nem ismert és haladhatsz észak, dél, nyugat, kelet felé kiterjesztésben, és haladhatsz mindannyi irányban, és haladhatsz teleobjektív módon is: érted kedvesenBocsánat!

angyay, nem értelek. Fejezd világosabban ki magad, kérlek:) Olyan össze-visszaság az, amit írtál, sajnálom! Nem látom át amit üzennél.Színképekben éled meg a

Színképekben éled meg a meditációdat amikor nem lefele haladsz a meditálás elején, ha nem mehetsz bár merre.Bevezetés a meditációba

Bevezetés a meditációba www.scribd.com oldalról:)

A meditációnak kezdetben az a lényege, hogy a tisztánlátáshoz szükséges lelki békét elérd. Ezért hívják szamatha (azaz „nyugvás”) meditációnak. Az ezzel párhuzamosan végzett másik gyakorlat a vipasszána (azaz „belátás”) meditáció, amely a dolgok valódi természetére irányuló aktív, elemző gondolkodást (szemlélődést) jelent.

Az alábbiak olvasásakor vedd figyelembe, hogy egyénenként más-más időráfordításra lehet szükség az egyes lépéseken való áthaladáshoz! Az általános szabály, hogy minél biztosabb alapokra helyezed a meditációdat, annál valószínűbbek a tartós eredmények, míg az elhamarkodott, túl gyors „átszaladás” a szinteken esetleg nem fog maradandó eredményeket hozni.
A nyugvás-meditáció („szamatha bhávana”) lépései:

1.lépés: Figyelem a jelen pillanatot. Sem a múltba visszanézni, sem előre a jövőbe. Egyetlen pillanatot figyelni, amely mindjárt el is múlik, amint megfigyelted. Nem mozogni, ha fájdalom jön, vagy
kellemetlen gondolat, érzés stb., érezni a fájdalmat, látni a gondolatot a jelenben, de nem ellökni, nem
erőszakkal megszüntetni (pl. mozgással), és nem pergetni tovább (pl. ha valami gondolat jön, hagyni
hadd múljon el, és nem továbbgondolni, mert ez elveszi a figyelmet a jelen pillanatról). Segít ebben, ha
önmagadtól megkülönbözteted mind a Benned felmerülő gondolatokat, mind az érzeteket, érzelmeket,
fájdalmakat stb. Mert ez egyike sem Te vagy. Meg kell tanulni nem birtokolni őket, és nem próbálni
görcsösen irányítani. A hangsúly itt az elengedésen van, ezáltal juthatsz előbbre a következő szintre.
Engedd el, ami kívül vagy testedben történik, azután azt is, ami az elmédben zajlik.
2.lépés: Csendesen figyelem a jelen pillanatot. Ez lényegében az előző szint továbbfejlesztése, itt már nincsenek gondolatok, nem kell küszködni fájdalmakkal. El tudjuk őket engedni, és csak érzékeljük,
ami épp történik. Ez pl. megnyilvánulhat úgy, hogy a meditáló hall valakit beszélni a saját nyelvén,
mégsem tudja miről beszél. Vagyis megáll az a gondolatokat lavinaként továbbgörgető folyamat,
amelyet a Buddha burjánzásnak nevezett – ez a mentális burjánzásra utal, amikor elszaporodnak a gondolatok, mintha csak egymást gerjesztenék. Mint a szikra, mely egy apró gyufából indul ki, majd rövid időn belül erdőtűz lesz belőle.
3.lépés: Csendes figyelem a lélegzeten. Figyelni csendben a lélegzést. Nem egy ponton, nem az orrlyukakra figyelni, vagy a tüdőre. Egyszerűen érezd át a lélegző, élő szervezet életteliségét!
4.lépés: Folyamatos figyelem a teljes lélegzeten. Figyelni a lélegzet egészét nem mulasztani el egy pillanatát sem. Közben még mindig nem gondolni a múltra vagy a jövőre. Mindent elengedni, az egész
világot. Kizárólag a lélegzet pillanatai léteznek.
5.lépés: Folyamatos figyelem a „szép lélegzeten”. A lélegzet az előző lépésről áttevődik fokozatosan.

7.lépés: Jhána (Dzsána). Ezen a szinten minden megszűnik, nincs más, mint a nem duális, énnélküli boldogság érzése.
A meditáló a fizikai fájdalmat nem érzékeli ilyenkor. Több óráig eltarthat ez az állapot. Több dzsána szint van, ezekről léteznek szimbolikus leírások, ezek azonban már szavakkal nehezen leírható állapotok.

A belátás-meditáció („vipasszána bhávana”) lépései

Ez a fajta meditáció az éberség nagy alapzatának művelését jelenti, ezek a következő, lehetőleg minél több ideig,
minél éberebben végzett gyakorlatok:
1.A test tudatossá tétele: a test tevékenységének és a teste érő hatásoknak a megfigyelése, pl. a járáskor
érzékelni tudatosan felfogni, figyelve azt a tényt, hogy járok. Ülés közben figyelemmel tartani éberen
azt: „ülök”, stb.
2.Az érzetek kellemes, kellemetlen vagy semleges mivoltának tudatossá tétele: a boldogságot, örömöt, illetve szenvedést, fájdalmat jelentő érzések, érzetek, valamint a semleges – azaz sem örömteli, sem fájdalmas – érzések, érzetek ilyen jellegének tudatos észlelése. Pl. ha fáj a térded, megfigyelni a fájdalom kellemetlenségét, ha vidám vagy, megfigyelni a vidámság kellemességét.
3.A gondolatok tudatossá tétele: tudni azt, milyen jellegű gondolat van éppen az elmében, pl. tudni és
éberen észlelni, hogy nyugalom, gyűlölet, béke, szeretet, szenvedély vagy lustaság stb. van az elmében.
4.Az elmetartalmak (az elme tárgyai) tudatossá tétele: az összes, elmében tudatosuló tartalom megfigyelése, különös tekintettel: a Buddha tanításában szereplő öt akadályra (érzéki vágy, rossz szándék, tunyaság és tompaság, nyugtalanság, kétely); az „én” illúziójává összeálló öt csoportosulásra (formák, érzetek, érzékelés, elmebeli képződmények, tudatosság), amelyekhez ragaszkodunk, és emiatt van tévesen szilárd énképünk; a hat érzékre (látás, hallás, szaglás, ízlelés, tapintás, elme); és a
megvilágosodás hét összetevőjére (éberség, a valóság vizsgálata, energikusság, öröm, nyugvás, összpontosítás, felülemelkedett egykedvűség).
A szamatha és vipasszána művelésével elsajátíthatod a meditációs ösvény gyakorlati alapját képező meditációt.Igen, de a teljességbe bele

Igen, de a teljességbe bele tartozik minden információ is. Az általánost mondod de van sokkal jobb is
szavamra és azokéra kik írtak róla. Ennyi mit mondjak nem érted. Jó a gondolatod legyen ily szoba de legyen választási lehetőség is mert rengeteg van nem csak lefelé lehet haladni (érted).
Tán rosszat írtam mert mertem mondani itt bármit is zavarlak?Érezd jól magad!

Jó itt lennem.Szeretetmadár a mi szeretet madarunk

"A szeretet olyan madár.
Akit, ha kalitkába zárva tartjuk,
Emberi szeretetnek hívjuk.
Ha megengedjük neki,
Hogy a mindent átható
Tudat égboltján repüljön,
Akkor isteni szeretetnek hívjuk."
Sri Chinmoy:)

Köszönöm, Ragyogás! :) Már hónapok óta húzom- halasztom a relaxálást, most mégis sort kerítettem rá. Itt a szobádban. Nagyon szuper, felemelő érzés itt lenni. :)
Még egyszer köszönöm! :)
Szép hétvégét Neked, és a többieknek is! :)Angyaynak

Ez amiről írsz, nekem magas. Őszintén. És azt sem értem, hogy jön itt a képbe... Igyekszem. azért megérteni.. mondanál valamit a te meglátásodról?

A blogról annyit, hogy egyszerűen, az érthetőségeken belül szerettem volna hogy legyen egy meditációs, technikai segítséget adni tudó szoba. Egy helyiség, ahova, ha bárki betér, a nyugalmi szint emeli.Pedig nagyon jó ez az ima :)

így még én sem gondoltam át. Köszönömmagas és kiterjesztés

Mehetsz magastudat szintre és kiterjesztésben is nem csak a mélytudat szintre. Igaz ha a magastudatba mész ott a buddhikus tudatszint fogad a fehér tudat.Az ima is a meditáció része.

Imádkozom egyet: de nem így:)))

- Mi Atyánk, aki vagy a mennyekben…

Igen?

- Kérlek, ne zavarj, imádkozom.

De te megszólítottál!

- Én, Téged megszólítottalak? Biztos, hogy nem! Csak imádkozom: Mi Atyánk, aki vagy a mennyekben....

Látod? Újra megtetted.

- Mit csináltam?

Megszólítottál. Azt mondtad: Mi atyánk, aki vagy a mennyekben. - És itt vagyok. Mit akarsz?
- Ezt nem gondoltam komolyan. Csak mondani kezdtem a reggeli imádságomat. Minden reggel elmondom a "miatyánk"-ot. Végül mindig jól érzem magam, mivel úgy érzem, letudtam a kötelességemet.Jó, akkor mondd tovább!

- Szenteltessék meg a Te neved.

Egy pillanat. Mire gondolsz?

- Ez azt jelenti, azt jelenti… Óh, édes Istenem, nem tudom, mit jelent. Honnan is tudnám? Ez egyszerűen az imához tartozik. Különben is mit jelent?

- Tisztelt, szent, mindenek felett dicséretre méltó és csodálatos.

Jól hangzik. Eddig sohasem gondoltam erre. - Jöjjön el a Te országod, legyen meg a Te akaratod, mint a mennyben úgy itt a földön!

Komolyan gondoltad?

- Hát persze, miért ne?

- És mit tettél ennek érdekében?

- Ennek érdekében? Semmit. Sokszor gondolkozom azon, milyen szép lenne, ha Te itt lent mindent a kezedbe vehetnél úgy, ahogy azt ott fent teszed.

- Talán nem vagy a kezemben?

- Na, ja, járok a gyülekezetbe.

Nem ezt kérdeztem. Mi a helyzet a temperamentumoddal, heveskedéseddel, türelmeddel? Mindig gondod van e tulajdonságaiddal, nem? És hogyan jössz ki a pénzeddel – mindig minden csak neked kell? És milyen könyveket olvasol? És mit nézel a TV-ben?

- Ne vágd ezt is a fejemhez! Vagyok olyan jó, mint mások a gyülekezetben.

Bocsánat, azt hittem, hogy azt kéred, legyen meg az akaratom. Ha ezt tényleg így gondolod, akkor csiszolnom kell rajtad és e szerint cselekednem.

- Igen, természetesen. Tudom, vannak problémáim. Miután emlékeztetsz, eszembe jut egy pár dolog.

Nekem is.

- Eddig ezeken nem sokat gondolkoztam, de azért szívesen megszabadulnék tőlük. Őszintén szólva, szívesen lennék szabad.

- Jó. Most, hogy előbbre jutottunk, dolgozzunk együtt! Biztosan lesznek győzelmeink: Büszke vagyok rád.

-Igen Uram, de nekem még be kell fejeznem ezt az imádságot. Ma ez sokkal több időt vesz igénybe, mint általában szokott. Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma.

A kenyérért nem kell imádkoznod. Csak segítene, ha fogynál.

Ez már mindig így lesz? Kritizálsz? Csak teljesítem vallásos kötelességemet, és egyszer csak úgy hirtelen megjelensz, és a gyengeségeimre emlékeztetsz!

Az imádság veszélyes dolog. Kihívást intéz. Kérdéseket tesz fel. Ezáltal teljesen más ember lehetsz. Inkább szeretném nyomatékosabbá tenni: Tarts ki az imádságban! És hogyan folytatódik?

- (Szünet) Merjem továbbmondani?

Mit nem mersz elmondani? Mitől félsz?

- Mert már most tudom, mit fogsz nekem mondani.

Előbb azért csak folytasd.

- Bocsásd meg a bűneinket, mint ahogy mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek.

Mi a helyzet a szomszédoddal?

- Na látod, sejtettem. Tudtam, hogy ezzel fogsz jönni! De hát ő hazugságokat mondott rólam, és mások az én családomról beszélnek. És még a pénzt sem adta meg, amivel tartozik. Megesküdtem, hogy ezt visszafizetem.

Akkor mit jelent neked, a te imádságod?

- Én ezt nem gondolom komolyan.

Legalább őszinte vagy. De szépnek találod azt, hogy másokra haragszol?

- Nem, de talán akkor jobban leszek, ha a bosszúm betelt. Azt fogja legalább kívánni, hogy sohase legyen a közelünkben.

Számodra ez nem lesz jobb, hanem rosszabb. A bosszú ugyanis nem tesz boldoggá. Gondold meg, mennyire boldogtalan vagy most. De én mindent megváltoztathatok.

- Meg tudnád tenni? De hogyan?

Bocsáss meg a szomszédodnak, és én neked is megbocsátok. Neki is le kell rendeznie a gyűlöletét mások felé, és megbánni a bűneit. Te ettől szabad válhatsz, és szívedben békesség lesz.

- Óh, igazad van. Neked mindig igazad van. És fontosabb, hogy rendben legyen a Veled való kapcsolatom, mint a bosszúvágyam a szomszédommal szemben.- De… (szünet) … (sóhaj) … Na jó. Megbocsátok neki. Segíts neki, hogy megtalálja a helyes utat, Uram. Ha most így arra gondolok, nyomorúságosan érezheti magát, mint mindenki, aki állandóan rosszat tesz más embereknek. Kérlek, mutasd meg neki valamilyen módon a helyes utat.

Na látod! És így talán nem sokkal jobb? És hogy vagy most?

- Na ja, egész jól. Olyan jó érzésem van. Azt hiszem, ha ma este lefekszem, ez lesz az első alkalom, amikor nem leszek olyan rettenetesen túlfeszítve, mint eddig. Talán még jobban is fogok aludni.

Még nem fejezted be az imádságodat.

- Igen, igazad van. És ne vígy minket kísértésbe, szabadíts meg a gonosztól.

Jó, akkor ezt is megteszem. Csak kerülj minden olyan dolgot, ami kísértésbe vihet.

- Mire gondolsz?

Ne kapcsold be a TV-t, mielőtt nem gondolod át, mit akarsz megnézni.
Gondold át, hogyan osztod be az idődet, milyen barátokkal barátkozol, és miről beszélgettek. Gondolkozz el azon is, mi a számodra becses és értékes az életedben. Mindenekelőtt pedig arra kérlek, ne csak szükség idején fordulj hozzám.

- Az utolsó mondatot nem értettem.

De hát ezt olyan sokszor megteszed! Valahogy belekerülsz a nehézségekbe vagy egy rossz helyzetbe, és akkor hozzám szaladsz, és ezt mondod: Uram, kérlek, segíts ki ebből, soha többé nem csinálok ilyet. Emlékszel ezekre?

- Igen, Uram. Szégyellem magam, sajnálom.

Mindig megőriztelek. De te megtartottad az ígéreteidet?

- Nem, legtöbb esetben nem. Eddig mindig azt hittem, meg tudom tenni azt, amit akarok, ha a "miatyánk"-ot elmondom. Például ezt a mai beszélgetést Veled nem terveztem.

És hogyan folytatódik az ima?

- Tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség, mindörökké. Ámen.

Tudod, milyen dicsőség lehetne nekem az igazán öröm? Minek örülnék igazán?

- Nem, de szívesen megtudnám. Örömet szeretnék szerezni Neked. Egyre inkább kezdem érteni, milyen dicsőség lenne, ha valóban követnélek.

Ezzel már a kérdésedet meg is válaszoltad.

- Valóban?

Igen, az igazi dicsőséget az jelenti számomra, hogy a hozzád hasonló emberek valóban szeretnek. Örülnék, ha látnák, hogy a kapcsolatunk feléled. Miután egyes bűneiddel végeztünk, és ezek már nem zavarnak bennünket, csodálkozni fogsz, hogy mit tehetünk közösen.

- Uram, engedd meg, hogy megláthassam, mit tudunk együtt belőlem kihozni!